Thailand tip: Wat neem je mee in je koffer?

Door Redactie
Geplaatst in Thailand tips
Tags: ,
7 augustus 2017

Thailand is één van de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders en Belgen. Wanneer je naar Thailand reist is het goed om te weten wat wel en niet in je koffer hoeft. Wij geven je vast een aantal tips.

Je gaat naar Thailand voor het heerlijke weer. Neem dus dunne ademende kleding mee. Ga je naar het Noorden (de bergen in) zorg dan ook voor warme kleding. Het kan daar behoorlijk koud zijn. Een warme sweater of vest is ook aan te raden als je met de bus of trein in Thailand reist. De airco staat meestal erg hoog en daardoor kan het koud zijn in de bus. Zorg ook voor nette en bedekkende kleding als je een tempel bezoekt.

Neem in ieder geval mee in je koffer:

 • Zomerkleding
 • Gepaste kleding (die schouders en knieën bedekken)
 • Een vest met lange mouwen
 • Slippers
 • Stevige wandelschoenen

Toilettas

Wees je bewust van de zon die vele malen sterker is dan in Nederland en zorg dat jij je goed beschermd met zonnebrand (evt. ‘sunblock’), een zonnebril en pet. Muggenspray is een must, zeker in de avonden kan die van pas komen.

 • Zonnebrand
 • Muggenspray

Neem eventueel ook een klamboe mee.

Geld en documenten

ATM machines rekenen 180 Baht voor iedere transactie. Wil je de beste koers dan is het zinvol om euro’s mee te nemen en die ter plaatse om te wisselen naar Thaise Baht. Check je zorg- en reisverzekering en vaccinaties voor een goede voorbereiding. Een kopie van uw paspoort kan handig zijn als je – in het ergste geval – jouw paspoort zou verliezen.

 • Contant geld
 • Reisverzekering
 • Kopie van je paspoort (digitaal en/of op papier)
 • Vaccinaties

Tips voor het inpakken

In Thailand is van alles te koop dus neem geen onnodige dingen mee. Ben je wat vergeten? Geen nood je kan het ter plekke kopen. Zorg dat je ruimte overhoud in je koffer want je kan veel en goedkoop shoppen in Thailand.

Zorg voor een goede waterprotectie

Afhankelijk van hoeveel je denkt te gaan reizen en in welk seizoen, kan het handig zijn om te investeren in een waterdichte tas/beschermhoes (ook voor je smartphone). Het regent niet vaak maar als het regent komt het met bakken de hemel uit.

Mochten er nog lezers zijn met nuttige tips vul dan dit bericht aan.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

46 reacties op “Thailand tip: Wat neem je mee in je koffer?”

 1. Michel zegt op

  Om gewicht te besparen kunt u de stevige wandelschoenen alvast aantrekken ipv in de koffer te proppen. Op het vliegveld loopt u ook al een heel eind meestal, en op de lange vlucht zijn een paar stevige schoenen ook beter dan pantoffels of slippers.
  Ook de trui met lange mouwen is geen overbodige luxe in het vliegtuig.
  De rest van uw kleding niet opvouwen, maar oprollen. Dan kreukt het minder, en past er meer in de koffer of backpack.

  Het copie van uw paspoort niet enkel meenemen, maar ook even naar uzelf emailen. Zo kunt u dat altijd, ook als u alles kwijt bent, terughalen.

  De pan met gehaktballen, zak met bintjes, edammer kaas, bosche bollen, hemaworsten enz. enz. (Ja, dit soort dingen nemen Nederlanders echt mee op vakantie.) kung u gerust thuis laten. Er is in Thailand werkelijk van alles aan eten te koop, en vaak veel lekkerder dan wat u mee kunt nemen.

  Wat dan weer wel handig is om mee te nemen is een zak snoep en kauwgom voor in het vliegtuig.
  Wilt u uw kennissen en vrienden daar eens verwennen neem dan gerust wat Belgische chocolade mee, maar prop dat dan wel in een isolatietas of box.

  • Theo weert zegt op

   De stevige wandelschoenen hang ik om mij nek, hoef je ze niet uit te trekken bij de controle, wegen ze niet mee in het gewicht ( ca. 2 kg) en je kan daarnaast nog een paar sandalen aanhouden.

