Goedkoop vliegen en besparen op je reis naar Thailand is mogelijk als je bereid bent er wat tijd in te steken.

Let daarbij niet alleen op de kosten van je vliegticket, maar ook op gerelateerde uitgaven, zoals de parkeerkosten op een luchthaven en andere zaken.

Minder te besteden? Bespaar op je reiskosten!

In Nederland moeten we flink de broekriem aanhalen, dat merkt iedereen in de portemonnee. Toch wil je leuke dingen blijven doen zoals op vakantie naar Thailand. Dat kan als je de moeite neemt om te kijken waarop je kunt besparen.

Wij helpen je alvast op weg met enkele nuttige tips hoe te snijden in de kosten. Reis daarom goedkoper naar Thailand door te besparen op de kosten van het vliegen en je accommodatie.

Bespaar op je vliegticket naar Thailand

1. Vlieg op de goedkoopste momenten
De prijs van een vlucht varieert aanzienlijk, afhankelijk van de maand, dag en zelfs het uur waarop je gaat vliegen. Met een vliegticketsvergelijker zoals Skyscanner kun je de prijzen van vliegtickets over een hele maand of heel jaar vergelijken, waardoor je kunt zien wat de goedkoopste dagen zijn om te vliegen en dat bespaart enorm. Het vermijden van weekenden kan ook een flink verschil maken op de prijzen van vliegtickets. Vergelijk eens een reis van woensdag tot woensdag in plaats van vrijdag tot vrijdag.

2. Zoek de goedkoopste vluchten naar Thailand vanaf elk vliegveld
Maakt het je niet uit hoe je naar Thailand gaat, als je er maar goedkoop komt? Kijk dan ook naar het vertrek vanaf luchthavens in omringende landen.

3. Reis naar Thailand in het laagseizoen
Als je het kan vermijden, ga dan niet met de Kerst naar Bangkok. Mijdt ook de schoolvakanties. Het koele en droge seizoen in Thailand is tussen november en maart, maar is tevens de duurste periode. Het laagseizoen loopt van april tot oktober en zelfs de hotelprijzen zijn dan een stuk lager.

4. Vlieg indirect naar Thailand
Als geld belangrijker voor je is dan tijd, overweeg dan een vlucht naar Thailand waarbij je moet overstappen. Soms is dit voordeliger. Let wel op de overstaptijd. Een hele dag rondhangen op een luchthaven is geen pretje.

5. Combineer je vluchten
Overweeg om luchtvaartmaatschappijen te combineren om zo de goedkoopste prijs te vinden op tijden die jou het beste uitkomen. Je kunt geld besparen door heen en terug met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen, of vanaf een andere luchthaven.

6. Reserveer vooraf een parkeerplaats op de luchthaven
Als je tijdens de vakantie de auto op het vliegveld moet achterlaten, zorg dan dat je ruim van tevoren reserveert. Bij aankomst betalen is normaal gesproken veel duurder. Goedkoper is het om je te laten brengen of voor het openbaar vervoer te kiezen.

7. Vlieg vanaf een andere luchthaven
Ook al is er vlak bij jou in de buurt een vliegveld, het kan goedkoper zijn om te vliegen vanaf een andere luchthaven die wat verder weg ligt. Om dat te bepalen moet je alles bij elkaar optellen zoals de extra kosten van een trein- of buskaartje om het alternatieve vliegveld te bereiken.

8. Neem eten en drinken mee naar de luchthaven
Voor dat je langs de douane gaat is het verstandig om iets te eten. Neem dat mee van huis, want het eten op een luchthaven is vaak prijzig.

9. Vermijd extra bagagekosten
Als je je zorgen maakt over overbagage, neem dan niet te veel mee. Draag zware spullen zoveel mogelijk op je lichaam, er zijn zelfs speciale bagagejassen te koop.

10. Weeg je bagage voor vertrek
Sommige toeristen komen er pas op het vliegveld achter dat ze over de bagagelimiet zijn en moeten dan belachelijke toeslagen betalen. Vermijd dit door je koffer en je handbagage te wegen voordat je vertrekt naar de luchthaven. Haal de onbelangrijke dingen uit je koffer als je merkt dat je over je limiet zit. Lees voor meer tips: Op reis naar Thailand: dit hoeft niet in de koffer!

