Bent u al wel eens aangesproken door een buitenlander in Thailand, die gewoon om geld vroeg? Nou, ik wel! Het is alweer een poosje geleden, dat ik lopen op Sukhumvit in Bangkok werd staande gehouden door een duidelijk westerse toerist. Of ik hem 100 baht kon geven, want hij had die dag – het was een uur of vijf in de middag – nog niet gegeten. Zijn geld was op! Toen ik neen zei, vroeg hij of misschien 20 baht mogelijk was, maar ook dat weigerde ik.

et zat mij aanvankelijk niet lekker, want de man kon immers best door onverwachte omstandigheden door zijn geld heen zijn. Inmiddels ben ik er wel achter, dat zo iemand zijn reis- en verblijfskosten tracht te financieren met het bedelen van geld, een bedeltoerist dus, hetgeen in het Engels een beg packer wordt genoemd.

Bedeltoeristen in Thailand

Thailand krijgt elk jaar behoorlijk wat bedeltoeristen – meestal rugzaktoeristen – op bezoek. Jonge toeristen, die na aankomst al snel door hun reisgeld heen zijn, het goedkope hostel worden uitgezet en in feite dakloos worden. Geen nood, zo was hun verblijf ook gepland, want nu zouden zij door simpelweg bedelen of op straat wat muziek maken met een valse gitaar, of een acrobatisch kunstje uitvoeren verder wel aan de kost komen.

Negatief

Je kunt er – zoals ik – slecht over denken, maar er zijn ook stemmen, die het geen probleem vinden, want de bedeltoeristen doen niemand kwaad en als je hen geen geld wilt geven, dan loop je aan de lui voorbij. Als er dan weer eens enkele bedeltoeristen worden aangehouden door de politie en hun verhaal in de pers komt, komen er ook genoeg tegenstanders, die vinden, dat bedeltoeristen het land moeten worden uitgezet. Niemand, zeker het toerisme in Thailand niet, heeft baat bij deze mensen, die zich als paria’s gedragen.

Positief

Bedeltoeristen komen uiteraard niet alleen in Thailand voor, ook de omringende landen hebben er mee te maken. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat er op een website een lang pleidooi werd gehouden voor bedeltoeristen. Het gaat zelfs zo ver, dat er tips worden gegeven hoe je het beste aan geld van anderen kunt komen.

Het pleidooi gaat ongeveer als volgt:

Iedereen wil wel eens een lange reis naar een ver land maken. Je, waarom niet? Reizen is de beste manier om je jeugd door te brengen voordat je te oud bent om er echt van te genieten. Het probleem van reizen is, dat het geld kost. En velen van ons hebben dat geld niet in overvloed, want we hebben onze baan opgezegd om te reizen of wellicht hebben we nooit een baan gehad. Maar laat zoiets onbelangrijks als geld toch geen belemmering zijn om je droom om meer van de wereld te zien te verwezenlijken. Heb je geld nodig? Er is een nieuwe manier om er aan te komen: bedelen!

Het verhaal gaat verder met een aantal tips hoe men het best kan bedelen, u kunt, als het u interesseert lezen op deze link: thebackslackers.com/

In de tips wordt niet gemeld of sociaal winkelen (jatten dus) in een supermarkt een goed idee is en ook de mogelijkheid om uit de vuilnisbakken van restaurants, zoals bij bijvoorbeeld McDonald’s, etensresten op te duiken wordt niet genoemd.

Toerisme in Thailand

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor Thailand, maar bedeltoeristen dragen daar niets aan bij. Integendeel, zij willen leven, plezier maken, drinken, slapen op andermans kosten. Als u wel geld hebt en best wat voor een ander over heeft, zijn er talloze manieren in Thailand om arme Thaise mensen op welke manier dan ook te helpen. Deze bedeltoeristen kan Thailand missen als kiespijn en mijn stelling is dan ook:

Thailand moet bedeltoeristen het land uitzetten!

Ben je eens of oneens met de stelling? Reageer dan.

