Wie over de Siam Country Road langs het Maprachanmeer rijdt en daarna het fraaie achterland met zijn golfcourses bezoekt, wordt onderweg verrast door een modern gebouw. Dit gebouw is the Church of the Assumption. Het werd in 2010 gebouwd en in augustus 2011 opgeleverd.

Twee belangrijke Thaise zakenmensen Dr.Phornthep, President of Siam Motorsgroup and Mr.Chatri Sophonpanich, voorzitter van de Bangkok Bank Public Company Limited vonden het een gemis dat er geen Katholieke kerk was voor de viering van de mis en andere Christelijke ceremoniën. In een schitterende omgeving werd dit gebouw van 81 miljoen Baht gebouwd en werd in november 2011 voor het publiek opengesteld.

De naam “Assumption”gaat terug naar de Latijnse zin: “Assumpta est Maria in Caelum”” oftewel Maria Hemelvaart wat sinds eeuwen op 15 augustus in de Katholieke kerken herdacht wordt.

Wat heeft dit met Thailand te maken? Toen bisschop Florens, leider van de Katholieke missie in Siam was, kwam de wens naar boven om een eigen kerk te hebben om daar diensten te kunnen vieren. Zo kon langs de oever van de Chao Phraya een stuk grond gekocht worden en een gebouw in Thaise stijl neergezet worden ter ere van Maria en kreeg de naam “Assumption kerk”. Dit was tevens het verblijf voor het bisdom in Bangkok. Echter door de sterke uitbreiding van de gemeente gaf de Franse missionair Emile August Colombet opdracht een groter gebouw op dezelfde plek te bouwen. Dit gebouw, een kathedraal, doet enigszins denken aan de Notre Dame in Parijs. Een belangrijk onderdeel van deze kathedraal is de crypt waar de stoffelijke resten van bisschoppen en missionarissen bewaard blijven.

Emile August Colombet heeft zich ook op ander gebied verdienstelijk gemaakt door een school in Bangkok te openen. Kinderen leerden daar lezen en schrijven. Op 16 februari 1885 kreeg de school de officiële naam “College de l’Assomption”. Ook hier bleef succes niet uit en volgde uitbreiding. Later veranderde de naam in het Engels” Assumption College” oftewel AC. Het behoort nu tot een van de beste scholen van Thailand.

Het aardige van deze kathedraal is dat deze in de wijk Ban Rak staat, de oude wijk van Bangkok waar meerdere gebouwen staan, die aan het vroegere Europa doen denken. Dit in tegenstelling tot het super moderne gebouw in Pattaya aan de Siam Country Road.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Church of the Assumption in Pattaya”

 1. Bz zegt op

  Deze kerk is een heerlijke plek voor contemplatie. Prachtige omgeving. Een echte aanrader.

  Mvg. Bz

 2. Jacques zegt op

  Bij mijn weten zijn er meerdere katholieke kerken in Pattaya. Deze kerk staat dus in Nongprue, Banglamung en op de Sukhumvit road te Pattaya , staat ook een joekel van een kerk. Wat is daar mis mee. U kent mij ik heb niets op met geloof , die tijd zijn we al lang te buiten, met de kennis van het heden dacht ik zo. Het willen geloven is een tweede en er is een deel van de bevolking dat het nodig heeft. Daar is op zich niets mis mee, ware het niet dat er geen dubbele bodem moet zijn in de hulp die geboden wordt. Ook op het gebied van onderwijs.
  Hulp aan ongeletterden heel goed, maar niet met het geloof als voedingsbodem en dubbele agenda. Laat mensen opgroeien zonder dit soort invloeden en later bij volwassenheid zelf beslissen of de drang aanwezig is om te willen geloven met alle rituelen en gedoe erbij. In mijn optiek kan het geld beter besteed worden dan aan dit soort bouwwerken.

  • l.lagemaat zegt op

   Er bestaan inderdaad meerdere (katholieke) kerken in Pattaya.

   Echter sommige rijke Thaise zakenlieden hebben om wat voor een reden dan ook behoefte om een
   “footprint” achter te laten en heeft minder met geloof te maken.

   Kijk maar naar de rijk uitgedoste bezienswaardigheden rondom Pattaya: de Sukhawadee, Three Kingdoms Parc, het Viharna museum en waarschijnlijk ook deze Assumption Church met zeer weinig bezoekers.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website