Beste lezers,

Een simpele vraag met een lastig antwoord (want ik ben al heel lang op zoek naar een goede uitleg). Hopelijk zijn hier echte Thailand-kenners, die ons vertellen hoe het in de praktijk te werk gaat.

In medio januari/februari willen wij (man, vrouw, zoontje van 2,5 jaar) drie weken naar Thailand. Wij zijn gevaccineerd, zoontje niet uiteraard.

 • Ik lees dat de inreisregels vanaf 16 december veranderd zijn, maar is dit goed te doen? Moet je één nacht in een speciaal hotel blijven of kan je snel weg, nadat blijkt dat je negatief getest bent. Hoe is dit te regelen vanuit Nederland?
 • Hoe is het toerisme momenteel in Thailand? In Sri Lanka begrijp ik van vrienden dat het dusdanig stil heeft gelegen dat het ten koste is gegaan van de hygiëne. Hoe is het in Thailand? Omdat we niet al te veel willen reizen denken wij aan een rondreis rond Rayong, Koh Chang en Koh Kut.
 • Welke verdere adviezen zouden jullie hebben? Doen of juist niet? Nu al boeken of nog even wachten tot een bepaalde datum?

Oftewel, enorm bedankt voor alle antwoorden. We horen graag van jullie.

Groet,

Frank

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

15 reacties op “Medio januari met het gezin drie weken Thailand, wel of niet doen?”

 1. Cees zegt op

  100% zeker niet gaan.

 2. Sjefke zegt op

  Volgens mij zijn al je vragen al ruimschoots beantwoord in andere topics op dit forum, maar concreet, ik zou een reis even uitstellen. Je gaat op vakantie met restricties, wil je dit? Dan de nieuwe variant, niemand weet wat dit voor gevolgen gaat hebben. Dus , stel het een half jaartje uit, dan is er wellicht veel meer duidelijkheid…

 3. Freek Vermolen zegt op

  Beste Frank, ik woon op Koh Chang en ik zeg:”doen”.
  Alles is hier zo goed als open, alleen het nachtleven niet, maar daar zijn jullie met je kinderen ook niet naar op zoek, neem ik aan. De regel is nu dat je als gevaccineerde hier bij aankomst naar een speciaal hotel moet alwaar ze een pcr test afnemen. Je blijft dan een nachtje in het Hotel in afwachting van de uitslag. Als je negatief getest bent, ben je vrij in Thailand te reizen. Het enige risico is dat als iemand in het vliegtuig, met een stoel dicht bij die van jou, positief test, dat jij dan in quarantaine moet en dan is je 3 weken vakantie aardig verpest.

  • Coninex zegt op

   Met andere woorden, Koh Chang is goed te doen wanneer je negatief getest wordt en het ‘ geluk’ hebt dat je niet in de buurt hebt gezeten van iemand die positief is getest, in dit geval zijn de extra kosten voor jezelf, wanneer je zelf of je vrouw positief test en geen symptomen hebt, betaald jou Nederlandse ziekte kosten verzekering niets, ziekenhuis kosten zijn rond de 10.000€ per persoon, ik zeg: NIET DOEN

  • Jan zegt op

   Gezien de vraagstelling, heb ik ernstig het gevoel dat je twijfelt. Is het niet verstandige om je eigen gevoel te volgen. Nu 2 antwoorden, één maal en één maal nee. Ik zou zeggen volg je verstand, en hopelijk komen er nog voldoende jaren om desnoods 3 maal per jaar naar Thailand te gaan. Of wil je zoontje persé in januari?

 4. Biedubbeljoe zegt op

  Dag Frank,

  Wij gaan 5 december a.s., met twee kids, naar Thailand. Altijd alleen een retour ticket naar Bangkok. Deze tickets heb ik van de zomer al geboekt. Door de steeds wisselende berichtgeving en maatregelen, kun je altijd wel wachten of uitstellen.
  Reizen is “prepare for the worse, and hope for the best”.

  Reizen is je gewoon aanpassen, aan de mensen en de situatie.
  Nu moet je een pcr-test doen, voordat je het vliegtuig in gaat en in Thailand weer een PCR test en voorheen zeven dagen in quarantine, aantoonbaar 50.000 verzekerd zijn enz.
  Nu zou het 1 december van een verplichte pcr-test naar een zelftest gaan en dat is nu 16 december geworden en met de nieuwe variant kan het zo maar weer ingetrokken worden.

