Jack & Jill (deel 2)

Door Theo van der Schaaf
Geplaatst in Dagboek, Leven in Thailand, Theo van der Schaaf
Tags: ,
11 december 2015

Korte samenvatting van het voorafgaande: Jack (71) krijgt te horen dat hij nog 2 jaar te leven heeft. Hij verhuist naar Thailand en gaat in Hua Hin samenwonen met ex-bargirl Jill (amper 30).

Jack wordt zomaar drieënzeventig en voelt zich prima de luxe. Halleluja! Er komen zeker meer dan veertig gasten vanavond op zijn party. Jill is niet ‘echt vrolijk’ die dag. Ze kocht wel een heel mooi shirt voor hem wat zij hem gaf bij het ontbijt, maar Jill was een beetje stillig, ‘anders’, vond Jack.

Tijdens de voorbereidingen voor de avond is ze snauwerig tegen de meiden die haar helpen. Niet leuk, vindt Jack. Hij zegt daar iets van, maar krijgt dan ook een snauw. Misschien is ze ongesteld denkt Jack, kan, en laat het erbij.

Om half zeven komen de eerste gasten te midden van de uitbundige, extra aangelegde, feestelijke tuinverlichting met veel toortsen en fakkels, aan. Jack wordt overladen met felicitaties en cadeaus. Hij geniet weer even met volle teugen, vergeet z’n twijfels van de dag. Enkelen feliciteren hem ook met zijn voortgaande, goede gezondheid. Jack is nooit ziek!

Jill doet wel mee en is ook wel echt de gastvrouw, maar, Jack voelt en ziet dat er toch echt ‘íets’ is. Jill ontwijkt hem. De gasten ondertussen vermaken zich kostelijk. Het ontbreekt aan niets. Er is overvloed aan alle soorten van eten en drinken; western en Thai food. Fruit, kaas en ijs als toetjes; het kan en gaat ook niet op!

De ingehuurde deejay is in staat vrijwel alle gasten aan het dansen te krijgen. Wanneer hij overgaat op Thaise hip hop, gaat Jill helemaal uit haar dak. De andere Thai ook. De farang kijken geamuseerd toe. Jack en Jill dansen en praten met iedereen behalve met elkaar, maar dat valt niemand op (Jack wel!) want iedereen vermaakt zich, zij beiden ook. Er valt iemand in het zwembad, tot grote hilariteit van ook al iedereen.

Bij het in het zicht komen van de nacht druppelen de gasten naar huis, nemen hartelijk en dankbaar afscheid, en zo rond half twaalf zijn onze hoofdpersonen alleen met de opruimende bediening en deejay. Jack valt vermoeid maar tevreden neer op een ligbed bij het zwembad, vraagt in zijn voldaanheid of Jill niet even bij hem wil komen liggen.

Ze is moe, zegt ze, wil naar bed. Jack is ook moe maar wil vooral zijn goede stemming bewaren. Hij neemt nog een bodempje whisky, zegt hij. ‘Good night dear, see you tomorrow’, zucht hij teleurgesteld. Hij had nog graag deze dag wat verlengd met Jill in zijn armen, samen de volle maan, de nacht en z’n krekels absorberend.

Wat is er aan de hand?

Voor het eerst sliep Jill in een logeerkamer, niet naast Jack, voelde zich niet lekker, zei ze de volgende ochtend. Dan moet Jack toch kwijt wat hem dwars zit. ‘Jill, are you angry with me?’. Nukkig, zonder antwoord te geven, loopt ze bij hem vandaan. Deze stemming heeft Jack nog niet eerder meegemaakt.

Hij laat haar maar even in haar sop en gaat een rondje om. Niet samen ontbeten hebben ze, ook voor het eerst. Wat is er aan de hand? Jack is nu echt ongerust. Jill ontdooit in de loop van de dag en de dagen die volgen nemen, hoewel bedrukter, min of meer hun gebruikelijke loop.

Maar Jill vit nu af en toe concreet op Jack. ‘You never eat Thai food, why you don’t like Thai food, euh?’, kan ze zomaar opeens zeggen, terwijl Jack best wel van sommige Thaise gerechten houdt en ook eet. Een andere keer, ‘why you not try speak Thai? You not likeThailand?’. Van die dingen. Ze scheldt zonder duidelijke reden op de werkster. Vele zwijgzame uren zijn er opeens.