Bespaar op je accommodatie in Thailand

1. Boek een vliegticket met gratis overnachting
Bij een aantal touroperators kun je een vliegticket boeken inclusief een luchthaventransfer en een gratis overnachting in een goede middenklasse hotel in Bangkok. Die kosten heb je dan alweer bespaard.

2. Vergelijk de prijzen van hotels
Er zijn diverse hotelboekingsites waar je prijzen kunt vergelijken zoals Booking.com en Agoda.com Bedenk dat het aantal sterren van een hotel vooral wat zegt over de faciliteiten die een hotel te bieden heeft. Waarom een hotel met zwembad in Hua Hin, als de zee vlakbij is?
Een hotel direct aan het strand is veel duurder dan een gelijkwaardig hotel die 300 meter verder van het strand af ligt.

3. Bespaar door een gratis ‘shuttle service’
Sommige hotels bieden een gratis shuttle service aan. Zij brengen je naar het strand of het centrum, dat scheelt weer taxikosten (deze zijn overigens al zeer laag in Thailand).

4. Boek een hotel zonder ontbijt
Bij veel hotels kun je een kamer boeken met de keuze: in- of exclusief ontbijt. Kies voor het laatste. Je kunt in de Thaise toeristensteden vrijwel overal goedkoop ontbijten. Je hebt al een Engels- of Amerikaans ontbijt inclusief een kop koffie en een glaasje jus voor 90 baht (€ 2,25). Dat is goedkoper dan de prijs die een hotel voor het ontbijt rekent.

5. Overweeg een Guesthouse
Waarom een hotel? Overweeg een Guesthouse. Veel voordeliger en meestal ook persoonlijker. Er zijn Guesthouses in Thailand die een uitstekende service bieden en toch aanzienlijk goedkoper zijn dan een hotel.

Meer nuttige Thailand tips, lees je hier: www.thailandblog.nl/category/thailand-tips/

Mocht je zelf nog bespaartips hebben voor een vlucht naar Thailand en/of de accommodatie? Reageer dan. Alvast bedankt.

39 reacties op “Goedkoop vliegen naar Thailand en andere handige bespaartips”

 1. TH.NL zegt op

  Nog een kleine aanvulling. Vergeet vooral ook niet om de extra kosten die men bij het boeken van een ticket in rekening brengt mee te nemen in je beslissing. Er zijn boekingssites die nog steeds belachelijke toeslagen kennen. D-Reizen als voorbeeld heeft tijden lang niets berekent en rekent nu 10 Euro en zegt daar mee dat ze de laagste boekingskosten hebben wat volgens mij op dit moment ook zo is.

 2. Cornelis zegt op

  Het is al vaker gezegd, maar: waarom niet rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij boeken? Vrijwel altijd het voordeligst, een duidelijke prijs zonder extra kosten en bovendien kun je meestal dan ook direct je stoel uitzoeken en reserveren.

  • TheoB zegt op

   Mijn ervaring is dat een retourticket boeken via Skyscanner en Momondo goedkoper is dan boeken op de website van de luchtvaartmaatschappij.
   Ik zoek op economy, data met de laagste prijs, max. 1 stopover van max. 3 uur.
   Nadat ik met de Skyscanner app een bepaald retourtje heb uitgekozen kijk ik altijd ter controle, na het wissen van de cookies, op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Telkenmale is het ticket via Skyscanner goedkoper.

  • Jos zegt op

   Niet correct hoor, meestal is het goedkoper om via een boekingskantoor te boeken. Ik keek dit reeds verscheidene malen na en het scheelt meestal behoorlijk en in het nadeel van de vliegmaatschappij zelf.

  • Christina zegt op

   Hierbij een paar opmerkingen geen drinken mee naar luchthaven die wordt ingenomen.
   Direct boeken bij een luchtvaart maatschappy sommige rekenen geen credit kaart kosten.
   KLM wel en administratie kosten boek bij Expedia maar 6,00 euro scheelt weer.
   Boeken op een speciale dag omdat het goedkoper is en vooral niet op zondag gaat voor ons niet op ik
   boekte op zondag en dat was veel goedkoper. Je moet maar dat weet je niet op het juiste moment
   daar zijn. Zelf hebben wel al geboekt en nog geen twee uur later was het 600,00 euro duurder.
   Al zeg ik het zelf ben er redelijk goed in maar het kost tijd.