   Oprollen is inderdaad beter, maar als dropliefhebber zou ik aanraden dit wel mee te nemen.

 2. wibart zegt op

  Aangezien de teneur van het artikel; is geen overbodige zaken mee te nemen heb ik toch maar de moeite genomen te reageren. Muggenspray niet meenemen. Bij elke 7-eleven of pharmacy is muggenspray te koop en vaak van een betere (meer op de lokale mug afgestemde sprays) kwaliteit dan de universele uit Nederland. Kopieën van belangrijke documenten is zeker handig maar stuur jezelf ook een mail met scans van deze documenten. Internet cafés en ook de meeste Hotels hebben internetpunten met printers waar je een kopie kan maken (anders zul je net zien dat je je kopie hebt afgegeven en een ander nodig hebt voor bijv. de huur van een auto o.d.). Zomerkleding jawel voor de eerste 3 dagen is voldoende. Zeker in de grote malls of markten kun je prima T-shirts voor prijzen kopen die ver onder de NL waarde liggen. Prima voor vakantiegebruik en scheelt toch veel volume in je koffer. Zelfde geldt voor slippers. Heb je een bijzondere maat (type bierbuik o.d.) tsja dan beter zelf meenemen. Veel plezier 🙂

 3. samee zegt op

  schone onderbroeken x aantal dagen verblijf + 2
  een paar T-shirts
  een overhemd
  een colbert
  een T-shirt met lange mouwen
  een lange broek
  een lange broek met afristbare pijpen
  voldoende korte broeken
  een paar slippers
  3 paar sokken ongeveer
  1 paar compressie sokken voor de lange vlucht
  busje deo
  tandenborstel
  scheerspullen
  zonnebril
  een paar pakken met stroopwafels voor vrienden/vriendinnen
  fototoestel
  ipad
  credit card

  • Geertg zegt op

   Voor een verblijf van 20 dagen Thailand 22 onderbroeken meenemen is wel wat veel. In bijna ieder hotel kun je je kleren laten wassen en strijken. Mocht je toch onderbroeken te kort hebben, verbaas je niet deze zijn ook kin Thailand te koop.

 4. Frans Nico zegt op

  Ja, ik heb nog wat tips, tenminste, die ik belangrijk vind.
  Dit zijn mijn 10 regels:

  1. Maak een document waarop de namen, adressen én telefoonnummers staan van alle meereizende passagiers en die die in elke koffer of tas. Zo heb ik supersnel een vergeten trolley teruggekregen.

  2. Maak van alle belangrijke documenten, inclusief reisverzekeringspolis, zorgverzekeringspolis, aangesloten SOS-diensten, bankpassen en creditcards, een scan. Zet bij voorkeur daar overheen een watermerk tegen misbruik. Bewaar de documenten op een meegenomen tablet of notebook of nog beter ‘in de cloud’. Kan ook als bijlage in een aan jezelf gestuurde e-mail, zodat je die waar ook ter wereld kunt openen. Wel bijvoorkeur in een met paswoord beveiligd bestand. Ik ben vijf jaar terug bestolen en kon daardoor afdrukken laten maken van de scans voor gebruik bij de aangifte bij de politie en voor het blokkeren van de passen. Ook kon ik aan mijn SOS-dienst alle informatie doorgeven.

  3. Neem alleen contact geld mee voor betalingen onderweg. In Thailand kan overal geld uit een ATM-automaat gehaald worden. Reisverzekeraars dekken veelal niet of weinig contact geld. Ook bewijs van contant geld is vaak moeilijk te leveren. Zelf ben ik aangesloten bij Stand-By service van ABN AMRO en die maakte kosteloos € 1.000,- over via Western Union (uiteraard wel ten laste van mijn bankrekening).