Ze zijn nooit ‘lief’ meer met elkaar, vrijen nauwelijks nog, Jill heeft nooit meer echt zin, en is bij het vrijen passief. Het ontneemt Jack de lust, wanneer Jill hem maar gewoon ‘laat begaan’. Af en toe gaan ze nog wel uit en als Jack, door dit alles, een keer ruimere aandacht dan normaal aan een vriendin van Jill besteedt, breekt de pleuris uit.

Als ze thuiskomen schreeuwt ze,’You like that woman?, you go to her!’, en dondert twee stoelen van het terras in het zwembad. Wanneer ze de tafel het zelfde lot wil doen ondergaan pakt Jack haar vast. ‘You don’t touch me, you fucking asshole!’, schreeuwt ze, rukt zich los en vlucht naar de logeerkamer.

Jack heeft een andere Jill; hij wil van haar af

Zo volgen er meer en meer incidenten. Jack heeft een andere Jill, die hij voordien niet kende, een Jill waar hij niet van houdt, niet mee om kan gaan. Hij wil graag met haar praten, weten wat er in haar is gevaren. Jill legt niets uit, wil niets, is alleen maar ontevreden met alles.

De dagen worden een hel. Na het zoveelste onverklaarbare incident – Jill heeft nogal wat glas en serviesgoed aan diggelen gesmeten – ontstaat er bij Jack een lichte paniek. Een paniek die al geruime tijd sluimerde.

Hij wil van Jill af, maar hoe moet dat? Hij pakt de contracten van het huis en vind een advocaat, een andere dan degene die de contracten heeft geproduceerd. Daar komt hij tot de ontdekking dat er een essentieel verschil zit tussen de Thaise en de Engelse versie. Het Thaise contract is twee dagen na de datum van de Engelse versie, zodanig aangepast dat alles op naam van Jill staat. Niks dertig jaar lease! Nadat Jack uitgevloekt is, vraagt hij advies,’ what can I do?’. ‘You have to go to court and fight!’, meldt de lawyer laconiek.

De restanten zachte kanten en het laatste bloemblaadje liefde van Jack verdwijnen op slag bij het word ‘fight’! In één keer door gaat hij met de tuk tuk naar een slotenmaker. De advocaat, die wel vaker met deze bijltjes heeft gehakt, gaf hem een betrouwbaar adres. Jack organiseert zijn komst als Jill weer eens haar eigen gang gaat, even zoek is.

Hij vertelt haar even niets. Alle sloten, inclusief het hangslot aan het hek worden op één dag vervangen. Ze komt er niet meer in. Het huis is onderdeel van een bewaakt condominium en Jack waarschuwt de bewaking haar er niet meer in te laten.

Er valt niets te bepreken, er komt een rechtszaak

Jack informeert Jill dan wel, per telefoon, over alles wat hij heeft ontdekt en wat hij daarna gedaan heeft om te voorkomen dat zij nog in het huis komt, zegt dat hij haar niet meer wil zien en haar een proces zal aandoen wegens bedrog. Jill valt in eerste instantie helemaal stil wegens het voor haar totaal onverwachte moment. Dit was haar Jack niet, kon niet. Dan komt er een kanonnade van ongekend formaat los.

Jack dacht dat hij alle scheldwoorden van haar al kende; niets was minder waar. Als een viswijf gaat ze tekeer, lijkt nooit op te willen houden. Nadat Jill zich na enige tijd realiseert dat Jack alleen maar geduldig luistert, niets terugzegt, waarschijnlijk met de telefoon op minstens een halve meter afstand van zijn oor, schakelt ze om naar lievigheid, dat er toch over alles te praten moet zijn? Het verleden is het verleden, toch? We moeten naar de toekomst kijken Jack, toch?

Jack was op dit alles terdege voorbereid, gewaarschuwd, en maakt, nadat ze helemaal is uit-getierd en uit-gevleid, pertinent duidelijk dat er niets te bespreken valt. Er komt een rechtszaak herhaalt hij nog maar eens voor de zekerheid. Wanneer Jill dan opnieuw losbarst breekt hij het gesprek af en neemt niet meer op. Ze belde ze hem nog talloze keren die avond.

Een kort geding bestaat niet in Thailand, heeft zijn advocaat al gezegd. Jill is helemaal gek geworden en blijkt een buitengewoon vasthoudende, naargeestige stalker. Ze weet vrijwel iedere dag Jacks leven te verzuren. Probeert toch, wanneer Jack thuis is – ze weet dat altijd precies – regelmatig bij hem binnen te komen. De ene keer woedend, de volgende keer poeslief, zeggend dat ze het allemaal niet zo bedoeld heeft. Jack vraagt niet; hoe dan wel? en is onvermurwbaar, helemaal klaar met Jill.