 3. Miek37 zegt op

  Nog een tip, als je van te voren al weet dat je volgend jaar naar Thailand gaat is het sterk aan te bevolen om je tickets zo vroeg mogelijk te kopen, de tickets die wij in april hebben gekocht voor 620 euro per persoon zijn inmiddels in prijs gestegen naar 1500 euro per persoon!

  • Theo zegt op

   Dat dacht ik ook altijd, maar toch gaat dat niet altijd op. Eind oktober vlieg ik met EVA Air naar Bangkok voor € 572,00, lekker vroeg (in maart) geboekt bij Supersaver. Een aantal weken later zag ik exact dezelfde vlucht voor € 542,00 ook bij Supersaver.

   • Marcel zegt op

    Wij hebben in april via SkyScanner tickets voor November geboekt via Schipholtickets.com voor 547.00 (retour) ook bij EVA. Had 10 Euro goedkoper gekunnen via andere verkopers maar voelde beter. Rechtstreeks bij EVA was 20 Euro duurder. Desondanks wel gewoon bij EVA in kunnen loggen om stoelen te reserveren.
    Dezelfde tickets zijn nu al 65 Euro duurder per ticket… dus eerder boeken leverde ons zeker voordeel op.

 4. Toto zegt op

  Nuttige informatie, maar het artikel lijkt als doelgroep de alleenreiziger of koppels zonder kinderen te hebben.

  Indien je met kinderen op vakantie gaat ben je vaak juist gebonden aan de schoolvakanties.
  Heb je een baby “jonger dan 2 jaar” let dan niet alleen op de ticket prijs van een volwassene. Bij de ene luchtvaartmaatschappij is de zogenaamde 10% voor een baby namelijk een veel hoger bedrag dan bij een andere maatschappij. Bij de een betaal je gewoon alle belastingen en bij de ander niet. Scheelt zo maar ruim 200 Euro. En bij de een heb je wel kinderkorting “kinderen tot 12 jaar” en bij de ander weer niet.
  Als ouders met kinderen heb je trouwens het liefst een rechtstreekse verbinding. Een overstap met wachttijd is geen pretje :-). En de vertrek- en aankomsttijden is ook iets om rekening mee te houden.

  Niet voor elke periode is het altijd raadzaam om zo vroeg mogelijk te boeken. Voor de periode maart tot en met mei zijn er vaak in januari aanbiedingen. Zoals nu de klm wereldweken deals. En was de transfer en hotelovernachting bij sommige reisorganisaties niet meer gratis afgelopen jaar zoals vroeger, maar tegen een geringe meerprijs. Nu zijn ze dat opeens weer wel.

  Het spelen met de datums is leuk, maar velen onder ons moeten toch voor boeken hun werkgever(s) eerst om toestemming vragen. En de prijzen op Internet variëren per dag.

  De prijs alleen zegt niet alles, ook de service die geboden wordt en de betrouwbaarheid van de luchtvaartmaatschappij zal voor velen meetellen in de uiteindelijke keuze. Dan maar liever een paar tientjes meer. Verder zal voor sommigen ook meetellen waar de betreffende luchtvaartmaatschappij vandaan komt.

  Tenslotte is het de eerste keer naar Thailand of is de weg bekend. Dit zal van invloed zijn op de uiteindelijke keuzes voor accommodatie in het land zelf en binnenlands vervoer en de prijs die ervoor betaalt wordt.

 5. psm zegt op

  Als ik als Belg en bij verdere uitbreiding Vlaming, de titel van dit artikel:
  “Goedkoop vliegen naar Thailand en andere handige bespaartips” onder de ogen krijg, komt het haar op mijn rug recht en lees ik met ingehouden vooroordelen.

  Allereerst, als je het goedkoop wil houden, waarom in hemelsnaam naar Thailand gaan?