  4. Voor mensen die dagelijks medicamenten gebruiken, neem een document mee van voorgeschreven medicamenten, bij voorkeur van de behandelend arts. Met dat document kan vaak dezelfde of gelijkwaardige medicamenten in Thailand gekocht worden indien dat nodig zou zijn. Zorg dus ook dat in het document de werkzame stoffen staan vermeld en de nodige dosering. Geldt eigenlijk ook voor zelfzorgmiddelen. Ik gebruik naast mijn bloedverdunnende en cholestorolverlagende medicamenten ook bv. Nestosyl dat bv. goed helpt tegen jeuk door muggenbeten. Dat is niet te koop in Thailand. Wel te koop is Xylocaine Jelly 2% (Lidocaine hydrochloride). Het heeft niet de genezende werking van Nestosyl maar wel de jeukverminderde eigenschap (op advies van een Thaise apotheker).

  5. Overgewicht van een koffer kost veel geld. Beter is het om dingen thuis te laten die gemakkelijk en goedkoop in Thailand gekocht kunnen worden, zoals slippers. Ook veel kleding is goedkoop. De meesten willen ook graag wat aangekochte spullen mee naar Nederland nemen. Zorg dus dat daarvoor ruimte (in volume en gewicht) in de koffer is.

  6. Neem bij reizen ter plaatse altijd een rol toiletpapier mee en bijvoorkeur ook vochtig toiletpapier. Zelf heb ik altijd een rugzak bij mij voor dat soort bagage. Toiletpapier is in alle supermarkten te koop. Vochtig toiletpapier weet ik niet. Neem zonodig een pakje mee vanuit Nederland.

  7. Neem kwetsbare spullen, zoals camera, tablet en notebook, altijd mee in een kleine trolley of tas. Nooit in de ruimbagage. Maak een kopie van je datagegevens van je notebook, tablet en (smart)telefoon op een externe harddisk of beter een externe SSD en neem die mee. Indien je voldoende ruimte ‘in de cloud’ hebt. zet het dan (ook) daarop. Bewaar een externe harddisk of SSD gescheiden (niet op dezelfde plaats) van de apparaten.

  8. Maak een lijst van zaken die je meeneemt en maak zonodig daar foto’s van. Dat kan handig zijn als de koffer zoekraakt of dat je wordt bestolen. Met de lijst en foto’s kan makkelijker aangetoond worden wat je schade is voor een claim bij je reisverzekering.

  9.

  10. Tot slot, laat alle koffers op Schiphol en Suvarnabhumi sealen. De koffer wordt voor je gewogen en voorzien van een sticker. Je voorkomt dat ongenoden drugs of andere illegale zaken in je koffer stoppen, al of niet om te smokkellen op jouw naam. Ook voorkom je dat in de bagagekelder zaken uit je koffer worden gehaald. Bijkomend voordeel is ook dat de Douane gesealde koffer meestal (op het scannen na) met rust laat.

  Punt 9 laat ik bewust open voor diegene die ook nog een goede tip hebben.

  • Jan VD zegt op

   Wat handig kan zijn is een kleine zelfklever die je op de binnenkant van je portefeuille kleeft met daarop vermeld: je vluchtnummers, je paspoortnummer, datum uitgifte en gemeente, vervaldatum.
   Dit bespaart je een hoop gedoe.

 5. M. Gevers zegt op

  Let er op dat je paspoort nog minstens 6 maanden na vertrek uit Thailand geldig is. DEET kun je hier in oranje spuitbussen kopen en is stukken goedkoper dan in Nederland.

 6. Franky R. zegt op

  Ik stop nauwelijks kleding in mijn koffer op weg naar Thailand. Enkel mijn boxershorts en wat spul voor de eerste dagen.

  Ben zelfs een keer louter met handbagage naar Bangkok gevlogen. Dat scheelde een hoop gesjouw, dan kan ik u wel vertellen!

  De DSLR-camera’s en overige elektronica gaan mee in een zeer stevige trolley -zonder ritssluiting- als handbagage.

  Verder koop ik altijd mijn kleding ter plaatse en indien noodzakelijk is er altijd wel een ‘laundry’ waar een dame voor een paar centen zelfs mijn boxershorts strijkt (na het wassen!)…

 7. Cornelis zegt op

  Ik vrees dat, ondanks alle goede voornemens, m’n koffer bij vertrek eind van deze maand toch weer vol zal zitten. Telkens realiseer ik me dat ik te veel kleding heb meegenomen en het de volgende keer met minder kan, maar daar komt dan meestal weinig van terecht. Het is me nog niet gelukt om met een koffergewicht van minder dan 18 kg aan de incheckbalie op Schiphol te staan………………..

