Bier in Thailand is relatief duur, vooral import bier. De hoge invoerrechten voor alcohol in Thailand is daar de oorzaak van. De lokale Thaise merken zijn daardoor veelal goedkoper. De Thaise biermarkt is omvangrijk en daarom aantrekkelijk voor nationale en internationale biermerken.

Het bier in Thailand wordt verkocht in blikjes, kleine flessen (330 ml) en grote flessen (640 ml). De bars in de toeristencentra verkopen meestal alleen de kleine flessen, vaak geserveerd in een polystyreen flessenhouder (bekend als het biercondoom) die er voor moeten zorgen dat je biertje koud blijft in de Thaise hitte. Vrijwel alle Thaise bieren hebben een hoger alcoholpercentage dan in het Westen.

Thai hebben zelf een wat vreemde manier van bier drinken, ze kopen grote flessen in de supermarkt samen met ijsblokjes. En ja, Thai gooien ijsklontjes in het bier. In het Westen absoluut ondenkbaar! Thai doen daar niet moeilijk over.

Een superkater

Een kater in een tropisch klimaat kan veel heftiger zijn dan in ons klimaat. De hitte en hoge buitentemperatuur versterken het uitdrogend effect van alcohol. Je moet dus ook veel water drinken voor, na, of tijdens je doorzakavondje.

Singha beer

Singha

 • Gebrouwen door de brouwerij Boon Rawd, alcoholpercentage: 5%.
 • Prijs in de winkel: 330 ml fles – 27-35 baht. 640 ml fles – 48-60 baht.
 • Prijs in een bar 330 ml fles 50-90 baht.

Singha Beer (uitgesproken zonder de laatste ‘a’) is het bier wat bij iedereen de associatie met Thailand oproept. Er was ooit een hardnekkig gerucht dat er formaldehyde (ontsmettingsmiddel) als conserveermiddel in het bier zat. Waar dit vandaan komt en of het waar is, blijft een raadsel.
Singha is een bier van hoge kwaliteit. Vrijwel iedere bar of restaurant heeft Singha op voorraad. De smaak van Singha is wat bitter.
De combinatie van Singha met het ‘spicy’ Thaise eten is prima. Een Singha biertje smaakt nergens zo goed als in Thailand zelf.

Heineken

Heineken

 • Gebrouwen door Heineken (Thai Asia Pacific Brewery), het alcoholpercentage: 5%.
 • Prijs in de winkel: 330 ml fles – 35-43 baht. 640 ml fles – 57-65 baht.
 • Prijs in een bar: 330 ml fles 60-120 baht.

Heineken, Neerlands trots, wordt onder licentie gebrouwen in Thailand. Het is natuurlijk de Thaise versie van het bekende Nederlandse bier met een verhoogd alcoholpercentage. Heineken is duurder dan de Thaise bieren, desondanks is het populair bij toeristen en expats.
Heineken is een vertrouwd en lekker biertje, doch Thaise mannen vinden de smaak wat flauw. In de toeristische gebieden is Heineken bijna overal verkrijgbaar.

San Miguel Light

San Miguel Light

 • Gebrouwen door de Thaise Amarit brouwerij, alcoholpercentage: 5%.
 • Prijs in de winkel: 330 ml fles – 30-35 baht. 640 ml fles – 53-60 baht.
 • Prijs in een bar 330 ml fles 60-110 baht.

Veel mensen denken dat San Miguel een Spaans merk is, maar het is van origine een Filippijns merk. Sinds 2005 wordt het bier ook in Thailand gebrouwen. Het bier is gewild onder toeristen. Het is vooral de ‘light’ versie die een opmars maakt. Het bier bevat beduidend minder calorieën.
San Miguel Light is een lekker verfrissend biertje. Je raakt er niet zo vol van dus je kunt wat makkelijker de hele nacht doorgaan. Het bier is vooralsnog alleen verkrijgbaar in de toeristische bars. Thai drinken het bier zelden of nooit.