  Blijf toch thuis in Nederland, daar kun je toch ook fijn vakantie houden en wij hier in België hebben niet ver van jullie, toch ook leuke plekjes en niet zo duurkoop.

  Zelfs Duitsland is niet zo ver van Nederland vandaan en mogelijk goedkoper dan België.

  Even terug naar het artikel.

  Punt 1:
  Geschikt voor diegenen die geen werkverplichting of famillale verplichting hebben. De dag van vertrek kan wel een rol spelen.

  Punt 2:
  Zoek de goedkoopste vluchten naar Thailand vanaf elk vliegveld, heeft wel zin, maar hangt volledig af van de afstand tot het vliegveld.

  Punt 3:
  Reis naar Thailand in het laagseizoen dat is correct, maar zie onder punt 1, dat kan niet voor iedereen. Voor mij dus geen echte tip.

  Punt 4:
  Vlieg indirect naar Thailand wordt door velen hier als “not done” beschouwd. Omdat de vliegreis goedkoop is, is de wachttijd meestal ook navenant (lekker belgisch woord 🙂 )

  Punt 5:
  Combineer je vluchten dat mag je me eens komen verduidelijken want daar zie ik echt geen “goedkope” tip in. Uiteraard kan ik me, net zoals hierboven, me schromelijk vergissen.

  Punt 6 en 7:
  Reserveer vooraf een parkeerplaats op de luchthaven vind ik een prima tip. Bijkomend zou ik willen zeggen dat, indien je voor langere tijd naar Thailand gaat, een kort verblijf van één dag bij enkele hotels in de buurt van de luchthaven van Schiphol of Dusseldorf nuttig kan zijn.

  Je kan logeren één dag voor of na je vertrek, aankomst, in het hotel en stress vrij naar de luchthaven worden gebracht. Je wagen kan minstens één maand op de parking van het hotel blijven staan. Kostprijs ongeveer 130 € parkeerplaats inbegrepen.

  Punt 8:
  Neem eten en drinken mee naar de luchthaven. Is dat niet typisch Nederlands?
  Ooit heb ik op een camping in het zuiden van Frankrijk Nederlanders ontmoet die bij 35°C boerenkool op het vuurtje hadden staan. Neem eten en drinken mee, ja men hoela, als je zo moet besparen ga je beter niet op reis! Mijn mening hoor 🙂

  Punt 9 en 10:

  Je hebt niet zo veel nodig als je naar Thailand op vakantie gaat of het moet zijn voor je vrienden, familie of wie dan ook. Gewoon even wegen op de weegschaal, maar geen tip hoor, lijk me de logica zelve.

  Bespaar op je accommodatie in Thailand:

  Via internet kun je meestal goedkoper boeken dan via de website van een hotel.

  Om nu geen ontbijt te nemen, tja, dat hangt af van de kwaliteit van je hotel, resort.

  Meestal prima in een degelijk hotel, resort. (En dat hoeft geen zestien sterren hotel te zijn hoor)

  Wil je dan ’s morgens rondstappen om enkele bath uit te sparen???

  Een Guesthouse kan inderdaad in goede tip zijn, m

  • samee zegt op

   Bij punt 8 viel ik (als Nederlander) ook van mijn stoel. Als je daar op moet besparen, dan heb je gewoon het geld niet om op vakantie te kunnen. Blijf thuis en spaar nog wat langer door. Vlieg je vaak genoeg, dan strijk je lekker in de lounge neer en krijg je eten en drinken gratis 😉
   8 uur in het vliegtuig naar Abu Dhabi en daar je tussenstop van 5 uur overleven op het meegebrachte broodje pindakaas lijkt me ook geen pretje.

   Een vliegticket is maar een deel van de totale vakantieprijs. Als die een paar tientjes goedkoper of duurder is, maakt dat op de totale kosten niet veel uit. Er valt meer te halen in verblijf en je dagelijkse uitgaven. Ga je elke dag in Thailand pizza eten omdat je het lokale eten niet kan verdragen, boek dan liever een reis naar Italië.

  • Daniël M. zegt op

   Beste psm,

   Ik ben een Vlaming en ik waardeer het initiatief van Redactie om ons allen tips te geven hoe wij kunnen besparen. Ik geloof niet dat met besparen bedoeld wordt om zo weinig mogelijk geld uit te geven voor de volledige reis. Ik beschouw het als een tip om zoveel mogelijk te kunnen genieten (“extra’s”) met het zelfde budget.

