Ik ben geen politicus maar wel geïnteresseerd in de politiek, volg alle gebeurtenissen op de voet. Wat me de afgelopen weken heeft beziggehouden is de brief in alle kranten van premier Rutte (vvd.nl/content/uploads/2017/01/briefvanmark.pdf). Wat een ongelofelijk gemiste kans, wat een armzalige tekst, niet van hem zelf, maar van een copywriter, honderd procent! Sneeren op thema’s van de PVV zonder die partij te noemen lijkt intelligent maar is zo doorzichtig en goedkoop, bah!

Dit had hij zelf veel beter gedaan, uit zijn hart. Dat moet maar eens dunnetjes worden overgedaan. Waarom vind ik dat dit op Thailandblog kan worden gepubliceerd. Omdat hier vrijwel elke dag wel vergelijkingen worden gemaakt tussen het land waar wij Nederlanders nu leven en het land dat we verlieten. Voor ontevreden Nederlaters en tevreden Thaigaanders? U ziet maar.

Aan alle Nederlanders, hoe zal ik eens beginnen?

Lieve mensen, beste boeren, burgers & buitenlui,

Dit kabinet heeft er bijna vier jaar op zitten. Dat is langer dan enig kabinet in vele jaren heeft gepresteerd. Het heeft de rit uitgezeten wordt er dan gezegd, maar dat is, voelt bijna negatief, wanneer het zo gezegd wordt want het is veel meer dan dat. Toen we na het drama, het probeersel, met de PVV alweer opnieuw moesten beginnen lag ongeveer alles in ons land op zijn gat. In een diep dal zat Nederland, daar was iedereen het over eens. Enorme werkeloosheid, gebouwd werd er nauwelijks meer, economische groei was er niet meer, banken waren ternauwernood gered, uw geld dus ook. Jeugd en ouderen vonden nauwelijks nog een baan. Het leek een schier onmogelijke taak die PVDA en VVD op zich namen.

De een vond het een ramp de ander een redding. Door het samengaan van die partijen moest alsmaar het ultieme midden worden gevonden, vrijwel elke beslissing was een compromis. Maar dat midden werd steeds weer gevonden. Dat komt onder andere omdat ik naast manager ook een metselaar ben. Nederland moest echt gemanaged en gerepareerd worden, opnieuw opgebouwd bijna want er waren teveel scheuren. Het kabinet stelde zich buitengewoon ambitieuze doelen, door oppositie en andere critici op voorhand als onhaalbaar geacht. Dat regeerakkoord zie ik nog voor me, poeh, wat een klus.

Vorige week publiceerde NRC een overzicht van de destijds door dit kabinet gestelde doelen met daarbij de uitkomsten; gehaald of gefaald? Ik ben buitengewoon trots op die uitkomsten want bijna tachtig procent van de door ons gestelde doelen zijn gehaald. Een prestatie die ook al in geen jaren door enig kabinet is gerealiseerd. Het resultaat? Een werkeloosheid die niet alleen zwaar op zijn retour is, maar binnenkort zijn er meer banen beschikbaar dan potentiele werknemers. Ouderen en jongeren vinden en hebben werk. De economische groei lijkt onstuitbaar en is hoger dan in vele jaren achter ons.

Nederland was voorzitter van de Europese unie begin vorig jaar. Onder mijn leiding kwam een Europese deal tot stand waardoor de vluchtelingenstroom dramatisch werd ingedamd. Er werd huisvesting gevonden door gemeenten te stimuleren en motiveren daar fervent aan mee te werken. Dat ging niet zonder slag of stoot realiseer ik me, maar het lukte en vele Nederlanders werkten er uiteindelijk aan mee deze zware opgave tot een goed einde te brengen. Onze VVD staatssecretaris Klaas Dijkhof bewees wat er mogelijk was, deed een fantastische job. Natuurlijk zijn er vele zaken nog te doen en natuurlijk is niet iedereen altijd gelukkig.

Dit gezegd hebbende: Nederland behoort tot een van beste landen om in te leven. We staan in de top drie van de wereld als het gaat om gelukkige, tevreden mensen. Onze universiteiten staan bijna allemaal in de top 200 van de beste ter wereld. Onze zorg is een van de beste ter wereld. Wanneer u ziek wordt bent u beter af in Nederland dan in vrijwel elk ander land. Wij bespreken op dit moment dat er 400.000 ‘arme’ kinderen zijn in Nederland. Dat klinkt verschrikkelijk maar we hebben het eigenlijk over ongelijkheid en zelfs die trachten we op te heffen. Dat ‘ arm’ zijn bestaat eruit dat deze kinderen niet altijd de nieuwste kleren hebben, niet altijd op vakantie kunnen, soms geen verjaardagscadeau krijgen of een nieuwe fiets, meer. Maar echt arm zijn is toch echt anders, weten we, toch? Voor deze kinderen maakten we recent 200.000.000 vrij om ze gelijk te stellen aan de kinderen van rijkere ouders. Dit kon omdat het weer goed gaat. Ik geef u dit voorbeeld omdat dit iets zegt over de stand van zaken in Nederland, ons schitterende Nederland!

Graag wil ik met de VVD ons land verder brengen de komende vier jaar. U mag natuurlijk voor de PVV kiezen mocht u, ondanks alles, ontevreden zijn maar wij hebben onze les geleerd en gaan geen nieuw avontuur aan met deze partij. En tot slot: ik beloof u geen gouden bergen en al helemaal geen 1000 Euro zomaar netto in de pocket. Twee benen op de grond! Ik beloof u wel dat we er weer voor gaan om dit land nog beter te maken.