Tiger

Tiger

 • Gebrouwen door Thai Asia Pacific Brewery, alcoholpercentage: 5%.
 • Prijs in de winkel: 330 ml fles – 25-30 baht. 640 ml fles – 44-50 baht.
 • Prijs in een bar 330 ml fles 60-100 baht.

Tiger Beer komt oorspronkelijk uit Singapore en is nu een overal verkrijgbaar internationaal bier. Het wordt vanaf 2004 in Thailand gebrouwen. Het is een biermerk wat het vooral van de toeristen moet hebben, de Thai drinken het niet vaak.

Chang

Chang

 • Gebrouwen door Thai Beverages, alcoholpercentage: 6,4%.
 • Prijs in de winkel: 330 ml fles – 24-28 baht. 640 ml fles – 36-42 baht.
 • Prijs in een bar 330 ml fles 40-80 baht.

Dit is het meest verkochte bier in Thailand. Het is populair bij de Thai om het hoge alcoholpercentage en het is ook nog goedkoop. Een goede keuze voor diegenen die snel dronken willen worden.

Chang is het Thaise woord voor olifant. Misschien noemen ze het zo, omdat je na het drinken van Chang het gevoel hebt dat er een olifant over je heen is gelopen. Als je er flink wat achterover slaat wordt je de volgende dag wakker met de beruchte ‘changover’ – een kater die niet zal worden overtroffen door welk ander bier in Thailand.
Het bier is overal te krijgen zowel in de toeristische- als Thaise bars.

Leo

Leo

 • Gebrouwen door Brouwerij Boon Rawd, alcoholpercentage: 5%.
 • Prijs in de winkel: 330 ml fles – 22-27 baht. 640 ml fles – 38-42 baht.
 • Prijs in een bar: 640 ml fles 50-80 baht.

Leo komt van dezelfde brouwerij als Singha Beer. Het is het goedkope broertje van Singha. De positie is een beetje vergelijkbaar met Amstel op de Nederlandse markt. Het is een wat beschaafder bier dan Chang. Leo is zowel populair bij de Thai als bij de expats. Het merk is ook bekend van de kalender met de mooie uitdagende Thaise fotomodellen.
Je kunt er prima dronken van worden, met minder naweeën dan Chang.

Het is verkrijgbaar in de toeristen bars. Het wordt meestal gekocht in de supermarkt en thuis of op feestjes gedronken.

Thai beer

Thai Beer

 • Gebrouwen door Boon Rawd brouwerij, alcoholpercentage: 6,5%.
 • Prijs in de winkel: 330 ml fles – 20 baht. 640 ml fles – 30-32 baht.

Thai beer is het goedkope biermerk van de Boon Rawd Brouwerij. Het merk richt zich uitsluitend op de Thaise markt. Het biedt de meeste alcohol voor de minste baht. Iets wat veel Thai belangrijk vinden. Het is goedkoop en het smaakt goedkoop, daarom ook niet gewild onder toeristen of expats. Het bier is alleen verkrijgbaar in supermarkten.

Archer

Archer

 • Gebrouwen door Thai Beverages, alcoholpercentage: 5%.
 • Prijs in de winkel: 640 ml fles – 24-26 baht.

De brouwerij van Chang merkte dat er nog ruimte in de markt was voor een nog goedkoper bier: Archer. Er zal ongetwijfeld een grens zijn voor het brouwen van een fatsoenlijk biertje, met Archer Beer wordt deze grens overschreden. Het is erg goedkoop, maar ook een zeer slecht biertje. Smaken kunnen verschillen maar ik kan me niet voorstellen dat iemand dit bier met plezier opdrinkt. Geen aanrader.

Beer-Lao

Beer Lao

 • Gebrouwen door Brouwerij Laos Ltd, alcoholpercentage: 5%.
 • Prijs in een bar 330 ml fles 60-100 baht.

Dit is één van de geïmporteerde bieren die je in een bar kunt kopen tegen een redelijke prijs. Het is niet in de winkel te koop. Zoals de naam al doet vermoeden wordt het gebrouwen in Laos, de buurman aan de noordelijke grens. Laos is een arm land, de prijzen zijn er lager dan in Thailand. Zelfs na de relatief hoge invoerrechten, is het bier nog steeds goedkoop. Je kunt het kopen bij de Laotiaanse grens voor 20 baht per blikje.