   Punt 8 is niet echt typisch Nederlands. Ik ben ervan overtuigd dat veel Vlamingen dat ook doen.
   Als Vlaming ben ik het volledig eens met samee.

   Uw opmerkingen, beste psm, die zullen ook wel voor het grote deel terecht zijn. Het is waar dat sommige tips niet voor iedereen weggelegd zijn. Maar het was de bedoeling van Redactie om ons de beste tips in het algemeen te geven. Dan moeten wij allen voor onszelf uitmaken welke tips wij kunnen gebruiken of waar wij genoegen kunnen mee nemen. Niemand is verplicht om ook alle tips te volgen.

   Het hoofddoelen van het artikel zijn:
   1. bestemming Thailand;
   2. zoveel mogelijk genieten met minder geld.

   Bij deze wens ik trouwens Redactie te bedanken voor het leveren van deze tips.

 6. Dennis zegt op

  Het is altijd goed om te vergelijken en je bewust te zijn van de prijzen, maar toch een opmerking:

  Besparen door geen ontbijt te nemen vind ik geen goed plan. Om meerdere redenen:
  – Zonder ontbijt is het vaak maar iets goedkoper, terwijl als je met z’n 2én buiten de deur eet, je meer kwijt bent dan dat je bespaart. En per saldo dus niet bespaart….
  – Bij bekende bookingssites zijn de beste deals (althans de laagste prijs) niet te annuleren. Als je dus echt wilt besparen en je weet zeker dat je die data ook in het hotel verblijft, dan kun je beter op die manier besparen op de hotelkosten. Zodoende kun je soms wel tot 50% besparen en dat levert meer op dan besparen op je ontbijt.
  – Ontbijtbuffet is uitgebreider dan een (simpel) “american” of “continental” breakfast. Nu ben ik zelf ook niet zo’n groot ontbijter, maar bij het ontbijt neem ik wel altijd een yoghurt en wat fruit, naast het gewone ontbijt.
  – Misschien een non-issue, maar koffie bij goedkope restaurantjes is vaak oploskoffie. Ik waardeer een lekker bakje koffie bij m’n ontbijt..

 7. rob zegt op

  Wat ik mis in het verhaal, maar dat is enigzins persoonlijk: een jetlag kan het plezier aanmerkelijk bederven.Dan moet je ook niet te vroeg je bed uit moeten,
  Ik vloog laatst met Egyptair, dan heb je eerst een vlucht van 4 uur, dan waak je, en dan van 8 uur, wellicht kan je slapen. 2x 6 uur ( Dubai of Abu Dabi) is dan minder handig. Dat pleit voor rechtstreekse vlucht, maar dan moet je nu al(of eerder)boeken voor november, dan ben je met 600 ook klaar. Dus ik kies voor in oktober boeken voor november. Dan zijn er zoveel (indirekte)vluchten, dan heb je zat vluchten voor 600.Volop keuze om je vertrek- en aankomsttijd te kiezen.( b.v. 12 resp. 18.00 u.) Ik miste bij Egyptair toch het wijntje.En een zitplaats reserveren ging heel moeilijk. Etihad is wel duurder geworden, maar veel betere catering. Verder ben ik ja een echte Hollander, en ga voor straateten, Plezier en avontuur. En ben ik in Thailand nauwelijks meer kwijt dan als ik thuis blijf. En, thuis is binnen, Thailand is buiten. Simpel.De mensen lief, geen eten koken, afijn…

 8. rob zegt op

  Is nu nog 592, te doen, maar welke vertrek- en aankomsttijd.? Je moet om dat te weten te komen alle gegevens al invullen.

 9. rob zegt op

  Is reaktie op Theo, 11.32 h.

 10. José zegt op

  Meld je aan, schrijf je in bij enkele luchtvaartmaatschappijen en zorg dat je hun special offers krijgt per mail. Qatar, Emirates, KLM, Etihad.
  Wanneer je op Phuket vliegt is er altijd een tussenstop ergens, kies wat je zelf het prettigst vindt en vanaf welke luchthaven in de buurt je wenst te gaan. Meestal gaan we vanaf Düsseldorf, goedkoper dan Amsterdam. Nu vliegen we vanaf Brussel op Phuket met Qatar, voor minder dan 500 euro pp.

