‘Ik blijf maar mooi een vrije jongen in Thailand’

Door Gringo
Geplaatst in Relaties
Tags: ,
28 maart 2021

Mijn ervaring met Thailand strekt zich uit over een periode van ongeveer zestien jaar. Natuurlijk ken ik vele verhalen over buitenlanders, die al hun (spaar)geld in Thailand hebben verloren door serieuze relatieproblemen. Ook hoor ik vaak genoeg de verhalen over getrouwde buitenlanders, die zich in bars en restaurants misdragen.

Thaise en westerse cultuur

Mijn idee, dat in de loop der jaren is ontstaan, is dat de westerse en Thaise cultuur moeilijk verenigbaar zijn. Ik gebruik het woord cultuur misschien te gemakkelijk, want ik weet niet of het echt verschil in cultuur is, maar zeker weet ik dat ik in Thailand een hele hoop dingen zie gebeuren die ik in mijn eigen land voor onmogelijk zou houden. Ik heb het in ieder geval nooit meegemaakt. Ik zeg erbij dat er vast wel goede relatie’s zullen zijn, waarbij de Thaise en buitenlandse partner op gelijkwaardige wijze met elkaar omgaan zonder dat een van hen alles naar zich toe graait.

Mislukte relatie’s

Ik heb mijn deel, of eigenlijk wel meer dan mijn deel, gehad van mislukte relatie’s. Misschien niet mislukt zoals in mijn eigen land gebeurd zou zijn, want ik heb wel geleerd dat als een relatie niet werkt, je er mee moet stoppen. Ik ben wel steeds mijn verstand blijven gebruiken bij dat mislukken, veel geld ben ik erdoor niet bij ingeschoten. De emotionele prijs was echter hoog, hoewel ik mij dat aanvankelijk niet bewust was. Uiteindelijk realiseerde ik mij dat als ik vanaf mijn eerste bezoek aan Thailand naar mijn eigen gevoelens had gehandeld, mij dat een hoop narigheid had bespaard.

Gevoelens

Wat waren die gevoelens dan? Welnu, ik had al verhalen gehoord over westerse mannen die tijdens hun eerste bezoek hoteldebotel geraken van een Thaise dame. Na zijn vakantie gaat hij naar huis, verkoopt zijn hele hebben en houden en komt met een flinke zak geld terug om met die lieve Thaise schat te gaan trouwen. Binnen de kortste keren is hij echter al zijn geld kwijt en loopt de relatie daarna ook ten einde. Die verhalen zouden mij meer alert en behoedzamer moeten hebben gemaakt om zorgvuldiger een partner voor een relatie te kiezen, maar gebeurde dat ook? Natuurlijk, ik was niet dom, want mijn Thaise dame was “anders”, toch? Ja hoor ik kende de verhalen, had er weinig van geleerd, maar tijdens een tweede serieuze relatie vielen de schellen van mijn ogen.

Mijn vriendin

Die vriendin woonde bij haar moeder in Bangkok, ze was toen 21 jaar, studeerde nog en het was werkelijk een hele lieve en knappe Thaise. Haar vader en moeder waren gescheiden toen mijn vriendin nog heel erg jong was, maar er bestond nog altijd een soort vriendschap tussen hen, zodat zij bijvoorbeeld met verjaardagen bij elkaar op bezoek gingen. Haar vader, die samenwoonde met een vriendin, die bij de politie werkte, was eigenlijk een “loser” die te veel dronk en ook vaak geld leende van haar moeder die dat nooit terugbetaald kreeg. Haar moeder was een hardwerkende vrouw die meer dan 30 jaar bij dezelfde kledingzaak had gewerkt. Op een avond vertelde mijn vriendin mij iets, dat mij heel diep en onaangenaam raakte.

Duitse man

Zij vertelde mij toen dat de vriendin van haar vader getrouwd was met een Duitse man, die twee of drie keer per jaar naar Thailand kwam. De Duitser werd verteld dat de man in haar huis haar broer was waarmee zij samenwoonde. Als de Duitse echtgenoot  in Thailand was om zijn vrouw te bezoeken, verhuisde de vader van mijn vriendin naar een logeerkamer, waar hij alle geluiden van twee liefhebbende mensen in het echtelijk bed kon horen. De aanwezigheid van nog een man vond de Duitser geen probleem, sterker nog, ze waren als het ware vrienden die onder andere samen vistochten maakten.

