Geachte mijnheer mevrouw,

Ik wil mijn vriendin en haar 2 kinderen 5 en 8 vanuit Thailand naar Nederland laten komen.

Het volgende probleem doet zich voor.

Ik heb in de toelichting van de aanvraag gelezen dat indien de kinderen naar Nederland gaan de achterblijvende ouder (vader) hier akkoord voor moet geven. Mijn vriendin heeft wel de benodigde scheidingspapieren maar niets geregeld met de ex partner.

De situatie is nu zo dat we al een tijdje bezig zijn via instanties in Thailand om te achter halen waar haar ex man gebleven is om deze toestemming te krijgen.

Het ziet er nu naar uit dat niet te achterhalen is waar hij gebleven is. Mijn vraag is nu of het op een andere manier mogelijk is (zonder deze toestemming misschien doormiddel van een ander document?) om alsnog de kinderen mee te kunnen nemen naar Nederland.

Ik heb deze vraag ook voor de tweede keer bij de IND voorgelegd maar nog steeds geen antwoord.

Misschien dat een van de lezers deze situatie al een keer heeft meegemaakt.

Gaarne antwoord op deze vraag om enige voortgang en duidelijkheid te krijgen.

Vast bedankt,

Ben


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Hoe krijg ik de Thaise kinderen van mijn vriendin naar Nederland?”

 1. Andrie zegt op

  Ben,
  Hetzelfde probleem speelde ook toen mijn vriendin haar zoon naar Nederland liet komen. Wij hebben dat toen opgelost door bij de gemeente in haar woonplaats een brief op te laten stellen waarin werd gesteld dat zij alleen voor haar zoon zorgde en de vader niet in beeld was. Deze brief werd als getuige ondertekend door haar moeder en enkele “notabelen” uit het dorp. De gelegaliseerde vertaling van deze brief heb ik meegestuurd naar het IND en haar zoon heeft op basis daarvan een MVV en daarna een verblijfsvergunning in Nederland gekregen.

  • Ludo zegt op

   Ik vind het erg dat thaise mannen nooit in beeld zijn om hun achtergelaten kinderen te onderhouden.Nog erger is het dan nog om van hen ergens een toestemming te moeten krijgen.

   • chris zegt op

    Moderator: graag de lezersvraag beantwoorden anders bent u aan het chatten.

  • Ger zegt op

   Klopt Andrie dat is de goede manier van doen.
   Heb het zo ook gedaan geen problemen gehad.

  • Ben zegt op

   Andrie bedankt voor je bericht ik hoop dat dat werkt, ze is ook bij de gemeente geweest maar dat werd haar niet verteld, het kon allen via haar ex man
   Maar ik ga het proberen.

 2. Rori zegt op

  Als aanvulling op Ben.
  Kan ook met behulp van een advocaat (lawjer) en met inderdaad getuigen worden opgesteld.

 3. Ben Oostindien zegt op

  `Beste Ben

  Stop maar met zoeken want als je hem al vindt , weet ik zeker dat je gaat betalen en niet zo weinig ook , is voor hem de hoofdprijs nooit wat gedaan en dan geld toe.

  Laat wat mensen uit het dorp of plaats waar je vrouw vandaan komt een brief opstellen waar in zij verklaren dat je vrouw altijd de kinderen heeft gezorgd en hij nooit wat heeft gedaan , laat je vrouw met deze mensen persoonlijk naar het gemeente huis gaan waar je een zogenaamde Phor Kor 14 aanvraagt ( is een bewijs dat je vrouw alleen de zeggenschap heeft over de kinderen ) als je deze heb gekregen dan vertalen en laten legaliseren bij de Nederlandse ambassade en buitenlandse zaken . en hoppa een visum gezinshereniging aanvragen en je kan ze halen . wil je meer weten mail me dan maar , veel succes

  • Ben zegt op

   Ben bedankt voor je bericht ik hoop dat dat werkt, ze is ook bij de gemeente geweest maar dat werd haar niet verteld, het kon allen via haar ex man
   Maar ze kan het nog een keer gaan proberen.

 4. chris zegt op

  hi

  al je vrouw de nederlandse nationaliteit heeft dan krijgen de kinderen dat ook en kunnen ze naar nederland komen.

 5. Rob V. zegt op

  Tot ergens in de jaren 50-60 was dat zo (kreeg de vrouw automatisch de nationaliteit van de man etc.) maar dat is al lang niet meer het geval. De kinderen krijgen de NL nationaliteit als 1 of beide ouders ten tijden van de geboorte de NL nationaliteit hadden. Dat wil zeggen: je moet het kind dan hier wel aangeven, dat kan volgens mij tot een jaar of 12 (?) als zijnde jouw biologische kind en jij als 1 van de ouders de NL natiobaluteit hebt. Als een vreemdeling de Nederlandse nationaliteit wil zal deze moeten voldoen aan een aantal eisen en kan daarna naturaliseren. Voor de kinderen geld dat zij apart van de ouder(s) een aanvraag voor een verblijfsvergunning of – in een later staduim- naturalisatie moeten doen.

  Meer informatie over nationaliteit valt te vinden op Rijksoverheid.nl :
  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nederlandse-nationaliteit

  Uiteraard ook ind.nl voor info over migratie en naturalisatie, is immers de Immigratie en Naturalisatie Dienst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website