 11. Ida Lommerde zegt op

  Wij hebben in januari gevlogen met Qatar voor € 546. Overstap in Doha 2 uur. Wel in de nacht. Lekker rustigij!4 stoelen voor ons 2en. Prima maatschappij.

 12. Henk Hauer zegt op

  Wat een gedoe. Ik neem altijd een direkte vlucht. Misschien iets duurder maar hooguit 11.30 vliegen..Dat is lang genoeg

  • Jos zegt op

   Ieder zijn standpunt Henk, maar ik persoonlijk heb veel liever een vlucht met tussenlanding zodat men even zijn benen kan strekken en je geen pijn in je kont krijgt. 11 a 12 uur aan 1 stuk vliegen is toch lang hoor. En prijs gezien kan tot ettelijke honderden Euro’s verschil uitmaken.
   Let wel op dat je een korte transfer tijd kiest natuurlijk zodat je geen 3 uren of meer op die vlieghaven vastzit.

   • john zegt op

    Jos zegt “Let wel op dat je een korte transfer tijd kiest natuurlijk zodat je geen 3 uren of meer op die vlieghaven vastzit.”
    Wil ik graag wat nuanceren. Ik vertrek altijd van Dusseldorf(DUS) omdat dit voor mij het beste uitkomt.
    Vanaf (DUS) vlieg je altijd met tussenstop. Heb daar best wel veel ervaring mee. Mijn algemene opmerking over “korte overstaptijd” is dat een korte overstaptijd op sommige luchthavens gewoon onverstandig is. Gewoon omdat sommige luchthavens erg groot zijn en je dikwijls ook nog tijd nodig hebt voor de securitycontrole. Erg groot zijn betekent soms grote afstanden op vliegveld moeten afleggen dus veel tijd voor nodig. Bv Munchen en Frankfort hebben dit probleem. Op beide heb ik daarom al eens aansluiting gemist. Gelukkig beide keren aankomend VANUIT Bangkok. Dan heb je veel alternatieven als je de aansluitende vlucht mist. De andere kant uit, dus komende vanuit Dussldorf de aansluiting missen richting Bangkok is wel een groot probleem. Naar Bangkok zijn de vluchten soms eenmaal daags. Mis je je aansluiting dan moet je dag wachten!. Vliegvelden waar je veel sneller kunt overstappen zijn bv Helsinki( vlucht Finnair), Wenen (austrain air) en Zurich (Swiss Air). Ik zou zo een hele opsomming kunnen geven van voors en tegens op elke luchthaven maar laat ik maar achterwege. Hou alleen achter in hoofd dat je de overstaptijd niet te krap moet nemen. Kan fout gaan. Ik weet het, de luchtvaartmy met dan oplossing zoeken. Doet men ook is mijn ervaring. Maar, ik zit niet te wachten op gratis onververwachte overnachting.

 13. joop zegt op

  Ik ben op 6 Juni deze maand naar Thailand gevlogen met Finnair wat ik wel vaker doet.
  Nu betaalde ik 321 euro enkele reis.
  Eerst schiphol – helsinki overstaptijd 1uur 30 minuten Helsinki- Bangkok.
  Op schiphol om 12.00 uur vertrokken en de volgende morgen 7.15 uur Bangkok.
  Goede service ook in het vliegtuig.
  Alleen mijn groote ergenis is de handbagage van de passagiers vooral het geval in de vlucht van Helsinki naar bangkok.
  Ik had alleen een kleine tas bij me met alleen noodzakelijke dingen
  Maar ik kon dat kleine ding niet eens in mijn bagageruimte boven mijn stoel kwijt,
  Ik moest een stoelenrij verderop proberen.
  Echt er zijn passagiers die hebben vreselijk veel handbagage .
  Dat moet eigenlijk gewogen worden bij incheck en boven die 7 kg betalen voor die hap.
  Verder prima vlucht voor iedere thailand ganger aan te raden

  • rob zegt op

   ja laagseizoen scheelt uiteraard, laatst was er een aanbieding, transfer en hotel Patthaya inbegrepen, ook die prijs.
   Dat gehannes met handbagage is idd. een crime, zeker bij budgetmaatschappijen.Vertraging bij opstijgen doordat de bagage nergens past, grrr. Die gaan ook al maatregelen nemen, je koffer moet in een vakje passen, anders bijbetalen.Wat soms weer gelazer geeft als de passagier daarvan niet op de hoogte is. Er zou een meldpunt moeten zijn, welke maatschappijen daar wel en niet aan doen.

