Bangkok is een indrukwekkende stad. Er is veel te zien. De meeste toeristen en zeker degenen die voor de eerste keer deze exotische metropool bezoeken, willen dan ook zoveel mogelijk bezichtigen en meemaken.

Om de unieke sfeer van Bangkok en omgeving te proeven, boeken de meeste toeristen een excursie. Echter wanneer je het overweldigende aanbod ziet, maakt dat een keuze niet gemakkelijker. Speciaal voor deze groep hebben wij de 10 populairste excursies op een rij gezet.

De 10 populairste excursies in en om Bangkok

1. Tempels & het koninklijk paleis van Bangkok in het oude centrum – Duur excursie: drieënhalf uur
Bangkok heeft honderden tempels, de een nog mooier dan de andere. Deze rondleiding is een aanrader, omdat je de drie mooiste tempels van Bangkok bezoekt. Dat zijn de Wat Trimitr, de Wat Pho en de Wat Benjabophit.

De excursie brengt je ook naar de meest religieuze bezienswaardigheid van Thailand. We hebben het dan over het koninklijk paleis van Bangkok. Binnen de muren van dit complex vind je de smaragdgroene Boeddha in de tempel Wat Phra Kaew. Dit spirituele icoon is gesneden uit jade. Het is het meest heilige Boeddhabeeld in Thailand.

Lees hier meer over het Koninklijk Paleis »

2. Fietsen door Bangkok – Duur fietstocht: drie uur
Een fietstocht is de beste manier om alle uithoeken van Bangkok te verkennen. Toch weten de meeste toeristen niet dat dit mogelijk is. Voel de koele bries door je haar. Je wordt vrolijk toegewuifd door de lokale bevolking die je onderweg passeert.

De fietstocht gaat ongeveer drie uur duren (een hele dag kan ook) en begint vanuit het hectische Chinatown. Na een boeiend uurtje steek je de rivier over en vervolg je de route door een levendige volkswijk. Dit is het echte Bangkok. Na pakweg een half uur met de fietsen de longtailboten in. Dit houdt de tocht variabel, comfortabel en bovenal ontspannen.

Overduidelijk waarom dit vroeger het Venetië van ’t Oosten werd genoemd. De vaartocht voert je  naar de ‘vergeten groene’ gebieden van het dorpse landelijke Bangkok. Je staat opeens bijna in het oerwoud, zo lijkt het. Dit zijn de (bijna) verlaten plantages aan de rand van de stad. Na een Thaise maaltijd ga je weer terug richting Chinatown.

Lees hier meer over fietsen door Bangkok »

3. Dagtrip Ayutthaya – Duur: negen uur
Deze rondleiding begint met een bezoek aan het koninklijk paleis Bang Pa-In. Het koninklijke paleis dateert uit de 17de eeuw, de tijd van koning Rama V. Je kan er ook een standbeeld van deze koning bewonderen. Tegenwoordig doet het paleis vooral dienst als zomerresidentie voor de koninklijke familie. Het paleis is deels toegankelijk voor het publiek en absoluut een aanrader voor liefhebbers van indrukwekkende bouwwerken.

Daarna maak je een ontspannen boottocht over de rivier de Chao Phraya. Ten slotte ga je naar Ayutthaya. Dit is de voormalige hoofdstad van het Koninkrijk van Siam. Minder dan 100 kilometer ten noorden van Bangkok ligt de voormalige hoofdstad van Siam, Ayutthaya, waar 33 koningen achtereen regeerden, tot de Birmezen de stad in 1767 verwoestten. Veel Europese naties, en ook de Nederlandse VOC, hadden handelsposten in deze eens zo welvarende stad.

Lees hier meer over Ayutthaya »

4. Siam Niramit Ratchadapisek – Duur: vijf uur
Het is niet eenvoudig om alle pracht en praal van het ‘Land van de Glimlach’ te verpakken in een show van 80 minuten. Op spectaculaire wijze slaagt Siam Niramit hier wel in. Hoe kan dat? Ze maken gebruik van ’s werelds grootste podium, een cast van honderden mensen en veel Thaise vindingrijkheid. Het eerste deel laat zien hoe de beschavingen in voormalig Siam elkaar vonden. Het tweede deel beschrijft hoe karma de Thai met elkaar verbindt. Ten slotte illustreert het laatste deel wat religieuze ceremonies voor de Thai betekenen.