De reden dat Beer Lao zijn weg heeft gevonden naar de Thaise bars, is dat het een lekker biertje is. Het is misschien wel beter dan alles wat in Thailand gebrouwen wordt.

Je vindt Beer Lao vrij gemakkelijk in de toeristen bars van Bangkok en Pattaya. Phuket is veel verder van de Laotiaanse grens en daarom is het daar minder gemakkelijk te krijgen. Er zijn geruchten dat Lao een brouwerij in Thailand wil beginnen om de invoerrechten te omzeilen. Als dat zo is dan zullen de Thaise biermerken het moeilijk krijgen.

Overige merken

De genoemde bieren zijn de belangrijkste merken die je zult tegenkomen in Thailand. Natuurlijk zijn er nog wel meer biermerken verkrijgbaar zoals:

 • Kloster, een Duits bier gebrouwen onder licentie in Thailand.
 • Asahi, een Japans bier.
 • Phuket Beer, een lokaal biertje, gebrouwen in Phuket.
 • Cheers Bier, een nieuw biermerk op de Thaise markt.

Persoonlijk vind ik Singha een prima biertje, vol en stevig van smaak. Heerlijk bij Thai Food. San Miguel Light is een goed alternatief om het wat langer vol te houden en als je op de calorieën moet letten.

47 reacties op “Thais bier en biermerken in Thailand”

 1. Joseph Jongen zegt op

  San Miguel Light is beslist niet zo “Light” als menigeen denkt. Evenmin calorie-arm want het alcoholpercentage is zoals bij de meeste biersoorten 5%. “Light” zal slaan op de kleur en frisheid met de toevoeging van het bekende stukje citroen. Een hele nacht doorgaan zal ontegenzeggelijk uitmonden in een behoorlijke kater.

 2. Peterpanba zegt op

  Wat doet Heineken eigenlijk tussen die biermerken ? Dat is toch geen bier ? 1664 De Kronenbourg, Leffe, Affligem, Vlaamse Bourgogne, Brigand, Brugs tarwebier, Bush Beer, Ciney, Corsendonck, Cuvée de Namur, Duvel, Karmeliet, Steendonk, Geuze, Lambik, Gildenbier, trappist allerhande, …, Kasteelbier, Liefmans, Lindemans, La Chouffe, … Kwak,… dat zijn bieren maar toch geen Heineken… Peter Peter Peter toch.

  De directeurs van Heineken, Duvel, en Budweiser zitten samen op café te vergaderen zoals dat heet. Op een gegeven moment bestelt de Budweiser man heel ostentatief een Bud. De trotse Heineken manager roept de ober en bestelt op zijn beurt natuurlijk een Heineken. De Belgische vertegenwoordiger van Duvel, roept dan op zijn beurt de ober en bestelt tot ieders grote verbazing . . . een Heineken! De twee anderen kijken hem verbaasd aan, en voor ze wat kunnen zeggen of vragen zegt hij : Ja sorry hoor maar . . . voor mij nooit bier in de voormiddag. 😉

  • Robert zegt op

   Ik ken ‘m anders…man van Duvel bestelt een glas water, en zegt ‘als jullie geen bier drinken doe ik ’t ook niet!’

   Bavaria vertegenwoordiger wordt door de politie aangehouden in Eindhoven. Raampje gaat open, en de auto radio staat op vol volume. ‘Kunt u misschien die radio uitzetten’ vraagt de politieman. ‘Ja sorry hoor, ik vind het zo mooi dat ze in Hilversum muziek maken en dat ik het helemaal hier kan horen’ zegt de Bavaria man. ‘En weet u wat ik nou zo mooi vind?’ vraagt de politieman. ‘Dat ze verderop in Lieshout bier brouwen en dat ik het helemaal hier kan ruiken!’