47 reacties op “Stelling van de week: Thailand moet bedeltoeristen het land uitzetten”

 1. Tino Kuis zegt op

  Ja, je kunt je geld beter aan andere zaken besteden, daar ben ik het mee eens. Maar het land uitzetten gaat me wel wat te ver. Gewoon verder lopen. Zo vaak kom je ze toch niet tegen? Zijn ze een gevaar voor de nationale veiligheid?

  Als je het eens bent met de stelling moeten we ook de vele pensionado’s zonder zorgverzekering die regelmatig op kosten van de Thais een beroep doen op de Thaise gezondheidszorg het land uitzetten. En zij die geen inkomstenbelasting betalen in Thailand, en wel van de voorzieningen profiteren. En zij die gebruik maken van de onwettige prostitutie……..

  • HansG zegt op

   Beste Tino,
   Dit is super kort door de bocht.
   Er zijn mensen die bewust geen zorgverzekering nemen, zoals ik.
   Als er wat is, betaal ik het zelf.
   Dat heet een bewust risico nemen met eigen regie.
   Controleer dan of iemand ernstige opnames zelf zou kunnen betalen!

   • Tino Kuis zegt op

    HansG,

    Ik heb vrijwilligerswerk gedaan voor oude, zieke buitenlanders. Die zorgen voor miljoenen baht schuld bij de (staats)ziekenhuizen. Jij bent een uitzondering.

    En nog een paar categorieën die Thailand moet deporteren. Mensen zonder verblijfsvergunning en mensen die werken zonder vergunning. Lijkt me logischer dan een paar bedelende toeristen.

    • RobN zegt op

     Beste Tino,

     over generaliseren cq. mensen in hokjes plaatsen gesproken! Uiteraard zult u tijdens het vrijwilligerswerk vaker met mensen in contact gekomen zijn die voor problemen zorgen dan met mensen die wel hun zaakjes op orde hebben. Het kunnen afsluiten van een redelijke ziektekostenverzekering voor ouderen in Thailand is vaak een onmogelijkheid gebleken. Inpatient lukt soms nog wel maar een completen verzekering afsluiten tegen een redelijk bedrag? Vergeet dat maar, zeker gezien alle uitsluitingen. Voor de goede orde ik mankeer gelukkig nog niets en alle keren (en dat waren er echt weinig in de afgelopen 12 jaar) heb ik outpatient kosten contant kunnen betalen. Uiteraard is het hebben van een spaarpot wel noodzakelijk want mocht er iets gebeuren kan ik wel aan mijn verplichtingen voldoen. Zorg voor een gezin van 5 waaronder ikzelf en dat gaat mij goed af. Betaal zelfs inkomstenbelasting. Daarnaast ken ik vele buitenlanders die ook geen verzekering hebben maar geen beroep doen op Thaise Gezondheiszorg zonder ervoor te betalen. Sommigen kiezen voor staatsziekenhuizen vanwege lagere kosten, sommigen kiezen voor particuliere ziekenhuizen. Vrijheid vankeuze m.i. Overigens is het flauw te wijzen naar Thailand aangezien fraude en misbruik van voorzieningen zeker ook in Nederland voorkomt.

   • Rob V. zegt op

    Dan mag je wel een dikke bankrekening hebben, een beetje serieuze operatie kost zo tienduizend+ euro’s en ga je een heel traject van dergelijke behandelingen of overkomt een gezinslid ook iets ernstig dan lopen de ontzettend op. Dan hoop ik dat je minstens 1-2 ton op de bank hebt staan. Of je moet denken ‘kleine operaties betaal ik zelf en krijg ik kanker dan laten ze me maar dood gaan’ , dat is ook een optie.

    Voorbeeldje:
    “De opname en behandeling van een patiënt met niet-kleincellig longcarcinoom kost in Nederland gemiddeld 33.143 euro met een standaardafwijking van 7392 euro”

    https://www.oncologieenpraktijk.nl/nieuws/ziekenhuiskosten-behandeling-longkanker/

    • RobN zegt op

     Beste RobV,
     neem aan dat jij reageert op mijn reactie richting Tino? Voor de volledigheid dan nog dit: de ander 4 in mijn huishouden zijn Thai en hebben allemaal (naast de Thb 30 kaart optie die niet wordt gebruikt) een ziektekostenverzekering die ik overigens betaal.
     Heb een broer aan kanker verloren, hij is niet ouder geworden dan 32. Mijn ex-echtgenote is geopereerd aan keelkanker. Ben echt wel bekend met dit soort zaken. Verder zie ik verder af van reacties over dit onderwerp. Er is een oud spreekwoord dat luidt: Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest.