Mark Rutte


» Laat een reactie achter


43 reacties op “Column: De brief van Rutte aan alle Nederlanders”

 1. Khun Peter zegt op

  Ik ben een liberaal en als ik het zo lees, jij ook Theo. Hoewel de VVD het op economisch gebied goed heeft gedaan hebben ze ook veel steken laten vallen. Zeker al het gaat om de veiligheid en onze krijgsmacht, normaal gesproken toch de speerpunten van de VVD.
  Ook moeten er meer mensen profiteren van de vooruitgang/welvaart en er moet een veel strenger migratiebeleid komen. De echte vluchtelingen moeten ruimte krijgen en de grote groep gelukszoekers moeten we buiten onze grenzen houden. Verder moet er een quota komen over hoeveel vluchtelingen een land per jaar opneemt. Iedere vluchteling kost enorm veel geld en dat moeten de werkenden opbrengen.
  Ik ben de PVV stemmers om mij heen de afgelopen jaren wel steeds beter gaan begrijpen. Alhoewel ik Wilders toch iets te extreem vind. Het doet mij deugd dat de PVDA alleen nog maar wat stuiptrekkingen toont. Deze regentenpartij voegt nu niets meer toe (al hebben ze in het verleden er voor gezorgd dat de rijkdom eerlijk verdeeld werd).
  We zien het spoedig. En natuurlijk ga ik stemmen!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
  • Roel zegt op

   Is de economische groei aan de VVD te danken, dacht het toch echt niet. Het beleid van de laatste jaren heeft veel meer afgebroken dan dat er iets is herstelt. Hoeveel mensen zijn er niet in de zorg wegbezuinigd en die op straffe van een korting van 20% met uitkering weer in de zorg werkzaam moesten, soms zelf in zelfde verpleegtehuis.

   Hoeveel VVD ministers en staatssecretarissen lopen er nu op wachtgeld en hoeveel gaan er nog komen.
   Het is gewoon een partij die je nog nauwelijks kan geloven, een minister president die sorry moet zeggen omdat hij zijn beloftes niet waar kan maken en promt 1 week later gewoon doorstoot met oekraine referendum. Als het aan mij ligt regeert de VVD nooit weer.

   Je hebt gelijk wat Wilders aangaat, hij is geen leider in die hoedanigheid wat spreken betreft maar veel partijpunten zijn goed. Ik zie nu hoe Trump regeert, zo zie ik het ook graag in Nederland en keihard zijn wat betreft EU.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +31 (obv 31 stemmen)
 2. chris zegt op

  Als de regering van Thailand hetzelfde standpunt gaat innemen als de Trump regering en een Nederlandse regering met de PVV (Thailand voor de Thais, Amerika First en Nederland alleen voor de Nederlanders), kan elke expat in Thailand zijn borst nat maken, oftewel…….zal worden gedwongen naar het vaderland terug te keren. Of hij/zij nu wil of niet. Expats zijn namelijk allemaal gelukzoekers.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +26 (obv 26 stemmen)
  • chris zegt op

   Een kleine aanvulling. Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen waren de VVD en de PVV de grootste partijen onder de Nederlandse expats in Thailand. Ik begrijp daar helemaal niks van als je van mening bent dat – naar analogie van de Nederlandse politiek – ook Thailand alleen voor de Thais is. En denk nu niet dat je je Thaise partner naar Nederland mag meenemen. Die komt immers uit een land met extremistische moslims, dus vergeet het maar.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
   • Khun Peter zegt op

    De overgrote meerderheid van de Thai is boeddhist, slechts een klein deel is moslim en die zijn ook niet allemaal extremistisch.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
    • chris zegt op

     Zo genuanceerd denkt de gemiddelde fan van Wilders echt niet, Peter. Dat moet nu toch zo langzamerhand wel duidelijk zijn. Feiten tellen niet, alleen emoties (en ‘alternative facts’ ofwel leugens). 8000 doden in het zuiden van Thailand door geweld door moslims in de laatste 10 jaar is veel meer dan doden in Nederland door moslims.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +15 (obv 15 stemmen)
   • Harrybr zegt op

    Op de PVV stemmen als pensionario in TH ( of welk land dan ook) is iets, wat ik nooit begrepen heb.
    1) Juist een PVV, die het liefst alle AOW en andere uitkeringen naar Marokko en Turkije zou willen beëindigen, hoeft het “kosten van levensonderhoud” maar te ontdekken in de wetgeving hieromtrent en alle NL-ers in TH missen een fors deel van hun AOW of WAO.
    2) “De grenzen dicht” ( hoe men dat ook denkt te verwezenlijken, een soort DDR-grens ? want enkel een bordje “verboden toegang art 461” zal geen terrorist tegenhouden) , dan ook voor Thai samenwonend met NL-ers. Terreur-boeddhisten bestaan ook, kijk naar Myanmar met zijn Rohunja’s. En voor terreur-moslims: kijk naar zuid-TH.
    3) “NL eerst”: waarom dan nog Thai’s als partner van een na vele jaren in het buitenland gewoonde NL-er hier welkom heten, de Zorgverzekering in ( waar ieder ca € 1200 + € 385 eigen risico betaalt en de rest, nu € 5350/jr p.p., uit de Zvv = belastingcenten komen, zie enkel uw AOW-opgave: € 553 p.p.), bijstand krijgen na overlijden van haar vaak veel oudere partner ?
    4) “de €uro uit” en terug naar de Hfl. U heeft dan bij omwisselen in TH weer te maken met een Exotische valuta ipv een van de top-valuta’s, dus lagere wisselkoers. Denk aan het Britse pond, dat 15 % omlaag gezakt is in nog geen jaar tijd. Vraag uw Britse buurman.
    5) “Schengen uit”. Ah, u wilt uw Thaise partner ook België en Duitsland laten zien ? Net als nu naar het UK, een apart visum eerst aanvragen. Bovendien: hoeveel Belgen en Duitsers denkt u zullen dan nog over Schiphol vliegen, gezien de visa-problematiek ? ( we zullen dat spoedig zien met het aantal Britten of moet ik zeggen Engelsen over Schiphol). Dus minder vluchten over Schiphol, en veel minder lage ticketprijzen naar Bangkok.
    6) “De EU uit”. Er gaat dus geen lading van buiten de EU over Rotterdam c.s. meer naar België en D, want inklaren aan de buitengrens over de Kost+vracht waarde = ook de vrachtkosten tot aan Zundert en Winterswijk. Beter over Antwerpen en Bremen dan. En containers, die doorgevoerd worden af R’dam maar de Oostzee? Nee natuurlijk over Bremen/Hamburg. ( die naar Hull enz zullen af April 2019 sowieso ontbreken)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +25 (obv 25 stemmen)
  • Michel zegt op