   • Dirk de Noorman zegt op

    Ik kan die Belgische hoofdpijn biertjes missen als kiespijn en ik ben altijd blij wanneer ik het Heineken uithangbord zie.
    Miljoenen mensen kunnen zich niet vergissen!

    • @ Hoofdpijn heeft vooral te maken met de hoeveelheid biertjes 😉

    • wimol zegt op

     Dirk je moet eens zelf bier maken en proeven dan weet je pas wat bier is en geloof me of niet heineken is geen bier maar een chemische mengeling en echt niet lekker.Ik heb vandaag drie flessen chang (64cl) gedronken en geen hoofdpijn.(jupiler)mannen weten waarom.
     Ik hou van blindtest en heb al enkele achter de rug met cognac en wiskhy.De volgende is een vriend die verslaaft is aan bacardi brezer, ben bezig met een alternatief.Maar een van de volgende test is zeker bier.Ik heb al vele discuties in de kiem gesmoord.

     • Dirk de Noorman zegt op

      Waarom zelf maken? We leven niet meer in het stenen tijdperk.
      Trouwens, alles is chemie. Ook voor jouw gedachten is fosfor nodig.

      Proost! (Heineken)

     • Rob V zegt op

      Heineken is een puur natuur pilsbier, gebrouwen uit gerstemout, water, hop en gist. Alleen met deze ingriënten kun je al heel wat verschillende biertjes maken. Menig brouwer voegt ook nog eens extra’s toe zoals aroma’s. Heineken is wel iets wat bitterder (flauwer?) dan Jupiler (zij gebruiken ook mais in hun bier), en zelf drink ik ook liever en Jupiler of een Schultenbrau. Maar slecht is Heineken niet, al verschillen smaken en meningen natuurlijk.

      In Thailand drink ik gaag de wel bekende 3: Leo, Chang of Shinga. Alle beste biertjes, welke de beste is ben ik nog niet over uit, ik ben er nog niet aan toe gekomen ze alle drie naast elkaar te testen.

 3. Tim zegt op

  Haha, hij is leuk, Peterpanba! Ik ga zelf voor Chang of Leo trouwens.

  • wiel palmen zegt op

   goed verhaal, over al die biermerken. Hb er veel van geleerd. Toch dat Thai Beer eens proberen als ik weer in Thailand ben, maar dat duurt nog en paar maanden.

 4. maza zegt op

  ik mis isan beer….

 5. Five great Asian beers

  Ook Beer Lao met een eervolle vermelding, inderdaad een lekker biertje!

  http://blog.travelandleisureasia.com/destination/2010/08/23/five-great-asian-beers/

 6. koos zegt op

  Chang en Archa (niet archer) worden verkocht in flessen van 640ml. De grote fles van Leo is echter kleiner dan die 640 ml. Ik meen 620 ml. Slim he!!

  In het buitenland, engeland bijvoorbeeld is Chang een premium bier en duurder dan de lokale biersoorten. Een biertje is blijkbaar lekkerder als het duurder is.

  • namphoe zegt op

   Ik ben even de supermarkt ingelopen, inderdaad is de inhoud van Leo bier 630 ml, ik heb altijd gedacht 640, maar zo zie je maar hoe men bij de neus wordt genomen.

   Maar ook andere fabrikanten verminderen de inhoud van hun verpakkingen en verhogen de prijs.

 7. Neushoorn zegt op

  Niet enkel de Thaïse mannen vinden de smaak van Heineken wat flauw… Wij Belgen bewonderen de Nederlanders zo fel dat ze dit spul over de hele wereld kwijt geraken. In sommige delen nog wel als luxebier. Een welgemeende proficiat 😉
  Wel een leuk stukje om lezen !

  • hans zegt op

   Heineken bier reclampjes zijn gewoon geweldig dat is hun succes.

   Ga nu maar naar toilet, heineken lozenl

   • Robert zegt op

    Klopt. De Belgen maken geweldig lekkere dingen (chocola, bier, en geweldige chef koks waar ze zelfs in Frankrijk laat staan in NL echt een puntje aan kunnen zuigen), ze kunnen het alleen niet marketen. Misschien te druk met de vlaams/waalse koude oorlog.

