Wie al jaren vertoeft in Thailand kan zich wel iets voorstellen bij dit boek van Jerry Hopkins.

Thailand en zeker Bangkok lijkt soms een smeltkroes van bijzondere mensen uit alle windstreken. Avonturiers, zeelui, zakenmensen, maar ook criminelen en aan lager wal geraakte personen. Ze zoeken hun geluk elders. De reden laat zich raden. Wellicht een gebroken hart, schulden, op de vlucht voor …. of gewoon op zoek naar een nieuw bestaan.

‘The Real-Life Exploits of Bangkok’s Legendary Expatriates Are Often Stranger Than Fiction’ Al heb je aan een half woord meestal genoeg, de subtitel van het boek slaat daarmee de spijker op z’n kop.

Hopkins beschrijft zijn eerste jaren als expat in Bangkok. Vooral de ontmoetingen met een aantal kleurrijke figuren zijn hem bijgebleven. In zijn boek laat hij de 25 meest bijzondere de revue passeren. Onder hen een man die denkt dat hij het voorbeeld is geweest voor de personage van kolonel Kurtz in Armageddon. Maar ook een marketing executive die zegt dat hij Thaise bargirls fotografeert voor Playboy. En een Oscar-winnende scenarioschrijver die naar Bangkok is verhuisd om daar te sterven.

Het gaat niet alleen om dubieuze figuren of dorpsidioten. De schrijver laat de lezers tevens kennismaken met een priester die daadwerkelijk 35 jaar heeft gewoond en gewerkt in de sloppenwijken van Bangkok. Opvallend is ook een circusdwerg die eerst computerprogrammeur werd en later restauranthouder in de ‘Stad van de Engelen’. Of de Vietnamveteranen, drie helikopterpiloten, die een go-go bar openden.

De lijst met ontmoetingen gaat verder met een pianist uit een van ‘s werelds beste hotels die in de top 10 eindigde op de lijst van FBI’s meest gezochte personen. Er is ook nog een detective die mensen opspoort die hun dood in scène hebben gezet om bijvoorbeeld de uitkering van een levensverzekering op te strijken. En een documentairemaker die nu leeft tussen de olifanten.

Alle personages hebben één ding gemeen. Ze vertrokken ooit naar Thailand om zichzelf opnieuw te ontdekken of hun dromen na te jagen.

Het boek is te bestellen bij Amazon.com voor 14 dollar. Meer informatie: www.amazon.com/ of voor 16 euro bij Bol.com: www.bol.com/nl/f/bangkok-babylon/30110975/

3 reacties op “‘Bangkok Babylon’ over vreemde snuiters in Bangkok”

 1. Martin zegt op

  Quote; Alle personages hebben één ding gemeen. Ze vertrokken ooit naar Thailand om zichzelf opnieuw te ontdekken of hun dromen na te jagen.

  Of om te werk te gaan voor hun buitenlandse werkgever als expatriate, of vergeten we die gemakshalve

 2. Eric zegt op

  Schrijver refereert aan Colonel Kurtz. Dat is toch echt Apocalypse Now.

 3. Oscar zegt op

  Ja en die film is weer gebaseerd op het magnifieke verhaal (korte roman) Heart of Darkness van Joseph Conrad. Als zeeman kwam Conrad overal, en Thailand komt ook voor in zijn verhalen. Heart of Darkness is in het Engels te verkrijgen bij Asia Books – aanrader!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website