   Volgens mij is een gelukszoeker iemand die geluk zoekt, niet iemand die op zoek is naar een land waar geld, zorg en woning gratis is en je ongestraft misdaden kunt plegen.
   Zowel Trump als Wilders hebben niets tegen mensen die legaal naar het land komen om te werken of hun pensioen meebrengen, iets bij te dragen aan de samenleving dus.
   Thailand weert, zoals vele landen op de wereld, altijd al illegalen. Dat ontbreekt er in zowel EU als USA de laatste decennia aan.
   Dat is waarom zoveel mensen zo boos zijn en in Wilders en Trump een goed alternatief zien voor de ‘elite’.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +27 (obv 27 stemmen)
   • chris zegt op

    1. het wemelt hier in Thailand van de illegalen.
    2. het aantal misdaden gepleegd door asielzoekers is een schijntje vergeleken met de misdaden door Nederlanders zelf
    3. Trump wil mensen uit bepaalde landen de toegang tot de USA ontzeggen terwijl ze een groene kaart en een visum hebben, en er zelfs werken.
    4. Trump en ook Wilders zijn ook de elite, een andere leite, dat wel maar voorlopig erger dan de oude elite.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +17 (obv 17 stemmen)
   • Harrybr zegt op

    Overigens; Thailand weert alle vluchtelingen. Vraag het de Lao, de Chinees-Vietnamese, de Birmese Shan ( allen boeddhisten) maar vooral de moslim-Rohinya: worden de open zee opgesleept om daar te verzuipen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
    • chris zegt op

     Het is net iets anders. Thailand kent officieel geen vluchtelingen omdat het het vluchtelingenverdrag van de VN niet heeft getekend. Dat betekent niet dat er langs de grenzen van Thailand niet duizenden vluchtelingen leven (soms al decennia lang; zie de filmpjes met Angeline Jolie op Youtube) maar zij hebben geen status, geen rechten en ‘bestaan dus gewoonweg niet’. Al tientallen jaren lang.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
     • Harrybr zegt op

      Heeft u wel eens zo’n “opvanglager” van binnen gezien ? De rillingen lopen je dan over de rug. De ratten hebben het in NL beter. De Mongs zijn “overtuigd door de lopen van geweren” teruggegaan naar Laos.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
   • Peter V. zegt op

    Mensen zijn boos omdat ze niet de juiste verbindingen leggen… ‘gewoon werk’ verdwijnt naar het buitenland, of wordt hier aan de lopende band, of zelfs door robots gedaan, daar is immigratie niet verantwoordelijk voor.
    Omdat de meeste immigranten ook een bestaan willen opbouwen, en vanaf nul beginnen, pakken ze veel meer aan dan de ‘verwende’ Nederlander. Dus werk op vervelende tijden, geen probleem! Geestdodend werk? Geen probleem! Dus qua beeldvorming lijkt het natuurlijk wel dat ‘de immigrant’ de oorzaak is.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • Peter zegt op

   Ja Chris,

   Op wie zijn kosten dat is het verschil.

   En ook is toerisme een van de grootste inkomsten bron van Thailand en niet een van de grootste uitgaven post.

   En ook Chris is het zo dat Thais eerst komen. Thailnd is namenlijk van hun. Sorry dat is wat de Thai vind.

   En expat of niet wij allen op deze wereld zijn gelukszoekers daar mee ben ik wel eens met jou

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Pim Hamilton zegt op

   Mr Chris .
   Wil toch even opmerken dat Expats in Thailand zeer zeker geen gelukzoekers zijn wat betreft levensonderhoud zoals de gelukzoekers die momenteel Nederland cq de EU massaal binnen komen .
   Want als een Expat niet in zijn eigen levensonderhoud kan voorzien in Thailand wordt hij zonder pardon het land uitgezet en men kan ook niet emigreren naar Thailand, in principe is elke Expat al woont hij er 20 jaar eigenlijk nog steeds op vakantie , Expats zijn dus geen profiteurs van de overheid wat de gelukszoekers in de EU dus wel zijn.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +29 (obv 29 stemmen)
   • chris zegt op

    Expats zijn natuurlijk gelukzoekers, ook in Thailand. Zij ontvluchten het koude klimaat, het alleen zijn, het teveel betalen van belasting en een multiculturele samenleving als Nederland. En verruilen het voor het land waarin meer regen valt dan in Nederland, de vrouwen op hun geld uit zijn, je AOW en pensioen alleen maar he risico lopen gekort worden, je geld minder waard wordt en er meer moslims wonen dan in Nederland. Als ik zulke ideen had, bleef ik in Nederland wonen. 100% zeker.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
  • NicoB zegt op

   Moderator: Niet chatten svp.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Rob V. zegt op

   Ieder mens is een gelukszoeker. Expats zoeken geluk maar het meerendeel van de westerlingen in Thailand zijn geen expats maar met retirement en op basis van constandt tijdelijk verblijf ipv van dat ze werkelijk een migranten status aanvragen. Die lange semi permanente vakantieganger is toch de ultieme gelukszoeker lijkt mij?

