Thai tattoo en Isaan tattoo

Door Loung Maak
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
13 februari 2019

Marc woont al twee jaar in het noorden van Thailand en is bevriend met Lung Addie, daardoor zijn inspiratie om soms iets te schrijven. Hij schrijft onder de naam Loung Maak.


Ik woon al enkele jaren in de provincie Chiangrai en hoor en zie hier soms dingen die me totaal onbekend en soms raar in de oren klinken.

Wat is een “Thai tattoo”?

Mijn lokale winkelier die vroeger als lasser in Koeweit en Singapore heeft gewerkt, is een gast die goed Engels spreekt en we begrijpen elkaar, op een dag vroeg hij me of ik wist wat een “Thai tattoo” was, ik moest het antwoord schuldig blijven. Eerst dacht ik aan een soort van tattoo van Buddha maar ik zat er totaal naast.

Hij begon het uit te leggen:

Een Thai tattoo komt enkel voor bij Thaise vrouwen en bevinden zich steeds aan de binnenkant van hun rechterkuit, ik wist nog steeds niet waar het over ging en vroeg meer uitleg.

Blijkbaar is het dus een litteken veroorzaakt door een val met een brommer, de uitlaat bevindt zich aan de rechterkant en als ze vallen hebben ze meestal een paar brandwonden aan de rechterkuit,.

Ik begon er op te letten en inderdaad, de meeste vrouwen hadden een “Thai tattoo”.

Nu de “Isaan tattoo”

Dit is iets dat ik gelezen heb in een boek van Stephen Leather, misschien is het fictie, de legende verteld dit:

Het is een veel verteld verhaal dat de meisjes van Isaan die meestal in één of andere bar in Bangkok of Phuket werken, een farang leren kennen, als ze die farang echt willen houden gaan ze enkele dagen terug naar Isaan en laten een fictieve tattoo zetten door een soort van sjamaan zoals er zijn ginder tegen de grens met Cambodia.

Die fictieve “tattoo” zou erin bestaan dat, éénmaal hij die ergens op het lichaam van het meisje geplaatst heeft, zij terugkeert naar haar farang, als hij die onzichtbare “tattoo” onbewust aanraakt, zou hij voor altijd aan haar vastzitten, hij zal alles voor haar doen en haar nooit verlaten tot hij sterft.

Tot zover de legende.

Iedereen denkt ervan wat hij wil maar wij, farangs doen over het algemeen toch meer voor onze Thaise vrouwen dan wij voor een Europese zouden gedaan hebben, niet?

Misschien iets om over na te denken?

Loung Maak

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Thai tattoo en Isaan tattoo”

 1. PEER zegt op

  Beste Loung Maak,
  Ik ben over de 70, en ik ging in 1969 met ‘n stel naten naar Calella aan de Costa Brava. Vóór ik ‘s-avonds vertrok, het was toen nog 24 uren achter het stuur van m’n mini, zag ik de fabeltjekrant voor het eerst.
  Dáár heb jij klaarblijkelijk jl ook nog naar gekeken! Want onzichtbare tatoos bestaan niet, wel “fake”tattoos.
  En om je hélemaal van je aprôpos te krijgen: ik, als Ned kerel, heb óók ‘n Thai tattoo. Maar wél op m’n linkerkuit. Na het parkeren van m’n motor dichtbij ‘n ander vehikel, zodat ik m’n kuit aan m’n eigen uitlaat verschroeide.
  Nou jij weer

  • Eric zegt op

   Onzichtbare tatoeages bestaan wel hoor…

   Ik ben een keer bij zo’n Ajaan geweest vlakbij de Cambodjaanse grens. Zijn hele tent zat vol met vrouwen waarvan de meeste zo’n onzichtbare tatoeage wilden.
   Ze gebruiken hiervoor olie in plaats van inkt, na het tatoeëren is het nog een paar dagen rood en opgezet, daarna zie je er niks meer van.

   Ze doen dit omdat tatoeages nog steeds een negatief imago hebben, “goede” vrouwen horen zoiets niet te doen.
   En het gaat hun toch voornamelijk om de magische kracht die ze denken dat zo’n tatoeage bezit, niet zozeer om hoe het eruit ziet. Zo’n onzichtbare tatoeage is dus de perfecte oplossing.

   Het zijn trouwens lang niet allemaal bargirls die dit doen, integendeel eigenlijk…

 2. Eric zegt op

  Onzichtbare tattoos bestaan wel degelijk. Mijn vrouw heeft er meerdere in de tempel laten zetten met olie.
  Nadat ze gezet zijn zie je de wond goed, na enkele maanden zie je niets weer.
  Ik raak ze dagelijks aan, ben dan ook nog steeds bij haar… nu jij weer

  • johny zegt op

   Die tattoos bestaan zeker, als je niet steeds lacht om hun bijgeloof maar luistert .Stel die vraag dan maar, ik weet dat ze er zelfs niet zomaar olie voor gebruiken .Er zijn ook meestal lichaamsappen van dieren of mensen ingemengd.Naam man phaai wordt dat genoemd,het geloof in geesten is in Isaan echt heel sterk.

 3. BramSiam zegt op

  Nu de uitlaten van de motorbikes inmiddels beter afgeschermd zijn zullen de Thai tattoos snel uit de mode raken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website