 8. samee zegt op

  Als je geen kleding meeneemt, houd je dus ruimte in je koffer over. Genoeg ruimte om de gekochte kleding mee te nemen.
  Ben zelf eens op handbagage naar Thailand gevlogen, halverwege de trip een enorme sporttas gekocht en die gevuld meegenomen naar NL.

  • Wallie zegt op

   In Thailand gekochte kleding gedragen/gewassen naar Nederland meenemen en haal de prijskaartjes eraf!

 9. Fransamsterdam zegt op

  Mijn inpaklijst van gisteren:

  In colbert en broek:
  Portemonnee met cash en pinpas.
  Tablet, camera, telefoon, power pack.
  Paspoort + kopie en medicijnenpaspoort.

  In handbagage:
  Reservebril
  Medicijnen
  2 onderbroeken
  2 korte broeken
  2 T-shirts
  2 Zweetbandjes
  Opladers

  Allerlei kopieën van documenten staan al lang in de cloud. Het enige wat verder zinvol is om in Thailand nog te maken is een kopie van de pagina uit je paspoort waarop de actuele 30-dagen stempels (of visa if applicable) staan. Uiteraard ga je hier niet de hele dag met je paspoort rondlopen en er zijn instanties die alleen genoegen nemen met een kopie als daar ook de legaliteit van uw verblijf uit blijkt.
  Wat verder onmisbaar is koop ik hier, en als het teveel wordt geef ik het wel aan iemand cadeau, maar ik schaf weinig aan, als ik hier ben heb ik alles.

  Dat gezeul met zo’n koffer vind ik niks, zonder adequaat personeel.

  Vanochtend om 05.24 geland, 05.34 aan de gate, 05.47 buiten aan de sigaret. Don’t try this at home.
  🙂

  • rori zegt op

   Prima Ik neem nog minder mee. Alleen handbagage en de helft van jou kleding.

   T.a.v medicijnpaspoort geldt dit aanmelden al bij de ambassade of consulaat als je je visum ophaalt.
   Anders een brief van huisarts en of specialist mee in het engels welke je de medicijnen voorschrijft.
   Sommige medicijnen in Nederland toegestaan zijn in Thailand verboden. Dus even opleetn met “nederlands” tabak.

   Onderbroeken kopen op de markt evenals t-shirts. Als je voor het eerst gaat.
   Oh ja 7-eleven (een soort AH) heb je overal.

   Oh verder heb ik alles in mijn Condo in Jomtien en thuis in Uttaradit.

   Oh ja ik neem wel altijd een pak spliterwten mee om erwtensoep te maken.

 10. Jack G. zegt op

  Als je een koffer hebt die veelvuldig voorkomt is het handig om deze voor jouw iets herkenbaarder te maken voor op de bagageband. Ik heb een zwarte Samsonite met 3 sloten erop die opvallend veel voor komt als je staat te wachten bij de bagageband. Soms gaat de papierwinkel langzaam op Bangkok Suv dat de koffers al van de band gehaald zijn en naast de band in een rij staan. Dan heb je de koffer rap uit de kofferbrei. Verder zitten tegenwoordig wieltjes onder de koffers en je racet zo naar je taxi of ander vervoermiddel. Even je handbagage er aan klikken en je hebt ook geen last van het sjouwen met je handbagage meer. Ik maak net als Frans Nico ook een paar foto’s bij het inpakken. Ik heb ook altijd kleding in mijn handbagage. 1 keer gezien dat iemand het eten op schoot kreeg uitgestort door plotselinge turbulentie. Die mevrouw had geen handbagage en zat ‘lekker’ met smerige, natte kleding. Ik denk wel dat op de Bangkokroute de bagage hoeveelheden bijna allemaal 30 kg of meer door spaarprogramma’s is dus dan moet je toch al heel wat meeslepen als je daar boven gaat komen.

