Daar zitten we dan….

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , , ,
2 maart 2010
Expats-Thailand

Daar zitten we dan als expats. Geen flauw benul hoe de politieke hazen lopen en een euro die vermoedelijk nog veel verder daalt.

Schepen in Nederland achter je verbrand? Dat help ik je hopen dat de ruzie tussen rood en geel snel wordt gesust. Wie een huis of appartement heeft gehuurd, kan weliswaar zo weg, maar moet mogelijk halfbloed kindertjes achterlaten en in ieder geval vrouw of vriendin. Want die komt er in gastvrij Nederland niet zomaar meer in. De Immigratie en Naturalisatie Dienst neemt al snel aan dat een leeftijdsverschil van een paar jaar hetzelfde is als een schijnhuwelijk. De Nederlanders die hier, al dan niet met vrouw of vriendin een zaak(je) hebben opgebouwd, laten hun hele hebben en houwen niet zo maar achter. Is er nog leven na Thailand?

Daar zitten we dan. En we kunnen er geen barst aan doen, niet aan de onbegrijpelijke Thaise politiek, want we zijn slechts onbeduidende gasten. En ook niet aan de euro. Een trieste gedachte: we worden het slachtoffer van een frauduleuze Griekse regering. Met weemoed denken we terug aan tijden toen we voor een euro nog bijna 53 THB kregen. Dat scheelt toch een flinke slok op een borrel met de huidige 44 stuks. Het bijten op een houtje lijkt niet ver meer weg. Van je AOW kun je in Thailand niet meer leven.

Daar zitten we dan en we kunnen niets anders doen dan muisstil blijven zitten. Er hoeft niet veel te gebeuren of we staan ‘buiten’. Zijne majesteit de koning heeft immers ook het eeuwige leven niet. En het is de vraag of zijn opvolger inziet dat wij, wandelende kassa’s, economisch gezien onmisbaar zijn voor dit land. Aan de andere kant kunnen de Thai dan ons bezit voor een appel en een ei opkopen. Kortzichtig, maar zo liggen de zaken nu eenmaal in Thailand.

Daar zitten we dan, met naar schatting een man of 10.000. Want Nederlandse vrouwen tref je hier slechts mondjesmaat aan. Het grootste contingent landgenoten zit in broedplaatsen als Bangkok, Pattaya, Chiang Mai, Hua Hin, Koh Samui en Phuket. De Thaise overheid maakt het elk jaar een heel klein beetje moeilijker om een visum te krijgen, zeker als het gaat om duistere figuren die hier in feite niets anders te zoeken hebben dan een onderduikadres. Daar moeten de goeden dan maar onder lijden. In Thailand kunnen gezochte criminelen nog altijd in luxe leven, omgeven door vrouwelijk schoon.

Ja, daar zitten we dan. Geen idee of dit de stilte na de storm is of wellicht er vóór….

Door Joop van Breukelen

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Daar zitten we dan….”

  1. Batbold zegt op

    Zeiken? Het ligt er aan hoe je het bekijkt. Het kunnen ook goedbedoelde zorgen zijn. Zorgen die ik ook heb. Het zou jammer zijn als het met ‘ons’ Thailand de verkeerde kan op gaat. Zelfde zorgen als om ‘mijn’ Nederland.
    Zwartkijker of realist? Tis maar hoe je het bekijkt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website