Moraal

Dat op zich was al schokkend voor mij, maar het werd nog erger toen ik deze kwestie met mijn vriendin en haar moeder besprak. Ik vroeg ze beiden of de houding van hun vader en ex-echtgenoot acceptabel was, ik vroeg niet of zij het goed vonden maar acceptabel. Ik vertelde hun dat ik hogelijk verbaasd was dat zij nog iets met die man en zijn bedrieglijke houding te maken wilden heben. Misschien dat mijn vriendin zich wat kon verontschuldigen, per slot was het wel haar vader. Maar de moeder, een verstandige en hardwerkende vrouw die al zo vaak door die man misbruikt was, begreep ik echt niet. Ik vroeg dus waarom zij nog steeds met deze parasiet omgingen en kreeg het simpele antwoord: up to him!

Sociaal verkeer

Misschien gebeuren dit soort zaken ook wel in de westerse wereld, maar ik heb het nog nooit meegemaakt. In de sociale kringen waarin ik leef gebeurt zo iets niet en als het wel zou gebeuren, zouden de betrokken mensen wel degelijk met een afkeurende houding worden bekeken.

Maar nu had ik te maken met een Thaise relatie die door de houding van haar vader te accepteren, scheen te denken dat een levenswijze als van haar vader normaal was. Ik had moeten weten dat de Thais andersdenkend zijn, maar ik zag het niet. Ik heb altijd gedacht dat het zeer goed mogelijk was dat een westerse man een perfecte relatie met een Thaise vrouw kon hebben. Maar door de jaren heen heb ik zoveel ellende gezien dat voortkwam uit mislukte relaties, dat ik nu eindelijk mijn lesje geleerd heb. Een lesje, dat ik al vanaf mijn eerste bezoek aan Thailand had moeten kennen.

Leven als vrije jongen in Thailand

Ik heb voor mijzelf besloten dat de enige manier om een goed leven in Thailand te hebben is om een vrije jongen te blijven en het Thaise spel mee te spelen. Thailand is prima om als uitvalsbasis te dienen voor reizen naar andere Aziatische landen en ik ga zeker veel reizen.

Wat vrouwen betreft….. laat ze maar denken dat zij met mij een grote vis aan de haak hebben. Ik ga plezier met ze hebben, maar geen relatie. Ik heb al een huis dus ik hoef er niet nog een voor een ander te (laten) bouwen. Als er iemand is die een week of wat met mij wil spelen in de hoop dat ik dat huis ga betalen, zal ik het spelletje meespelen en dan opeens verdwijn ik van het toneel zonder afscheid te nemen.

Bron: KhaoYai op Thaivisa

43 reacties op “‘Ik blijf maar mooi een vrije jongen in Thailand’”

 1. samee zegt op

  Natuurlijk is er een antropoloog die antwoord kan geven op de vraag waarom de moeder het gedrag van haar ex toelaat, en diezelfde antropoloog zal ook uit kunnen leggen waarom ‘wij’ in het westen moeite hebben met zijn gedrag.
  Het hypocriete aan bovenstaande verhaal zit hem vooral in de laatste alinea. De schrijver van het bovenstaande stuk laat zien dat hijzelf ook weinig moreel besef heeft. Zo jammer.

  • Gringo zegt op

   Hypocriet? When in Rome, do as the Romans do!

   • Tino Kuis zegt op

    Je hebt weer helemaal gelijk, Gringo. Thailand kent hetzelfde spreekwoord:

    เข้า เมือง ตา หลิ่ว ให้ หลิ่ว ตา ตาม (khâw meuang taa lìw hâi taa lìw taam).

    ‘Kom je in een land waar de mensen knipogen, knipoog dan ook.

    Geen probleem om je als een gek te gedragen in het verkeer, afval overal neer te gooien en vrouwen te vernederen. Gewoon je ethische opvattingen in Europa achterlaten.

    • Gringo zegt op

     Ik heb geen behoefte aan gelijkhebben, Tino
     Ik schreef niet over mijn opvattingen, ik heb gewoon een verhaaltje vertaald,
     Dus keer je tegen de schrijver als je wilt en niet tegen mij, alvast bedankt!

    • Marcel zegt op

     De fonetische vertaling klopt niet met het Thaise schrift.
     Hwat is nou goed?

     • Tino Kuis zegt op

      Het klopt wel. Maar het is een eigenwijze fonetische weergave. Misschien dat khaw (binnengaan) beter als khao geschreven gad kunnen worden.

