Bangkok verkennen op de fiets (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand tips
Tags: , , ,
2 september 2017

Fietsen in Bangkok, een oer-Hollandse bezigheid in de oriëntaalse Hoofdstad van Thailand en het is verrassend leuk.

Bangkok verkennen op de fiets is vooral bijzonder omdat je op plaatsen komt die anders niet bereikbaar zijn. In deze video zie je een fietstocht onder leiding van ‘Co Van Kessel Bangkok Tours’.

Co leeft helaas niet meer, maar zijn werk wordt voortgezet zodat nog veel toeristen kunnen genieten van deze bijzondere excursies. Met je fiets door de smalle steegjes van Chinatown, de rivier de Chao Phraya oversteken en het Princess Mother Memorial Park bewonderen. Maar er zijn ook diverse andere routes, kijk daarvoor op: www.covankessel.com/nl/

Zoek je nog een hotel op een uitstekende locatie in Bangkok dan is het 5-sterren Crowne Plaza Bangkok (vlakbij BTS Sala Daeng) een aanrader. Meer informatie en boeken: Crowne Plaza Bangkok Lumpini park hotel

Video: Ride en Sleep Bangkok

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Bangkok verkennen op de fiets (video)”

 1. Joop zegt op

  Hallo Nynke,

  Wij hebben deze dagtour in 2008 gemaakt en onvergetelijk mooi en gezellig…omdat wij als enige hadden geboekt hadden wij zogezegd ,, een prive gids voor 2 personen ,,…waarschijnlijk zal de tour wel niet meer precies hetzelfde zijn, maar dat houdt het spannend zal ik maar zeggen.

  Veel plezier…..Jooop

 2. Ruud Rotterdam zegt op

  In 2008, ongeveer deze tocht gemaakt met ons zessen.
  bijgebleven de vrouwelijke gidsen 1.voorop. 1 achteraan.
  Zeer kundige en op zijn Thais zeer vriendelijke meisjes.
  nog nooit Bangkok op die manier gezien,
  onderweg door steegjes begroet door de bewoners!

 3. Chantal zegt op

  Ik heb in april de 9 uur durende tour gedaan. Je start door china town. Bij oversteek op drukke weg wordt het verkeer door de begeleiders opgehouden zodat je veilig kan oversteken. Daarna fiets je naar het treinstation. na een half uurtje met de trein ga je echt het binnenland in. de smalle fietspaden boven het water is niet overal in beste staat. Denk aan gaten in de weg, de weg die ophoud waardoor je over een steigerhouten plank moet schuifelen. Heel avontuurlijk allemaal. Onderweg zijn allemaal stops waar je koud/vers water krijgt, overal wordt je bij geholpen zo nodig. Ik vond de tocht van 40km. In 40graden prima te doen. (mijn moeder van 59 ook) wel vond ik dat je goed moet blijven opletten en “goed” moet kunnen fietsen want er bestaat wel mogelijkheid om van het fietspad af te vallen als je slingert. Tip: zet het zadel lager zodat je goed met je benen bij de grond staat.
  Groetjes, Chantal

 4. Cees zegt op

  Ja top! Januari 2011 deze tocht gedaan met 4 personen en 2 begeleidsters.
  Mooiste tocht die wij gedaan hebben.

 5. ton zegt op

  Kerst 2012 heb ik met een maatje deze gecombineerede boot/fiets tocht gedaan van ongeveer 5 uur inclusief lunch en water naar behoefte.
  Volgens mij leefde Co toen nog.
  Begeleidsters waren toppers en met een gele shirt en fluitje houden ze gewoon een hele snelweg tegen om zo veilig over te kunnen steken met zn allen.
  Deze snelweg is trouwens het enige drukke wat je zal mee maken maarja die moet je oversteken om in het rustieke BKK terecht te komen.
  Veel plezier aan allen die deze toer nog gaan maken

 6. Jef Van Camp zegt op

  Vorige maand ook zo’n Co Van Dessel toer gedaan. Prima georganiseerd, zeer goed begeleid (3 begeleidsters voor een groep van +/- 15 personen). Een aanrader.

 7. Ruud tam ruad zegt op

  Opvallend als er een stukje over fietsen in Bangkok verschijnt op het Blog,. dat het altijd ( bijna altijd ) over de tochten van van Kessel gaat, terwijl er al vele jaren een Nederlander Michiel Hoes, geweldige tochten organiseert. Zeker zo mooi of nog mooier. Heel goed materiaal en goede gidsen. Vakkundig en vriendelijk.
  Zo begint de website : ***** http://abcbiking.com *****
  De fietstochten van ABC Amazing Bangkok Cyclist zijn al voor meer dan 30 jaar hét voorbeeld voor fietstochten in en rondom Bangkok. Als eerste Bangkok fietstour organisatie weet ABC de veiligheid en kwaliteit te garanderen. Een indrukwekkende ontdekkingsreis door het dagelijks leven van alle lagen van de bevolking in de kleurrijke Thaise hoofdstad. Eigenlijk een beetje gluren in de huiskamers van de Bangkokians; de vriendelijke bevolking lacht jullie toe, ze gaan door met hun dagelijks leven en de schoolkinderen rennen vaak enthousiast een stukje mee. Wij laten jullie “Amazing Bangkok” vanaf de fiets zien… “Amazing”!
  EEN VERRASSENDE ROUTE…  DE BESTE HERINNERING AAN BANGKOK  !!

  Ik ben zelf inmiddels een vaste klant en goede vriend van Michiel Hoes, de man die de tochten organiseert.
  Ik kan het daarom heel erg aanraden om eens verder te kijken .

  De site is http://abcbiking.com Daar kunt U de tours zien en de mooie foto’s van de tours

  • Khun Peter zegt op

   Dat jij een goede vriend van hem bent dat is wel duidelijk, het kan niet gaan over fietsen in Thailand of je promoot Michiel. Je hebt inmiddels wel een gratis fietstochtje verdiend, is mijn mening 😉

   • Ruud tam ruad zegt op

    Ja leuk Peter. Ga ik een keer met jou naar van Kessel en jij een keer met mij naar Michiel Hoes ABC. ( kan voor jou ook en gratis ritje regelen , dan kan je een leuk stukje schrijven ) Misschien hartstikke gezellig.
    **grapje **

  • henk zegt op

   Inderdaad ook een leuke tocht met abcbiking tours, jaren geleden heeft hier het nederlands elftal ook gefietst er hingen toen nog foto’s binnen van de spelers.
   Ook leuk is dat er tijdens de fietstocht foto’s gemaakt worden die je bij thuiskomst kunt bekijken.

  • Truus zegt op

   Wij hebben bij beide gefietst maar de fietsen van Michiel Hoes zijn een stuk beter dan die van Ko van Kessel.De tochten zijn beide erg mooi en goed te doen.

 8. Vandenkerckhove zegt op

  Wij hebben deze. Tour ook gedaan heel leuk

 9. PEER zegt op

  Ruud tam ruad & Khun Peter,
  Goei idee om samen die fietstoer te maken.
  Ikzelf, als fietser met meer dan 10.000 Thai km, heb zowel Co v Kessel’s als Michiel Hoes’ Bangkokfietstrips gemaakt.
  En ik kan Ruud tam ruad alleen maar gelijk geven: ABC tours is de béste


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website