Lees hier meer over Siam Niramit »

5. Damnoen Saduak Floating Market (halve dag) Damnoen Saduak, Ratchaburi – Duur: vijf uur
Damnoen Saduak is de moeder van alle drijvende markten. Ondanks de vele toeristen blijft het een geweldige ervaring. In de smalle kanalen varen de sloepen waarop de verse producten hoog zijn opgestapeld. Ze proberen allemaal een goede plek in te nemen. De dame die aan het peddelen is, kan op ieder moment stoppen. Dan kan er worden onderhandeld over de producten aan boord. Damnoen Saduak dankt zijn iconische status aan de zichtbare levendigheid en populariteit.

Lees hier meer over Damnoen Saduak Floating Market »

6. Rivier de Kwai inclusief Long-Tail Boat Kanchanaburi – Duur: tien uur
Langs de rivier de Kwai kun je meer zien dan alleen de treurige geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Deze rondleiding rondom Kanchanaburi bewijst dat. Kanchanaburi is een weelderige en ongerepte provincie aan de grens met Birma. Je brengt een bezoek aan de historische dodenspoorlijn, de brug over de rivier de Kwai en het Memorial Museum. Er is tijdens de rondleiding ook nog wat tijd voor spanning en sensatie. Zo kom je langs bergachtige en ruige landschappen. Ook kun je op een olifant rijden en de tijgertempel bezoeken.

Lees hier meer over de River Kwai en Kanchanaburi »

7. Calypso Ladyboy Show Asiatique The Riverfront – Duur: een uur en 30 minuten
Rode gordijnen, veren en lange benen. En aangezien je in Thailand bent, voegen we daar ook ladyboys aan toe. Het Calypso Cabaret is geen Broadway show, maar wel een lust voor het oog en de oren. Een fantastische avond met een reeks spetterende optredens. Je ziet op het podium een getalenteerd gezelschap dansers, entertainers en zangers die vol overgave playbacken. Sommige mensen vinden het maar een raar en toeristisch gebeuren. Wij vinden het een avond vol met glitter en glamour en daarom fantastisch entertainment.

8. Diner bij kaarslicht met de Grand Pearl Cruise Riverside – Duur: twee uur en 30 minuten
Tijdens deze romantische cruise op de luxe Grand Pearl ervaar je de machtige Chao Phraya rivier bij kaarslicht. Als je aan boord komt, word je verwelkomd met een warme glimlach en diverse cocktails. Daarna kun je de architectonische schoonheid van de bezienswaardigheden langs de rivier bewonderen. Zo zie je onderweg de sprookjesachtig verlichte Wat Arun, het koninklijk paleis van Bangkok en de Wat Phra Kaew. En dat alles onder een fonkelende sterrenhemel en het licht van de maan. Ondertussen wordt er livemuziek gespeeld. Dit zorgt voor een unieke sfeer aan boord. Daarna keer je terug voor een laatste blik op de aloude tempels van Bangkok aan de oevers van deze bijzondere rivier.

9. Thonburi Klongs gecombineerd met het Grand Palace Riverside, Old City – Duur: vijf uur
Bangkok werd ooit het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd. De ‘khlongs’ (kanalen) van Bangkok zijn niet alleen maar overblijfselen uit het roemruchte verleden. Vele kanalen zijn nog steeds belangrijke transportaders in het huidige stadsleven. Deze excursie vindt plaats in de ochtend. Je bezoekt de schilderachtige waterwegen van Thonburi. In een sloep vaar je langs de drijvende eettentjes, mobiele winkels en kleurrijke kraampjes. Daarna stop je bij de betoverende tempel van de Dageraad (Wat Arun). De rondleiding eindigt bij het Royal Barges Museum.

10. Klong Tour, varen door de kanalen van Bangkok – duur: 6 uur
Vanaf de Chao Phraya rivier ga je Bangkok vanaf het water ontdekken. Bangkok wordt ook het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd. Er zijn nog steeds uitgestrekte gebieden rond Bangkok die alleen over water te bereiken zijn. De klongs (kanalen) zijn in die gebieden de levensaders en de bevolking leeft er veelal nog op de traditionele manier. Langs het water liggen plantages, waar mango’s, papaja’s, doerians en ander tropisch fruit worden verbouwd. Je gaat met verschillende soorten boten een leuke en soms spectaculaire tocht maken door dit gebied, waarbij je de drukte van de stad achter je laat. Onderweg wordt er gestopt bij enkele tempels en een markt. Een eenvoudige lunch in een typisch Thaise buurtschap is inbegrepen.

De bovengenoemde excursies zijn overal te boeken, zoals via jouw reisorganisatie, bij de diverse boekingskantoren in de straten van Bangkok of bij de balie van je hotel.

Veel plezier en geniet van je bezoek aan Bangkok!

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website