      • Rob V. zegt op

       Tino, in het Thai schreef je ‘lìw taa’ maar fonestisch schrijf je ’taa lìw’ , je hebt dus iets omgedraaid, Google ik de spreuk dan krijg ik:

       เข้า เมือง ตา หลิ่ว ต้อง หลิ่ว ตา ตาม
       khâw meuang taa lìw thông lìw taa taam
       Betreden stads(staat) oog knijpen-met-oog moet knijpen-met-oog (het) volgen.
       Kom je in een land waar mensen knipogen (met de ogen knijpen, 1 oog dicht doen), knipoog dan ook.

       • Tino Kuis zegt op

        Beste Rob,
        Er staat eerst ‘ taa lìw’, Dat is een zelfstandig naamwoord ‘(het land van) de knipoog’, daarna staat er ‘lìw taa’ en dat is een werkwoord ‘geef een knipoog, knipper met je ogen’. Tussen jouw en mijn zin is er nog een verschil met het werkwoord ‘hâi’ en het werkwoord ‘tông’ die echter in dit geval dezelfde betekenis hebben: ‘moeten, navolgen, gehoorzamen’.
        De vertaling kan dus ook zijn:
        ‘Betreed je het land van de knipogen, knipoog dan terug’.

       • Tino Kuis zegt op

        Sorry, Marcel en Rob, jullie hebben gelijk. Ik schreef twee maal taa liw….

       • Marc Dalle zegt op

        Wat een onzin om hier steeds opnieuw te discussiëren over fonetisch Thai!!! “HET fonetisch Thai bestaat niet. Er zijn tientallen fonetische vertalingen vanuit een bepaalde taal en honderden fonetische benaderingen van o.a. het Thai naar andere talen in de wereld. De ene is vaak beter dan de andere, maar het is slechts een hulpmiddel met veel interpretaties en verschillende denkwijzen. Discussiëren kan wel eens leuk zijn, maar anderen hierop botweg aanspreken leidt tot niets constrctief. Dat ligt anders met de vele fouten die hier al te vaak in het Nederlands opduiken.

   • Leo Th. zegt op

    Het staat een ieder vrij om wel of niet voor een ‘vaste’ relatie te kiezen maar ik vind het op zijn zachts gezegd bijzonder unfair om een spelletje te spelen, dan wel te suggereren dat je geïnteresseerd bent voor een toekomst samen om er dan, zelfs zonder afscheid, tussen uit te knijpen. Vraag mij trouwens af wat het waarheidsgehalte is van dit relaas, de hoofdpersoon schrijft namelijk dat hij al een huis bezit en graag een week of wat wilt ‘spelen’. Maar waar vind het één en ander dan plaats, toch zeker niet in zijn eigen huis want dan wordt het moeilijk om met de noorderzon te vertrekken. En verder is de gedachte dat een Thaise ex van de moeder én vader van de vriendin zou accepteren dat een Duitser in zijn bijzijn ‘het’ met zijn vriendin zou doen, wel héél erg vergezocht. In ieder geval beslist geen gemeengoed, ook niet in Thailand, en waarom zou de ex dat überhaupt aan zijn ex en dochter vertellen? Eigenlijk begrijp ik niet wat Gringo beoogt met het overnemen van dit verhaal van Thaivisa. De Thaisen worden over één kam geschoren en afgeschilderd als onbetrouwbaar en berekend. Zal voor sommigen zeker opgaan maar dat geldt net zo goed voor sommige Europeanen en andere bevolkingsgroepen. Nog minder begrijp ik de reactie van Gringo ‘When in Rome, do as the Romans do!’. Deze spreuk is toch bedoeld om je aan te passen aan gebruiken in een andere omgeving maar impliceert natuurlijk niet dat je jezelf een ongewenste mentaliteit moet eigen maken. Net als Rob V. vind ik het een typisch zuur verhaal van Thaivisa. Als je jezelf niet wilt settelen zijn er zeker in Thailand genoeg mogelijkheden om toch aan je ’trekken’ te komen zonder hypocriet gedrag te vertonen onder het mom dat je je zogenaamd aanpast en af te geven op de Thaise gemeenschap in het algemeen.