 2. Johnny BG zegt op

  Oneens en ook een bedenkelijk gedachtengoed.

  Maar nu we dan toch bezig zijn “zij willen leven, plezier maken, drinken, slapen op andermans kosten”. Ik ken hele volksstammen die dat willen en om Thailand te blijven zijn er zelfs speciale vakantieoorden voor opgezet.

  Wat is de democratische oplossing om van de lokale “bedelaars” af te komen?

 3. Sjaak S zegt op

  Ik laat ze gewoon links liggen. Het zal me verder niet boeien wat er gebeurt. Land uitzetten of niet, het heeft weinig nut om daar een antwoord op te geven. Ik denk niet dat de Thaise regering mensen aan het werk heeft, die Thailandblog lezen om te zien wat een aantal Nederlanders denkt.

 4. albert zegt op

  ach waarom geen 100 bath geven ?
  helpen heet dat en dan zelf een biertje minder

  • theo legius zegt op

   ik hoop van harte dat je nooit in een positie komt om zelf 100 thb te moeten vragen
   veel plezier van je 100 thb

 5. Pat zegt op

  Eerlijk gezegd, dit fenomeen ken ik totaal niet. Heb het nog nooit meegemaakt in Thailand dat ik door een (Westerse) toerist werd aangesproken om geld te geven.

 6. Piet zegt op

  Als ik aangesproken word door een dergelijk persoon die geld vraagt voor voedsel dan nodig ik hem uit om wat te eten bij het dichtst bijzijnde eetgelegenheid …sommige weigeren die zijn het dus duidelijk niet om voedsel te doen maar om geld …maar ik zie ook wel eens een dankbare blik van iemand die echt honger heeft en de gesprekken daarna ( hangt van de nationaliteit af) zijn soms best wel interessant
  Als iemand wie dan ook honger heeft dan zal ik hem of haar altijd helpen, al was het maar om een beetje menselijkheid te tonen en niet direct te verwerpen

 7. Guy zegt op

  Bedeltoeristen zijn inderdaad een soort probleem die het imago van andere buitenlanders kan schaden.

  Of die mensen het land moeten worden uitgezet????

  Mijn oordeel in die stelling – laat de Thaise overheid die oplossing vinden.

 8. ieznogoedh zegt op

  Helemaal eens met schrijver.
  Als iemand geen geld heeft moet hij thuis blijven en zeker andere mensen lastig vallen met zijn onzin.

 9. Simon zegt op

  Ik zat op het terras een kopje koffie te drinken, toen een Beg Packer om een sigaret vroeg. Ik weigerde en wees hem op de 7-Eleven even verder op, waar ik mijn pakje had gekocht voor slechts 60Bth.. Ik kreeg een middelvinger en een aantal verwensingen van hem.

 10. Rob V. zegt op

  Gewoon negeren, zolang ze niet opdringerig zijn heb ik er geen last van. En ze zullen toch tijdig terug moeten want deze mensen zullen geen visa hebben (daar is immers een inkomenseis voor waarop controle is). De moeten mensen die visa exempt binnen komen officieel ook geld kunnen tonen als ze de grens passeren, mocht dit echt een plaag worden dan kun je met meer controle aan de grens dus al een deel de echte armoedzaaiers er uit filteren.

  Staat me bij van ThaiVisa in een bericht van een paar maanden terug dat een notoire beg-packer uitgezet of vertrokken was uit Thailand en toen in Amsterdam is gezien waar hij hetzelfde kunstje deed. Zijn land van herkomst weet ik niet meer.