  Een SHA+ hotel boeken gaat prima, maar een test & go regelen, dat je wordt opgehaald, je een pcr test in het hotel krijgt en eventueel het eten op je kamer, krijg ik maar niet bevestigd, terwijl ik wel mijn credit card details, copy paspoorten enz. aan het hotel heb moeten verzenden, via de email.
  Bellen en emailen om dit te regelen is (in mijn geval) kansloos.

  Toch is mijn ervaring dat dit, eenmaal daar, geregeld is, of kan worden. Het is een land, waar de mensen altijd vriendelijk zijn, je overal kan eten, slapen, het vervoer nooit een probleem is, naast een fijne temperatuur.

  Kun je niet tegen onzekerheid en wil je alles strak vooraf geregeld hebben, dan vallen veel landen af om te reizen of vakantie te houden, zeker nu, in deze tijd.

  Als je een reden zoekt om niet te gaan, kun je die altijd vinden. Er is nog geen reis naar Thailand geweest, waar ik spijt van heb (gehad).

  Succes!

 5. John v W zegt op

  Frank, allereerst de regels die op 16 jan 2022 zouden veranderen is op hold gezet ivm omikrom virus.
  Ik denk gewoon doen als je de regels maar goed opvolgt. QR Thai aanvragen Marchana app downloaden en zorgen voor 1 nacht ivm covid swapp SHA + hotel vooraf boeken.

  veel plezier

 6. Ad de Groot zegt op

  Om optimaal te genieten van een vakantie en een rondreis zou ik het een jaartje uitstellen, want de kosten zijn toch ook niet laag.
  Het is overal erg stil en veel winkels bars en restaurants zijn gesloten. (geen alcohol)
  Overal is een mondkapje verplicht.
  Ik moet de laatste spreker tegen spreken, wij waren 1 week geleden op Koh Chang het was stil en veel was gesloten.
  Alleen in het weekend komen de Thaise mensen uit Bangkok.
  Ik woon al 12 jaar in Thailand KhonKaen dus heb enig inzicht

 7. Rob V. zegt op

  Na het half volgen van dit dagelijkse veranderde gedoe rondom reizen naar Thailand trek ik de volgende conclusies:

  Hou je van een gok en/of is het verlangen naar Thailand zo intens dat je niet langer wilt en kunt wachten? Ga dan. Hou wel rekening met allerlei onzekerheden. Maatregelen veranderen nog van dag tot dag, al is de trend tot nu toe beetje bij beetje meer versoepelen. Dat kan zo weer worden terugdraait als de Covid situatie daar volgens de autoriteiten om vraagt. Lees: meer beperkingen en papierwerk. Besef ook dat op dit moment, 1 van jullie positief getest wordt in Thailand dat voor die persoon verplichte opname en afzondering zal betekenen met de nodige kosten (verzekering checken!). Gok je mis dan zit straks 1 van jullie opgenomen en de rest in quarantaine voor x dagen (10? totdat iedereen weer negatief getest is?). Gok je goed dan is het “lekker rustig” vakantie vieren en help je ook de lokale middenstand of de hotel en winkelketens met jullie centjes.

  Ga je liever voor zekerheid, is het risico op gedwongen splitsing, rompslomp en gedoe (indien positief getest ) het jullie niet waard wacht dan nog even (?) op betere tijden.

  Ikzelf wil dolgraag terug naar Thailand maar wacht nog rustig af dat het allemaal nog wat makkelijker zal gaan. Liefst met zo goed als 0 papierwerk, een kans va bijna nul dat ik gedwongen opgenomen wordt of meer van dat dat soort zaken. Mijn glazenbol zegt me: Rob wacht maar dat Eva weer min of meer normaal vliegt vanaf Amsterdam, dan zal het weer enigszins zoals pre corona zijn met beperkt gedoe en gelazer. Maar nog een jaar uitstel zit ik ook niet op te wachten!