 11. djoe zegt op

  Wel ik neem mee, aantal dagen / 2 voor alles.
  Ginder zul je zeker iets kopen van kleding, goedkoop. En op elke hoek van de straat vind je wel een wasserij, vandaag binnen morgen klaar. Vb voor een shirt kost 5 bath, in de stad 10 bath.

  En dan heb je ook nog plaats in je bagage om iets mee te nemen voor de familie.

 12. samee zegt op

  – nette kleding (sportief casual) voor in het vliegtuig
  – deo
  – zelf veel baat bij compressie sokken op een lange vlucht (bij aankomst op het toilet ff omruilen voor iets anders)
  – absoluut een credit card

 13. willem zegt op

  Stevige wandelschoenen in de standaard inpaklijst?

  Ik kom veel in Thailand. Loop er ook veel. Maar stevige wandelschoenen heb ik nog nooit nodig gehad.
  Ik ga dan ook geen jungle tour doen.

  Verder is de vergoeding voor het gebruik van de ATM ondertussen verhoogd naar 200 baht, ongeveer 5 euro per transactie.

  • mr.Bojangles zegt op

   Wel eens ooit een fatsoenlijke waterval beklommen? Kun je beter toch maar niet doen op slippers.

 14. Nico zegt op

  tja,

  Ik woon vlakbij Don Muang (airport) en zie twee meiden lopen met ieder een rugzak van boven hun nek tot op hun knieën, het zweet loopt van hun gezicht. Ik denk; die blijven wel een paar jaar in Thailand. Blijken ze Nederlands te spreken, (waarop ik het natuurlijk niet kon laten) en vroeg hun hoe lang ze in Thailand blijven?

  Twee weken was het antwoord, maar zijn jullie hier dan allang? Nee, eergisteren aangekomen en nu gaan we naar Chiang Mai. Maar waarom hebben jullie dan zoveel spullen bij jullie?

  En nu komt het………….

  We vlogen met EVA AIR en daar mag je 30 kg (ruim) bagage meenemen en nog eens 7 kg handbagage + een laptop. Die lopen dus de hele vakantie te zeulen met z’n 40 kg per persoon.

  En dat, terwijl er in Thailand meer te koop is dan in Nederland.

  Het moraal van het verhaal: neem weinig mee, op iedere hoek is een wasserette voor 30 Bhat (€ 0,80)

  Enne, dat vest dus NIET in je koffer, maar mee in het vliegtuig, want na 4 uur vliegen is het al hasstike koud in de kreng en je moet nog 7 uur. Maar…….. in Bangkok krijg je warme lucht, daar knap je van op.

  Groetjes Nico

 15. maurice zegt op

  Na jaren met 1 grote trolley rondgezeuld te hebben heb ik nu ‘n betere oplossing: 2 kleinere trolleys. Beter te hanteren. Eentje met alleen kleren, de andere met schoenen en de rest. Streef ernaar ‘t gewicht per stuk niet meer te laten zijn dan 10 kg (maar ‘t lukt me niet, heb altijd teveel kleren :
  loop daar in de stad niet rond in korte broek en slippers; de juiste kledij voor ‘t juiste moment. Het is ouderwets, ik weet ‘t). In ‘n kleine rugzak wat spullen voor onderweg.

  Zo maar wat tips:

  -Brilpoetsdoekjes (vochtig) v h Kruidvat. Als je kunststof glazen hebt.
  -Oordopjes v Pluggerz, 2 soorten: Sleep en Music. Anders overleef ik ‘t niet.
  -1 doos Nivea (de gewone ronde blauwe), de beste gezichtscreme die er is. In Cambodia niet overal te krijgen.
  -Wat v d goedkoopste plastic badmutsen. Niet voor op mijn hoofd (ben haarvrij), maar voor om de schoenen te doen in ‘t koffer.
  -1 flesje 4711 Eau de Cologne. Daar niet te krijgen. Die arme Aziaten(en sommigen van ons) voelen zich vaak vergast door wat die Farang allemaal op zich spuiten!

