Er is gedoe over de hoge prijzen van voedsel en drank op de luchthavens Suvarnabhumi en Don Mueang, eerder deze week bracht staatssecretaris Pailin van transport een bezoek aan de luchthaven Don Mueang om zelf de prijzen te controleren.

Luchthavenbeheerder Airports of Thailand (AoT) spreekt tegen dat zij extra hoge huren vragen aan exploitanten. Er gaan geruchten dat ondernemers 25 tot 100 miljoen baht extra moeten betalen voor de huur. Dat zou de oorzaak zijn van de voedsel- en drankprijzen die 40 tot 60 procent boven de marktprijzen liggen.

De King Power Group, die het monopolie heeft voor de verkoopruimtes, verhuurt de ruimtes, maar huurders verhuren ze door waardoor de uiteindelijke exploitant zich genoodzaakt ziet de prijzen te verhogen. Een exploitant van een coffeeshop op Suvarnabhumi laat weten dat hij maandelijks 1,5 miljoen baht huur moet betalen voor een ruimte van 20 vierkante meter. Dit betekent dat hij een dagomzet moet maken van minstens 55.000 baht om quitte te spelen. Een restauranthouder op Suvarnabhumi betaalt de reguliere huur en moet 30 procent van de netto verkoop afstaan aan de officiële huurder.

AoT-directeur Nitinai zegt dat een panel is gevormd om de prijzen te beheersen. Het panel heeft als taak ervoor te zorgen dat de huurders zich aan hun contract houden en het gaat aanbevelingen doen voor een betere service aan toeristen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Hoge prijzen van voedsel: Airports of Thailand (AoT) ontkent extra hoge huren te vragen”

 1. Rob Tha Mai zegt op

  Helaas, zo gaat het op alle vliegvelden ook Schiphol. Tax-free wil zeggen geen BTW of VAT, maar de bij komende kosten zijn SKY high.

 2. Daniel Vl zegt op

  Op beide plaatsen is er een food court dat heel goedkoop is Als men er voor kiest een restaurant te gebruiken op de luchthaven is het duurder.

  • Gerrti zegt op

   Daniel,

   Nu moet ik je toch even tegen spreken, Toen terminal 2 van Don Muang Airport (Bangkok) geopend werd (december 2015) waren de prijzen van een maaltijd, bij het food court, boven bij de vertrekhal, 30 tot 40 Bhat en de koffie werd verkocht voor 40 Bhat. Nu in Januari 2018 kan je negens meer eten kopen voor beneden de 100 Bhat en koffie ook 120 Bhat.

   Kan misschien veroorzaakt zijn door onder huurders, wat in het verhaal hierboven vermeld wordt. Maar ook gevestigde namen als Mc Donald en KFC vragen behoorlijk meer, dan buiten de luchthaven. Dit soort bedrijven vragen alleen meer als de huur ook enorm meer is dan gebruikelijk. Men doet er namelijk alles aan om prijzen op een gelijk niveau te houden.

   Groetjes Gerrit

   • Frans Nico zegt op

    Restaurants op luchthavens worden gezien als A1-locatie en dus gelden ook A1-prijzen. Daar is op zich niets mis mee. Op Suvarnabhumi is een alternatief, food court. Op luchthavens in Europa ontbreken die.

    Neemt niet weg dat als het food court op Don Muang zijn prijzen in drie jaar tijd verhoogt met 200%, dat er dan toch iets mis moet zijn. Of geldt dat alleen voor niet-Thaise personen, net als in dierentuinen en attractieparken?

 3. Theo zegt op

  Als er toch naar de exhorbitante prijzen wordt gekeken laat hun dan ook even kijken naar de
  Wissel banken ter plaatse de toerist die dat niet weet krijgt
  Een shock.de koersen die daar op de borden staan is voor hun luilekkerland
  Dit is meehelpen aan een slecht imago voor de tourist.
  Hopelijk hoort de tourist hier iets van
  Groeten Theo

  • Fransamsterdam zegt op

   De koersen op Suvarnabhumi zijn in ieder geval een stuk beter dan bij bijvoorbeeld het GWK.

