Budgetvliegmaatschappij Norwegian is helemaal klaar met de nieuwe Dreamliner. Dit paradepaardje van vliegtuigbouwer Boeing kampt al sinds de oplevering met problemen.

De Boeing Dreamliner van de Noorse maatschappij moest vrijdag aan de grond blijven in Bangkok door een kapotte hydraulische pomp. Het is onzeker hoe lang de reparatie van het toestel, dat vliegt vanaf Bangkok naar Stockholm, gaat duren.

Dit zoveelste incident is de bekende druppel voor Norwegian. De Noren gaan Boeing nu aansprakelijk stellen voor de aanhoudende technische problemen. Eerder waren er al problemen met de zuurstoftoevoer in de cockpit.

Het wil maar niet vlotten met het nieuwe toestel van Boeing. De afgelopen jaren stonden in het teken van problemen zowel voor als na de aflevering. Na de vertraagde oplevering werden alle Dreamliners voor vier maanden aan de grond gehouden na een aantal veiligheidsincidenten. In de meeste gevallen was een oververhitte accu de oorzaak. In juli brak door nog onbekende oorzaak brand uit in een op het Londense vliegveld Heathrow geparkeerd toestel.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Norwegian baalt van kapotte Dreamliner in Bangkok”

 1. Robbie zegt op

  @Redactie, Weet je zeker dat de Dreamliner gemaakt is door Boeing, en niet door Ansaldo Breda?

  • ALFONS zegt op

   Ik vlieg jaarlijks 2 X heen en terug met NORWEGIAN van BANGKOK naar STOCKHOLM;. Dus nu ook op 12 september 2013 voor de eerste keer met de DREAMLINER naar mijn droomland terug. Want nu doen ze inderdaad de vlucht met dit nieuwe toestel. Natuurlijk had ik het in mijn achterhoofd van de problemen van BOEING die ze nu een tijdje hebben als ik in het vliegtuig stapten die dag in STOCKHOLM. Maar alles goed verlopen en een aangename vlucht gehad in dit prachtig toestel volledig met een Thaise crew trouwens. Dus mijn Thaise vrouw voelde zich ook al onmiddellijk thuis. Nu was het wel even slikken natuurlijk als ik het bericht gisteren vernam op het nieuws van de nieuwe problemen in Bangkok. Ik hoop voor de toekomst dat het nu allemaal welletjes is geweest en dat het ook niet zal eindigen zoals de FYRA.

 2. Franky R. zegt op

  Ik vind het hoogst verwonderlijk dat men zoveel problemen heeft met de Boeing 787 Dreamliner, of beter gezegd Nightmareliner!

  Dat ding is vanaf 2007 in ontwikkeling geweest en dan nog zijn er defecten en andere onnodige problemen?!

  En hoezo ‘oorzaak onbekend’?

  Dit toont Wikipedia: “In 2012 wist Boeing tweemaal zoveel Dreamliners te leveren als door analisten was voorspeld. Volgens critici zou het hoge tempo van oplevering echter ten koste gaan van de precisie bij de fabricage en de aandacht voor opstartproblemen.”

  Een vliegtuig lijkt mij niet het geschikte transportmiddel om het via ‘trail and error’ te ontwikkelen.

 3. Mathias zegt op

  Gisteren een Dreamliner van het Poolse LOT een voorzorgslanding moeten maken vanwegen een defecte antenne waardoor het identificatiesysteem uitviel waarop men te herkennen is.

  Gisteravond in Rome een bijna crash met Alitalia, was een Airbus. Landingsgestel kwam niet geheel uit. Liep goed af met 10 lichtgewonden, maar psychisch was het veel erger.

  De laatste tijd moet ik constateren dat er wel veel incidenten zich afspelen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website