  Ik kies er voor om (nep) bedelaars die niet opdringerig bezig zijn en die niet crimineel bezig zijn links te laten liggen in plaats van te deporteren. Gaan ze wel op het foute pad dan is er deportatie mogelijk naar het land van herkomst. Heb je medelijden met een bedelaar dan geef je ze wat eten of drinken. Al zou in een fatsoenlijk land natuurlijk niemand tot de bedelstaf veroordeeld mogen raken, maar dat is een andere discussie.

  Bron: http://www.mfa.go.th/main/en/services/4908/15380-Questions-&-Answers-on-Thai-Visa.html

  • l.lagemaat zegt op

   In een fatsoenlijk land zouden eigenlijk geen voedselbanken nodig moeten zijn.

 11. niek zegt op

  Die stelling is in elk geval helemaal in de geest van de junta.
  Ik vind de term ‘bedeltoeristen’ nogal denigrerend. Er zijn ongetwijfeld mensen onder die onbedoeld en ongewild in de problemen zijn gekomen en we weten allemaal dat je op hulp van de ambassade niet hoeft te rekenen. De post van Gringo gaat ervan uit dat veel toeristen die bedelen dat met een vooropgezet plan doen en dat is nog maar zeer de vraag. En wat dan nog, als je er niet van houdt dan negeer je ze toch, maar je kunt er altijd een praatje mee hebben. Soms hebben ze hun verhaal op een stuk karton staan en of dat waar is kun je je bij elke bedelaar afvragen,maar je mag er wel vanuit gaan dat ze het niet met plezier doen en geld nodig hebben. Maar om ze daarvoor het land uit te zetten? Belachelijk. En het gaat toch maar om enkele uitzonderlijke gevallen, of verwacht Gringo een plaag (tsunami) van bedeltoeristen in de naaste toekomst?

  • Henk zegt op

   Met de categorie beg packers heb ik wel enige moeite. Die komen toch echt met een vooropgezet plan. Eigenlijk zouden die naar mijn bescheiden mening direct bij aankomst moeten worden teruggestuurd. Sommige landen doen dat ook zoals je in programma’s als border control ziet. Niemand zit te wachten op armoedzaaiers.

   • Rob V. zegt op

    Dat kunnen (en doen?) landen zoals Thailand en Nederland ook: men kan aan de grens vragen om aan te tonen afdoende financiële middelen te tonen, en is niet niet aantoonbaar toereikend dan kom je de grens niet over. Ja, ook als je in de categorie ‘niet visumplichtig’ valt. Helaas zijn er geen ‘border control TH’ en ‘border control NL’ op de TV. Maar het mag ook duidelijk zijn dat men niet iedereen controleert, met een echt goede screening (papieren, geld , reisdoel etc.) van iedere vreemdeling aan de grens zouden de wachtrijen aan de grens gigantisch worden.

 12. Jasper zegt op

  In mijn ogen wordt er hier een non-probleem aangeroerd. Toeristen krijgen voor 30, 0f 60 dagen een visum. Zitten ze eerder zonder geld, kunnen ze proberen te bedelen. Ik ben er zelf in 11 jaar tijd nog nooit een tegengekomen, in tegenstelling tot thaise en andere aziatische bedelaars.
  Als ze langer blijven dan hun visum aangeeft, worden ze uiteindelijk vanzelf opgepakt, of aangehouden op het vliegveld, en krijgen dan na een fikse boete ook nog eens een rood stempel in het paspoort waarin staat dat ze voorlopig het land niet meer in komen.
  Het is dus allemaal al prima geregeld, wat dat betreft.
  Thailand heeft, in tegenstelling tot ons arme Nederland, namelijk wel bewaakte grenzen, met strenge immigratie-beambten.

  • Tino Kuis zegt op

   En toch, meneer Jasper, wonen er in Thailand net zo veel illegalen als in Nederland, misschien wel meer. Hoe kan dat nou?

   • Jasper zegt op

    Wat heeft je vraag te maken met bedelende toeristen?
    Illegale aziaten zijn over het algemeen aan het werk in Thailand, voor extreem weinig geld en in het volle zicht van de authoriteiten, simpelweg omdat de natie er fors aan verdient, en er weinig Thai te vinden zijn het zware werk in de bouw en landbouw willen doen.
    Bedelende, niet-productieve buitenlandse aziaten worden overigens ook wekelijks met bussenvol over de grens gekieperd, zeker als ze geen smeergeld kunnen betalen.

