Huisjes kijken (11)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
16 november 2018

Dit is ons stulpje in Ubon Ratchathani. Op een morgen, 3 jaar terug, ging ik een wandelingetje maken in de buurt waar mijn vrouw vandaag komt. Ik kwam daar een nieuw project tegen en snuffelde wat door de ‘ruwbouw’-afgewerkte huizen.

De huizen hadden een geweldige indeling: grote zitkeuken, salon, 2 gastenkamers met samen 1 badkamer en de masterbedroom met privé-badkamer. Én het lag op het zuid-westen.

Omdat we geen auto hebben, hebben we de overdekte carport (2 auto’s) gedeeltelijk als groot overdekt terras laten ophogen. En nog ruimte over voor m’n fietsen en motorbike. Meteen rondom planten/bloemen border gemaakt en wat overbleef laten betegelen.

Zoals je ziet zitten we aan het eind van een laan: geen verkeer, we worden wakker van de stilte. Perceel grootte ongeveer 325 m², zodat mijn lief de tuin kan doen wanneer ik van april tot september in Europa resideer. Vlakbij Big C en Central Festival etc. En op 6 km downtown.

De prijs van het huis is gelijk aan een aangeklede BMW 3 serie: € 53.000,-

Ingezonden door: Peer


Beste lezer, heb jij ook een huis laten bouwen in Thailand? Stuur een foto met wat informatie en de kosten naar info@thailandblog.nl en wij plaatsen het. » Laat een reactie achter


11 reacties op “Huisjes kijken (11)”

 1. Henri zegt op

  Mooi kloek huis Peer is mijn eerste indruk. Dat je daar rustig woont, mag je dankbaar voor zijn. Lawaai en allerlei vormen is geen uitzondering in Thailand. Voor 53000 euro koop je in Nederland anderhalve garagebox, dus met als resultaat dit huis is zo verkeerd nog niet. Maar goed het is ook een beetje appelen met peren vergelijken. Als een Thaise bouwvakker dezelfde sociale lasten zou moeten betalen als in Nederland, tevens zijn pensioen van zijn salaris zou moeten opbouwen, dan red je het niet met 53000 euro voor je stulpje. Over je huis kan ik niet veel meer zeggen, dan alleen de eerste indruk van je enige foto, en summiere omschrijving. Tot slot als jullie er maar happy mee zijn en nog vele jaren goed en gelukkig in kunnen wonen, dan is je project geslaagd.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 2. hansman zegt op

  Geweldig gaaf, afgaand op jouw omschrijving en foto!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. piet zegt op

  Mooi huis ,door de verschillende hoogte van de daken, wat opvalt is dat er een klein stukje regengoot aan zit, enkel bij de voordeur , denk later na de bouw geplaatst , na de eerste regenbui.
  Voor de prijs wat heeft gekost , al gaat natuurlijk de vergelijking helemaal op natuurlijk
  Zou in Holland zeker boven de miljoen in euro zitten.
  Veel woon plezier
  grPiet

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Ed & Noy zegt op

   Over dat met de “regengoot” is mij ook opgevallen, voor de kosten hoef je het niet te laten, om rondom het huis te voorzien van dakgoten, zal het uitleggen, in het beginsel hadden wij helemaal geen dakgoot om ons huisje (2), dus binnen no-time, na een paar fikse regenbuien, waren onze fris geschilderde muren flink vuil door het opspattende water, ondanks dat het huis rondom is voorzien van een brede betonvloer.

   Ook slapeloze nachten door het heftige gekletter, waardoor ik ook al snel aan dakgoten begon te denken, of het zo moest zijn!, stond op een dag mijn motor vol te tanken toen er een pick-up naast me stopte vol geladen met dakgoten, de bestuurder zag natuurlijk direct dat ik geïnteresseerd naar de lading stond te kijken, na een kort gesprek (gebarentaal) uiting gegeven dat ik wel interesse had naar een nieuwe dakgoot rondom ons huis.

