Ik wil mijn vriendin en haar 2 kinderen 5 en 8 vanuit Thailand naar Nederland laten komen. Haar Thaise ex man moet toestemming geven voor de kinderen maar is onvindbaar.

Lees verder…

Lezersvraag: Huurhuis gezocht op Koh Chang of Trat

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
30 september 2013

Ik ben op zoek naar een huurhuis op Koh Chang of aan de kust van Trat naar de Cambodjaanse grens.

Lees verder…

Maria’s Dagboek (deel 10)

Door Maria Berg
Geplaatst in Dagboek, Maria Berg
Tags: ,
30 september 2013

Maria Berg gaat miauwen in de dierenwinkel en maakt krabbewegingen. Tja, wat moet je anders als je het Thaise woord voor krabpaal niet weet? De zaterdagmarkt mijdt ze. Waarom? Lees deel 10 van haar Dagboek.

Lees verder…

De ‘Tourist Court’ in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Toerisme
Tags: , ,
30 september 2013

Om toeristen tijdens hun vakantie in Thailand te beschermen tegen criminele zaken als oplichting, beroving, mishandeling of een anderszins slechte behandeling, heeft Thailand een ‘Tourist Court’ in het leven geroepen.

Lees verder…

Vandaag in Nieuws uit Thailand:

• Glazen bol: Mogelijk nieuwe verkiezingen na uitspraak Constitutionele Hof
• Duitse toerist krijgt massage van 200.000 baht
• Kwaadaardige geest zorgt in Noordoosten voor slinkende piemels

Lees verder…

Premier Yingluck bracht zondag een bezoek aan de zwaar getroffen provincie Prachin Buri. Ze inspecteerde een beschadigde stuw en hielp mee bij het uitdelen van noodpakketten.

Lees verder…

Nok Air gaat op Hua Hin vliegen

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
30 september 2013

Nok Air heeft aangekondigd dat zij gaan starten met vluchten vanaf Bangkok (Don Mueang Airport) naar Hua Hin.

Lees verder…

Welcome to Thailand (video)

Door Willem Elferink
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
30 september 2013

Een van mijn hobby’s is videofilmen. Ik heb met mijn vriendin als reisgids vele reizen door Thailand gemaakt en dus ook veel gefilmd. Enkele daarvan zijn al op deze blog geplaatst.

Lees verder…

Lezersvraag: Hoe gaat een trouwerij in Thailand?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
29 september 2013

Roger (komt al 15 jaar in Thailand) heeft zijn meisje ten huwelijk gevraagd en ze heeft ‘ja’ gezegd. Wat komt er allemaal bij een huwelijk kijken, vraagt hij zich af.

Lees verder…

De kapper is een hair-stylist en de kapsalon is een trefpunt waar je ideeën uitwisselt, terwijl je geknipt wordt. Dat geldt althans voor een aantal trendy kapsalons in Bangkok. Bangkok Post belicht er vier: Never Say Gutz, Blue Harbour, Three Brothers en Wave Haircutz.

Lees verder…

Gringo vraagt zich af waarom er nauwelijks sprake is van enige samenwerking tussen de verschillende Nederlandse verenigingen in Thailand. Hij stelde deze vraag aan de voorzitters en de antwoorden spreken voor zich.

Lees verder…

Thailand heeft wat betreft voedselhygiëne geen beste reputatie. Volgens een Brits onderzoek uit 2011 behoort Thailand tot de top drie landen als het gaat om de kans om maag- en darmproblemen op te lopen. Het gevolg is vaak dat je een dag in de buurt van het toilet moet blijven.

Lees verder…

Nieuws uit Thailand – 29 september 2013

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
29 september 2013

Vandaag in Nieuws uit Thailand:

• Credit rating Thailand blijft ongewijzigd op BBB+
• ‘Sekswerksters helpen tegen verkrachtingen’
• Panda Lin Ping met ‘Flight of Love’ naar China

Lees verder…

De tropische storm Wutip en de tropische depressie Butterfly bepalen de komende dagen het weerbeeld in Thailand. De bewoners van de provincie Ayutthaya en de gebieden benedenstrooms zijn gewaarschuwd voor meer overstromingen. In Bangkok loopt alleen het oostelijke deel buiten de vloedwallen gevaar.

Lees verder…

Budgetvliegmaatschappij Norwegian is helemaal klaar met de nieuwe Dreamliner. Dit paradepaardje van vliegtuigbouwer Boeing kampt al sinds de oplevering met problemen.

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website