De Thaise regering overweegt opschorting van het besluit om RT-PCR-tests, voor volledig gevaccineerde vliegtuigpassagiers, te vervangen door de snelle antigeen-test (ATK) i.v.m. de opkomst van de Omicron mutatie, zegt vice-minister van Volksgezondheid Satit Pitutacha vandaag.

Het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) heeft vrijdag het voorstel van het ministerie van Volksgezondheid goedgekeurd om reizigers uit 63 landen vanaf 16 december een antigeentests te laten ondergaan in plaats van RT-PCR.

Reizigers die RT-PCR-testen ondergaan, moeten in afwachting van de uitslag een nacht in een hotel in quarantaine. Het testen van antigeen duurt slechts korte tijd en bezoekers mogen doorgaan naar hun bestemming als het resultaat negatief is. De vice-minister zegt nu dat RT-PCR test effectiever is dan antigeentesten om zo de Omicron-variant uit Thailand te houden.

Reizigers uit acht landen in zuidelijk Afrika wordt vanaf 1 december de toegang ontzegd in een poging Thailand vrij te houden van de nieuwe Covid-19 variant.

De regering gaat de situatie over twee of drie weken opnieuw beoordelen, inclusief het besluit om reizigers uit meer landen zonder quarantaine toe te laten.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “‘Invoering antigeen sneltest bij aankomst in Thailand twijfelachtig door Omicron-variant’”

 1. Kees zegt op

  Beste lezers,

  Ik lees dat er nogal wat vragen zijn omtrent de noodzaak van de specifieke vermelding “RT-PCR” op het PCR testcertificaat. Ik heb echter geen bericht kunnen vinden van iemand met praktijk ervaring waaruit blijkt dat iemand zonder deze vermelding is geweigerd. Ik lees alleen maar meningen van mensen en geen ervaringen. Maar om alle onduidelijkheid weg te nemen heb ik toch maar even een email gestuurd naar spoedtest.nl waar ik de afspraak heb voor de test op 14 december. Dit was de snelle reaktie die ik kreeg:

  “Het volgende wordt aangegeven op het testcertificaat: Below you will find the results of your RT-PCR, SARS-CoV-2 test.
  The test material has been examined by Holland Diagnostics BV. ”

  Hartelijke groet,
  Customer Service
  [email protected]
  Health Tests & Supplies B.V

  Spoedtest.nl is RIVM gevalideerd, altijd met internationaal reiscertificaat en zit door heel Nederland

  Het lijkt me duidelijk dat dit voldoende is
  Groet,
  Kees

 2. Maria Clarijs zegt op

  Wij zijn in Thailand aangekomen. Een dag in een super hotel geweest . Daar snel een test gekregen . RT-PCR . Binnen enkele uren een negatieve uitslag. Mochten toen gaan. Maar wij zijn een nachtje gebleven . Kregen vier maal eten en zes liter water. Ik kan alleen zeggen dat het tot in de puntjesverzord was. Voor de rest neem ik mijn petje af voor de regels in Thailand. Kunnen ze in Nederland nog heel veel van leren.

  • Peterdongsing zegt op

   Fijn voor jullie Maria en leuk om te lezen.
   Maar de lezer heeft meer aan de wetenschap in welk hotel jullie hebben gezeten, zodat hij/zij dit mee kan nemen in de keuze voor een hotel.

 3. Maltin zegt op

  Geachte lezers,
  Zojuist is door de Thaise regering bekendgemaakt dat zij voorlopig de PCR test bij binnenkomst blijven handhaven ivm de nieuwe Omicron variant. Dus voorlopig geen snelle antigen test. https://www.thaipbsworld.com/rt-pcr-test-requirement-on-arrival-in-thailand-will-remain-in-place/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website