 4. Wim zegt op

  Zolang op alle luchthavens hoge prijzen worden gevraagd, zal de Thai echt niet de eerste zijn die de prijs aanpast. Of het moet door Prayut en co.
  worden verplicht. Maar Thai en regels handhaven…..

 5. Fransamsterdam zegt op

  De hele ‘affaire’ zou zijn begonnen met Japanse toeristen die op de social media klaagden over de prijs van 40 Baht voor een flesje water.
  Als je daarover gaat mekkeren ben je volgens mij geen kwaliteitstoerist en het verbaast me dan ook in hoge mate dat van deze mug zo’n olifant gemaakt wordt.

  • Ger-Korat zegt op

   In maart 2017 was er ook al commotie over hetzelfde op Don Muang airpor. En werd de ombudsman en meer instanties ingeschakeld. En nu opnieuw.
   Weet niet waar jij over mekkert maar de gewone Thaise man die 7 baht normaal voor een flesje water betaald die betaald niet met een Thaise smile 40 baht voor water.
   Trouwens ik heb meerdere malen een invasie van Chinese toeristen , groeptoers, gezien in de foodcourt op Suvarnabhumi. Nou zij eten met open monden en maken kabaal met open monden; en de overigen keken er verbijsterd naar met open monden.

   • Fransamsterdam zegt op

    Dat de gewone Thaise man erover valt kan ik begrijpen, maar daar wordt niet naar geluisterd. Het moeten arme Japanse toeristen zijn die klagen en dan gebeurt er opeens wat. Vreemd toch.

    • Ger-Korat zegt op

     Vorig jaar veel ophef door Thaise mensen vanwege de prijzen op Don Muang. Verhalen van gewone reizigers, want je hoeft niet rijk te zijn om binnenland te vliegen. Velen vliegen voor hun werk voor meetings in Bangkok of bezoeken familie of maken korte vakanties. De luchthavenauthoriteit heeft toen ook al toegegeven dat het niet goed was door gratis waterdrinkpunten te maken en die ook te promoten.

   • Sandra zegt op

    Als een flesje water normaal 7 bath kost en daar 40 bath( en soms spreken we van nog veel meer), reken maar uit maal hoeveel dat dat is ik reis zeer veel en merk dat de prijzen steeds hoger worden, ik kan aannemen dat alles beetje duurder is als buiten de luchthaven, maar je mag geen water mee nemen , en dan gaan ze hoge prijzen vragen als je achteraf toch een flesje water wil. Geeft een heel dubbel gevoel. en dat is zo op elke vlieghaven. En tax Free shoppen dat is niet, heb ooit eens iPad gekocht en ging eens zien wat die op de vlieghaven kostte, ja exact zelfde prijs als in de winkel in thailand, alleen krijg je vanuit de winkel je btw terug, maar op de vlieghaven niet, resultaat dus op de vlieghaven kostte hij meer

 6. Fransamsterdam zegt op

  Moderator: discussie graag bij Thailand houden.

 7. Cornelis zegt op

  ‘Een dagomzet van minstens 55.000 baht om quitte te spelen’: met die omzet wordt er bij lange na niet quitte gespeeld. Alleen de huur is dan terugverdiend, niet de inkoop, niet de eventuele …….

  • Cornelis zegt op

   Ik zie dat aan het eind van mijn reactie het woord ‘personeelskosten’ ontbreekt……

 8. John Chiang rai zegt op

  Het eten en drinken op een luchthaven is altijd duurder,daarom begrijp ik de hele opstand niet zo goed.
  Iemand die door de controle is,dorst heeft,en geen 40Baht voor een flesje water betalen wil,gaat gewoon naar een van de vele fontijntjes waar hij gratis drinkwater tanken/en drinken kan.
  Zijn die 2 Japanners nog nooit in Tokio op het vliegveld geweest,of is daar alles haast voor niets??


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website