 13. ruud zegt op

  In een land waar zoveel armoe heerst, vind ik bedelen door mensen die geld hebben om naar Thailand te vliegen ongepast.
  Bovendien is het helemaal niet zo zeker, dat ze ggen geld hebben.
  Misschien doen ze het gewoon voor de “sport”.

  Ik zou er zelf geen bezwaar tegen hebben, als ze terug worden gestuurd.
  Dat hoort naar mijn mening ook bij die “sport”.

  Pensionado’s die op kosten van de Thais van de gezondheidszorg profiteren zullen er waarschijnlijk niet veel zijn.
  Als ik naar het ziekenhuis ga, moet ik gewoon mijn rekening betalen.
  Die is dan misschien niet zo hoog, als in Nederland, maar waarschijnlijk wel hoger dan die van een Thai.

  • theoS zegt op

   ruud,Ik betaalde voor een operatie Baht 11000- (elf duizend) Baht terwijl de Thaise zoon van een vriendin van mijn vrouw Baht 22000- betaalde voor dezelfde operatie in het zelfde staats ziekenhuis. Waarom? Omdat ik gepensioneerd was en hij werkt voor een goed salaris. Had niks met nationaliteit te maken. Heb meerdere gevallen gehad waar ik minder betaalde dan een Thai.

 14. KhunBram zegt op

  In bijna 10 jaar MIJ nog nooit overkomen, maar kan toeval zijn.

  humor: Maar in Nederland wel. In de guldens tijd, was ik bij de uitgang Centraal Station Amsterdam.
  Bij de snoep en drankautomaten waar je met kwartjes moest betalen.
  Vraagt een zwerver: ‘meneer heeft u 4 kwartjes voor mij?’
  Ik denk……..die wil wisselen…….en zeg JA, en geef hem 4 kwartjes. Hij zegt…..DANK U WEL
  MENEER……..en loopt rustig weg.

  KhunBram

 15. Leo Bosch zegt op

  Beste Hr. Kuis,

  U heeft het over farangs die hier van de Thaise voorzieningen profiteren.
  Wij, mijn Thaise vrouw en ik, hebben een bepaalde medische ingreep voor een familielid van mijn vrouw kunnen betalen omdat het niet in het Thaise ziekenfondspakket zat.
  Wij ondersteunen Thaise familie omdat de Thaise AOW 600 baht bedraagt.
  Wij betalen het schoolgeld voor een particuliere school voor mijn Thaise kleinzoon, omdat hij niet op een staatsschool hier in de buurt terecht kan.
  Zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Kunt U mij zeggen van welke Thaise voorzieningen ik gebruik zou kunnen maken ?

  Met vriendelijke groet,
  L:E:Bosch

  • Tino Kuis zegt op

   U doet goed werk, meneer Bosch, hulde.

   Maar ik weet dat uit mijn vrijwilligerswerk dat er veel buitenlanders in Thailand wonen zonder zorgverzekering en met heel weinig geld. Die worden in acute gevallen toch geholpen, al kunnen ze geen enkele baht bijdragen.

   • tom bang zegt op

    Bij mijn weten gebeurt dit in Nederland ook. Dus waar zit het probleem?

    • Tino Kuis zegt op

     Ja, dat gebeurt in Nederland, en overal ter wereld, ook. Het is overal een probleem. Mogen we er daarom niet over praten als het over Thailand gaat?

 16. Roland jacobs zegt op

  In al die jaren dat ik naar Thailand gaat 12 jaren , heb ik het 2 keer meegemaakt met een farang die mij geld vroeg , eentje in Pattaya Thai en eentje op de Beach Road die ik resoluut weigerde aangezien hij dronken was . Trouwens er zijn en weinig van overgebleven op de Beach Road . En nog een thai op de Second road die mij ook geld vroeg ,en toen ik hem Fruit gaf die ik bij mij had weigerde keek hij mij boos aan en zei Kiniauw (gierigaard) en liep weg.
  Nogsteeds wanneer ik aandenk moet ik erom Lachen !!!