  • marcello zegt op

   Zeer goed en herkenbaar verhaal GRINGO en ook keiharde realiteit

 2. Rob V. zegt op

  555 *zucht* weer een typisch zuur stukje van het farang-dino forum ThaiVisa.* Deze -vermoedelijk- jonge man komt op mij over als een asociale loser die weinig tot geen respect voor anderen kan opbrengen en dat voor zichzelf goed praat met ‘zij doen het ook’. Onzin, je krijgt veelal wat je toekomt. Toon jij respect en probeer je je in te leven in een ander dan krijg je dat vaak terug. De Thai zijn niet anders. Relaties hangen op goede communicatie, zonder kun je het wel schudden.

  *Nederlanders worden weleens weggezet als zeurpieten maar ik tref daar veel beroepspessimisten. Ik heb het idee dat er toch veel teleurgestelde, ongeïntegreerde figuren rondhangen die na x jaren (semi) verblijf nog steeds niet de taal spreken en samen hokken in witneus klaagclubjes. Alleen in het visa vragen forum hou ik het daar vol. Lach en de wereld lacht terug! 🙂

 3. Rob zegt op

  “Up to him” betekent nog niet dat ze dit gedrag goedkeuren, laat staan dat ze dat zelf zouden doen. Het betekent dat ze zich niet willen bemoeien met het morele gedrag van een ander.
  Zouden wij ook wat meer moeten doen.

 4. BramSiam zegt op

  Of hetgeen in de laatste alinea wordt gezegd moreel aanvaardbaar is of niet, daar heb ik geen oordeel over. Verder geeft het verhaal een goed inzicht in de Thai way of life. Er zijn altijd uitzonderingen, maar in zijn algemeenheid gedragen Thais zich conform wat in de Thaise cultuur gebruikelijk/acceptabel is. Als je denkt dat die van jou anders is zeg je eigenlijk’die van mij is niet Thais’. Je ziet ook vaak dat Westerlingen hun liefje onmiddellijk qua gedrag willen omsmeden naar een Westerse vrouw. Neem dan een Westerse vrouw zou ik zeggen. Liegen en bedriegen is bij ons, met onze Calvinistische cultuur, veel erger dan in Thailand. Wat niet weet wat niet deert en wat je niet ziet dat is er niet.
  In een relatie is het wel handig als je elkaar op den duur een beetje leert kennen en begrijpen. De Duitser in het verhaal kreeg wat hij wilde als hij er was. De vraag is wat je kunt verwachten als je de helft van de tijd, of meer, afwezig bent.
  Als de schrijver er genoeg aan heeft zo nu en dan een ‘vriendin’ te hebben en die dan wel met enig respect behandelt en geen beloftes doet die hij niet waar maakt, dan denk ik dat hij een verstandige keuze maakt.
  Ik ben wat ouder en heb een bijzonder lieftallige vriendin die ik heel vaak zie en waar ik heel goed op kan schieten, maar ik leg haar geen verplichtingen op en stimuleer haar juist om haar eigen weg te kiezen. Als die weg met mij is, zoals tot nu toe, dan is dat prima. Als het beter voor haar is die met een ander te bewandelen, des te beter voor haar. Ik zorg goed voor haar en ook nog een beetje voor de familie en kijk daarbij naar wat voor haar belangrijk is. Zij geeft mij wat voor mij belangrijk is.
  Je moet je als Westerling wel in de Thaise cultuur verdiepen en de taal leren om een beetje grip te krijgen op een bestaan in Thailand. Als je als onwetende Westerling, naïef en vol verkeerde verwachtingen afreist naar Siam, dan vraag je erom om je kop te stoten. Verwijt de Thais niet dat ze Thai zijn, maar verwijt je zelf dat je een verkeerd verwachtingspatroon hebt. De Thais kun je niet veranderen, maar jezelf wel en als je dat laatste niet wilt, blijf dan gewoon thuis is mijn advies.

  • Tino Kuis zegt op

   In elke relatie, en in elke opvatting, is het essentieel elkaar alleen als mens te zien met zijn/haar eigen meningen en wensen. Het gaat juist fout als je de ander indeelt in een ‘cultuur’, oosters of westers, en daar rekening mee houdt in je omgang met die ander. Kijk uitsluitend naar het individu en niet naar de veronderstelde achterliggende ‘ cultuur’. Dan kom je altijd van een koude kermis thuis.

   Je kunt een ‘cultuur’ in algemene termen beschrijven maar je mag die nimmer op een individu van toepassing verklaren. Daarvoor zijn de verschillen tussen individuen binnen dezelfde ‘cultuur’ veel te groot. Er zijn Thais die in geen enkel opzicht voldoen aan de ‘Thaise normen’.

