Een heerlijk Thais straatgerecht is Pad Kra Pow Gai (kip met basilicum). Het is misschien wel het meest populaire en meest geliefde Thaise streetfoodgerecht aller tijden.

Vraag een Thai die langer dan een week in het buitenland is wat men bij thuiskomst zal bestellen en Pad Krapow Gai Kai Dao (rijst met kip in basilicum en gebakken ei) staat bovenaan de lijst. Dit gerecht omvat alles wat Thailand is. De smaak, de hitte, de snelheid en vooral de potpourri van geuren waaruit het gerecht bestaat, zullen je versteld doen staan.

Voeg daar de heerlijke geur van knoflook, chili en basilicum aan toe, roergebakken met kip (of welk vlees dan ook) in een gloeiend hete wok en je hebt een gerecht waar de meeste Thais bij watertanden.

Geserveerd op een bord dampende rijst met daarop een krokant gebakken ei van buiten, zacht van binnen, is het de perfecte maaltijd om Thailand in de volle breedte te ervaren.

Video streetfood in Thailand: Pad Kra Pow Gai (kip met basilicum)

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


Rating: 4.71/5. From 7 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website