Het gaat verder dan stalken; Jack kan eigenlijk nergens komen of Jill valt hem lastig, is handtastelijk, ontregelt hem, wanneer ze maar de kans krijgt. Jack wordt aan alle kanten gewaarschuwd niets fysieks terug te doen wanneer Jill dat wel doet. Je bent een farang, niet van hier. Ze zal proberen je te forceren en dat dan te gebruiken met een politierapport in haar hand voor de rechtbank. Jack beheerst zich, maar vaak met de grootste moeite.

Het proces duurt twee jaar, Jill weet alle trucs

Het proces duurt twee jaar en Jack word er soms zo moedeloos van. Jill weet alle trucs. In de eerste plaats liegen dat het gedrukt staat. Niet op komen dagen wegens ziekte. Haar advocaat heeft dan natuurlijk een officieel doktersadvies paraat; twee maanden uitstel! Veel te laat komen voor een verhoor door Jacks advocaat, wegens zogenaamde ernstige verkeersdrukte; twee maanden uitstel.

Het gaat maar door en Jacks leven is die twee jaar één grote reeks aan ergernissen. Jill en haar advocaat worden uiteindelijk veroordeeld tot valsheid in geschrifte en zij bovendien verordend bij Jack uit de buurt te blijven. Het leasecontract wordt geldig verklaard. Ze moeten ook alle proceskosten betalen, maar dat komt niet goed. Jack heeft geen zin meer in processen en laat het erbij. Gevangenisstraffen worden niet uitgedeeld!

Jill verdwijnt naar Pattaya (vermoedt Jack) want hij ziet haar nooit weer. Jack gaat af en toe maar weer short-time. Armoedig? Ja, maar aan zijn lijf geen polonaise meer. Het is trouwens ook veel goedkoper, heeft Jack bedacht, dan zo’n Thaise vrouw helemaal in huis…….

Wat een verhaal

Dit verhaal is af. Wat een verhaal trouwens! Peter zit weer twee tafels verderop tegenover mij in ons guesthouse en ik denk: hoe zit het met jou Peter? Jij, die Jack veel kortstondig geluk bracht, jij die hem met je goede adviezen behoedde voor super onheil.

Ik bekijk hem nog eens nauwkeurig, die Peter (spreek uit Pieter). Een lange magere man met één vooruitstekende tand, mede daardoor niet altijd zo makkelijk te verstaan. Een mager gerimpeld gezicht met daarin diepliggende, fletse ogen, met bril (als hij niet leest), wat steile, restanten haren, plat op zijn hoofd geplakt, met heel oude, op het oog ook vieze, versleten kleren.

Zijn T-shirts zijn altijd veel te groot en slungelen over zijn te magere body en joggingbroek, die desondanks een gevaarlijk, ongezond puntig buikje laten doorschemeren. Peter heeft veel vaste dagelijkse patronen. Een tosti met koffie elke middag als ontbijt – hij is nooit voor vieren uit bed – daarna in één moeite door naar de Leo’s. Soms is hij een tijdje zoek, sigaretten kopen of andere trivialiteiten. Peter rookt aan één stuk door.

Hij zegt heel weinig, behalve tegen mij, deze éne keer. Hoe zit het met jouw levenseinde Peter? Waar kwamen al die goede adviezen vandaan? ‘Now that’, zegt Peter wanneer ik het hem vraag, ‘is another story, about a Thai woman. Listen…..’.


» Laat een reactie achter


15 reacties op “Jack & Jill (deel 2)”

 1. Jacques zegt op

  Jammer genoeg weer zo’n drama moeten lezen en feitelijk zag je dit al aankomen. Nog twee jaar te leven en woning in zicht, dat laat je niet zomaar lopen. Eventjes die jaartjes theater spelen en dan bingo. Er zullen er nog velen volgen want de mens wil het altijd zelf meemaken. Dat is bij jongeren zo als je ze waarschuwt voor gevaren of anderszins en ook bij ouderen. Het had ook nog erger kunnen aflopen als er “Thaise vriendjes” van haar op bezoek waren geweest, dat is hem bespaart gebleven.
  Onder de bardames zullen er ongetwijfeld zijn die een vaste relatie willen en waarmede het goed kan gaan. De juiste ingrediënten voor een goede relatie zijn al vaak opgesomd en moeten genoegzaam bekend zijn.
  Veel van die jonge vrouwen moeten zich zelf opvoeden, leven in een harde wereld en leren de klappen van de zweep. Ik ken aardig wat dames in Nederland met een achtergrond als prostituee en de meesten gaan met dit leventje ook door in Nederland. Willen altijd uit gaan naar bars en laten zich in met andere mannen en tonen weinig of geen respect voor hun partner.
  Ik ken ook Thaise dames in Nederland met een goede opleiding, die wel een stabiele relatie nastreven en zichzelf constant willen verbeteren en voorbeelden zijn van hoe het zou moeten. Dit is de doelgroep die moet worden bereikt, maar die vind je niet in de (hoeren)bars.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 2. NicoB zegt op