  • Marcel zegt op

   Herkenbaar die handbagage. 🙂
   Wegen hoeft wat mij betreft niet, maar afmetingen meten zouden ze wel echt moeten doen ipv alleen maar zeggen op tickets/site. Bij voorkeur pas tijdens het instappen…. voorkomt 6 tassen SeeBuyFly in de box.

 14. Gio zegt op

  Hallo,

  Ik reis 2x per jaar naar Thailand en heb al gevlogen met diverse vliegtuigmaatschappijen maar meestal met Qatar vanuit Brussel. In april heb ik dit jaar al een vlucht geboekt voor november en voor de eerste keer met Etihad voor € 475,00 en nog geen 2u tussenstop. Enige verschil is dat ik slechts 25kg bagage mag meenemen en anders tot 30kg.
  Ik kijk ook naar convenabele uren van vertrek, thans om 10.00 u te Brussel en aankomst in BK in de vroege ochtend. Prima!
  Sawasdee!

 15. lung addie zegt op

  Moet toch altijd zo goedkoop mogelijk zijn en dan kan er geklaagd worden over de ongemakken. Waar naar geld en: de vreugde over de lage prijs is reeds lang vergaan als de ergernis over de slechte kwaliteit nog steeds aanwezig is.

 16. wim zegt op

  Nou nee. Goedkoop komt niet eerst. Eerst kijk ik wat ik wel of niet wil. Egypt Air met een 737??? No thanks. Ukraine Airways met een 737? Zeker niet. Chinese airlines vol met schreeuwende chinezen en uitpuilende bagage, absoluut niet.

  Daarmee wordt het al een stuk makkelijker want dan blijven normale airlines als EVA, Qatar, Emirates, Lufthansa, KLM, Finnair, Turkish gewoon over.

 17. Paul zegt op

  Even een korte rreactie op vliegen ronde de Kerst: Een jaar of twee geleden wilde ik een paar dagen voor Kerstmis naar Thailand vliegen. Gelukkig nam ik even de tijd om de prijzen te vergelijken. Als ik namelijk op eerste kerstdag zou vliegen, dan was dat € 200 goedkoper. Nog even verder geneusd: Op nieuwjaarsdag vliegen was nog eens € 100 goedkoper! En het betrof EVA-Air, rechtstreeks met prima service en punctueel (wat ik van KLM niet kan zeggen!)

  Mijn tip: Trek er gewoon een dagdeel voor uit, kladblok erbij en je verdient zomaar een paar honderd eurootjes. Je moet inderdaad wel onafhankelijk zijn van verplichtingen wat betreft de datumkeuze.

  Een vreemde ervaring: Een enkele reis Amsterdam-Bangkok was bij KLM duurder dan een retour. Zou je gewoon een retour kunnen boeken en geen gebruik maken van de retourvlucht, maar ik heb wel eens gehoord van een “no-show-list”, die je bij een volgende boeking problemen kan opleveren. Ik weet niet wat daarvan waar is, maar het schijnt te bestaan.
  Een vlucht met tussenstop is echt niet per definitie goedkoper! Dus……: Gewoon een dagdeeltje googlen.

  • stevenl zegt op

   No show list bestaat niet.

   Wat wel bestaat is de verplichting om een ticket volledig te gebruiken, dus AMS-BKK-AMS en dan alleen BKK-AMS doen kan niet, aangezien je het eerste gedeelte van de reis niet hebt gedaan. Hetzelfde geldt voor aanbi9oedingen vanaf Antwerpen, je moet dan de hele reis maken, dus eerst Antwerpen-Amsterdam doen met de trein.