    • wimol zegt op

     heeft niets te maken met de kwaliteit,en dat kan van heineken niet gezegd worden.

     • siamees zegt op

      Wat bier betreft zijn wij Belgen gewoon de top,alleen kunnen of willen we het niet marketen,ahoewel inbev hier in Maleisie ook zijn dochteronderneming pacbev heeft waar je Stella,Leffe en nog een paar andere Belgische biertjes kunt verkrijgen die nog is 2 maal duurder zijn dan dat Heineken bier hier.Ik vindt die Heineken ok maar het is toch niet als ons Belgisch bier hoor,ons bier dat moet je leren drinken,ik heb al veel Nederlanders in Belgie snel strontzat zien worden van een heel klein beetje Belgisch bier.Dus dat dat zegt wel genoeg ,alleen de Duitsers die kunnen met ons mee als het op Belgisch bier drinken aankomt,maar die maken anders ook wel geen slecht bier.Als er 1 ding is dat ik wel mis zijn het al die verschillende bieren van bij ons.Maar als Belg ben ik wel heel tevreden over het Thaise bier,alhoewel het beste bier van Zuidoost-Azie volgens mij toch bier Lao is,ik woon aan de Mekong en stuur regelmatig iemand de rivier over om mijn kratje bier Lao te gaan halen.

      • HansNL zegt op

       Kijk, dat bedoelde ik nu met de grijze import.
       Ook in Khon Kaen zijn er diverse winkeltjes waar je Beer Lao in blikjes van 33 cl kan kopen.
       25 Baht voor een blikje, niet te duur, vind ik.

       Wat betreft Belgisch bier, het meeste is bier van hoge gisting en dat drinkt anders als bier van lage gisting, oftewel Lager Beer.

       Ook het aloude Engelse Ale, of Bitter, is bier van hoge gisting, en moet je leren drinken.

       Maar bij gebrek aan een redelijk geprijsd biertje van hoge gisting doe ik het maar met Beer Lao, en tegenwoordig doet Chang Export ook al een gooi naar het favoriete biertje van ondergetekende.

 8. Johanna zegt op

  Ik wist niet dat Singha zonder de A uitgesproken werd.
  Ik spreek het uit met de A.
  Vanaf vandaag zal ik het niet meer doen.
  Ik vond het al zo daar dat als ik 2 SinghA bestel ik steeds een liedje moet zingen.

  *dit is een doordenkertje, maar wie het weet mag het zeggen* 🙂

  • Peterpanba zegt op

   Ik weet het niet maar op de nachttrein van BKK naar Chiang mai komt al jaren die vrouw langs met drank (vooral bier) en zij zingt op de tonen van Jingle Bells in het Nederlands : Singha beer Singha beer – Singha lekker bier hahaha dat is wel de enige zin die er uit komt maar blijft grappig
   Ik neem dat het niet jou *to sing a song* 2 sing a 2 is
   P

  • niek zegt op

   Klopt, klinkers aan het eind van een woord worden vaak niet uitgesproken, zoals ook bijv. Shinawat(ra), Suvanabum(i) Airport etc.

 9. Bert Gringhuis zegt op

  Het verhaal ging over bier in Thailand, dus een opsomming van Belgische bieren doet niets ter zake. Belgisch bier wordt in Thailand mondjesmaat verkocht in bijv. Patricks Belgisch restaurant hier in Pattaya.
  In supermarkts kom je nog wel een aantal buitenlandse merken tegen en in sommige Duitse restaurant is een lekkere Weihenstephan weissbier of Paulaner weizenbier te koop. Af en toe wel lekker.

  Als we dan een stevig potje bier willen drinken, dan kiezen we toch uit de opsomming van het verhaal. Die yuppen- en wijvendrankjes uit Belgie kunnen mij ook gestolen worden, die drink je niet, die moet je “nippen” Hou toch op, zeg!
  Mijn keuze is hier Heineken, gewoon omdat Grolsch (nog) niet verkrijgbaar is..

