Verzekeringsverklaring voor aanvraag visum Thailand nu gratis bij Allianz

Verzekeringsverklaring voor aanvraag visum Thailand nu gratis bij Allianz

Allianz Global Assistance biedt nu ook voor de aanvraag van een visum, een gratis verzekeringsverklaring (40.000/400.000 Baht Out/In Patient) voor Thailand aan, wanneer je een kortlopende- of doorlopende reisverzekering afsluit!

Eerder meldde wij al dat je gratis bij Allianz een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring van ten minste 100.000 US-dollar, voor de duur van het verblijf in Thailand kan krijgen bij het afsluiten van een kortlopende- of doorlopende reisverzekering. Nu geldt dat ook voor een verzekeringsverklaring (40.000/400.000 Baht Out/In Patient) voor de aanvraag van een visum.

Visum aanvragen en een verzekeringsverklaring 40.000/400.000 Baht Out/In Patient

Wie naar Thailand wil reizen heeft voor meerdere soorten visa een verzekeringsverklaring nodig. De Thaise ambassade in Den Haag wil dat je bij bepaalde visa soorten de volgende Engelstalige verklaring kan overleggen:

An original health insurance policy which covers the length of stay in Thailand with no less than 40,000 THB coverage for outpatient treatment and no less than 400,000 THB for inpatient treatment.

Bron: Thaise ambassade

Allianz kan vanaf heden een Engelstalige verzekeringsverklaring afgeven waarin de “40.000/400.000 Baht Out/In Patient” voor een visumaanvraag specifiek staat vermeldt. Daarnaast kan in diezelfde verklaring komen te staan dat men tevens verzekerd is voor Covid-19 voor ten minste 100.000 US-dollar, voor de duur van het verblijf. Dus sla je twee vliegen in een klap!

Een dergelijke verklaring is kosteloos, wanneer je een kortlopende- of doorlopende reisverzekering afsluit. Je dient daarvoor wel medische kosten en werelddekking mee te verzekeren. Dat kan al v.a. € 2,66 per dag bij een kortlopende reisverzekering of v.a.: € 3,81 per maand bij een doorlopende reisverzekering.

Let op: Deze verklaring wordt alleen afgegeven zolang Thailand een code groen of geel reisadvies heeft! Bij een reisadvies code oranje of rood kan er geen Engelstalige verzekeringsverklaring worden afgegeven.

Voor welke visa heb je een verzekeringsverklaring nodig?

Voor de onderstaande visumsoorten heb je een 40.000/400.000 Baht Out/In Patient verklaring nodig:

Let op: Je dient er wel rekening mee te houden dat jij je voor maximaal 180 dagen bij Allianz kan verzekeren. Voor een Non-immigrant O (Retired) Single entry visum zou het kunnen omdat de verblijfsperiode dan in principe maximum 90 dagen is. Voor de andere visums (O-A, O-X, STV), verlengingen ervan, de re-entry ervan (incl. O Retired) zal dat mogelijk niet volstaan omdat die standaard een periode bestrijken die langer is dan 6 maanden.

Let op: De 100.000 US-dollar COVID-19 verzekering is altijd een eis (tot nu toe), het maakt daarbij niet uit of je met een visum, visumvrijstelling of een re-entry Thailand binnen komt.

Een 40.000/400.000 Baht Out/In Patient verklaring en een Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand

Vanaf nu gaat Allianz Global Assistance (de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld) dus zowel een 40.000/400.000 Baht Out/In Patient verklaring, als een 100.000 US-dollar Covid-19 verzekeringsverklaring afgeven. Je dient daarvoor wel eerst een kortlopende- of doorlopende reisverzekering af te sluiten, inclusief medische kosten en werelddekking. De voordelen hiervan:

 • Je hoeft niet meer extra een dure ziektekostenverzekering af te sluiten.
 • Er worden geen leeftijdstoeslagen gehanteerd, dus de premie is zeer gunstig.
 • Iedereen wordt geaccepteerd ongeacht je gezondheid.
 • Iedereen wordt geaccepteerd ongeacht je leeftijd, al ben je 99 jaar.
 • De 40.000/400.000 Baht Out/In Patient verklaring is gratis. Deze wordt op verzoek aangemaakt en per e-mail aan je verzonden.
 • Ook de Covid-19 verzekeringsverklaring van minimaal 100.000 US-dollar voor Thailand is gratis. Deze wordt op verzoek aangemaakt en per e-mail aan je verzonden.
 • Beide dekkingen worden in 1 verklaring gezet.
 • De premie voor de kortlopende reisverzekering met verzekeringsverklaring voor Thailand, v.a.: € 2,66 per dag.
 • Premie voor de doorlopende reisverzekering met verzekeringsverklaring voor Thailand, v.a.: € 3,81 per maand (voor maximaal 60 dagen aaneengesloten, maar dit kan je optioneel uitbreiden naar 180 dagen).

Let op: Deze reisverzekeringen kunnen alleen worden afgesloten door ingezetenen van Nederland (dus Belgen kunnen er geen gebruik van maken). Woon je definitief in Thailand en ben je uitgeschreven in Nederland, dan kan je ook geen gebruik maken van de genoemde reisverzekeringen.

Mocht het zo zijn dat de verklaring van Allianz door de Thaise ambassade wordt afgewezen dan wordt de reisverzekering geannuleerd en ontvang je de betaalde premie volledig retour. Je loopt dus geen risico. Dat geldt ook als Thailand oranje of rood zou kleuren voor je naar Thailand kan reizen. 

Meer weten of een verzekeringsverklaring van 40.000/400.000 Baht Out/In Patient aanvragen? Kijk hier: https://www.reisverzekering-direct.nl/allianz-global-assistance/verzekeringsverklaring-voor-aanvraag-visum-thailand/

Bron: Bovenstaande tekst is overgenomen met toestemming (de visa soorten zijn in overleg met Ronny genoteerd).


» Laat een reactie achter


Rating: 4.43/5. From 7 votes.
Please wait...

20 reacties op “BREAKING: Verzekeringsverklaring (40.000/400.000 Baht Out/In Patient) voor aanvraag visum nu gratis bij Allianz”

 1. willem zegt op

  Als ik deze verzekering afsluit en nu direct de verklaring opvraag omdat Thailand nog groen is. Krijg ik dan de verklaring die een heel jaar geldig is? In achtneming van een dekking van maximaal 180 dagen vanaf vertrek uit Nederland.

  • Je krijgt alleen een verklaring voor de periode dat je daadwerkelijk in Thailand verblijft. Dus met een begin- en einddatum!

   • willem zegt op

    Als ik nu weet dat ik van 15 oktober tot 1 april in Thailand ben. Kan ik nu een verklaring krijgen voor deze periode?

    • Ik denk van wel. Gewoon even navragen: info@reisverzekering-direct.nl

     • willem zegt op

      Peter,

      Zal ik doen. Ik wil gewoon meer zekerheid vwb een verklaring. Ik ga geen verzekering afsluiten en dan over een paar maanden maar eens zien of ik een verklaring krijg.

      Als ik wil gokken dan koop ik wel een staatslot.

      Mijn zorgverzekering schrijft over code oranje: Reist u naar een land waarvoor onze regering een negatief reisadvies of code oranje heeft afgegeven en wordt u daar ziek van het Corona-virus? Dan vergoeden wij alsnog de zorgkosten. Wat we precies vergoeden hangt af van welke verzekering u heeft.

      Dus geen rede voor Allianz om geen verklaring af te geven.

      • Misschien nog even goed om dit te vermelden: Mocht het zo zijn dat de verklaring van Allianz door de Thaise ambassade wordt afgewezen dan wordt de reisverzekering geannuleerd en ontvang je de betaalde premie volledig retour. Je loopt dus geen risico. Dat geldt ook als Thailand oranje of rood zou kleuren voor je vertrekt. Die toezegging hebben wij van Allianz op papier.