  Die Jack, heeft zich toch heel aardig in laten pakken en ja … op advies van Peter die toch Thailand al jaren kende, lekkere vriend?!
  Pas maar op Theo, advies van deze Peter is een linke zaak, deze Peter had Jack uiteraard zoals ik gisteren al reageerde af moeten houden van een huis kopen, dan zat Jack nog steeds met Jill op schoot.
  Jill is er tock ook flink beter van geworden, als Jack de pijp aan Maarten geeft, en te hopen is dat dit in elk geval 30 jaar mag duren, dan heeft Jill de grond en uiteraard het daarop staande huis.
  Toch enige gerechtigdheid, Jack kreeg het woonrecht, heeft ie nog heel veel mazzel dat de family van Jill hem laat begaan in ” zijn ” huis, beetje naïef dit Schotse kanon.
  NicoB

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. Erik bkk zegt op

  Ik denk dat menigeen die dit verhaal heeft gelezen bij het moment dat het bedrog duidelijk was geworden dacht dat dit een verloren zaak moest zijn voor Peter. Zo vaak lees je op thailandblog de uitspraak dat de rechtbank altijd op de hand zal zijn van de thaise voormalige geliefde. Het is dan ook goed om hier te lezen dat er wel degelijk recht te halen valt voor een farang in Thailand die zo belazerd is. Ik wist dat al van farangs met soortgelijke ervaringen die rechtzaken met sukses hebben aangespannen en gewonnen. Wat wel waar is dat je stalen zenuwen moet hebben en de energie en geld dat ervoor nodig is.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 4. Sir Charles zegt op

  Even de inhoud van het verhaal van Jack en Jill door Theo geschreven buiten beschouwing latende, valt het me op dat ná beëindiging van een relatie die een groot leeftijdsverschil kent met een farang, dikwijls de vrouw weer net zo makkelijk nadien een relatie aangaat met een Thaise man rond haar leeftijd.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 5. Rob zegt op

  Ls,

  Er zijn geen betere lessen dan levenslessen. Gr Rob

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 6. nico zegt op

  ik denk dat die “Jack” van geluk mag spreken dat “het huis” onderdeel is van een bewaakt condominium.
  Er zijn legio voorbeelden, dat de “vrienden” en familie van Jill wel “even” helpen de farang het leven zuur te maken, zodat hij oprot.

  Maar, zoals door andere al gezegt; alweer een verhaal van 14 in een dozijn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 7. BA zegt op

  Jack zal toch zelf ook wel geweten hebben dat een dame van 30 niet op een man van 71 valt.

  Wel eens een Thai van 71 gezien die met een dame van 30 getrouwd is? Misschien dat een rijke Thai van 71 het met een dame van 20-30 doet maar die weet al hoe de vork in de steel zit en die zal er niet mee trouwen. Hij onderhoud haar een beetje en als hij er flauw van is dan zoekt hij een ander, of als hij komt te overleiden dan is de kous af.

  Het was van beide kanten eigenlijk gewoon een business deal. Jack koopt een huis voor Jill en leased het zo lang hij leeft, vervolgens aan Jill om goed voor Jack te zorgen zijn laatste levensjaren. Alleen ging het even spaak toen Jack het langer uit hield als 2 jaar. Dat geld voor dat huis was voor Jack toch al afgeschreven alleen was de lease er voor het geval Jill moeilijk doet.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 8. Fransamsterdam zegt op

  De fout ligt in eerste instantie bij de medicus die een levensprognose van twee jaar afgeeft. Ik maak het overigens nooit mee dat artsen in het beschaafde westen dergelijke concrete uitspraken doen.
  Ik ga ervan uit dat Jack Jill wel van deze prognose in kennis heeft gesteld, en zij mocht dan ook verwachten dat Jack zich hier stipt aan zou houden.
  Uit het feit dat Jack 30-jarige lease-contracten heeft laten opstellen blijkt overduidelijk dat hij van begin af aan helemaal niet van plan was om na twee jaar dood te gaan, althans er ernstig rekening mee hield dat deze onzekere gebeurtenis zich niet zou verwezenlijken.
  Het is buitengewoon spijtig dat deze zaken in de procedure kennelijk niet aan de orde zijn gesteld.
  .
  Met vriendelijke groet,
  A. van den Duyvel.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • nico zegt op