  • Robert zegt op

   Als je van Grolsch houdt (ben zelf ook liefhebber) zit je volgens mij met Singha beter dan met Heineken…Grolsch en Singha zijn allebei vrij hoppig en pittig, in tegenstelling tot Heineken.

 10. Peterpanba zegt op

  Haha zo grappig, een stukje over bier in Thailand en één reactie van mij levert heeeeel wat chauvenistisch gepraat op …
  Ik ben zeker dat volgende uitspraak het weer zal doen.

  Natuurlijk moet je nippen van Belgisch bier, heineken kan je drinken en drinken, daar kan je niet dronken van worden. Zelfs kinderen kunnen het drinken maar Belgisch bier, dat moet je leren drinken man, dat is geen limonade hoor . . .
  Maar wel lekker! Zoals een bekende Nederlander ooit zong : bier is bitter bier is best (RDN)
  Tot binnenkort

  P

 11. Robert zegt op

  Prachtig stukje van ‘Not the Nation’ over de introductie van Belgisch bier in de gogo bars in Thailand…lachen!

  http://notthenation.com/2010/12/introduction-of-belgian-beers-fails-to-improve-go-go-bar-experience/

 12. lex zegt op

  Ik mis Carlsberg in de lijst, die is ook vrij populair in Thailand en wordt ook lokaal gebrouwen, ik heb een stukje geknipt en geplakt van http://www.scandasia.com

  Carlsberg is finally making its way back into Thailand.

  Fluid Asia Pacific Co., Ltd., official importer and distributor of foreign beer brands in Thailand, confirm to ScandAsia that Danish beer giant Carlsberg will hit the market tomorrow.

  Wednesday October 20 Carlsberg draught beer will be available in Bangkok and Pattaya locations. An occasion that will be celebrated by the many who has been patiently waiting for the re-entering of the Danish beer in Thailand.

 13. Robert zegt op

  Afgezien van merk kun je in erg warme landen met primitieve opslag als echte bierliefhebber beter geen bier uit doorzichtige of groene flessen drinken. Warmte en licht zijn twee zaken die echt funest zijn voor bier, hoe donkerder de fles hoe beter voor het bier en hoe langer het vers blijft. Ook al kun je bier vaak minstens een jaar bewaren, de smaak is al behoorlijk veranderd 2 maanden na productie. De doorzichtige en (iets minder slecht) groene flessen zijn een leuke marketing gimmick, maar goed voor het bier is het niet.

 14. Jan Nagelhout zegt op

  Chang en Singa vond ik vroeger niet te drinken, omdat er een soort vreemde enigszins chemische nasmaak aanzat.
  Om die reden dronk ik in Thailand dan altijd maar Leo, lekker biertje.
  Nu heb ik me laten vertellen dat dit kwam omdat men sulfiet gebruikte voor de houdbaarheid bij Chang en Chinga, vandaar die vreemde nasmaak, of dat waar is weet ik niet.
  Echter toen ik er dit jaar was, was die rare aftertaste niet meer aanwezig bij bovengenoemde bieren, dus ik vermoed dat ze daar wat aan gedaan hebben.
  Beer Leo is inderdaad super, zowel qua smaak, als prijs. ( en wat een joekels die flessen)
  Overigens vond ik dat bier daar in Cambodja Ankor? ook niet eens zo gek.

  • hans zegt op

   Sulfiet werd vroeger vaak gebruikt om wijn en vlees langer houdbaarder te houden. Tegenwoordig is het gebruik van sulfiet aan banden gelegd.

   Ik weet niet nu niet precies meer welk conserveringsmiddel men gebruikt, maar die zijn zeker in ruime mate aanwezig in de thaise producten en ook in de bieren,

   Koop maar is een fles melk, kun je gerust een week geopend over datum laten gaan, idem dito brood van de 7/11, dat ook niet beschimmeld. Mijn ervaring met Chang (classic) is dat als je een geopende fles bier in de koelkast zet, hij de volgende dag nog prima smaakt.