 2. Nogmaals: Deze reisverzekeringen kunnen alleen worden afgesloten door ingezetenen van Nederland (dus Belgen kunnen er geen gebruik van maken). Woon je definitief in Thailand en ben je uitgeschreven in Nederland, dan kan je ook geen gebruik maken van de genoemde reisverzekeringen.

  Meer weten of een verzekeringsverklaring van 40.000/400.000 Baht Out/In Patient aanvragen? Kijk hier: https://www.reisverzekering-direct.nl/allianz-global-assistance/verzekeringsverklaring-voor-aanvraag-visum-thailand/

  • Erik zegt op

   Nu schept Khun Peter verwarring. ‘Alleen door ingezetenen van NL maar Belgen niet.’ Dat begrijp ik niet.

   Als de hoofdregel is ‘ingezetenen van NL’ dan vallen daar alle nationaliteiten onder MITS ingeschreven in NL.

   Of is de hoofdregel ‘alleen NL-ers’? Dan krijg je de EU op je dak wegens discriminatie.

   Khun Peter, licht dat svp even toe!

   • Zucht…. Je moet in Nederland wonen, dus als je in Belgie woont kan het niet.

    • willem zegt op

     Ik kan ook geen reisverzekeringverzekering afsluiten in Duisland. Helaas.

     heb het online geprobeerd.

     • Als er duidelijk staat dat je in Nederland moet wonen, kan je inderdaad geen reisverzekering in Duitsland afsluiten.

      • willem zegt op

       Ik reageer op de opmerking van Erik. Niet op jouw bericht.

       Het is mij niet mogelijk vanuit Nederland een Duitse reisverzekering af te sluiten. Dat is dus vergelijkbaar met de verzekering die hier nu wordt aangeboden. Alleen voor mensen die in het land wonen waar de verzekering wordt aangeboden.

 3. Cornelis zegt op

  Goed nieuws en een zorg minder voor velen, vermoed ik!

  • Kop zegt op

   Er blijft nog een probleem: als je in Thailand positief op Covid test moet je OP EIGEN KOSTEN verplicht in quarantaine in een ziekenhuis, ook al heb je geen ziekteverschijnselen.
   Geen Nederlandse verzekering die dit dekt.

 4. Mattheus zegt op

  Ben benieuwd naar de 1st ervaringen met deze verzekering bij de Thaise ambassade.

 5. jan zegt op

  Voor Belgen is er een ander aanvaardbaar alternatief voor een REISverzekering. Verzekerd voor een waarde van 1.250.000 euro (dus ver boven de 400.000 THB) !!!!! EUROPE ASSISTANCE ! Jaarpremie 90 Euro en voor een koppel135 Euro. Je mag hier wel maar in periodes van maximum 3 maanden in het buitenland verblijven. Dus na elke 3 maanden hoef je 1 dag voet aan grond te zetten in Belgie. Telkens je naar Thailand (of elders in de wereld) vertrekt stuurt Europe Assistance je een engelstalig doument waar een paragraaf volgende tekst bevat :
  “Europ Assistance Belgium confirms that the above-mentioned guarantees will also apply in case of illness due to Covid-19, and when applicable, up to the maximum amount as specified in the General Conditions of your contract”. AMOUNT = 1.250.000 euro !
  Voor mensen die willen langer dan 3 maanden verblijven dienen een contract “Long trip”af te sluiten. Dit kost bijvoorbeeld voor 4 maanden 250 euro en voor 6 maanden 450 euro, voor een jaar 1400 euro.
  Nederlanders die op minder dan 20 km van de Belgische grens wonen zouden ook van de deze verzekering kunnen gebruik maken maar alleen voor medische bijstand, dus bijvoorbeeld geen repatriering, vervroegde terugkeer, enz…
  https://www.europ-assistance.be/reisverzekering – +32 2 5337575

  • Philippe zegt op

   Correct Jan, ik ben nu verzekerd van 01 juni 21 tem 31 mei 22, ik betaal jaarlijks wel 105 en geen 90, anyhow.
   Daarboven is er “The repatriation costs are covered without limitation”.
   Let wel op de laatste paragraaf: The traveller will not be covered in countries, regions, or areas for which on the day of departure a general travel prohibition or a prohibition for any other than essential travels issued by government authorities, is applicable.
   Je zegt ook 1.250.000€ is ver boven die 400.000thb, ben je zeker dat dit geen twee aparte dingens zijn ?
   De 40.000/400.000 Baht Out/In Patient verklaring staat mijn inziens buiten die 100.000usd verzekering, hopelijk ben ik fout.

