Lezersvraag: Contract voor vruchtgebruik

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
16 januari 2017

Beste lezers,

Ik wil het contract voor vruchtgebruik laten maken voor:

 1. De condo die ik 2 jaar geleden heb gekocht op naam van mijn Thais dochtertje die nu 9 jaar is.
 2. De grond die ik een 6 tal jaar terug heb gekocht en die op naam staat van mijn ex-vriendin, de mama van mijn dochtertje.

Kan iemand me zeggen wat ik moet doen en welke documenten ik nodig heb?

Hartelijk dank bij voorbaat!
Willy


» Laat een reactie achter


6 reacties op “Lezersvraag: Contract voor vruchtgebruik”

 1. Kees zegt op

  Een goeie advocaat kan je dat precies vertellen. Die heb je toch nodig om het op te laten stellen en die kan ook voor je bij de land office langsgaan om e.e.a. te laten registreren. Je ex-vriendin zal overigens wel moeten tekenen, in ieder geval voor het land en ik denk ook voor de condo, zij is in ieder geval de eigenaar van het land. Dat kan ooit moeilijk zijn aangezien er voor haar verder niks in zit; zij staat alleen maar rechten af door vruchtgebruik toe te staan. Ik hoop dat je een beetje een goeie relatie hebt met je ex anders gaat het of geld kosten of het gaat niet lukken. Succes!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 2. ruud zegt op

  Ik denk dat u waarschijnlijk het beste een advocaat kunt raadplegen.
  Ik vraag me namelijk al af, of u de condo wel op naam van een minderjarig kind kunt hebben, omdat het kind geen beslissingsbevoegdheid heeft.

  Vervolgens wilt u daarop ook nog een wettelijke overeenkomst voor vruchtgebruik op los laten, waarbij u als ouder voordeel trekt uit bezittingen (uw vruchtgebruik) van het kind, waarvoor u zelf de handtekening zet voor uw kind.
  En waarschijnlijk moet de moeder dan ook tekenen.
  Dat lijkt me vragen om moeilijkheden.

  Dat condo, had u gewoon op uw eigen naam moeten kopen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 3. horst zegt op

  Ik heb een contract vruchtgebruik voor land en huis. Ben intussen gescheiden en blij dat ik dit heb gedaan.
  Moet je met een advocaat na het land office bij de gemeente gaan, wordt geregestreerd in de grondpapieren ( janot)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. eddy zegt op

  Voor beide zaken heeft U een advocaat en de medewerking van uw ex vriendin nodig. Uw ex is vertaald uit het Thais ” the legal guardian from the child”, tot aan de leeftijd van 18 jaar. Als de condo op naam van je dochter staat kan je ex die niet verkopen, met de grond kan zij doen wat ze wil.
  Ik heb ook een huis op naam van mijn 2 Thaise kinderen en ik heb voor het huis een gele huisboek gemaakt zodat ik daar geregistreerd sta, misschien dit doen met de condo i.p.v vruchtgebruik?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Willy zegt op

   Bedankt voor de reacties, beste mensen.Ter verduidelijking: ik wilde de condo op mijn naam laten zetten maar de bediende op “Land Office” deed moeilijk. Hij zei dat dit niet kon aangezien.ik het geld zelf meebracht naar Thaïland. Ik moest dat via overschrijving van mijn Belgische bank naar mijn Thaïse bank gedaan hebben… Ik had nochtans documenten van mijn Belgische bank, van de douane op Zaventem, van de douane in Bangkok en van het wisselkantoor “Superrich” in Bangkok. Hij wilde klaarblijkelijk smeergeld ontvangen. .. Maar die vlieger ging niet op, zeggen in Vlaanderen. Dus ga ik naar een advocaat om alles te regelen. Moeder gaat akkoord en ik weet dat, zolang onze dochter niet meerderjarig is, de moeder voogdijrecht heeft…
   Alleszins bedankt!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 5. NicoB zegt op

  Als u zegt dat U de grond gekocht hebt en het op naam van uw ex heeft laten zetten, kan het zijn dat er problemen ontstaan bij de gemeente, vermoedelijk heeft uw ex een verklaring moeten tekenen dat voor de koop van de grond geen geld van een buitenlander gebruikt is.
  U zegt dat U de grond kocht, maar in Thailand kunt u geen grond kopen en bezitten.
  Heb het er dan maar niet meer over dat U de grond kocht, voor het nu regelen van vruchtgebruik hoeft dat niet meer ter sprake te komen, laat dat deel dus nu maar geheel rusten.
  Beste is dit door een notaris te laten regelen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website