Lukkade Metinee producent van de Leo kalender

Door Khun Peter

Wat hebben bier, sexy vrouwen, een kalender en politiek met elkaar te maken? In Thailand heel veel. Eind 2009 ontstond er een flinke rel over de nieuwe kalender van het biermerk Leo (onderdeel van de Singha groep).

Schreef ik eerder al over de dubbele moraal in Thailand en het overdreven preutse gedrag van gezagdragers, na het verschijnen van de kalender stond half Thailand op de kop.

Sexy Thaise vrouwen

Een aantal gebodypainte sexy Thaise vrouwen poseren op de kalender en er valt weinig schokkends te zien. De Thaise ambtenaren en politici dachten daar anders over. Het ministerie van Volksgezondheid wilde een aanklacht indienen tegen de bierbrouwer. Ook het op het ‘Ministry of Information & Communication Technology’ waren ze helemaal van de kaart en dreigde ze met juridische stappen.

De Engelstalige kranten ‘The Nation’ en ‘Bangkok Post’ spraken er schande van en lieten de Thaise vrouwenbeweging aan het woord.
“Veel brouwers benutten vrouwen als seksobjecten omwille van hun bedrijf,” liet de woordvoerster van de vrouwenbeweging, Chadet Chaowilai, de kranten weten. “Dergelijke obscene uitingen dragen bij aan het aan het probleem van seksueel geweld tegen vrouwen in Thailand.”

De puriteinse geelhemden in de Thaise regering wilden zelfs nog verder gaan en eiste een totaalverbod voor alcohol in Thailand. Ook leuk voor de toeristen.

The Nation schreef over de kalender dat: “seksuele stimulatie kan leiden tot geweld”. Ik vraag me dan serieus af met welke gedachten iemand in zijn hoofd rondloopt wanneer hij zoiets opschrijft.

Singha brouwerijen

De nazaten van het ‘Bhirombhakdi imperium’ en tevens eigenaar van de Singha brouwerijen begrepen de commotie niet. De familie, die tot de rijkste van Thailand behoren, gooide nog wat olie op het vuur door 500 kalenders weg te geven aan ambtenaren en politici die ze dankbaar in ontvangst namen.

De kalender werd gemaakt door het beroemde Thaise supermodel en zakenvrouw, Metinee ‘Luk Khed’ Kingpayome. Zij was tevens verrast door de overdreven reactie van de regering.

“Ik had nooit gedacht dat het een dergelijke controverse zou veroorzaken,” liet zij weten. “Het is maar een kalender met mooie vrouwen er op. Niet anders dan de magazines die je in de boekwinkel kan kopen”.

Nu maar afwachten of de kalender voor 2011 wederom een dergelijke ophef zal veroorzaken.

De bijzonder schokkende sexy foto’s, staan hieronder.

Bangkok calendar girls

3 reacties op “Bangkok Calendar Girls”

 1. Joseph zegt op

  Wellicht hebben ze het afgekeken van onze Nederlandse bierbrouwer Bavaria die een aantal jaren geleden een soortgelijke kalender uitgaf waarop Tatjana Simic in volle glorie -met name voor de mannelijke kijkers- was te bewonderen.

 2. rob zegt op

  JA, echt schandalige foto’s…tjonge waar hebben ze het over.
  By the way, ik zie liever deze dames dan die Tatjana

 3. Toto zegt op

  Ik zelf heb onlangs, net zoals vorig jaar, in Thailand de sexy kalender THE EXCLUSIVE van ISUZU ontvangen van mijn schoonzus. Hier hebben de aantrekkelijke dames slechts nog een slipje aan :-).

  Trouwens in vele thaise tijdschriften wordt geadverteerd voor bepaalde telefoonnummers en daar staan de dames toch ook schaars gekleed op afgebeeld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website