   30 jaar lease, is in Thailand de “normale” huurperiode, (hier in Thailand) en staat nooit ter discusie.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Tino Kuis zegt op

   Toen ik net huisarts was werd ik eens met spoed geroepen bij een Hindoestaanse mevrouw van in de zeventig. Ik wist dat ze aan hartfalen leed. Ze had geen bloeddruk meer en was ernstig benauwd. Ik liet haar opnemen. Nadat de ambulance vertrokken was vroeg de familie hoe het zou aflopen. Ik zei dat ik het erg somber inzag en dat de kans groot was dat ze zou overlijden.
   Twee weken later was ze weer thuis en toen ik haar bezocht keek ze me met schitter-oogjes aan en zei ‘Geeft niet, dokter.’ Een half jaar later overleed ze.
   Sindsdien heb ik nooit mee iets gezegd over hoe lang iemand nog te leven heeft en liet dat over aan waarzeggers.
   Kijk, het leven is een chronische, dodelijke en seksueel overdraagbare aandoening.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 9. Fred zegt op

  En Theo, is Jack nog oud geworden ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • NicoB zegt op

   Dat vroeg ik me nu ook al af, deze ” vriend ” Peter moet op z’n minst weten hoe het Jack verder is vergaan. Had beste vriend Peter wellicht ook nog wat belang bij het geheel? Je gaat haast denken dat de arts een dossier verwisseld heeft toen deze zijn prognose af gaf?
   Nou ja, toch een geheel dat de gemoederen bezig houd.
   NicoB

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. tonymarony zegt op

  Dus als ik het goed begrijp is hij dus de dans ontsprongen en had hij een goede advocaat , maar ik geloof dat er in dit verhaal iets niet goed begrepen word , want als ik het goed lees zijn worden alle farangs aan dit probleem gekoppelt en geloof me als u het anders ziet dan ik , u komt naar thailand ziet of vindt de vrouw van uw leven en bent of hoopt zeer gelukkig te worden of te zijn met u partner of toekomstige , en dan gaat het beginnen u gaat een huis kopen wat de meeste farangs doen en een auto en een motor bike voor de kleine boodschapjes nou hoef ik niet te zeggen dat als u al op leeftijd bent en plots u iets overkomt en dat kan gemakkelijk gebeuren in thailand en het mis gaat met u leven en gehuwd bent met deze dame wel alles + huis ook nog uw pensioen krijgt dus het is maar dat u het weet waarom ze zo verschrikkelijk lief en aardig kunnen zijn de goede uitgesloten natuurlijk maar dat zijn er niet zoveel.
  Ik schrijf dit stukje omdat het ook met mij is gebeurd en mij werd verteld dat als ik nog langer in thailand wilde leven geen probleemen moest maken , ik ken diverse dames die 2 -3 of meer huizen bezitten na het overlijden van hun echtgenoten daarvan akte .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 11. Hans Struijlaart zegt op

