Wanneer je in Bangkok verblijft, moet je zeker de moeite nemen om de show van Siam Niramit te gaan bekijken. Ik zal je uitleggen waarom.

Siam Niramit is een enorme schouwburg met 2.000 zitplaatsen. De bouw vergde destijds een investering van 40 miljoen dollar.

De voorstelling is werkelijk prachtig. Het publiek wordt meegenomen op een reis door de geschiedenis van Thailand. Je krijgt een show te zien van ongekende omvang. Spectaculair en groots. Een voorstelling van absolute wereldklasse!

Siam Niramit: grootste podium ter wereld

Dat mag ook wel gezien het enorme podium dat zelfs een Guinness World Records vermelding heeft. Met een breedte van 65 meter, een diepte van 40 meter en een hoogte van 12 meter is het de grootste indoorpodium ter wereld. De Thaise kunst en het cultureel erfgoed worden in beeld gebracht door 150 artiesten, gekleed in 500 kostuums.

Muziek, licht en strak geregisseerde choreografie zorgen voor een schitterend uitgebeelde reis door het oude Siam. Het begint in het Noorden in het oude koninkrijk van Lanna. Ook de Isaan en het erfgoed van de Khmer beschaving worden uitgebeeld.

In de tweede act worden aspecten van het boeddhisme getoond en het religieuze principe van het geloof in Karma. De goede of slechte daden in deze wereld resulteren in verdienste of lijden in het volgende leven. De drie werelden: de Hel, het Himaphan bos en de hemel worden uitgebeeld. De derde act van Siam Niramit staat in het teken van de uitbeelding van Thaise festivals zoals Songkran en Loy Krathong.

Historische Thaise huizen

Buiten kun je een mooie tuin, waarin een Thais dorp is nagebouwd, bezoeken. Je kunt er een aantal historische Thaise huizen en oude ambachten bewonderen. Op de foto met een olifant kan ook (mocht je dat willen).

Nog een tip. Je kunt kaarten bestellen inclusief diner. Het is een lopend buffet, maar de kwaliteit schijnt matig te zijn.

Meer informatie over Siam Niramit:

 • Dagelijks geopend van 17.30 – 22.00 uur
 • Showtime 20.00 – 21.30 uur
 • Entreeprijs: 1.500 baht per persoon (Golden Seat 2.000 baht)
 • Adres: 19 Tiamruammit Road, Huaykwang, Bangkok, Thailand
 • Telefoon: (662) 649-9222
 • Website: www.siamniramit.com

Onderstaande video geeft een aardige impressie van wat je kunt verwachten:

17 reacties op “Siam Niramit, de beste show in Thailand (video)”

 1. Peterpanba zegt op

  Ik heb het al 2 keer gezien en twee keer kreeg ik de tranen in de ogen. Het is wel handig als je een klein beetje weet over de geschiedenis van Thailand. De achtergrond over de oorlogen tegen birma, de aankomst van chinezen, de betekenis van de verschillende festivals … het gaat je allemaal voorbij als je er niets over weet (het blijft heel mooi om naar te kijken) .
  In elke reisgids staat een goede basis om te weten welk aspect er getoond wordt in de show en dat maakt het net iets leuker … zoals het rakettenfestival of loy khratong …
  Het blijft een aanrader . . . ik vind het echt jammer dat het voor Thai zo duur is . . . weinigen kunnen dit gaan bekijken.

  Ik ga ooit nog een keertje terug…

 2. xanderonly zegt op

  ben hier in mei 2009 en januari 2010 naar toe geweest, zeker een aanrader.
  alleen dat thaise nagemaakte dorp heb ik niet gezien.

  ik geloof dat dit dezelfde eigenaar is als van Singha Bier.

 3. Fluminis zegt op

  Absoluut een aanrader, ben er al 3 keer geweest in de afgelopen 7 jaar. Mijn Thaise schoonfamilie die de laatste keer is meegegaan vonden het ook prachtig!

 4. Ton van Egmond zegt op

  Inderdaad een schitterende show. Zelfs een rivier op het podium en tropische regens.
  We gaan zeker nog eens terug.

 5. Lambert zegt op

  Pracht show! Mijn partner had tranen in haar ogen. Ik had soms kippenvel. Zonde dat je alles moet inleveren om film-foto opnames te voorkomen. Geweldig geregiseerd, van begin tot het einde. Zelfs de voorshow buiten was een genot. Rondje met de chang was een hilariteit.

 6. gerrieQ8 zegt op

  Volledig mee eens, een geweldige show. Als ik bezoek krijg uit Nederland gaan we daar steeds naar toe. Maar vergeet ook Fantasea niet in Phuket.

 7. Willem van Doorn zegt op

  Adres: 19 Tiamruammit Road, Huaykwang, Bangkok,
  Is dat dicht bij een metro/skytrain halte, Zo ja welke?

 8. Ton v.d Brink zegt op

  Ben een paar jaar geleden( 2008) naar Fantasea in Phuket geweest dat is een soort gelijke show ook deze was fantastisch! Van wat ik nu gelezen heb over de show in Bangkok is er niet zo veel verschil in de shows. Zelfs het diner na afloop was ook daar matig!Maar beide shows zijn meer dan de moeite waard! In Phuket werd er een heel fijne nevel de zaal in gesproeid wat de temperatuur op een aangenaam niveau bracht! Als je bij een van beide shows in de buurt bent, GAAN!
  Ton van den Brink.

 9. colorwings zegt op

  Het is inderdaad een erg indrukwekkende show, ik ben er in 2007 geweest. Ook omdat de olifanten (met begeleider) tegen het einde van de show door de tribune tussen het publiek lopen. Zeker bezoeken als je in de gelegenheid bent!

 10. Cees zegt op

  Siam Niramit is nu ook op Phuket te bewonderen. Fantastische show en een uitstekend buffet. Een echte aanrader.

 11. reinhard zegt op

  In 3 jr tijd 3x bezocht, blijft grandioos!. Op tijd tickets kopen garandeert een goede stoel!

 12. Aad zegt op

  De show is zeer goed en aan te raden ik ben er 2 keer geweest.
  Het buffet moet je niet nemen we zijn er beide keren ziek van geworden.
  De tip niet voor aan zitten is juist.
  Voor de rest veel plezier.

 13. Devriese Véronique zegt op

  Prachtige show, zeker doen!

 14. Nicky zegt op

  Wij zijn er ook reeds 3 keer geweest. 1 keertje zelfs werd mijn man uitgenodigd op het podium.
  Echter de laatste keer vonden we het heel rommelig, daar er steeds tijdens de show nieuwe mensen binnenkwamen en anderen weer vroegtijdig de zaal verlieten.
  Wat een groot minpunt is als je met een taxi heengaat, is dat het heel moeilijk word om vervoer terug te krijgen. En de taxis weigerden natuurlijk om met de meter te rijden

 15. Geertg zegt op

  Ben er al een paar keer geweest. Inderdaad prachtig. Je kunt ook rechtstreeks online boeken.

  Vorig jaar reed er een minivan van BTS station naar Niramit en na afloop ook weer naar het station. Deze service was gratis.

 16. Aad zegt op

  Mijn vrouw en ik zijn er ook geweest het is een zeer goede show.
  Het buffet ziet er goed uit maar we zijn er wel ziek van geworden.
  show goed maar gebruik geen buffet!!

 17. Aad zegt op

  2 keer naar de show geweest zeer goed.

  Neem geen buffet wij zijn 2 keer ziek geweest.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website