   Sommige mensen/gelukszoekers zijn profiteurs en daar zitten maar weinig mensen op te wachten. In Thailand kun je dan vertrekken en ook Nederland kom je niet in als je hier geen baan hebt of partner (die dan voor jou zorgt of natuurlijk gewoon samen maar aanspraak op iets als Bijstand is er niet bij). Thailand heeft dan weer lak aan vluchtelingen, in ook geen moeite met Statenloze, die zijn rechteloos en kunnen verreken. Niet echt verenigbaar met Boedhistische, Christelijke of menselijke waarden vind ik. Nederland/Eu laat zich van haar menselijker kant zien, laat mensen een asielaanvraag indienen om de echte vluchtelingen in eerste instantie tijdelijk en op lange termijn permanent verblijf te geven. De ‘nep vluchtelingen’ of ‘staatsruif etende handophouders van buiten’ zijn niet welkom. Probleem is dan wel soms het uitzetten omdat zo’n persoon bijvoorbeeld niet teruggenomen wordt door het land van herkomst.

   Rutte kletst wel uit zijn nek, die Turkije deal heeft wel wat invloed gehad maar is echt niet doorslaggevend geweest. Dat hij wil pronken snap ik maar wie een beetje aandacht heeft voor de cijfers blaast die man omver. Zie bijvoorbeeld: http://www.flipvandyke.nl/2016/09/gerotzooi-met-asielcijfers-gaat-maar-door/

   Op migratiegebied kan het niet strenger, dan kom je in de knoop met bijvoorbeeld de rechten van de mens. Wel kan het eerlijker en moderner: til asielbeleid naar EU niveau en laat hen de echte vluchtelingen eerlijk verdelen over alle lidstaten. Zal niet gebeuren want dan huilen de lidstaten dat het ‘dictatoriale’ (555) Brussel weer eens haar wil oplegd… het zou de lichte druk op NL wel wat ontzien. Maar een deel van de vluchtelingen (uit het hoofd zeg ik 10-15%) blijft niet in de eigen regio en maar een deel daar weer van zoekt hulp in Europa. Met partijen als VVD en PPV die niet bepaald enthousiast zijn over ontwikkelingshulp hebben we nu niet bepaald een oplossing voor asielstromingen.

   Nederland is een prima land, maar gezien oa de voedselbanken en dergelijke valt er nog veel te doen. Thailand is helaas verder en verder verwijderd van een sociale, eerlijke, democratische samenleving met redelijke kansen voor haar inwoners. We mogen dus zeker blij zijn met Nederland, maar van de VVD krijg ik geen warme gevoelens. Dus… de groeten Mark.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 3. ton zegt op

  Nou Mark. Ik heb tot nog toe mijn verhaal niet verteld, maar zie nu toch een uitdaging. Eerst wat info. Ik woon officieel in Nederland, maar ben veel in Thailand bij mijn Thaise vrouw en dochter. Ik krijg AOW als gehuwde ( dus het lage bedrag). Voor de belasting ben ik ongehuwd want mijn vrouw heeft geen NL bsn. Mijn dochter is nooit in NL geweest dus ik kan haar zelfs niet in de bevolkingsadministratie opnemen, hoewel ze wel een NL paspoort heeft. Kinderbijslag krijg ik natuurlijk al helemaal niet. Advies van de SVB: Moet u gaan scheiden dan krijgt u AOW voor alleenstaande. Is dit allemaal niet wat krom meneer Rutte? Pwr onderdeel kloppen de regels vast wel maar door de regels is mijn vrijheid om mijn keuzes te maken ernstig beperkt. Dat hoort niet bij waar u voor staat, toch?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +15 (obv 15 stemmen)
  • Harrybr zegt op

   Moderator: geen off-topic AOW discussie svp.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • RuudRdm zegt op

   Moderator: reageer op het artikel en niet alleen op elkaar, dat is chatten.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • leo zegt op

   Ton, wellicht kan je je dochter in laten schrijven in the RNI, Register Niet-Ingezetenen. Dan is haar Ned-se nationaliteit bij de Ned-se overheid geregistreerd.
   Iedere Nederlander is ingeschreven of in het BRP of in het RNI (nooit in beide).

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • theoS zegt op

   Mijn Thaise vrouw, die nooit in Nederland geweest is, heeft een BSN nummer gehad van de Belastingdienst. Heeft dit al sinds 1999.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Pat zegt op

  Ik vind niets armzalig aan de tekst en ook de gemiste kans zie ik niet.

  Wat de beweegreden is voor deze open brief (vermoedelijk de kiezers van de PVV charmeren) doet voor mij niets ter zake, mij interesseert de boodschap, het statement, de oproep om de waarden en normen van Nederland (ikzelf ben een Belg) te onderschrijven, of anders op te hoepelen.

  Ik verdedigde hier reeds vele malen de Thaise overheid die de Thaise bevolking en haar regels en wetten doet primeren op andere bewoners en andere culturele gewoonten en gedragingen.

