De tropische storm Wutip en de tropische depressie Butterfly bepalen de komende dagen het weerbeeld in Thailand. De bewoners van de provincie Ayutthaya en de gebieden benedenstrooms zijn gewaarschuwd voor meer overstromingen. In Bangkok loopt alleen het oostelijke deel buiten de vloedwallen gevaar.

Een overzicht:

    • De waarschuwing voor Ayutthaya en benedenstroomse gebieden houdt verband met de grotere wateruitstroom uit de Rama VI dam in Tha Rua. Die moet meer water lozen omdat het Pasak Jolasid stuwmeer meer naar het noorden in Lop Buri voor 93 procent vol staat en ook meer water gaat lozen.
    • De gouverneur van Ayutthaya heeft de autoriteiten opgeroepen stuwen benedenstrooms in Bang Pakong en Bang Pu te openen om de overstromingen te verlichten.
    • Het Meteorological Department waarschuwt de bewoners van tien provincies in het Oosten en de Central Plains  voor zware regens. Het gaat om de provincies Nakhon Sawan, Uthai Thani, Lop Buri, Saraburi, Nakhon Nayok, Prachin Buri, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chanthaburi en Trat.
    • Ook is gewaarschuwd voor meer regen op dinsdag in het Noordoosten, omdat verwacht wordt dat de tropische storm Wutip die dag aan land komt in Vietnam.
    • De regenval dit jaar bedraagt met 1.245 mm 32 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zegt minister Plodprasop Suraswadi, voorzitter van de Water and Flood Management Commission. Het water in Phitsanulok, Nakhon Sawan en Chai Nat staat nog onder de rivieroevers. ‘Dat wordt als veilig beschouwd’, aldus Plodprasop.
    • Het water in het Khlong Bang Pongpeng kanaal (district Pa Mok, provincie Ang Thong) staat 1 meter boven de oevers en in laaggelegen gebieden buiten de vloedwallen langs de Chao Praya rivier staat het water 1,5 meter hoog.
    • De komende 3 tot 5 dagen komt Thailand onder invloed van de tropische depressie Butterfly. Wanneer het vlindertje het boven-Noorden binnenkomt, is er geen vuiltje aan de lucht want de stuwmeren kunnen er nog voldoende water opvangen. Komt de depressie via Ubon Ratchathani binnen, dan verergeren de overstromingen daar omdat die provincie momenteel al water ontvangt uit Si Sa Ket en het zwaar getroffen district Kabin Buri in Prachin Buri.
   • De gouverneur van Bangkok acht het onmogelijk dat Bangkok wordt getroffen. Wel zijn overstromingen mogelijk in het oostelijk stadsdeel dat niet wordt beschermd door vloedwallen. Om dat te voorkomen gaat de Prawet Burirom stuw een half metertje extra open, waardoor de waterafvoer naar de Rama IX tunnel wordt verbeterd. Via die tunnel stroomt het naar de rivier.

(Bron: Bangkok Post, 29 september 2013)

Foto: Waterpret in Si Maha Phot in de provincie Prachin Buri.
Foto homepagina: Ook als het regent gaat het werk door voor deze sekswerkster op Sanam Luang (Bangkok).


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Overstromingen: Ayutthaya krijgt het (nog meer) voor zijn kiezen”

 1. Arjen zegt op

  Raar dat er regen komt. De regering had toch belooft dat het droog zou blijven? Kunnen ze nu ook al het weer niet voorspellen? Dat is uiteraard wel moeilijker dan het voorspellen van verwachte waterhoogten als je bovenstroomse dammen open zet. Of was dat nu juist makkelijker?

 2. Nico zegt op

  >>>>>>De gouverneur van Bangkok acht het onmogelijk dat Bangkok wordt getroffen. Wel zijn overstromingen mogelijk in het oostelijk stadsdeel dat niet wordt beschermd door vloedwallen.<<<<<<

  Wie kan mij zeggen, welke districten in het oostelijke stadsdeel van Bangkok liggen?
  Zelf woon ik in het district Laksi, (nabij Don Muang) in 2011 zijn wij ook overstroomd met ongeveer 80 cm water in het huis en dat wil ik niet nog een keer.

  gr. Nico


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website