 6. Cok zegt op

  Geldt ook voor een multiple entry visum?

 7. André Jacobs zegt op

  Beste Jan en Philippe,

  Dit is dan in mijn ogen de duurste verzekering die ik als inwonende van Thailand of van België kan afsluiten. Een jaarcontract van 90 of 105€ is enkel met de voorwaarde dat je om de 3 maanden even in België moet geweest zijn. Als je dan een jaar verzekerd wil zijn vanaf 01/01 (eerste vertrekdatum), dan moet je toch op 31/03 en 30/06 en 30/09 weer terug naar België. Dus (600€ x4) +90€ is dan 2490€ te betalen. En dan spreek ik tegenwoordig nog niet van verplichte covid-19 testen, verplichte papieren dat je safe bent en de quarantaines.
  Wat nieuw is voor mij, dat zijn de opties om “Long Trip” contracten af te sluiten. Dat is wel 1400€ per persoon. En in de voorwaarde staat tevens dat er tussenkomst is na tussenkomst van de mutualiteit. De belgische mutualiteit komt niet (meer) tussen in Thailand voor medische kosten.
  In de algemene voorwaarden staat tevens dat je gedomicilieerd moet zijn in België, dus voor uitgeschreven Belgen geld dit dus niet.
  Ben tevens gaan zien in de algemene voorwaarden van Europ assistance, waar ik ook nog dit gevonden heb: “Zijn niet gedekt: landen, regio’s of gebieden waarvoor de overheid van het
  land van domicilie een algemeen reisverbod heeft uitgebracht of waarvoor
  ze het reizen verbiedt om een andere reden dan een essentiële reis. Zijn
  ook niet gedekt, de landen van bestemming die een inreisverbod hebben
  uitgevaardigd voor de onderdanen van het land/de landen waarvan de
  begunstigden van dit contract de nationaliteit hebben”. Dus toch even checken vooralleer je afreist !! Maar eerlijk is eerlijk, als verzekeraar heb ik vele polissen van Europ assistance afgesloten wegens het feit dat ze wel degelijk één van de beste reisverzekeraars zijn. Op de website heb ik wel geen info gevonden van de “Long Stay” contracten. Hoe duur het ook mag zijn (afhankelijk van je eigen keuze); een uitgeschreven Belg kan enkel een hospitalisatieverzekering afsluiten hier in Thailand; hetzij via een Thaise Mattschappij of via een andere maatschappij die bijvoorbeeld worden aangeboden door AA insurance in Pattaya/Hua Hin. Groeten André

 8. Jan zegt op

  Andre deze discussie gaat hier wel niet over een verzekering voor expats! Geen ENKELE verzekering verzekert standaard meer dan een verblijf van 3 maanden met uitzondering van VAB die 4 maanden dekken. Europe Assistance wordt zonder discussie aangenomen als reisverzekering voor covid door de Thaise autoriteiten. Mijn vrouw verleden week vertrokken en mijn broer morgen. Ik denk de voorwaarden die beschreven zijn in die polis dat je die ook terug vindt in iedere polis van de concurrentie. Dit zijn de tarieven long trip die mij gisteren doorgemaild zijn :4 maanden – Europa 100 € – Wereld 250 €

  5 maanden – Europa 150 € – Wereld 350 €

  6 maanden – Europa 200 € – Wereld 450 €

  7 maanden – Europa 250 € – Wereld 550 €

  8 maanden – Europa 320 € – Wereld 720 €

  9 maanden – Europa 390 € – Wereld 890 €

  10 maanden – Europa 460 € – Wereld 1.060 €

  11 maanden – Europa 530 € – Wereld 1.230 €

  12 maanden – Europa 600 € – Wereld 1.400 €

  Groeten, Jan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website