  Wel, ik tracht consequent te zijn en vind dat wij dat in het Westen ook meer moeten opkomen voor onze rechtsregels, gedragsregels, en beschaafde gewoonten.

  Die staan allemaal op de helling omdat we overgeciviliseerd willen zijn, omdat we zo verdraagzaam willen zijn, omdat we willen laten zien hoe we met elkaar moeten omgaan.

  Deze houding heeft contraproductief gewerkt en heeft geleid tot het verval dat we nu al zovele jaren meemaken, waarbij andere culturen hun (religieuze) regels en gewoonten echt opdringen.

  De wake up call van Rutte, die ik verder niet goed ken qua beleid, vind ik dus zeer terecht!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 5. leo zegt op

  Het vervelende is dat mensen die langere tiijd uit Nederland zijn als tweedehands burgers worden behandeld.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 6. john zoet zegt op

  ik weet niet of het bekent is bij de meeste Nederlanders maar de heer Wilders heeft ook een buitenlandse bruid .
  dus de soep wordt niet zo heet gegeten.
  er mogen gerust buitelanders in Nederland wonen maar dan ook als Nederlander werken en belasting betalen.
  ze doen maar nog even en ik ben voorgoed naar Thailand en als de Thai te onvriendelijk wordt laten we ons huisje in udon staan en huren wat in Vietnam waar men klant vriendelijker is .
  we kunnen dan een keer in de maand thuis in udon op vakantie.
  het vertrouwen in de grootste leugenaar van Nederland heb ik allang verloren.
  ik krijg nog een paar duizend euro van hem.
  hij is van zijn vrouw af omdat hij heel Nederland heeft genaaid.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 7. RuudRdm zegt op

  De tijd van de oude traditionele partijen is voorbij. Ook voor de VVD. Geerstema, Bolkestein, Wiegel, Rutte: het zijn namen van vertegenwoordigers die menen het beste voor te hebben met een volk. Maar een houding als deze is niet meer aan de orde, niet meer van deze tijd. Mensen worden mondiger: kijk naar 50Plus, een partij van (let wel) ouderen die het niet eens zijn met hoe huidige en vroegere bewindslieden hun zaken behartigen. Kijk naar hoe het CDA in 2012 werd gedecimeerd, en hoe dit met de PvdA medio maart as gaat gebeuren. Bezie vervolgens het hele brede scala van middenpartijen als D66, GroenLinks, PvdD, etc. Deze zullen er niet meer boven uit springen. Wel die partijen die in staat zijn in te haken op het werkelijke gedachtegoed en sentimenten die in de bevolking leven. Zie de PVV. Rutte probeert nu kopiegedrag uit, maar zal worden gefrustreerd door zijn opportunisme. GroenLinks richt zich op het jongere deel van de bevolking, die afkerig is van politiek zoals dat door de decennia heen bedreven is. Partijen op basis van geloof proberen moraliteit op te voeren, alsof de bevolking niet meer het verschil weet tussen goed en kwaad. Rutte én PvdA hebben de Nederlandse bevolking veel zekerheden ontnomen en zullen hiervoor een rekening te betalen krijgen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 8. leon1 zegt op

  Het gaat heel goed in Nederland en de EU.!!
  Rutte en zijn coalitie heeft Nederland aan de EU overgeleverd,Wilders zag de bui al hangen en heeft toen zich terug getrokken.

  De belasting dienst is een grote puinhoop.
  Het zorgsysteem rammelt aan alle kanten.
  Het justitie apparaat, de ene na de andere minister moet aftreden.
  De voedsel banken nemen toe, rijken worden rijker en arme ,armer.
  Gezinnen die de touwtjes niet meer aan elkaar kunnen knopen.
  Werkeloosheid is nog zeer hoog.
  Het cijfer economische groei wordt steeds naar beneden bijgesteld, het gaat helemaal niet goed met de economie in de EU.
  De EU laat de poorten wijd open staan en laat iedereen binnen, zouden ze dat in Thailand accepteren.??
  De EU weet niet wat er onder de bevolking leeft, ze zitten liever in de gouden kooi van Brussel.
  Als alles zo geweldig was verlopen, dan was er geen Wilders, geen La Pen en een grote verdeeldheid onder de EU landen.
  Als ik mocht kiezen, toch maar liever Thailand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
 9. T zegt op

  Als er iemand al 8 jaar aantoonbaar aan het liegen en bedriegen is, zijn afspraken niet nakomt,ligt te draaien, en gewoon doet waar hij zelf zin in heeft. Dan is het wel Mark Rutte en zijn VVD, en pochten dat ze zo goed uit de crisis gekomen zijn is ook al niet nodig heer Rutten. De (Gemiddeld) 7 vette en 7 magere jaren zijn al meer als 100 jaar oud, dus of dat nu aan u politiek gelegen heeft ik denk het niet.
  Wat wel aan u politiek gelegen heeft is dat Nederlanders nog nooit zo ontevreden waren over hun land en de politieke koers ( denk vooral aan de koers van de EU die u blindelings volgt ) tegen de wil van het merendeel van de Nederlanders. Verder waren de regeringspartijen al een tijd gewaarschuwd dat dit feest niet blijft duren middels referendums, politieke veranderingen in andere EU naties, de verkiezing van Trump. En nu janken dat Nederlanders vooral niet op de PVV etc. moeten stemmen omdat ze een grote verandering willen. Deze politici verachten het klootjesvolk maar vergeten dat deze nog wel altijd in de meerderheid zijn, en daar draait het uiteindelijk om in een democratie een meerderheid van stemmen, dus meneer Rutte maak u borst maar nat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
 10. Cornelis zegt op