  Mij is vaak verteld dat de Thaise vrouwen (met name de bardames) de beste actrices zijn in de wereld. Na vele observaties ben ik tot dezelfde conclusie gekomen. Op commando kunnen ze lachen, huilen, boos worden, heel lief doen, maar laten zelden hun ware emoties zien. Ze hebben geleerd om hun emoties te gebruiken om dingen voor elkaar te krijgen. Ze zouden zo een overtuigende rol kunnen spelen in “goede Thai, slechte Thai”. (Goede tijden, slechte tijden).
  Ik ken veel relaties in Nederland van mannen met een Thaise vrouw (ook ex-bargirls) en dat gaat zodra ze hun draai gevonden hebben (duurt meestal 2 jaar) best wel goed.
  Relaties met een Thaise vrouw in Thailand is een ander verhaal. Je kan geluk hebben, maar ook de verkeerde vrouw tegen komen in het geval van Jack. Jack heeft het slim gespeeld gelukkig. Ik ken een aantal buitenlanders die rechtszaken hebben gewonnen, dus dat een farang in het nadeel is daar ben ik het niet helemaal mee eens.
  Je kan ook een goede vrouw treffen, die niet uit is op je bezittingen, maar liefdevol oud wil worden met jou. Ook dat is echter geen garantie. Het overkwam een Engelsman die 10 jaar gelukkig was met zijn vrouw; echter door een tragisch ongeval is zij overleden. Nog geen week na de crematie stonden de kinderen op de stoep om het huis, de auto en andere bezittingen op te eisen. Zij zijn de wettelijke erfgenamen omdat alles op naam van mama stond. Heel triest, binnen 1 maand stond hij op straat met zijn verdriet en zonder bezittingen. Ik kwam deze Engelsman tegen in een bar en die vertelde mij dit verhaal. Ik heb toen een aantal traantjes moeten wegpinken. De Engelsman zelf heeft dit nooit kunnen verwerken en was zwaar aan de drank geraakt. (zou mij ook kunnen overkomen)
  Ik zal nooit gaan trouwen met een Thaise vrouw om diverse redenen. Je kunt ook voor het kopen of zelf bouwen van een huis een BV oprichten waarbij jij 49% van de aandelen krijgt en nog 4 andere Thaise mensen 51%. Je moet dan wel zeer betrouwbare Thaise mensen uitzoeken die bereid zijn om slechts aandeelhouder te zijn op papier. Ook dat kan je in een ander document vastleggen. Om je vriendin een bepaalde zekerheid te geven kun je haar als wettelijke erfgenaam aanwijzen mocht jou iets overkomen.
  Ik ga gewoon een huis huren in Thailand, dan heb je dat probleem niet en je blijft flexibel als je besluit om ergens anders te gaan wonen in Thailand. Het huren van een huis is niet zo duur in Thailand. Rond de 8000-10000 bath heb je een mooi huis.
  Hans

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • nico zegt op

   Beste Hans,

   “your home is your castle” is een Engelse uitdrukiing.

   Het huren van een huis kent ook zijn nadelen. Huurcontracten zijn voorgedrukt en kan je zo kopen bij de boekhandel. Daarin staat voor alle twee de opzegtermijn.

   Nu heb je een mooi huis gevonden, redelijke huurprijs, maar wel verwaarloost, maar ok, langzaam aan, ga je de tuin onderhouden, dit wordt de mooiste van de buurt. (want andere doen er niets aan)

   Schilderen doet de eigenaar niet, maar wel precies op de eerste van iedere maand, komt hij geld ophalen.
   De eigenaar vindt de huurprijs te laag om het huis te schilderen. Maar heeft wel een telefoon nummer van een schilder. Dus dan maar zelf laten schilderen, wordt wel heel mooi, dan ook de binnenkant maar.

   De airco werkt niet meer naar behoren (zwaar verouderd, geen onderhoud enz.) en de eigenaar zegt daar geen geld voor te hebben. Maar heeft wel een telefoon nummer voor je. Deze komt en heeft een speciale aanbieding, als je er twee koopt, krijg je de tweede voor 50% korting. Dus doe maar, het huis is nu echt een juweeltje geworden.

   De keuken is ook zwaar verwaarloost, allemaal oude rotzooi bijelkaar gezet.
   Een smet op je juweeltje. Bij Homepro in de buurt, staat voor slechts 60.000 Bhat een juweel van een keuken en wordt gratis geplaast. Met wat tegelwerk erbij voor 80.000 Bhat.

   Die tegelzetter levert perfect werk af en nu die er toch is, kijk je samen met de tegelzetter naar de badkamer, deze dan ook maar gelijk opnieuw laten betegelen, kost slechts 25.000 Bhat. Wat een verandering, een juweeltje in een juweeltje.

   Op de eerste dag van de volgende maand, komt de eigenaar zoals gebruikelijk zijn huur halen.
   Jij helemaal in de nopjes van het huis en verteld enthousiast, over de nieuwe keuken en de badkamer.
   Die wil hij wel “even” zien. Ook hij is zeer enthousiast en komt de volgende dag met zijn vrouw kijken, want die wilde de keuken en badkamer ook graag zien.

   De volgende dag komt de verhuurder weer, maar nu met een mededeling dat de huur wordt opgezegt, samen met een advokaat, deze neemt overal foto’s van en zegt dat alles wat “nagel” vast zit, niet verwijderd mag worden.

   Dag; “your home is your castle”

   groetjes Nico

   P.S. dit is een waar gebeurt verhaal en het gebeurt elke keer weer in Thailand.

   Dus Hans, deze keer is het niet Peter die advies geeft, maar Nico

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website