   • chris zegt op

    Mensen functioneren niet individueel, op zichzelf. Zij functioneren in een context: een sociale context, een economische context, een psychologische context, een religieuze context, een politieke context. Of je het nu wilt of niet, al deze contexten vormen je, en kunnen je ook veranderen. Een Nederlander die zijn hele leven in het vaderland heeft gewoond en op zijn 65-ste emigreert naar Thailand is veel Nederlandser en heeft veel meer moeite zich aan te passen aan de Thaise waarden en normen dan de Nederlander dis al vanaf zijn 25-ste nooit meer in Nederland heeft gewoond maar in 5 verschillende landen, met twee vrouwen uit een ander land getrouwd is geweest, gewerkt heeft in deze 5 landen en sinds 30 jaar op internet zit.
    Niemand verklaart de cultuur van toepassing op een persoon, maar alle personen SAMEN maken een bepaalde cultuur. Naarmate mensen met meer andere mensen in contact komen verandderen hun opvatiingen, soms ten goede, soms ten kwade. Vandaar dat we spreken van globalisering, dysneyficatie en ook van radicalisering.
    Natuurlijk zijn er Thais die in geen geen enkel opzicht voldoen aan de Thaise normen. Maar er zijn er veel en veel minder die aan de Nederlandse normen voldoen. En er zijn weing Nederlanders die aan de Thaise normen voldoen, zeker als je hier nog nooit geweest bent. Dat ontkennen is je kop in het zand steken voor de verschillen en bemoeilijkt in hoge mate het samenwerken om problemen op te lossen.

 5. Jacques zegt op

  Aanvankelijk dacht ik eens een stukje te lezen van iemand die nadenkt over relaties en er serieus mee omgaat. Daar zijn er niet te veel van is mijn ervaring, maar dat ter zijde. Een reële kijk op deze problematiek kan geen kwaad en zouden er meer moeten doen. De ware aard echter kwam pas laat naar voren en zegt genoeg over de persoon in kwestie. Dit zal mogelijk ook de reden zijn waarom zijn vele relaties op de klippen zijn gelopen. Het is niet een ieder gegeven, ik weet het. Niet te hopen dat hij een serieuze dame treft want die komt kennelijk van een koude kermis thuis. Ook met deze man moeten we het in de maatschappij doen. Ik zou zeggen er kan nog meer bij, maar wel vreemd dat hij er openlijk voor uitkomt. Misschien wordt de soep toch niet zo heet gegeten als dat deze wordt opgediend.

 6. Dirck zegt op

  “East is East and West is West and never the twain shall meet”.

  • Tino Kuis zegt op

   Een altijd verkeerd begrepen citaat. Oost en West is alleen geografisch bedoeld, juist niet op het menselijke vlak. Als mensen elkaar ontmoeten is er geen Oost of West

   Dat staat hier, het volledige citaat:

   Oh, Oost is Oost en West is West en nooit komen ze tot elkaar
   Totdat Hemel en Aarde ter oordeel voor God’s Aangezicht staan;

   Maar er is geen Oost noch West, geen Grens noch Ras of Afkomst,
   Wanneer twee sterke mannen van aangezicht tot aangezicht staan, al komen ze van de uiteinden der aarde!

   https://www.thailandblog.nl/achtergrond/oost-oost-en-west-west-en-nooit-komen-zij-tot-elkaar/

   • Dirck zegt op

    Ja, inderdaad Kipling (thans voor racist gehouden) heeft het wellicht (in de 19e eeuw) anders bedoeld, maar dat neemt niet weg dat juist de beginzin beklijft en een eigen leven is gaan leiden.
    Die schetst treffend beide werelden en de grote – vrijwel onoverbrugbare verschillen.

    Dat onder ogen zien en aanvaarden komt slecht uit.

    Ons land was eeuwen lang een macht in Indië en alles wat er bleef was “Slechts wat krassen op een rots”.

    We zullen zien wat de eeuw van China ons brengt.

    • Tino Kuis zegt op

     Er zijn verschillen tussen die twee werelden, maar meer overeenkomsten. Die verschillen zijn, soms moeilijk soms makkelijk, bijna steeds te overbruggen. Net als tussen twee mensen.

 7. Stefaan zegt op

  Hou je eigen-waarde zoals je die voordien had. Je bent blijkbaar afgegleden, door het meemaken en horen van stuk gelopen relaties. Verlaag jezelf niet.