  Wilders heeft zich indertijd als ‘gedoogsteuner’ teruggetrokken omdat hij geen verantwoordelijkheid wil nemen en dat wil hij nog steeds niet. Het is immers gemakkelijker om vanaf de zijlijn alles wat een kabinet doet te veroordelen, wetend dat je het toch nooit werkelijk voor het zeggen krijgt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +13 (obv 13 stemmen)
 11. John Chiang rai zegt op

  Overal in Europa profiteren de populistische partijen van de huidige problemen die helaas ook in Nederland voorhanden zijn. Meestal zijn deze problemen niet allemaal huisgemaakt,en hebben vaak te maken met globale toestanden,waar we ook in Europa helaas mee te doen hebben. Toch heb ik het meeste vertrouwen in de huidige europese democratische regeringen, en verafschuw z.g.n. ROEPTOETERS zoals o.a. Wilders (Ned) Le Pen in( Frankrijk) en Petry in( Duitsland)die alleen van deze problemen leven. Problemen die ze naar eigen zeggen kunnen oplossen met uiterst vraaglijke methoden,waarbij veel grotere problemen het resultaat zijn. De Britse populisten hebben net zoals Wilders en Le Pen dit nog voor hebben, het volk zo gemanupileerd dat ze de EU reeds verlaten hebben,met als gevolg dat de Britse Pound in waarde daalde,en de nieuwe premier mevr May nieuwe zaken connecties zoekt met o.a Trump en Erdogan. Erdogan die als uiterst onbetrouwbare dictator zijn eigen land knevelt,en Trump die als een soort Olifant alles over hoop werpt, wat de democratie in meerdere jaren heeft opgebouwd. Tel uit je winst!!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +14 (obv 14 stemmen)
  • Bacchus zegt op

   Stort de EU nog steeds 600 miljoen per jaar – ter voorbereiding op EU-lidmaatschap – op de rekening van Turkije waar die verachtelijke Erdogan steeds meer de dictatuur scepter zwaait? EU regeringsleiders dus democratisch???? Zet de Britse beurs niet record na record in de boeken sinds de Brexit???? Volgens mij zijn juist die huidige EU-regeringsleiders allemaal ROEPTOETERS!!!!
   Roeptoeters? Oh ja, cijfers!
   Misdaad daalt, volgens onze briljante politici, maar de politie top slaat alarm omdat door kaalslag (lees bezuinigingen) het merendeel van de aangiften niet wordt behandeld – laat staan opgelost – en er dus door deze negatieve respons steeds minder aangiften worden gedaan.
   Werkeloosheid daalt omdat steeds meer mensen gedurende de ww-periode geen baan vinden, dus uit de UWV registratie verdwijnen en dus zogenaamd niet meer werkeloos zijn, dat dus zoveel zegt als geen werk hebben, maar nu zonder uitkering.
   Land- en luchtmacht zijn internationaal geworden tot risee onder de strijdmachten. Munitie voor oefeningen is er niet, dus roepen onze miltairen “pief-paf-poef” tijdens een oefening!. Van een luchtvloot van ooit 215 F-16’s zijn er nog een armtierige 60 in de lucht en dan niet eens gelijktijdig inzetbaar.
   Griekenland, dat overigens geript is door de EU en de bankiers, waar nooit meer geld heen zou gaan en jaarlijks toch weer wordt bijgestort met een “al het geld komt met rente terug garantie”, but not in our lifetime!
   Sideletter Oekraïne-verdrag. Rutte: Oekraïne wordt geen EU lid. Poroshenko: Oekraïne wordt EU-lid! Ra-ra, wie zal er gelijk krijgen als de hele EU al akkoord is met het verdrag?

   En zo kunnen we nog tijden doorgaan met onze zogenaamde democratische winsten uit de regeringsperiode van Rutte! Rutte is gewoon net zo populistisch als Wilders en dat blijkt temeer uit zijn advertentie. Bovendien hebben ze van enig moraal bij de VVD nooit gehoord. Afgelopen jaren zijn er al tientallen VVD’ers gedwongen opgestapt door gesjoemel.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
   • Rob V. zegt op

    De beurs doet het niet slecht in het VK:

    “The FTSE 250, which is seen as a better yardstick of the UK economy because it has more domestic-focused companies, ended the year 3.7% ahead.”
    Bron: http://www.bbc.com/news/business-36956418

    Maar de economie draait natuurlijk om veel meer waaronder banen, wisselkoers, import/export etc. Dat staat ook beschreven in de link naar de BBC. Daarnaast zegt dat natuurlijk nog niets over de gevolgen zodra Brexit eenmaal een feit is.

    En de EU? Het is niet aan Rutte, Erdogan of Poroshenko wie er wel of geen lid wordt en per wanneer. Er zijn harde eisen en landen zoals Turkije en Oekraine voldoen daar bij lange na niet aan. Ze willen vast lid worden maar dan enige kans daarop is er pas vele jaren van nu. Zelfs als men ver weg aan de eisen voldoet moeten alle huidige lidstaten nog hun akkoord geven. Dus als ons kabinet in de verre toekomst toch tegen deelname is dan komt daar niets van terecht. Rutte heeft dus gelijk: Oekraïne zal voorlopig geen lid worden (met of zonder dat associatie verdrag ) en Porechenko heeft ook gelijk dat hij er van droomt. Op termijn sta je samen sterker en de wereld wordt elke dag kleiner en inniger verwoven.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
 12. Ger zegt op

