De Thaise wegen zijn levensgevaarlijk en zeker rond Songkran wanneer er een ware volksverhuizing plaats gaat vinden. De overheid probeert ieder jaar het aantal verkeersslachtoffers tijdens de zogeheten ‘seven dangerous days’ te verminderen maar slaagt daar nauwelijk in.

Vanaf vandaag tot maandag controleert de politie streng op de naleving van de verkeersregels. Er zijn dit jaar weer meer controleposten. Bestuurders onder invloed worden aangehouden en hun voertuig wordt tijdelijk van de weg afgehaald. Dit jaar is er ook controle op het laadbakverbod. In de laadbak van pickup trucks mogen maximaal zes personen vervoerd worden.

Het Probation Department voert dit jaar een campagne tegen roekeloos rijgedrag en rijden onder invloed. Het afgelopen jaar heeft het de rechtbank gevraagd overtreders te straffen met tenminste 48 uur publieke dienstverlening. Tot nu toe hebben 6.750 veroordeelden geholpen in SEH-posten en mortuaria en 4.325 in ziekenhuizen.

Ieder jaar sterven ongeveer 24.000 mensen op de wegen in Thailand. Volgens een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uit 2015 staat Thailand op de tweede plaats wat sterfgevallen per aantal inwoners betreft.

Voor Daniel Kertesz, de vertegenwoordiger van de Wereldgezondheidsorganisatie in Thailand, is het niet dragen van een helm een belangrijke factor om het hoge sterftecijfer in het land te verklaren. Motorrijders zijn betrokken bij bijna driekwart van de dodelijke verkeersongevallen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


2 reacties op “Songkran vakantie: ‘Seven dangerous days’”

 1. ton zegt op

  We hebben het er hier al verschillende malen over gehad maar er veranderd niks de weg van pakham naar nangrong de 348 geen enkele contole. de weg van nang rong naar buriram geen enkele controle
  Een hoop gezwets in de ruimte maar er gebeurt zoals altijd NIKS

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 2. Rene zegt op

  Er zijn wel wat controles, maar die stellen eigenlijk niets voor. Mijn vriendin vroegen ze alleen: “heb je een rijbewijs?” Het antwoord “ja” was voldoende om door te mogen rijden.
  Ook op het heetst van de dag (tussen 12 en 17u) zitten de agenten liever uit de zon; dus nauwelijks controle.

  Ik vind dat de bevolking zelf zich ook onverantwoord gedraagt. Velen kruipen gewoon bezopen achter het stuur.
  Waar ik me nogal aan kan ergeren is het volgende: bij een bezoek aan kennissen of familie wordt te enthousiast drank aangeboden. Eén glas drinken lukt niet. Als je glas leeg is ziet men het antwoord “nee, ik heb genoeg” als reden om je glas nog gewoon 4 keer vol te gieten.
  Iets van rare farang wordt er gemompeld als je geen alcohol drinkt.

  Ik zit dus met een dilemma; wat is socialer?
  Het ongewenst nuttigen van drankjes, terwijl ik nog moet rijden. Of, drank bij een gast in blijven schenken, die daar niet blij van wordt?

  Voor mijn eigen gemak drink ik bij een bezoek alleen nog water, ook niet één glas bier. Dit om het ongewenste bijvullen te voorkomen.
  Meerijden is geen oplossing, want BOB kennen ze hier niet.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website