  Thai maken weinig kabaal en maken weinig woorden vuil aan wangedrag van anderen. Zij accepteren dat er zich situaties voordoen dat zij weinig kunnen verhelpen.

  Zoek een (Thaise) partner. Spreek haar over je verwachtingen, luister naar Haar verwachtingen. Maak haar duidelijk dat je niet de financier van haar familie wil of kan zijn. Maak het financiële plaatje duidelijk. Zorg dat ze voor je kiest omwille van liefde en niet voor het geld.

  Een relatie met een veel jongere partner kan, maar zou ik afraden. Wees oprecht en praat over ALLES. De zoektocht kan lang zijn, maar geef niet op. Er zijn zeker Thaise oprechte partners te vinden. Aantrekkelijke dames zijn vaak de gevaarlijke.

  De losse en kortstondige relaties die je nu hebt kunnen leuk zijn, maar vroeg of laat zal je zoeken naar een levenspartner. Ik wens je succes.

 8. Puuchaai Korat zegt op

  Het beeld dan van Thaise mensen vaak wordt geschetst, ook in de media, spoort niet met mijn eigen ervaringen. Na twee jaar Thailand is mijn voorlopige conclusie dat mensen overal hetzelfde gedrag vertonen. Sommigen zijn asociaal, de meerderheid gelukkig niet. In mijn directe omgeving zie ik dat de economie groeit, veel mensen aan het werk zijn, er wordt veel gebouwd, er worden veel auto’s en motorfietsen verkocht. Er wordt nog veel meer gestudeerd, in de spits ziet het zwart van de diverse schooluniformen. De mensen die ik heb leren kennen de afgelopen 2 jaar zijn voor het merendeel de moeite waard. Het respect voor ouderen is groot. Wat me wel opvalt is vaak het mindere gedrag van westerse, voor het merendeel Europese mensen. En zij zijn het vaak die de Thai veroordelen. Misschien de hand eens in eigen boezem steken.

 9. Jan Ponsteen zegt op

  Als mens heb je gevoelens en die zijn overal het zelfde en dat wil je ook zien bij anderen. Respect dus. Dit heeft niets met cultuur te maken. Niemand wil belazerd worden in welke cultuur dan ook..Maar ja als de nood het hoogst is kan een mens gekke sprongen maken en als het om geld gaat toch.

 10. James zegt op

  Als vrije jongen ben je beter af, want relaties met een te groot leeftijdsverschil kunnen niet eenvoudig in stand blijven.

  Daarnaast is de gedachtegang zeker algemeen dat een Thaise vrouw mag profiteren van de “rijke” Farang.

  Combineer dat met elkaar en het is niet verwonderlijk dat zo velen berooid afdruipen.

  • Tino Kuis zegt op

   Je kunt je afvragen wie profiteert en wie berooid afdruipt in een relatie tussen een oude, rijke buitenlander en een jonge, arme Thais vrouw, tenzij je alle relaties uitsluitend beoordeelt op zijn geldelijke waarde.

   • Pieter1947 zegt op

    Zet je roze bril eens een keer af Tino Kuis..Ben het volkomen eens met Gringo.Verhaaltje vertaald of niet.

  • Hans Struijlaart zegt op

   Je kan ook iemand zoeken die dezelfde leeftijd heeft als jezelf of iets jonger is, dan heb je dat probleem niet. Maar de meeste mannen geilen toch op veel te jonge vrouwen en die vrouwen hebben niet de levenservaring die jij al wel hebt. Dus als je zegt: Als vrije jongen ben je beter af, want het leeftijdsverschil is te groot, dan moet je gaan nadenken over je zelf. Waarom val je op veels te jonge vrouwen die niet bij je leeftijd passen?

 11. eric zegt op

  Voornemens hoe we het verder gaan maken we wel allemaal eens, maar of het ook zo gaat lopen is een ander kwestie! Op de tijd dat dit verhaal gepubliceerd is kan hij al tot over zijn oren verliefd zijn op juist de beste , de mooiste , de liefste , de trouwste,en de niets behoevende enige Thaise schone !

 12. Geert zegt op

  Helemaal met je eens.
  Je een beetje aanpassen en integreren in de plaatselijke cultuur, waar ik het wel mee eens ben, is toch nog heel iets anders dan je onderdanig te gedragen.
  Je voorbeeld maakt dat ook duidelijk.
  De meeste westerlingen denken dat het zo MOET, dat je je vriendin een huis MOET kopen en dat je MOET voor ze zorgen.
  Beide partijen moeten zich wat aanpassen, anders lukt het toch nooit en is je relatie gedoemd om te mislukken.

