De MRT (metro) in Bangkok, hoe werkt het?

Door Redactie
Geplaatst in Verkeer en vervoer
Tags: ,
23 april 2024

Redactionele bronvermelding: Photo Nature Travel / Shutterstock.com

De Metropolitan Rapid Transit (MRT) in Bangkok is een efficiënte en populaire manier om de stad te verkennen. Met lijnen die zich uitstrekken van noord naar zuid en van oost naar west, is het een cruciale component van het openbaar vervoer in de Thaise hoofdstad. Hier volgt een eenvoudige gids over hoe je de MRT kunt gebruiken en welke toeristische bestemmingen je ermee kunt bereiken.

Stap 1: Bereid je voor
Voordat je op pad gaat, is het handig om een kaart van het MRT-netwerk te downloaden of te verkrijgen bij een van de stations. De MRT heeft twee belangrijke lijnen: de Blue Line en de Purple Line. De Blue Line is de meest uitgebreide en verbindt belangrijke commerciële, residentiële en toeristische gebieden.

Stap 2: Koop een kaartje
Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de kaartautomaten op elk station. Deze automaten accepteren contant geld en bieden instructies in zowel het Engels als het Thai. Je kunt een enkele reis kopen of kiezen voor een herlaadbare MRT-kaart, wat handig kan zijn als je van plan bent meerdere ritten te maken.

Stap 3: Ga door de veiligheidscontrole
Veiligheid is een prioriteit op de MRT-stations. Je tassen zullen bij binnenkomst gecontroleerd worden en je moet door een metaaldetector gaan.

Stap 4: Vind je lijn en richting
Zorg dat je de juiste lijn en de richting van je bestemming weet. De borden op de stations zijn duidelijk gemarkeerd, dus het volgen van de juiste route zou eenvoudig moeten zijn.

Stap 5: Stap in en geniet van de rit
De treinen zijn snel, schoon en airconditioned. Er is duidelijke informatie binnen in de trein over de volgende halte en de eindbestemming.

Toeristische bestemmingen bereikbaar met de MRT

De MRT biedt toegang tot diverse toeristische attracties in Bangkok:

Chatuchak Weekend Market (Station: Chatuchak Park)
De grootste markt van Thailand en een paradijs voor shoppers, Chatuchak Weekend Market is een must-visit voor iedereen die van winkelen houdt. Met meer dan 8.000 stalletjes vind je hier alles van vintage kleding tot handgemaakte ambachten.

Het culturele hart van Bangkok (Station: Sanam Chai)
Sanam Chai station is diep verbonden met de rijke geschiedenis van Bangkok. Het ligt op loopafstand van belangrijke culturele bezienswaardigheden zoals het Grand Palace, Wat Pho (de Tempel van de Liggende Boeddha), en het Museum Siam.

Het zakendistrict (Station: Silom)
Silom is een van de belangrijkste zakendistricten van Bangkok en heeft ook veel te bieden aan toeristen. Hier vind je het beroemde Patpong-gebied bekend om zijn nachtleven en markten.

Moderne winkelervaring (Station: Sukhumvit)
Sukhumvit is het moderne hart van Bangkok, met een reeks luxe winkelcentra zoals Terminal 21, een winkelcentrum met een uniek concept waar elke verdieping een andere stad vertegenwoordigt.

De MRT in Bangkok maakt het reizen door de stad niet alleen gemakkelijker maar ook aangenamer. Met stations die dicht bij de meeste belangrijke attracties liggen, is het een uitstekende optie voor toeristen die een efficiënte en betaalbare manier zoeken om de stad te verkennen.

@aj.some.more @aj.some.more [HOW TO RIDE THE MRT] If you want to know how to ride the MRT in Bangkok make sure to watch this video.

4 reacties op “De MRT (metro) in Bangkok, hoe werkt het?”

 1. Carlos zegt op

  Boven de 60 ga je met korting! Wel een pre paid kaart met legitimatie kopen ! En af toe de kaart opladen

 2. Rebel4Ever zegt op

  Correctie: MRT Seniorenkaart vanaf 65 jaar. Kopen bij het loket. De BTS heeft het ook maar is alleen voor Thai. Wipneuzen vallen dus buiten de boot..

 3. Dick zegt op

  Klopt, 65 jaar. Excuus, ik had een verkeerde website bekeken.

  • Dirk zegt op

   Halve prijs vanaf 60 jaar, bij aankoop individuele tikketten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website