Een heerlijk Thais straatgerecht is Pad Kra Pow Gai (kip met basilicum). Het is misschien wel het meest populaire en meest geliefde Thaise streetfoodgerecht aller tijden.

Vraag een Thai die langer dan een week in het buitenland is wat men bij thuiskomst zal bestellen en Pad Krapow Gai Kai Dao (rijst met kip in basilicum en gebakken ei) staat bovenaan de lijst. Dit gerecht omvat alles wat Thailand is. De smaak, de hitte, de snelheid en vooral de potpourri van geuren waaruit het gerecht bestaat, zullen je versteld doen staan.

Pad Kra Pow Gai is dan ook een populair Thais gerecht dat bestaat uit gebakken kip, heet gebakken met Thaise basilicum, knoflook en pepers. Het gerecht wordt vaak geserveerd met gestoomde rijst en een gebakken ei. De term “Pad” betekent “roerbakken” en “Kra Pow” verwijst naar de heerlijke en geurige Thaise basilicum die wordt gebruikt om het gerecht op smaak te brengen. “Gai” betekent simpelweg kip.

Om Pad Kra Pow Gai te maken, wordt de kip eerst in kleine stukjes gesneden en gemarineerd in vissaus en lichte sojasaus. Vervolgens worden de kipstukjes gebakken in olie, samen met knoflook en pepers. Als de kip bijna gaar is, worden er verse Thaise basilicumblaadjes aan toegevoegd en kort gebakken, waardoor de kruidige smaak en het aroma van de basilicum in het gerecht worden opgenomen.

Het gerecht wordt meestal geserveerd met gestoomde rijst en een gebakken ei. Het ei wordt vaak gekookt met een zachtgekookte dooier, zodat deze kan worden gebroken en vermengd met de rijst, waardoor een romige textuur ontstaat.

Pad Kra Pow Gai is een eenvoudig, maar smakelijk gerecht dat erg populair is in Thailand en bij liefhebbers van de Thaise keuken over de hele wereld. Het is gemakkelijk te bereiden en kan worden aangepast aan individuele smaakvoorkeuren door het gebruik van verschillende soorten pepers of kruiden.

Geserveerd op een bord dampende rijst, is het de perfecte maaltijd om Thailand in de volle breedte te ervaren.

Video streetfood in Thailand: Pad Kra Pow Gai (kip met basilicum)

Bekijk hier de video:

2 reacties op “Video streetfood in Thailand: Pad Kra Pow Gai (kip met basilicum)”

  1. Stan zegt op

    De Thaise naam is ผัดกะเพราไก่ = Pad Kaprao Kai.

  2. lessram zegt op

    Mijn voorkeur gaat naar een alternatief; “Pad Horapa Gai” 🙂
    Ik ben niet zo’n fan van de Krapao (Holy Basil), dus gebruik daarvoor in de plaatst de Horapa Basilicum (Sweet Basil), wat ik juist een van de lekkerste kruiden ever vind.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website