 13. Raymond zegt op

  Dus (volgens de logica van de schrijver van het verhaaltje) wanneer je beurs met geld gestolen wordt op straat dan steel je zelf ook maar van iemand anders een beurs met geld 🙁

 14. JanT zegt op

  Ook ik, gepensioneerde man uit Nederland die ieder jaar in Hua Hin overwinter, heb na diverse teleurstellingen met allemaal 50-plussers, hoog- en laagopgeleiden, de moed opgegeven en besloten om voortaan als Vrij man mijn tijd in Thailand door te brengen. Dat is heel moeilijk want bij elke nieuwe ontmoeting, masseuses, kapsters, uitgangsleven, moet ik keer op keer opnieuw vertellen dat er geen langdurige relatie mogelijk is en ook waarom, helaas heel vaak tevergeefs want een normale vriendschap waarbij voor hen geen voordeel te behalen valt is maar zelden mogelijk.

 15. theoS zegt op

  Ik heb van mijn 16e tot mijn 60e op de wilde vaart en lijndiensten gevaren. Voor verschillende landen en onder verschillende vlaggen. 13 nationaliteiten op een schip van ong 100mtr. Op een ander schip 3 man in een hut, ik een Japanner en een Cabo Verde. Samen gevaren en geleefd met het grootste deel van nationaliteiten in de wereld. Je leefde, werkte en communiceerde met elkaar. Mijn punt is dat er bestaat geen Oost en West die elkaar niet begrijpen. Elke man of vrouw denkt en doet in grote lijnen hetzelfde alleen in een andere taal buiten de Engelse taal als noodzaak voor het goed functioneren aan boord. Respecteer elkaar en dan zijn er geen problemen.

 16. Smoe zegt op

  Er is niets mis met het spel mee te spelen maar beloof dan geen hemel en aarde.

  • Smoe zegt op

   Moet dus hemel op aarde zijn. 🙂

 17. peter zegt op

  Het maakt geen bal uit waar een vrouw vandaan komt.
  Ben nu 61 jaar en mijn levenservaring is als bovenstaand.
  Mijn persoonlijke visie is voor een hechte relatie te gaan, maar heb nooit een vrouw ontmoet met hetzelfde idee. Het is bijna utopisch.

  Heb nu genoeg gezien, gehoord, mee gemaakt om dit als utopie te stellen.
  Hoe ik het ook geprobeerd heb, nada, onzin. Hoe goed je ook denk te handelen.
  Communicatie? Fout, doe je dat dan wordt het op een gegeven moment tegen je gebruikt en/of je partner weet hoe jij denkt en zeilt erom heen, waar je dan op een gegeven moment achter komt.

  Ook bij de Thai, mocht lezen dat Thai denken partner zit in buitenland en komt voorlopig niet, dus haal sex bij een ander. Maar ze houdt wel van je.(?) Echter is dat alleen Thai? Nope, komt overal voor.
  Het wordt in Nederland zelfs gestimuleerd, dan zie je op tv een reclame van bv. Second love. maw het is normaal , ga vreemd , dat is spannend.
  Tja , and the times they are changing .

 18. luc zegt op

  Al meer dan 40 jaar met thaise getrouwd en alles prima maar spreek vloeiend thais en versta gans hun mentaliteit die op niks te vergelijken is met de onze .Moet hun spel meespelen beste van maken voor uzelf. maar in de 1e 10 jaar hebt ge leerschool nodig. .Moogt als buitelander zelfs een mia noi in eigen huis nemen met uw thaise vrouw erbij. Zij vinden dat heel normaal zolang ze zelf niks tekort hebben om voor uw kinderen te zorgen en .Mannen hebben meer rechten dan vrouwen .Is zo. Family van mijn vrouw trekt zelfs party voor mij en mijn vrouw moet luisteren .Ze kookt als geen ander supergoed en kuist tiptop alles wat maar kan tot in de puntjes maar komt niet uit een bar. Moet naar hun thaise films kijken op u tube wat ze zelf allen doen en daar leert ge alles van het thaise leven hoe en wat en verstaat ge het enorme verschil van denken tussen thai en europeanen en nooit geen problemen meer. Leeft dan in de hemel op aarde. Heb nooit bruidschat betaald ook en familie wilde dat zelfs niet. Werken samen en delen samen alles maar elk eigen geld beheren voor later aan de kinders. Hebben elk eigendommen geld op bank in belgie en thailand en ik doe mij niks tekort maar ben niet gek geld verteren in gogo bars en drank..