   Dan de kosten natuurlijk, de goede man wees me op een dakgoot waarin hij de prijs per strekkende meter met een viltstift had geschreven, 180 THB incl montage!, hoefde niet lang na te denken, en even later volgde de man, met zijn vrouw en knecht, die inmiddels ook waren uitgestapt, mij tot mijn huis, 2km buiten het dorp, mijn vrouw, inmiddels ingelicht na een telefoontje stond ons al vriendelijk op te wachten, om het verhaal kort te maken, geloof het of niet, voor zonsondergang was ons huisje rondom voorzien van een nieuwe dakgoot.

   Gr Eduard.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 4. Peter zegt op

  Mooi huis… zo te zien zijn de huizen in Thailand goedkoper als in the Philippines.
  mooi optrekje … wil ik ook wel voor dat geld.

  Peter

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Ed & Noy zegt op

   Peter, dat zal je hoogstwaarschijnlijk vandaag de dag niet meer lukken voor dit geld.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. Erwin Fleur zegt op

  Beste Peer,

  De regenpijp zal dienen voor de keuken of de was.

  Een inschatting maken vind ik moeilijk, gezien het mooie dak.
  Ik zelf denk dat het geld wat of ieds te veel lijkt.
  Zeker gezien het betonnen voor plaatsje wat aardig wat geld kost.

  Blijf mij zelf wel af vragen wat voor funktie het verhoogde dak betreft.
  Wij zelf hebben dit niet gedaan i.v.m muggen en wat al besproken is”termieten”.

  Stel nu dat je airco hebt, zonde.
  Het is erg mooi en wij zijn ook nog niet klaar met verbeteren.
  Ons huis is nog steeds niet klaar en dat ligt aan mij.
  Ik zelf houd van verbetering en vernieuwing en er blijft in mijn planning altijd ruimte hier voor.

  Mooi huis en geniet er van. Kan ik weer van leren.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • PEER zegt op

   Beste Erwin,
   ‘s-Zomers ben ik in Europa, toevallig is het dan regentijd in Isarn. En nou net onder dát stukje dak hebben we ‘n border, zodat daar de planten blank stonden. M’n vrouwke heeft nog dezelfde week daar ‘n afvoer laten maken. Dus het is geen was- of keukenafvoer.
   Het “betonnen voorplaatsje” is gewoon de laan waar we aan wonen, maar omdat ons huis aan ‘t eind staat lijkt ‘t op privégebied.
   Jouw vraag over het dak is simpel: de regen uit huis houden. Die verspringing is gewoon “esthetisch”. Ik ben ‘n fervent Italiëganger en dit dak doet me Italia proeven.
   En wat termieten betreft; onder het hele huis, in de beton, ligt ‘n slang waardoor we 2 keer per jaar anti-termietenvergif inspuiten.
   En als je nog geen airco hebt moet je toch ‘ns ergens binnenlopen: het is ‘n genot, ook al laat je enkel je huis ‘ontvochtigen’
   Succes met je verbouwing

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
   • Erwin Fleur zegt op

    Beste Peer,

    Bedankt voor de uitleg.
    Inderdaad lijkt de betonnen voorkant bij het huis te horen(opgehelderd).

    Bij de regenpijp had ik de gedachten voor extra opvang van water.
    Goed het blijft een mooi huis en doet niks af aan de andere huisen.

    Veel woon genot toe gewenst.

    Met vriendelijke groet

    Erwin

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Adrie zegt op

  Heb me eens wijs laten maken dat dakgoten broeinesten zijn voor muggen, als daar na de bui water in blijft staan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Ger-Korat zegt op

   Zelf heb ik ook een bungalow. Heb rondom het hele huis een dakgoot laten maken, kan op elke kleur, zodat het water niet zoals bij een waterval van het dak afstroomt. Dus geen wateroverlast en geen geluid van vallend water meer. De dakgoten controleer ik een paar keer per jaar, want soms wordt er een nest ingebouwd. Er blijft geen water in staan want goed verloop en 4 afvoerbuizen en daarbij schijnt de zon er ook vol op dus droogt het snel weer op en nooit last van muskieten.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website