 17. Aroyaroy zegt op

  Tot nu toe geen last gehad van toeristenschooiers, 2 jaar terug 100 Bht aan een oud Thai vrouwtje dat krom gebogen een karretje met plastieken afval voortduwde overhandigd , met tranende ogen wist ze mij 8 wai’s te bezorgen. Dit moet kunnen .
  Greetz

  • 100 baht maar liefst? En ik maar denken dat alleen Nederlanders gierig zijn 😉

   • Cornelis zegt op

    En dat 1x per twee jaar

    • Maikel zegt op

     Jullie hebben geen idee van van waarde van Thais geld klaarblijkelijk. Wellicht voordat er gereageerd wordt een idee om je eens in te lezen / leven in de Thaise cultuur?
     @Aroyaroy klasse actie

     • Cornelis zegt op

      Misschien een idee om de betekenis van het woord ‘humor’ nog eens op te zoeken? Want dat was de insteek op de kennelijk vermeldenswaardige actie van het geven van 100 baht, 2 jaar geleden.

 18. Tom zegt op

  Ik ben het met de stelling eens , bedeltoeristen het land uitzetten , kom je Australië en ze zien dat je geen geld hebt te besteden ga je direct retour , hele goede instelling

 19. Helmoed zegt op

  Als iemand aan mij een sigaret vraagt of het nu een farang is of een Thai geef ik altijd 2 sigaretten.

  Verder best grappig dat een farang = buitenlander in Thailand meent te kunnen oordelen wie wel en wie niet in Thailand mag verblijven.

  Verder triest dat blijkbaar een bedeltoerist het “goede” van de farrang kan aantasten heel ver gezocht, tel in een toeristengebied eens het aantal toeristen die met ontblote bovenlijven lopen, toeristen die op straat al bier drinkend rondlopen etc.. Genoeg “toeristen” die het “goede” van de farrang aantasten. Ik heb het niet zo op toeristen die snappen niet zoveel van Thailand, maar daarom zijn ze ook toerist.

 20. Leo Bossink zegt op

  De afgelopen jaren nog nooit een bedeltoerist tegen gekomen. Wel talrijke Thaise bedelaars. Deze categorie geef ik alleen wat geld (100 baht) als ik zeker weet dat hij of zij inderdaad tot de bedelstaf veroordeeld is. Het aantal bedeltoeristen zou wel eens niet zo groot kunnen zijn, niet zo groot dat het echt een probleem is. Bovendien zijn dat soort bedelaars waarschijnlijk vooral in Pattaya en Bangkok te vinden. Hier in Udon heb ik er nog nooit een gezien.
  Ik zou er begrip voor hebben als de Thaise overheid deze bedeltoeristen zou uitzetten, evenals alle overstay farang en farang zonder een adequate ziektekostenverzekering (tenzij men kan aantonen over voldoende middelen te beschikken om medische verzorging zelf te betalen.
  Tot zover ben ik het dus eens met de stelling van Gringo.

 21. Hermann zegt op

  Het lijkt mij dat het vooral aan de Thaise inwoners en hun overheid is om hier iets over te vinden.

  Of het image van farang hiermee wordt beschadigd? Je zou net zo goed kunnen redeneren dat deze bedelaars Thai tot de conclusie kunnen brengen dat er naast rijke ook arme farang bestaan (iets dat ik persoonlijk soms wel als prettig zou ervaren)

  In een andere post op deze blog ging het over of buitenlanders mogen werken in Thailand. E.e.a. heb ik ook gecheckt. Farang mogen met permit werken in Thailand. Echter met uitsluiting van een aantal beroepen, waaronder bedelaar!

  De vraag die daarmee ontstaat kan dan zijn: handhaaft de Thaise justitie voldoende? Daar gaan weer heel veel andere posts op deze blog over.

  Bedelaars zijn in elk land te vinden, soms buitenlanders en soms eigen burgers. Soms bedelen ze om te overleven, soms is het een gekozen levenswijze en soms is het stiekem een behoorlijke bron van inkomsten.