  • Thai+Thai zegt op

   Uw tekst:

   “Moogt als buitelander zelfs een mia noi in eigen huis nemen met uw thaise vrouw erbij. Zij vinden dat heel normaal zolang ze zelf niks tekort hebben om voor uw kinderen te zorgen en .Mannen hebben meer rechten dan vrouwen .Is zo. Family van mijn vrouw trekt zelfs party voor mij en mijn vrouw moet luisteren”

   Stel nou dat het leven was omgedraaid en vrouwen alles mochten, dat ze met een minnaar thuis mocht komen, is immers normaal zolang u niks te kort heeft. Vrouwen meer rechten hadden dan mannen. Familie van u partij kiest voor uw vrouw en dat u maar gewoon dient te luisteren.

   Zal u dan blij zijn met uw leven?

   Heeft u dochters die zich dan maar als vloerkleed moeten laten gebruiken?

 19. Ed zegt op

  bij ons in het dorp ken ik een soortgelijk geval met een Duitser, hij bouwt een mooi huis om samen met zijn vriendin daar de vakanties door te brengen, zij, uiteraard een Thaise, reist regelmatig naar BRD en dan past haar broer op de woning, echter broerlief is haar echtgenoot, hij verblijft daar zolang de Duitser niet in Thailand is , anders woont hij aan de overkant in een simpel hutje. Die Duitser wordt echter ziek en gezien zijn leeftijd wordt er door zijn Thaise vriendin op aangedrongen dat hij beter in Duitsland kan blijven wonen en hij zich geen zorgen hoeft te maken over de woning, daar immers haar “broer” wel voor zorgt en zij af en toe wel naar Duitsland zal komen. Haar “broer” is echter vrachtwagen chauffeur en zij rijdt dagelijks met hem mee, waarschijnlijk vertrouwd zij hem niet. Kortom weer een triest verhaal, waar de Thaise gemeenschap in het dorp ook schande van spreekt.
  Gelukkig heb ik totaal andere ervaringen met mijn Thaise vrouw, waar ik alweer 14 jaar gelukkig mee samenwoon en getrouwd ben.
  Narcistische mensen heb je overal zowel in Nederland, Europa enThailand. Wat dat betreft zou dat ook Europa kunnen gebeuren.

 20. fred zegt op

  Die spelletjes spelen gaat uiteindelijk ook maar vervelen. Ik ben ook jaren met die opvatting blijven reizen. Uiteindelijk brengen die losse flodders nog nauwelijks enige voldoening en verlangt een mens toch wat naar standvastigheid. Verder feit is dat men geen jongeling blijft. Met de jaren veranderd er veel.
  In een relatie zitten is niet altijd negatief. Heel veel mensen zijn best gelukkig in hun oost west relatie. Niet alle Thai zijn slechte mensen net als alles westerlingen brave mensen zijn.
  En ach sowieso heb je in de meeste gevallen met een Thaise vrouw meer dan genoeg vrijheden om af en toe wat op je eigen te zijn mocht je dat willen.
  Mijn idee is dat je met een Thaise mag doen wat je wil zolang het niet lijdt tot gezichtsverlies maar je moet dan wel meer opletten met hetgeen je zegt. In het westen is dat wat tegengesteld vond ik daar mag je zeggen wat je wil maar je mag amper iets doen.

 21. Fons zegt op

  Luc toevallig komt jouw vrouw weer niet uit een bar. Waarschijnlijk werkte ze dan in een bodymassage salon met als belangrijkste doel het naspel. Ik ben ook 40 jaar met een Thaise getrouwd met iemand die wel in een bar werkte. Niets mis mee toch. Heb haar 25 jaar geleden mee naar Belgie genomen en we wonen nu 15 jaar in Thailand. Ik spreek geen Thais maar wel Khmer daar zij uit Surin komt en heel het dorp Khmer spreekt. Een mia noi nemen zit er voor mij niet in maar in de bars mag ik doen wat ik wil. Trouwens, niet uit een bar. Als ik dat hoor moet ik altijd lachen. Is een meisje dat in een bar werkt minder dan een ander misschien.

  • Cornelis zegt op

   40 jaar met een Thaise getrouwd en er kennelijk nog steeds van uitgaan dat een Thaise partner òf uit een bar òf uit een massagesalon komt……


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website