  Men heeft voor de groei van de economie en voor het invullen van arbeidsplaatsen mensen vanuit het buitenland nodig, dit geldt zowel voor Thailand als voor Nederland. Dankzij de aanwas is er voldoende aanbod van werkkrachten en kampt men niet met vergrijzing zoals in Duitsland, Japan en nog meer landen. Deze landen staan bijvoorbeeld toe dat er meer en meer mensen binnenkomen. En als dat nou in eerste instantie vluchtelingen zijn, hoog of laag opgeleid, doet niet ter zake, vanuit economisch perspectief is dit gunstig, Denk bijvoorbeeld waarom de werkgevers zo graag de pensioenleeftijd (en AOW) willen uitstellen in Nederland: juist door het toekomstig tekort aan gekwalificeerd personeel, dus houdt men de huidige krachten liever nog een aantal jaren aan het werk. En om aan te voeren dat er werkloosheid is gaat niet op want de beroepsbevolking in Nederland neemt jaar op jaar toe dus er komen steeds meer mensen aan het werk. En zolang Nederland nog steeds een groeiende economie heeft hoeven we ons dus geen zorgen te maken want als land worden we steeds rijker en verdienen gemiddeld genomen steeds meer, Ons huidig inkomen is per persoon hoger dan in Duitsland of Japan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • John Chiang rai zegt op

   Moderator: Niet chatten svp.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 13. Ruud zegt op

  Dat is nu juist zo jammer, ( dat klootjesvolk is veelal laag geletterd en reageert vanuit de algemen uitingen in de directe omgeving en niet vanuit bewezen realiteit, hetgeen voor deze mensen asl leugens en onwaarheden of gekonkel wordt afgedaan.) Wat moet een politicus dan nog doen, als populistische banenjagers one-liners gebruiken om deze groep te activeren, zodat zij voor € 140.000 per jaar in de Kamer kunnen zitten en belastinggeld kunnne verkwanselen.
  Mensen wordt nu eens wakker en lees de partijprogramma”s 9 als ze er zijn ) en probeer te doorgronden welke partij een visie voor Nederland heeft.
  U komt dan echt terecht bij de gevestigde partijen, zoals: PVDA, VVD, CDA, D66, Christen Unie, PSP en groen Links. De rechts heeft geen kompleet doorgerekend plan of viesie, maar zijn slecht profiteurs, van de onvrede van zoals door vorige schrijver genoemde klootjesvolk.
  U zult zeggen dat u de PVV mist, maar dat is geen democratische partij met een visie, maar een persoon met een gestuurde aanhang, dus dictoriaal en past zeker niet in dit lijstje.
  Ik vraag iedereen die gaat stemmen dit goed door te lezen.
  Stop nu eens met afgeven op onze gekozen vertegenwoordigers en verander jezelf, dan wordt alles mooier en beter.

  Ruud

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +11 (obv 11 stemmen)
  • Antonio zegt op

   Helemaal met Ruud eens, de mensen lopen maar te klagen over dingen waarvan ze hebben gehoord of in flinke porties is opgeblazen door de media.
   We hebben het goed in NL ben eens trots op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt! en hou op met zeiken over niks, bedenk je maar eens als je in zuid Europa woont waar de werkeloosheid nog steeds even hoog is als 8 jaar geleden! waar de regering nog steeds geen idee heeft door de corruptie hoe ze uit de schulden gaan komen.
   En uit de EU of de Euro, bedenk je 2 keer NL is een Export land we zijn de nr 2 in de wereld na de USA die het meeste exporteert op agri, we zijn stinkend rijk geworden van de EU en de export naar andere EU landen.

   Wat Trump doet is korte termijn, en zijn burgers gaan de rekening betalen van de import heffingen en de duurdere Ford F150.. maar die word dan wel in de USA gebouwd dat dan wel, want ook Ford wil geld verdienen en als het uurloon duurder word door Eigen mensen eerst, dan word de Ford ook duurder, en als er 20% import heffing komt op de Fujitsu Airco of Toyota Heftruck dan word die 20% duurder voor de Amerikaan dus links om or rechts om de Burger gaat daar betalen.

   Maar goed ik ben geen specialist, ik weet wel dat ik veel geleerd heb van de Thai en dat is dat ze daar veel minder lopen te klagen en zeuren over niks, dus ben gelukkig en trots dat je een Nederlander bent en trots op wat ons land en regering de afgelopen jaren heeft gepresteerd.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 14. Eddy zegt op

  Moderator: Geen stemadviezen svp.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 15. Roel zegt op

  Beste mensen,

  Binnekort komt aan het ligt dat de EU een grote fraude kent die nog vele malen hoger is dan de fifa fraude, of het is feitelijk al toegegeven, tonnen in eigen zak en 2.3 miljoen euro naar een stichting van zelfde persoon voor een goed gedrag stem.Ik ben absoluut voorstander van een EU, maar niet op de manier zoals het nu gaat. Er komt nog een hele grote catastrofe aanzetten door het ECB beleid.

  De volgende regerende partij in Nederland moet daar een stokje voor steken, wij betalen nu wel mee voor een heel groot corrupte amtenaren apparaat. Als ik zie, Groenlinks met Jesse Klaver, Pechthold van de D66 een VVD,CDA,PVDA, ze willen allemaal meer immigranten en alles opengooien. Ze worden nog bevoordeelt ook door de staat der nederlanden ten opzichte van de geboren nederlanders.
  Alle partijen hebben Wilders al uitgesloten voor deelname aan een coalitie, gewoon omdat ze jaloers zijn en proberen om kiezers van hem af te nemen. IS DAT DEMOCRATIE VAN DIE PARTIJEN, NOU DACHT HET NIET, dat is pure communisme, zelfs kartelvorming.