  Gegroet allen

 16. rene23 zegt op

  Neem nooit een rugzak mee, onhandig, kan niet op slot, lastig sjouwen in de hitte, maar een goede koffer (Samsonite op 4 wieltjes met klemsluiting, nooit ritssluiting!) en goede :
  Handyman
  Snorkel/duikbril
  Frisbee
  TEVA’s
  Snaren
  Deze spullen zijn of niet te koop, of passen niet, of van slechte kwaliteit in TH en vele andere landen.

 17. Loe zegt op

  Zelf zal ik nooit mijn koffers laten saelen. Volgens mij is dit scheinveiligheid. Denk je nu werkelijk dat het niet mogelijk is als het boevengilde drugs wil stoppen in jouw gesealt koffer dan ook wel een seal apparaat zal kunnen regelen. Maak dan de douane maar een duidelijk dat jij het er niet in gestopt hebt.

  Wel doe ik altijd een extra riem rondom mijn koffer, die ik op een speciale herkenbare manier bevestig en dichtknoop. Mocht ik constateren dat mijn koffer is opengemaakt, dan zal ik dit meteen melden bij de douane.

 18. Daniël M zegt op

  Ik geloof dat alles opgesomd is in de bovenstaande reakties. Maar ik wou toch de volgende bedenkingen bijvoegen uit persoonlijke ervaringen.

  1. Normaal draag ik wandel-/sportschoenen. Niet echt van de zware bergschoenen! Maar de vluchten van/naar Bangkok gebeuren voornamelijk ‘s nachts. Dan doe ik liever mijn schoenen uit, anders werkt dat op mijn zenuwen en kan ik zeker niet slapen. In een vliegtuig is het – wegens de beperkte ruimte – niet zo eenvoudig om daarna de veters van je schoenen dicht te knopen. En omdat je toch ruimte moet voorzien in je koffer voor de aankoop van spullen in Thailand, laat ik mijn (zwaardere) wandelschoenen in de ruimbagage steken als ik naar Thailand vlieg en doe ik gemakkelijke schoenen (zonder veters) aan.

  2. Ik heb in het verleden altijd een rugzak gedragen. Die heb ik steeds met slotjes gesloten. Maar mijn fysieke konditie ‘evolueert met de tijd’… Dus gebruik ik vanaf volgende keer een kleine trolley met 2 (twee!) wieltjes en 2 steunpunten. Trolleys met 4 wieltjes zijn wel handiger. Maar dan waarom 2 wieltjes? De reden hiervoor is eenvoudig: bedenk wat er gebeurt als je je trolley op 4 wieltjes even moet laten staan als je je beide handen nodig hebt (paspoort zoeken, geld uit uw zakken halen, …) en de vloer of het voetpad hellend is… Dat laatste is in Thailand een vaak voorkomend probleem. Niet bepaald praktisch!

  3. Ook lege zakken voor de vuile was (ondergoed, sokken) tijdens de terugkeer…

  Op de website van Brussels Airport kun je een checklist downloaden en afdrukken:
  http://www.brusselsairport.be/nl/cf/res/pdf/nl/checklistnl

 19. Enneh zegt op

  Het belangrijkste zijn de documenten..

  Kleding, tja 5 korte broeken, een linnenbroek, 2 paar sokken, 5 tshirts, slippers/ schoenen en een sweater..
  Toiletspullen koop ik altijd op vakantie net als een badlaken. Onderbroeken heb ik nog nooit gedragen en voor 3 euro gaat alles de was en komt schoon en gestreken terug..

  Dus met een koffer van 8 kilo en een rugzak kom ik altijd een heel eind….

  Nog 10 nachten en gaan…

 20. Mister.BP zegt op

  Ik vind het knap dat mensen zo weinig mee kunnen nemen. Allereerst alle oplaadsnoeren voor camera’s en ipad. Dan de wereldstekker. Wat ik mis in alle verhalen is een ehbo tas. Mijn duikbril, snorkel en zwemvliezen. Ja dan hoor ik het verhaal: die kun je huren; lekker waar zoveel mensen de snorkel in hun mond hebben gehad. Een rol toiletpapier van thuis. In Thailand is het zo dun, dat het meer vloeipapier is.

  • mr.Bojangles zegt op

   Dat ‘vloeipapier’ is ook niet bedoeld om de restanten weg te vegen. Gebruik de waterslang, dat papier is om het water daarna op te deppen.

