Thaise basilicum voegt een pittige, anijsachtige smaak toe aan diverse gerechten, maar het is ook een belangrijke smaakmaker in een klassieke cocktail, de Basilicum Gimlet. De Gimlet is een heerlijke cocktail met limoen en gin. De Thaise basilicum geeft een pittige draai aan deze elegante klassieker.

De gewone Thaise basilicum ziet er anders uit dan de zoete variant. De stengels zijn paars getint, de bladeren zijn veel kleiner en meer puntig. Als je op een rauw blad kauwt, valt de smaak van zoethout of anijs meteen op. Het is een fantastische aanvulling op Thaise curries en andere gerechten.

Om de smaak van de zure limoen en de zoete siroop in evenwicht te brengen is Thai basil prima geschikt voor een gimlet. Je kunt natuurlijk ook zoete basilicum gebruiken, maar alleen de normale Thaise basilicum geeft je die typische pittige smaak.

Een gimlet is per definitie een wat zure drank. Er wordt gezegd dat Sir Thomas Gimlette eerst gin met limoensap mengde en het drankje aan zeelieden toediende om zo scheurbuik te voorkomen. Hoewel het geen deel uitmaakt van het klassieke recept voor gimlet, wordt bij dit recept ook wat vlierbloesemlikeur toegevoegd.

Thai Basil Gimlet

Ingrediënten:

  • 6 grote Thaise basilicumblaadjes plus wat extra voor garnering
  • 15 ml suikersiroop
  • 25 mlvers limoensap
  • 45 ml gin (wodka kan ook)
  • 30 ml St. Germain vlierbloesemlikeur (kan je eventueel ook weglaten)

Bereiding:

Doe de basilicumblaadjes in een cocktailshaker en voeg de suikersiroop en limoensap toe. Meng de basilicumblaadjes en vermaal deze met een cocktailstamper. Voeg de gin en St Germain toe en vul de shaker met ijs, schud 30 seconden krachtig.
Giet het mengsel door een zeef in een cocktailglas. Garneer met een takje Thaise basilicum.

Genieten maar!

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website