 8. Philippe zegt op

  Dag Frank,

  Ik vertrek rond dezelfde periode en oa. ook naar Koh Chang .. tenminste als de Omikronvariant geen roet in het eten gooit.
  Ik ben geen specialist van Thailand al ga ik al jaar en dag jaarlijks (buiten 2021 omwille van …) naar Koh Chang om de natuur, rust .. de eenvoud (Phuket, Koh Samui ed. is voor mij past history)
  De hamvraag is natuurlijk “naar waar zijn jullie op zoek en wat is jullie budget ?” Koh Chang kent in ieder geval mooie resorts en kind vriendelijke stranden, dus wat dit betreft “goeie keuze”.
  Persoonlijk verblijf ik altijd in The Chill (heel kinds vriendelijk resort) maar voor de rest raad ik je aan om de iamkohchang.com site te bezien en desnoods de man erachter te contacteren (Ian = toffe down to earth Engelsman) die je vragen oprecht zal beantwoorden. Hij kent KC en omliggende eilanden als geen ander. Ik doe trouwens steeds beroep op hem voor het vervoer BKK / KC dat rond de 4k bath draait per single trip.
  Ik hoop je hiermee toch met iets van dienst te zijn geweest
  Succes en goede reis en groetjes uit Antwerpen

 9. Osen1977 zegt op

  Ik zou zelf toch effe wachten tot mid december en dan pas beslissen. Situatie kan op dat moment weer heel anders zijn. Denk dat nieuwe variant misschien ook wel weer zal inhouden dat straks meer restricties komen. Het blijft helaas allemaal erg onzeker en dat zal wel een tijdje zo blijven. Mocht je echt heel graag willen dan gewoon doen en hopen dat het meezit.

 10. Theodoor Moelee zegt op

  Beste Frank,

  Ik woon 30 jaar in Thailand en afkomstig uit de reis wereld, het is huilen met de pet op.
  De risico’s die jullie willen nemen zijn te groot voor een gezin met kinderen. Velen vergeten, dat Thailand in feite nog steeds een ontwikkelings land is met alle nadelen (en voordelen !!) vandien.
  Grootste nadeel m.b.t. Corona pandemie is, dat de overheid er geen raad mee weet (in meerdere landen) en van de ene dag op de andere, maatregelen invoert/intrekt waarvan men de gevolgen niet kan voorzien,
  Bovendien ligt de hele infrastructuur van het toerisme in duigen en is er voor betrokkenen en toeristen weinig lol aan.
  Wachten sorry.,
  groeten, Theo Thai

 11. Stefan zegt op

  Voor COVID was deze vraag een “no brainer” gezien de risico’s miniem waren. Nu zijn er zoveel vraagtekens en risico’s. Zelfs met vaccinatie kan 1 van jullie ernstig in de problemen komen, met grote gevolgen voor de mede-reizigers. Europa kan de regels verstrengen waardoor je moeilijk kan terugkeren. Thailand kan de regels wijzigen. De vlucht kan geannuleerd worden, waarbij je moeilijkheden kan krijgen om deze terugbetaald te krijgen.
  De vele onzekere factoren kunnen zorgen voor een calvarietocht ipv een ontspannen reis. Die stress wil ik niet, noch aan mijn mede-reizigers aandoen.
  Één voorbeeld. Een kennis van mij vertrok eind januari 2020 naar Turkije voor een verblijf in een appartement nabij de zee. Er was een verblijf van 3 weken geboekt. Na veel moeite en zonder COVID besmetting zijn ze pas na 3 maand kunnen terugkeren.

 12. Bert Vos zegt op

  Een simpel antwoord op een simpele vraag. Niet doen. Te veel onzekerheden. En dan ook nog eens met een klein kind. Onbekommerd reizen naar en door Thailand zie ik ook in 2022 niet gebeuren. Met de nadruk op onbekommerd. Helaas. Maar we staan allemaal nog steeds machteloos tegen deze onzichtbare vijand. Wat dat betreft ben ik pessimistisch gestemd dat hier binnen afzienbare tijd een einde aan komt.

 13. Frank zegt op

  Beste allemaal,

  Allereerst dank voor de enorme hoeveelheid aan reacties binnen een halve dag. Het toont de relevantie van de vraag én jullie betrokkenheid aan, waarvoor dank.

  Mede op basis van jullie adviezen gaan we het niet doen. Ook omdat we meerdere verhalen hebben gelezen van mensen die zonder klachten toch positief waren getest en werden opgenomen voor een bedrag van 350.000 Baht/9000 euro.

  Zoals iemand al aangeef: de noodzaak is er voor ons niet. We hebben geen familiebezoek oid en we kunnen wachten. Nu zullen we een andere bestemming zoeken met lekker weer, en dan niet de ABC-eilanden, want daar zijn we te vaak geweest en vinden we persoonlijk minder interessant.

  Nogmaals dank voor alle snelle reacties en voor degenen die wél gaan: veel succes en plezier. Ook voor degenen die in Thailand zijn uiteraard.

  Frank


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website