Vraagsteller: Marcel

Ik wil binnenkort naar de Thaise ambassade voor de aanvraag van een visum. Ik zie dat er een visum O en een visum O-A is maar zie dat de regels verschillen en voor O minder zijn. Ik wil vanaf december voor 5 a 6 maanden en ben gepensioneerd. Ik wil jaarlijks enkele maanden en wellicht meerdere keren.

Ik vraag mij af wat nu het verschil is in deze visa en wat voor mij nu het beste is?


Reactie RonnyLatYa

Het voornaamste verschil is dat je bij binnenkomst met een NON-O visum 90 dagen verblijf bekomt en met een NON-O-A is dat meteen een jaar.

De eisen om een Non-O te bekomen zijn dan ook minder dan om een NON-O-A te bekomen.

Wil je dan langer blijven dan 90 dagen met een NON-O zal je die 90 dagen moeten verlengen in Thailand en dat kan enkel met een jaar.

Wat voor jou het beste is moet je zelf beslissen.

Als je jaarlijks voor langere periode gaat is het misschien beter een NON-O te nemen om te starten en nadien je verblijfsperiode te verlengen met een jaar. Kan je dan jaarlijks herhalen die verlenging en hoef je ook niet elk jaar een nieuw visum te halen. Om te verlengen moet je wel in Thailand zijn natuurlijk en niet vergeten een re-entry te vragen voor je Thailand verlaat of je verliest die jaarverlenging.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 6 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website