Beste lezers,

Ik ben in Nederland getrouwd met een Thais vrouw. Wat voor voordelen/nadelen heeft het om dit huwelijk ook in Thailand te registreren? We willen wel op termijn in Thailand gaan wonen.

Wie kan mij hier meer over vertellen?

Groet,

Klaas

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Wat zijn de voordelen/nadelen van het registreren van je huwelijk in Thailand?”

 1. timker zegt op

  Om in Thailand te wonen als Nederlander heb je een visum nodig en voor zo’n visum moet je je financiele draagkracht kunnen tonen. Na 1 jaar in Thailand moet je dit visum verlengen en weer bewijzen dat je genoeg geld heb om te kunnen verblijven. De eisen zijn dan 800.000 THB op een Thaise bankrekening en/off voldoende inkomen (combinatie mag). Echter indien je getrouwd bent met een Thaise (ik denk geregistreerd in Thailand) dan hoef je maar 400.000 THB op een Thaise bank te hebben of een vergelijkbaar inkomen.
  Ook voor andere Government zaken zijn Thaise huwelijks acte papieren handiger (bijv. aanvragen geel huis boek voor een buitenlander).
  Ik ben zelf alleen voor de Thaise wet getrouwd en zie het voordeel om dit in Nederland te registreren niet als nuttig, maar ik woon al permanent in Thailand.

 2. Erwin Fleur zegt op

  Beste Tmker,

  Wij zijn alleen voor de Nederlandse wet getrouwd.
  Indertijd ging het verhaal rond in Thailand dat de (nieuwe regering) de buitenlander
  zou kunnen onteigingen van zijn huis en haard.

  Het (bij)geloof heeft mijn vrouw toch niet kunnen overwinnen.
  Het is wat mij het voordeel geeft(of mijn vrouw).

  Wat niet op mijn naam staat kan ook niet afgenomen worden, of wat veel mensen
  denken belastbaar inkomen.

  In Thailand kun je toch nagenoeg niks op je naam krijgen.
  Dit zou dus mijn voordeel zijn. Of ook alles…..

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 3. Renévan zegt op

  Voor het aanvragen van het gele boekje hoef je helemaal niet getrouwd te zijn. De eigenaar van de woning moet akkoord zijn en medewerking verlenen bij de aanvraag.
  Denk er wel om dat iedere overeenkomst na het huwelijk aangegaan ook weer ontbonden kan worden. Daar doel ik dan op de usufruct, is deze aangegaan na het huwelijk dan kan deze bij een eventuele scheiding door uw vrouw door een rechterlijke uitspraak weer ontbonden worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website