   • Jan Nagelhout zegt op

    Ik denk dat je daar inderdaad gelijk in hebt hans, maar ik vermoed dat ze er tegenwoordig iets anders voor gebruiken dan een paar jaar geleden. Indertijd zat er zoals ik al zei een apart bijsmaakje aan (aftertaste), waardoor ik het niet echt te pruimen vond.
    Tijden veranderen, zo ook het bier, het is nu een stuk beter gelukkig

    Proost 🙂

 15. cor verhoef zegt op

  Ik vind Beer Lao echt een topper. Gelukkig steeds wijdverbeider in Bangkok. Voor de rest vind ik Chang goed te drinken, maar het hakt er wel in. Het ultra goedkope Cheers smaakt naar after shave en is alleen als zodanig te gebruiken.

 16. Massart Sven zegt op

  Ik kan de meeste bier soorten hier wellusten maar 2 NIET dat zijn Chang en heineken. weet je hoe men in Belgie Nederlands bier noemt ? kamelenz…..k zo lekker vinden we dat.

  • lex zegt op

   Volgens mij spreek je uitsluitend voor je zelf over de benaming van Nederlands bier, ik heb nog nooit een Belg die benaming horen gebruiken en ik heb jaren lang in de horeca in de grensstreek gewerkt en ik heb het opgezocht, in het Belgisch woordenboek, en de benaming die jij gebruikt voor Nederlands bier, ben ik niet tegen gekomen, en wat jij doet is appels met met peren vergelijken, over het algemeen is het Belgisch bier van een andere gisting, vandaar de andere smaak.
   Daarbij om de smaak van kamelen urine te kennen moet je het toch eerst zelf 1 keer geprobeerd hebben.

 17. Massart Sven zegt op

  Lex,misschien moet je je woordenboek maar nog eens in de hand nemen en opzoeken wat een metafoor betekend en wat betreft van het reeds zelf gedronken te hebben dat is misschein wel mogelijk want ik ben vroeger reeds enkele malen in Nederland geweest en daar wel enige malen jullie “bier”proberen te drinken na de eerste slok had ik er reeds genoeg van (zo lekker).
  Wat je schrijft dat je in de horeca gewerkt hebt in de grensstreek kan ik best begrijoen dat je die uitspraak nooit gehoord hebt maar in het binnenland ben je dan nooit geweest denk ik.
  Ik woon hier nu in Cha-Am reeds 7 maanden en ken reeds verscheidene Nederlanders maar geen enkele is te spreken over Heineken ze drinken liever een Thais bier en dit niet om dat het goedkoper is maar omdat het beter smaakt

  • lex zegt op

   Het is en blijft een kwestie van smaak en smaak is persoonlijk, er zijn ook zat Belgische bieren die ik niet te drinken vind, maar daarom gooi ik niet alle Belgische op op een hoop, die van niet te zuipen,
   En Heineken in Thailand is inderdaad niet lekker, maar het is ook niet in Nederland gebrouwen, en de smaak is inderdaad de prijs niet waard.

   • Jacobus Kleijberg. zegt op

    Over smaak valt niet te twisten,ik drink toch nog steeds het liefste heineken,al moet ik er wel bij vertellen dat de smaak hier niet te vergelijken is met die in Nederland.
    En ook Shingha is toch ook beslist een lekker biertje.

 18. king zegt op

  Bier Chang,
  Chang priobeert Leo van de markt af te drukken met “Chang Export”.Wat ze aardig lukt.
  Kunnen de heren eens een oordeel geven over “Chang export”?
  Ben zeer benieuwd.

 19. guyido zegt op

  al het nieuwe Chang Export geprobeerd?
  is echt goed.
  volgens kenners via Belgiese brouwers tot dit resultaat gekomen….

 20. HansNL zegt op

  Hier en daar, zeker tot op 200 km van de grens, kun je in kleinere winkeltjes wel degelijk Beer Lao kopen, 33 cl blikjes, prijs een 25 baht.

  Er schijnt een soortement grijs importcircuit te zijn voor Beer Lao

  Ik pak er nog eentje…..proost

  Een nieuw biertje op de markt is Chang Export.
  Voorwaar, een wel heel erg lekker biertje, met wel heel erg sterke overeenkomsten met Beer Lao.

