Als er, pakweg de laatste honderd jaar, één constante in de meer dan turbulente Thaise politiek is geweest dan zijn het wel de militairen. Sinds de door het leger gesteunde staatsgreep van 24 juni 1932 die een einde maakte aan de absolute monarchie heeft het leger niet minder dan twaalfmaal de macht gegrepen in het Land van de Glimlach.

Lees verder…

EU wil aanvaarding van alle WHO vaccins

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
30 november 2021

De Europese commissie stelt voor dat alle Europese landen de vaccins aanvaarden die goedgekeurd door het WHO. Dit zou vanaf 10 januari moeten ingaan. Vele landen doen dit al op eigen initiatief. Goed nieuws dus voor mensen geprikt met Sinovac.

Lees verder…

De bonte neushoornvogel (Anthracoceros albirostris) is een neushoornvogel met een bijzonder uiterlijk, die voorkomt in India en Zuidoost-Azië.

Lees verder…

Wonen in Thailand en ziektekostenverzekering en Wlz in NL?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
30 november 2021

Ik woon sinds 2018 in Thailand (en ben sindsdien ook in NL uitgeschreven), maar heb in 2020 en 2021 in Nederland periodiek enkele dagen gewerkt toen ik daar door corona kwam vast te zitten. Het betrof administratieve hulp ongeveer om de drie maanden bij het afsluiten van de kwartaalfinancien.

Lees verder…

Als u in Thailand op snelweg Nr. 2 naar het noorden rijdt, ziet u een kilometer of 20 na Nakhon Ratchasima de afslag van wegnummer 206, die naar het stadje Phimai voert. De voornaamste reden om naar dit stadje te rijden is een bezoek aan het “Phimai Historical Park”, een complex met ruïnes van historische Khmertempels.

Lees verder…

Een simpele vraag met een lastig antwoord (want ik ben al heel lang op zoek naar een goede uitleg). Hopelijk zijn hier echte Thailand-kenners, die ons vertellen hoe het in de praktijk te werk gaat. In medio januari/februari willen wij (man, vrouw, zoontje van 2,5 jaar) drie weken naar Thailand. Wij zijn gevaccineerd, zoontje niet uiteraard.

Lees verder…

Wie een leuke en goedkope dagtrip zoekt, kan even aan de hectiek van Bangkok ontsnappen met een boemeltreintje naar het vissersplaatsje Mahachai.

Lees verder…

Thai Airways kantoor in Pattaya?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
30 november 2021

Vroeger kon je in het Thai Airways kantoor (aan het begin van Pattaya Beach Road bij Dusit Hotel) je terugvlucht laten herboeken maar dat kantoor is weg. Tijdens het Googlen vond ik geen ander Thai Airways kantoor in Pattaya.

Lees verder…

Binnen een paar dagen is het precies zeventig jaar geleden dat de koninkrijken van Thailand en Laos officieel diplomatieke betrekkingen met elkaar aanknoopten. Dit was natuurlijk niet de eerste keer in de geschiedenis. In het verre verleden was er niet alleen geregeld sprake geweest van diplomatieke banden tussen beide landen maar ook van feodale horigheid en bezettingen.

Lees verder…

Je maakt van alles mee in Thailand (205)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: ,
29 november 2021

In de serie verhaaltjes, die wij plaatsen over iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, ontroerends, vreemds of gewoons, dat lezers in Thailand hebben meegemaakt, vandaag: Je hebt van die dagen!

Lees verder…

Op 2 september j.l. deed de Centrale Raad van Beroep een onthutsende uitspraak inzake de verhoging van de aanvangsleeftijd voor de AOW van een geëmigreerde Nederlander (ECLI:NL:CRVB:2021:2244). Appellant was het niet eens met de verhoging van deze leeftijd van vijftien jaar naar zestien jaar en vier maanden.

Lees verder…

Op elke toeristische brochure over Thailand staat wel een tempel of een monnik met een bedelnap afgebeeld en een tekst die het boeddhisme prijst als een mooie en vreedzame religie. Dat mag zo zijn )of niet), maar het laat onverlet hoe verdeeld het boeddhisme op dit moment is in Thailand. Dit artikel beschrijft de verschillende richtingen in het Thaise boeddhisme, en hun band met de Staat.

Lees verder…

De Thaise regering overweegt opschorting van het besluit om RT-PCR-tests, voor volledig gevaccineerde vliegtuigpassagiers, te vervangen door de snelle antigeen-test (ATK) i.v.m. de opkomst van de Omicron mutatie, zegt vice-minister van Volksgezondheid Satit Pitutacha vandaag.

Lees verder…

Wij zijn vandaag naar het immigratiekantoor in Jomtien gegaan om info te vragen mbt de verlenging van de verblijfsduur van mijn Non-o Thai Marriage visum. Veel info kregen we niet, enkel 2 papieren in de handen geduwd. De een in het Engels en het andere in het Thais.

Lees verder…

Thailand Visa vraag Nr 330/21: TM7 invullen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
29 november 2021

Ik heb nog een vraag aangaande het invullen van de TM7. Op pagina 2 staat bovenaan “adres in Thailand” en een regel lager “The Application is written by” en nog een lager worden dan de adres gegevens gevraagd.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website