Het Bureau van de Basisonderwijscommissie (OBEC) heeft scholen geadviseerd om lessen op locatie op te schorten tijdens dagen van extreme hitte om de gezondheid en veiligheid van leerlingen en leraren te waarborgen.

OBEC-secretaris-generaal Thanu Wongchinda benadrukte dat deze richtlijn van toepassing is op alle scholen onder de jurisdictie van de commissie, vooral nu er extreme hitte wordt voorspeld in de noordelijke, noordoostelijke, centrale en oostelijke regio’s aan het begin van de schoolperiode in mei 2024. Op deze extreem hete dagen worden scholen aangeraden om buitenactiviteiten te stoppen, voldoende drinkwater beschikbaar te stellen en de veiligheid van elektrische bedrading en apparatuur te controleren. Daarnaast wordt scholen aangeraden om indien nodig over te schakelen van fysieke naar online lessen, zodat de continuïteit van het onderwijs gewaarborgd blijft zonder risico’s voor de gezondheid.

Ook wordt schoolpersoneel aangemoedigd voertuigen grondig te inspecteren om te voorkomen dat leerlingen per ongeluk in auto’s worden opgesloten, wat gevaarlijk kan zijn bij hoge temperaturen.

Deze nieuwe richtlijn komt als reactie op stijgende temperaturen, toegeschreven aan de opwarming van de aarde. Klimaatexpert Assoc. Prof. Seree Supratid gaf onlangs aan dat Bangkok in mei jaarlijks tot 80 dagen extreme hitte kan ervaren, een flinke toename ten opzichte van de huidige 17 dagen. Dit benadrukt de dringende behoefte aan aanpassingen binnen het onderwijs om leerlingen en personeel te beschermen.

2 reacties op “Scholen opgeroepen lessen op locatie op te schorten bij extreme hitte”

 1. Henk zegt op

  Mei duurt slechts 31 dagen dus in een maand jaarlijks 80 dagen hitte ervaren is een overdrijving. Gister eind van de middag heeft de stad Chiangmai een fikse regenbui te verwerken gekregen waarmee de extra hitte is verdreven en de luchtkwaliteit wat is opgeklaard. Hopelijk vandaag ook weer het geval.

 2. Rudolf zegt op

  Het is in Khon Kaen inderdaad extreem warm geweest. (45 graden volgens de thermometer)
  Dat heeft ook te maken met het feit dat er dit jaar, gisteren pas voor het eerst regen is gevallen in het dorp.
  Een natte bodem haalt veel warmte uit het zonlicht doordat het zonlicht het water op en in de grond verdampt.

  Mijn jonge hond was erg bang voor de herrie van de regen en het onweer.
  Dat had hij nog nooit meegemaakt, en wilde bij mij in bed kruipen.
  Dat zag ik echter niet zitten, en ben maar naast hem op de grond gaan liggen met mijn arm over hem heen.
  Toen werd hij na een tijdje rustig.

  Het is een vreemd beestje met eigen regels trouwens.
  Als ik eten voor hem maak (goed, hondenbrokjes met iets wat voor zachte staafjes vlees door moet gaan), raakt hij dat niet aan.
  Ik moet het recht voor hem neerzetten, dan accepteert hij het pas als zijn eten en eet het op.

  De deur tussen de slaapkamer en de woonkamer staat altijd open, maar hij loopt nooit de slaapkamer binnen.

  Ga je mee een ommetje maken? had hij heel snel door.

  Beleefd zijn tegen dameshonden ligt wat lastiger.
  Maar dat is ook de schuld van andere honden, als ik een ommetje ga maken begin ik met 1 hond en ik eindig meestal met 7 honden.

  (Nee buurman, ik wil uw hond niet, 1 hond vind ik wel genoeg, bovendien ben ik eigenlijk een kattenmens)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website