  • Fransamsterdam zegt op

   De Nederlandse stekkers passen meestal ook wel. Anders koop je in de eerste de beste 7-eleven een verloopstekkertje. En zo’n rol Toiletpapier daar moet je dan wel heel zuinig mee zijn…

 21. Frank zegt op

  geloof dat bijna alles wel genoemd is, maar ik ben er eentje niet tegen gekomen, of heb er overheen gelezen.
  AZARON-stick tegen muggenbulten en jeuk van veel soorten insecten!! (te koop bij drogist) Zowel in het vliegtuig als in Thailand zelf natuurlijk kunnen we toch altijd ongemerkt gestoken worden en even later ja snapt het, jeuk, jeuk, jeuk en het houdt niet op.
  Azaron is niet te koop in thailand zover ik het weet en werkt perfect mocht je toch gestoken worden.
  Want clam boo en spray zijn ook niet 100% garantie voor beetvrije vakantie.

  • Daniël M zegt op

   Tegen muggen is er in Thailand anti-muggen spray met DEET te koop.

   Ik heb nog maar 1 of hoogstens 2 keer een vliegend insekt opgemerkt.

   • Daniël M zegt op

    Aanvulling: Met die vliegende insekten bedoel ik in de vliegtuigen.

   • Fransamsterdam zegt op

    Voor mensen die erg geliefd zijn door muggen is een flesje met een hoge concentratie Deet soms wel zinvol, aangezien wat er in Thailand in het algemeen te koop is een lage concentratie Deet heeft.
    En in ieder geval is het lastig om uit te leggen dat je een hoge concentratie Deet wilt, dan is het al gauw No Have. Maar de gemiddelde reiziger heeft genoeg aan de standaard flesjes spray met 12% (vanaf 35 baht) bij de 7-eleven.

 22. tjerk zegt op

  wat mensen allemaal mee nemen is niet te geloven . Ik ga meestal een maand naar Thailand en heb dan genoeg aan een rugzak . Een kilo,of 7-8 . een paar rolletjes tshirt ,boxershorts, sokken ,extra broek,paar puzzel boekjes . Een paar slippers, en tshirts zijn wel,te koop in Thailand . Niks geen gesleur met koffers. Ik mag het gewoon als handbagge meenemen als ik dat wil . Een heup tasje voor de papieren ,thats all . Je hebt je schoenen aan ,en een vest ook voor in het vliegtuig of waar dan ook . Soms kan het even koud zijn . Mocht je iets willen kopen daar ,er zijn daar ook nog tassen te koop om wat mee te nemen naar thuis .

  • mr.Bojangles zegt op

   Precies. Koffer? Hoezo koffer. Ik ga ondertussen al aardig wat keren naar Thailand en zelfs voor een maand kan ik toe met een kleine rugzak (dus alleen handbagage). En dan hoef ik niet eens kleren bij te kopen, alleen de toiletspullen. In de hotels waar ik kom: kleren in de was, morgen, max overmorgen klaar.
   Niks wachten op bagage op de airports, snel klaar met uitpakken op bestemming. En dan heb ik inderdaad nog een tablet bij me en de nodige elektronische oplaadsnoeren. Juist, kilo of 7-8.

 23. Rene holland zegt op

  Wat dacht je van uitsluitend handbagage a 8 kg voor 1 maand!!!
  Makkelijk.

 24. Joep zegt op

  MMmmm…dus niemand neemt condooms mee? Ik zie daar allen maar te kleine maten bij de seven eleven

  • Fransamsterdam zegt op

   Voor buitengewoon exotische maten zou er een probleem kunnen zijn, maar als ik ook maar heel even sta te zoeken bij de 7-eleven vraagt er meteen zo’n meisje of ze me kan helpen en als ik dan zeg ‘Ha sib hok’ vist ze er in één keer het juiste doosje uit hoor.
   .
   https://goo.gl/photos/tJWcxiJfV4UVV9rY6

 25. ann zegt op

  deze staat er ook niet tussen:

  – copieen van aankoopbewijzen,van meegenomen electronica(in Nl gekocht en vrij recent)scheelt oponthoud(op Schiphol) tijdens de terugreis.