  Heeft dus weinig met Thailand te maken volgens mij maar meer met ieders (persoonlijke) waarde (voor-)oordelen…

 22. J.H. zegt op

  Ben jaren geleden ooit een Nederlandse bedelaar tegen gekomen tussen asoke bts en sukhumvit mrt met een mooi bord met de tekst zoiets als van ”i need money for an airplane ticket”……etc etc. Heb hem overigens niets gegeven………..ik heb geleerd……..als je iets wilt ga je er maar voor werken. Handje ophouden is zo makkelijk.

  • Bert zegt op

   Ik heb 1x over mijn hart gestreken, begin jaren 90 toen je nog op het vliegveld Thb 500 belasting moest betalen. Stonden toen 3 NL jongens bijna te huilen dat ze dat niet meer hadden en zonder die belastingticket mocht je niet weg. Heb hen toen dat geld gegeven en nog wat extra voor iets te eten en drinken. Eén jongen vroeg mijn bankrekening en beloofde dat hij het zou overmaken.
   Mijn vrouw geloofde er niet in, maar anderhalve week later stond het geld weer op de rekening.

 23. Bert zegt op

  Zoals zo vaak tegenwoordig willen we alles hebben en er niet voor sparen.
  Gelukkig ben ik nog opgevoed met de gedachte eerst sparen dan kopen of genieten.
  Toen ik vroeger op vakantie wou heb ik eerst asperges gestoken en aardbeien en bonen geplukt, daarna was het dan dubbel genieten van de vakantie. De eerste keer naar TH heb ik ook voor gespaard, kostte me een rib uit het lijf, maar wel een mooie herinnering.
  Bij alles wat ik nodig heb (of graag wil hebben) kijk ik of ik het kan betalen, zo niet dan maar 1 of 2 maanden sparen, maar tegenwoordig is alles direct beschikbaar op afbetaling en de “oude telefoon” is nog niet afbetaald of het nieuwe model is er al weer.
  Daar en tegen kan ik wel af en toe iets geven aan een bedelaar, waar ik van denk dat ie echt niets heeft.
  Zo loopt bij ons in de buurt een oude man die met een wagentje plastic en papier/karton zoekt om te verkopen. Ik geef deze man geen geld, maar wel spaar ik voor hem alle plastic en karton op.

 24. jan scheys zegt op

  als je budget niet toereikend is blijf dan thuis!
  de tering naar de nering zetten vind ik.
  misschien dat sommigen hierop wel speculeren reeds VOOR hun vertrek
  dus nee, ik geef niet aan die armoezaaiers die langer willen springen dan hun stok lang is!

 25. Jowe zegt op

  Mooie discussie

  Thailand is de farang bedelaar liever kwijt dan rijk.
  Moet Thailand ze uitzetten naar een buurland = probleem verleggen.
  Of moet Thailand een ticket voor ze verzorgen = probleem groter maken.

  M.vr.gr.

 26. chris zegt op

  Uit veel reacties blijkt dat bijna geen enkele expat dit ‘probleem’ regelmatig meemaakt. In de12 jaar dat ik hier woon ook nog nooit een buitenlandse bedelaar gezien. Een non-probleem dus. Laten we ons maar drukker maken over de echte problemen van dit land. Maar dan zijn vele expats ‘niet thuis’, moeten we ons er niet mee bemoeien omdat we hier toch maar te gast zijn.

 27. John Chiang rai zegt op

  Een bedelende toerist het land uitzetten?
  Mocht deze toerist met bedelen zijn hoofd niet boven water kunnen houden,dan komt hij als er geen verdere hulp voorhanden is, en zijn problemen nog groter worden,snel met de rug tegen de muur te staan.
  De stap naar criminaliteit, zoals o.a.flessentrekkerij,overval,bedrog en diefstal wordt dan noodgedwongen steeds kleiner.
  Bovendien is de kans bij dit soort mensen,dat ze bij een verkeersongeluk,of eventueel acute ziekte de Thaise gemeenschap met de behandelingskosten laten zitten.
  Allemaal risico’s die een land bewegen kunnen,zich zo snel mogelijk van deze mensen te ontdoen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website