  Eigenlijk zou het beter zijn dat er een zakenkabinet in het leven wordt geroepen ala ponti in Italy, oke hij is nu weg maar heeft wel veel rust gebracht en de lijnen uitgezet.

  Voor regeringspartijen is het altijd makkelijk om hun huishoudboekje op orde te houden, o we hebben een tekort, dan maar halen bij de bevolking, zo werkt het maar mag niet zo werken. Zalm werd door W.Bos aangesteld als 1e man bij de ABN AMRO met een jaarsalaris van 750.000 euro, dat zou niet worden verhoogd tot alle aandelen weer zouden zijn verkocht. Zalm verdient inmiddels wel al 1.1. miljoen euro.

  De overheid harkt het geld binnen van de burgers, en geloof mij die hark wordt steeds fijner afgesteld, maar diezelfde overheid gooit het met kruiwagens vol over de grenz.

  Nederland wordt alsmaar armer, mensen met veel geld zijn allang vertrokken of fiscaal geregeld, nu vertrekken de mensen met goed pensioen of welke goed hebben gestudeerd omdat ze overal wel kunnen werken. Wat er binnen komt kost alleen maar geld dat is op termijn nooit op te brengen voor de werkende bevolking. U heeft het al meegemaakt, AOW leeftijd verhoogd omdat de overheid geld tekort komt door de hoge instroom en die later ook weer AOW moeten.

  De burger zal altijd betalen voor een falende overheid, en juist dat moeten wij aanpakken. Een bestuurder in een BV is ook zelf verantwoordelijk voor een falend beleid en financieel aanspreekbaar als door door een faillisement ontstaat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
  • Rob V. zegt op

   Beste Roel, zo te horen heb jij insider information of een andere mooie bron over corruptie! Zou je die met ons willen delen?

   Over immigratie: historisch gezien is het ten tijden van de gastarbeiders inderdaad de VVD geweest die de buitenlandse arbeiders naar hier bracht (was de PvdA niet blij mee), het CDA dat opriep tot gezinshereniging en de PvdA die de buitenlandse arbeiders dezelfde voorzieningen (rechten en plichten) gaf. Heden ten dagen kun je in de programma’s en werkelijke stemmingen in de kamers nergens terug vinden dat de door jouw genoemde partijen meer immigratie willen. Kort na de eeuwisseling met name sinds de LPF van Pim Fortuyn zijn ze alle streng op immigratie en integratie. De een wat meer dan de ander. Een VVD is namens de werkgevers natuurlijk voor vrije arbeid binnen de EU (drukt de lonen, makkelijker om arbeidsplaatsen te vullen uit een groter keuze pallet aan arbeiders). En de sociale partijen zijn het eens dat naast opvang in de regio (wat voor veruit de meeste asielzoekers op gaat) heb die hier aankloppen met een asielverzoek netjes behandeld moeten worden en vervolgens de echte vluchteling mag blijven en de ‘makkelijk/gratis geld zoeker’ moet vertrekken.

   Bevoordeling van immigranten Nederlanders kan ik ook niets over vinden. De reguliere migrant mag de eerste jaren geen beroep doen op publieke middelen zoals de Bijstand. Uiteraard bouwen ze wel rechten op door middel van betaling van premies net als Nederlanders dat doen. Statushouders (oud asielzoekers die als vluchteling zijn erkent) krijgen wél Bijstand zolang ze zelf geen voldoende inkomen hebben. De eerste jaren is moet men nog aarden en is het logisch dat zij (net als de werkloze Nederlander die door zijn WW uitkering is) op de Bijstand beroep doen. Hier is dus geen verschil of voortrekken ten opzichte van de Nederlander. Je kunt natuurlijk wel twisten over recht op Bijstand door inwoners van Nederland. Zo was er in Januari op 1 van de NPO kanelen een interview met een luie jonge (Nederlandse) man die toegaf prima te leven van de Bijstand. Er is wel sollicitatieplicht maar hij reageerde dan met zijn VMBO opleiding op vacatures die een universitaire opleiding vroegen.

   Is er nog de voorrang die statushouders hadden: urgentieverklaring om een sociale huurwoning te krijgen, net zoals een dakloze of slachtoffer van huiselijkgeweld urgentie krijgt. Het idee was dat de inwonende Nederlander een stabiel en fatsoenlijk onderdak kent en het leven in een AZC een heel stuk minder plezierig is. Vooral als de wachtlijsten een wachttijd van vele jaren kent door toegenomen vraag (mensen willen een eigen stekkie) en zeer beperkt aanbod van sociale huurwoningen. Kabinet na kabinet heeft weinig gedaan aan de vraag naar sociale huurwoningen. Dan ga je terug tot richting de jaren 70. Met of zonder asielzoekers, hun invloed op de belachelijk lange wachtlijsten is minimaal, een druppeltje.

   De AOW leeftijd gaat nu rap omhoog terwijl ook dat al jaren terug beetje bij beetje had gekunt door het toenemen van de levingsverwachting. Men is te laat begonnen met de AOW leeftijd verhogen omdat men (dat snap ik wel) vast wou houden aan die 65 jaar. Maar door de grotere levensverwachting en vergrijzing us er geen keus. Het aantal werkende op het aantal ouderen neemt al lang gestaag af. Er zijn steeds minder werkende die de AOW betalen voor de groter en langer levende groep ouderen. Geen idee hoe je er bij komt dat dit iets met migratie heeft te maken??

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Ger zegt op

   Moderator: Niet chatten svp.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 16. Moderator zegt op

  Bedankt voor de reacties, we sluiten dit topic.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website