   • john zegt op

    maar als je tweede deel van de ticket, dus je retourvlucht niet reist is er niets aan de hand. Formeel ben je verplicht maar heb nog nooit gehoord dat de bij een volgende boeking die gemiste vlucht als verwijt ( en kosten) op je nek krijgt.

 18. Eddy zegt op

  Kijk eens vanaf Brussel.
  Dat is vaak goedkoper en parkeren is daar ook goedkoper.
  Ik heb in maart 3 tickets besteld met Ethiad naar Bangkok voor 414 euro per ticket.

 19. Jos zegt op

  Misschien niet voor iedereen van belang, maar wat ik zo onwaarschijnlijk vindt is het feit dat een retourvlucht met vertrek vanuit Bangkok altijd zoveel duurder is dan een vlucht vanuit Europa.
  Voor mensen zoals ik die hier wonen, is dat toch wel een vreemd fenomeen.

  • ruud zegt op

   Een vlucht kost de prijs, die de maatschappij ervoor kan vragen.
   Vanuit Thailand zullen mensen vertrekken, die niet 7 dagen in de week hoeven te werken om hun eten te kunnen betalen, dus de wat rijkere Thai.
   Die zijn ook in staat, en bereid, om de wat hogere prijs te betalen.

   • John Chiang rai zegt op

    Beste Ruud, Het heeft niets te maken met het feit dat sommige Thais meer betalen kunnen dan anderen.
    De meeste vluchten zitten reeds vol met passagiers die in Europa een retour ticket geboekt hebben. zodat de resterende plaatsen op zo’n vlucht erg minimaal zijn.
    Het is gewoon een kwestie van vraag en aanbod die deze vaak hogere prijs mogelijk maakt.
    Als kort voor de vlucht vanuit Europa alleen nog enkele plaatsen vrij zijn,zie je omdat de passagier op deze dag geen andere vlucht mogelijkheid heeft,ook daar de prijzen vaak drastisch stijgen.

  • Eddy uit Oostende zegt op

   Ja Jos-dat is kwestie van vraag en aanbod+concurentie.

 20. Henry zegt op

  Voor alle brabanders en mensen uit zeeland die naar Thailand willen reizen zeg ik, zoek op de site van KLM maar vertrek niet van af Amsterdam maar van af Antwerpen.
  Je gaat dan met de trein (55min)naar Schiphol vandaar rechtstreeks naar Bangkok
  Kost rond de €550 in het laag seizoen wel te verstaan.

 21. André De Schuten zegt op

  Beste Thailandbloggers,
  Met m’n 204 cm heb ik serieuze problemen bij het boeken van een vliegticket namelijk Economyclass is gewoonweg uitgesloten voor mij daar de exitseats voorbehouden zijn voor passagiers met kleine kinderen.
  Dus ik ben verplicht naar Business Class te gaan, heb eenmaal Premium Economy gevlogen, heel slechte ervaring.
  Ok in business class zijn er ook grote verschillen en 5X vliegen naar Bangkok of Chiang Mai, de 6de keer is mijn vlucht gratis als je steeds met dezelfde vliegmaatschappij boekt. Een ander voordeel is de meegenomen bagage, sommige maatschappijen aanvaarden tot 64 kg bagage doch de meeste houden het bij 50 (32 + 18) waar 18 de handbagage is.
  Vlieg nagenoeg altijd met Finnair of binnen de groep One World.
  Iemand andere suggesties aub ?
  Veel vlucht plezier beste bloggers

  • Cornelis zegt op

   Onlangs een businessclass retourtje Bangkok geboekt bij Turkish Airlines, voor aanzienlijk minder dan wat ik de voorbije overwinteringsperiode betaalde bij EVA voor een retour met businessclass ri. Bangkok en terug in Premium Economy.

  • Johannes zegt op

   Volgens mij mogen er juist geen mensen met (kleine) kinderen op de stoelen van de exitseats. De bedoeling is namelijk dat deze mensen andere mensen moeten kunnen helpen (indien dat nog nodig is) in geval van calamiteiten. Het personeel laat deze mensen ook een kaart lezen wat er in dat geval van hun gevraagd wordt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website