Thailandblog zou Thailandblog niet zijn zonder de bloggers die met grote regelmaat wat schrijven of vragen beantwoorden van lezers. Een reden om ze nog eens aan jullie voor te stellen en ze in het zonnetje te zetten.

Dat doen we aan de hand van een vragenlijst, die de bloggers naar eer en geweten hebben ingevuld.Vandaag Lodewijk Lagemaat die regelmatig schrijft over de gebeurtenissen in Pattaya en Jomtien.

Vragenlijst 10 jaar Thailandblog

—-

Lodewijk Lagemaat

Om het 10-jarig Thailandblog aan te kleden, heeft khun Peter een verzoek bij de bloggers  neergelegd met de vraag of de bloggers een keer voor het voetlicht wilden treden om zo een “smoel” aan de schrijver te geven. Een indrukwekkende lijst werd daarbij gevoegd, maar ik wilde slechts een greep daaruit toelichten.

Een bekende vraag, die je altijd in Thailand gesteld wordt is” Where you come from?”Wel dat is Nederland en geen Holland zoals indertijd terecht lezers opmerkten in een ander verband. Soms werden de opmerkingen aangevuld, afhankelijk waar je was, dat je een “handsome” man was. Een prettige bijkomstigheid was dat je jonger geschat werd dan dat ik binnenkort 75 hoop te worden. In Nederland kom je gauw in de categorie van oudere alleenstaande man terecht nadat mijn vrouw onverwachts overleed. De arts constateerde hartstilstand wat ik bijzonder knap vond omdat ik nog nooit een lijk met een kloppend hart aan getroffen had.

Mijn oudere broer heeft mij het eerste jaar na het overlijden van mijn vrouw uitgenodigd naar Thailand te komen. Hij werkte in de wintermaanden in Thailand en vond het een vervelend idee dat ik tegen de kerst, de feestdagen, alleen thuis zou zitten. Zo kon ik een aantal maanden bij hem en zijn vrouw doorbrengen in een eigen appartement. De terugreis naar Nederland begon ik als steeds zwaarder te ervaren en besloot in 2012 definitief naar Thailand te verhuizen, emigreren heet dat! Voor mij geen verrassing omdat ik aardig “ingeburgerd” was na een lange inleef periode. Ik kreeg zelfs kennis aan een Thaise dame, maar dat is erg teleurstellend afgelopen. En met de verhalen van andere (nabije) kennissen en hun ervaringen ben ik erg terughoudend geworden. Daar staat tegenover dat je doen en laten kunt zonder verder verantwoording af te leggen. Je kunt zelf je tijden bepalen om te gaan sporten of tennissen, wat ik graag doe. Achter mijn huis ligt een klein vliegveld, waar ik graag naar toe ga en vrienden heb. In Nederland vloog ik op het vliegveld Hilversum en Teuge.

In Pattaya heb je meerdere instellingen voor behoeftigen. Zo heb ik een aantal jaren meegewerkt bij het Mercy centrum. Een instelling voor in de steek gelaten kinderen vanaf 0 – 18 jaar. Tijdens deze periode heb ik o.a. vrijwilligers uit andere delen van de wereld met een kleine bus van hun onderkomen opgehaald om ze naar deze instelling te brengen, maar binnen de instelling viel er ook het nodige te doen. Bij een andere instelling 10 kilometer buiten Pattaya was een instelling voor geestelijk gehandicapten, waar kunstbloemen gemaakt werden. Deze heb ik via diverse shops in Pattaya kunnen verkopen, zodat de instelling ruimer financiële middelen kreeg. Om mij verstaanbaar te maken heb ik een paar jaar tweemaal per week privé Thaise les genomen. Maar ga je verder weg dan heb je weinig meer aan die mooie zinnetjes vanwege de dialecten.

Een paar jaar heb ik mij beziggehouden met de expatclub NVT Pattaya. Samen met wijlen Martin Brands en anderen hebben we een fantastisch 10-jarig jubileum in 2014 opgezet en gevierd. Daarnaast verzorgde ik het maandblad van de club. Met Gringo, Dick Koger en Hans Geleijnse hebben we de Hollandse pagina van Colin de Jong overgenomen, omdat Colin geen tijd meer had. Na verloop van tijd zijn we daarmee gestopt. Schrijven voor Thailandblog is leuker, omdat er vaak respons komt van lezers en je scherp moet blijven op wat je schrijft! De verste reactie, die ik tot nu toe ontvangen heb, kwam uit Australië, heel bijzonder.

Opvallend is het aantal reacties die betrekking hebben op relaties (vrouwen), de hoogte van de Baht, banken, immigration en overheden. Veel minder reacties zijn te lezen op beschrijvingen van mooie gebieden, stukken geschiedenis, enzovoorts. Thailand Blog als vraagbaak vervult een belangrijke taak. Ongetwijfeld zal ik een paar rubrieken niet genoemd hebben, maar daarom niet minder belangrijk.

Juist door deze grote verscheidenheid aan onderwerpen blijft Thailandblog een boeiend en informatief medium, wat zeker de volgende 10 jaar tegemoet kan zien bij leven en welzijn.

En mijn dank aan de redacteur, die dit dagelijks al 10 jaar lang verzorgd! Hulde!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “10 jaar Thailandblog: Bloggers aan het woord (Lodewijk Lagemaat)”

 1. Rob V. zegt op

  Beste Lodewijk, Australië is dichter bij dan Nederland, heel bijzonder. 😉

  • l.lagemaat zegt op

   Kun je nagaan wat de ingestampte lessen van het onderwijs nog nalaten!
   Maar bedankt.

   Groet,
   Lodewijk L.

 2. Kees zegt op

  Inderdaad , een van de eerste vragen die men stelt is Where do you come from ?. Ik zal dan nooit holland antwoorden , maar altijd Nederland. Sommigen antwoorden dan oooh holland. Waarop ik haar duidelijk maak dat het Nederland is. Dan stel ik aan haar de vraag waar zij vandaan komt. Thailand zegt ze dan. Zeg ik oooh Siam.

 3. Facttester zegt op

  En wat deed jij in je vroegere arbeidzame leven in NL?

 4. Dieter zegt op

  Nederland dus en niet Holland. Ik kan de Thais echter best begrijpen. De meeste Belgen spreken ook over Holland en niet Nederland. Het klinkt trouwens mooier ook.

 5. Rene zegt op

  Beste Lodewijk ,

  Ik lees je stukjes over PAttaya altijd met veel plezier

  Rene de Boer

 6. Erwin Fleur zegt op

  Beste Lodewijk Lagemaat,

  Ik had u’ wat jonger ingeschat, heeft niks te doen met het uiterlijk maar innerlijk(555).
  Ik volg jou bijdrage altijd en vind jou reactie’s goed onderlegt.

  Ik en denk een hele berg met bloggers dat ook beamen.
  Fijn om een aardig inzicht te krijgen wat en wie wat is en doet.

  Vele jaren zullen nog gaan komen en hoop dan ook hier weer veel lees kennis in te vinden.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 7. Sieb Elzinga zegt op

  Lodewijk,
  Het is met plezier dat ik jouw stukjes lees. Op de een of andere manier hoort het ook bij je.
  Je hebt de gave dingen uit te zoeken en levert infomatief kennis .ik ben daar blij mee.
  Sieb.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website