 26. MrMikie zegt op

  Voor ongeveer 2 weken, 6 of 7 shirts, 3 korte broeken ondergoed, scheerspullen deo tandenborstel/pasta en slippers, geen douchegel of shampoo want die gebruik ik in het hotel. Na 5 dagen naar de laundry voor 30 THB p.kg en kan er weer tegenaan. Voor het naar huis gaan alles weer wassen en hup zo weer de koffer in. Incl slof L&M en fles Sangsom 🙂

 27. TH.NL zegt op

  Veel neem ik niet mee in mijn koffer. De was brengen we iedere twee dagen naar een kleine wasserij en zijn gemiddeld zo’n 1,50 Euro per dag daar aan kwijt.
  Wat ik altijd in de koffer heb is een goed Zwitsers zakmes. Handig omdat er nuttige dingetjes zoals een schaartje, pincet etc aan zitten. Wel in de koffer en niet in de handbagage!

 28. Gerben zegt op

  Neem eigenlijk alleen maar wat snoep en kadootjes voor de familie mee.
  Wordt ook steeds minder omdat ze alle “rotzooi” uit NL al hebben en snoep etc ook steeds meer in Th te koop zijn. Kleding etc neem ik nooit mee, die laat ik al;tijd bij de familie staan in een koffer en een kleine koffer bij kennissen in BKK voor aankomst.

  Terug gaat wel veel mee, vooral groente en fruit voor Thaise kennissen in NL.

 29. rori zegt op

  Extra bankrekeningen aanvragen bij meerdere banken en daar wat geld op storten. Met de bankpassen en viscards van meerdere rekeningen heb je minder kans zonder geld te komen zitten.

  Je eigen documenten als pdf naar jeelf opsturen en eventueel fotograferen in de smartphone.

  Verder als je meer meeneemt naar thailand als wat in een kleine koffer als handbagage past heb je teveel meegenomen en zaken overwegen. 7-8 kilo is misschien wat weinig maar 15 kg is teveel.

  Vergeet NIET de medicijnen en medicijnpaspoort en sla voor vertrek genoeg voorraad in en vooral blauwe of van die geel bruine pillen in.

  In de handbagage voor twee tot maximaal drie dagen kleding. Ook gemakkelijk om vlak voor de landing even iets fris aan te trekken. Klein flesje mondwater, reistube tandpasta met borstel en kleine handdoek meenemen is in deze ook iets om aan te denken.

  Verder is gelukkig alles in Thailand te koop wat we nodig hebben. Op de terugweg zorgen voor een grote koffer voor alle gekochte spullen.

  Oh laders niet vergeten. Heb genoeg aan mijn smartphone. In Thailand nog genoeg internet cafees mocht het nodig zijn iets uit te printen. Trouwens we zijn toch op vakantie? Is het niet zo dat nog geen 20 jaar geleden niemand van laptops en smartphones gehoord had? Je stuurde gewoon een ansichtkaart bij aankomst van het is hier schitterend. Viber, Line en Whatsapp heebn dit overgenomen. Hmm ook goed voor contacten met de VELE mensen welke wij ontmoeten. Zet vrienden thuis in een Groep scheelt veel zelfde fotos en berichten op te sturen.

 30. Yvon zegt op

  In mijn handbagage heb ik ook een klein flesje desinfecterende handgel en in de koffer Glorix vochtige schoonmaakdoekjes voor de afstandbediening van de tv en omdat we in het hotel op de begane grond zaten ook een doekje over het putje van de douche gedaan. Daarna geen kakkerlak meer gezien in de douche.

 31. Rob zegt op

  ATM kost inmiddels al 220 bath en een zeer ongunstige koers

  • FonTok zegt op

   Gewoon contant geld meenemen. Je vriendin een rekening laten openen en daar storten. Vervolgens de Thaise bankpas gebruiken om te pinnen. Ben je van het gelazer van de kosten en de waardeloze koers af.

 32. Christina zegt op

  Wat super handig is zijn vacuüm bags. In Nederland kan je deze kopen bij de Action.
  Kleding oprollen lucht eruit scheelt heel veel ruimte.

  Gr. Christina


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website