  • king zegt op

   Guyido en Hans,
   Ik neem zonder meer aamdat jullie smaakpapillen beter ontwikkeld zijn dan de mijne.
   Maar ik was zelf voor wat betreft Chang Export tot dezelfde conclusie gekomen.
   Bedankt.

 21. jogchum zegt op

  Als ik dit zo lees dan is iedereen een doorgewinterde bier kenner. Over smaak valt niet te twisten ”waarheid als een koe” Maar is de waarheid niet dat we alleen alcohol drinken om
  vrolijk teworden? Is het niet zo dat het leven zonder bier of whisky oooo zo saai is?
  Om vrolijk te worden…”lees half dronken” maakt het niet uit wat we drinken als we eerlijk
  zijn tenminste.

 22. Sir Charles zegt op

  Ben het er helemaal mee eens dat Heineken mondiaal groot en bekend is geworden door een uitgelezen marketingstrategie wat eigenlijk toch bijzonder knap te noemen is hoe men het ook wendt of keert doch toch prefereer ik het boven het Thaise bier zoals Singha en Chang om de twee meest bekende maar te noemen, gewoon omdat smaken nou eenmaal verschillen, nietwaar?

  Vergelijk het altijd met de koffiecups van Nespresso die ook door een uitgekiende marketing steeds meer een plaats weten te verwerven in de huishoudens en de koffie is nog lekker ook.

  Overigens ook Singha en Chang proberen in navolging van Heineken steeds meer door een marketingstrategie grotere spelers te worden op de wereldmarkt, kijk alleen al maar naar de Britse voetbalwedstrijden op de televisie. Je ziet ze ook steeds vaker als sponsor in Thailand van muziekevenementen of festivals en dergelijke, daarnaast leggen hun reclamefilmpjes er steeds meer de nadruk op dat hun merk niet alleen maar bier is maar een ‘life-style’ produkt.

  Ben er daarom van overtuigd dat in de nabije toekomst Singha en Chang niet alleen in een Thai-shop of restaurant verkrijgbaar zijn maar ook gewoon staan tussen de andere buitenlandse bieren in de schappen van alle supermarktketens. Meen dat in sommige AH’s in Amsterdam dat al het geval is?

  Gelijk hebben ze want het zijn lekkere bieren maar blijf het Heineken toch lekkerder vinden.

  ‘Mag ik dat als Thailandliefhebber zeggen? Ja dat mag ik zeggen’ zou een bekend presentator zeggen of is het zo dat als je het maar vaak genoeg gaat drinken je het vanzelf lekkerder gaat vinden zoals mij dikwijls gezegd wordt wat ook schijnt te gelden voor het bier van de Aldi en de Lidl. 😉

  • guyido zegt op

   Chang en Shinga zijn op mijn oude Franse stek al jaren te koop bij LeClerq.
   ietsje duurder dat wel ,maar in France was mijn favo beer van Lidl en idioot goedkoop 35 eurocent a litre ! Gravenwalder , het wordt tijd voor Lidl in Chiang Mai !
   ik denk dat Lao beer erg fijn is , maar veel te duur in Thailand.
   overigens rondshoppen geeft veel prijsverschillen !
   oa de rode wijn die ik drink is bij de Makro 860 Bath 5 liter en bij Lotus 960 tel uit de winst, geldt voor bier ook ; opletten !

 23. king zegt op

  Sir Charles,
  Volgens mij heeft Singh al een fabriek in Duitsland in de buurt van Hamburg.
  Aldi en Lidl laten bier brouwen bij bekende(veelal Duitste brouwerijen)en laten er een ander etiket op drukken.Ze bestellen vele hectoliters.
  “t is misschien de macht van de grote getallen?En ze betalen cash…

 24. king zegt op

  Nog even dit,Ik vond jouw reactie zeer interessant.En aansluitend op mijn interesses.
  Een ander vindt het misschien minder,
  Ook hier smaken verschillen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website