Pad Sataw

Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze gerechten zijn te vinden in de regio’s. Een voorbeeld daarvan is dit gerecht uit het zuiden van Thailand: Pad Sataw (ผัดสะตอ).

Er zijn vele exotische Thaise gerechten maar deze moet je zeker eens proberen. Je valt haast van je stoel hoe verrassend lekker dit gerecht is. Pad-sataw heeft misschien een vreemde naam want dit gerecht uit de zuidelijke keuken wordt ook stinkboon of bitterboon genoemd. Laat je door deze naam niet afschrikken. De kleine bonen groeien als een soort erwten in een peul, maar ze zijn zeer smaakvol en hun textuur is bijzonder te noemen. Het gerecht heeft een krachtige smaak (licht bitter), een heerlijke aroma en is licht gepeperd.

Pad sataw wordt bereidt met Sataw bonen en garnalen of varkensvlees. Andere ingrediënten zijn: knoflook, groene paprika, zoete basilicum, kaffir limoenblaadjes, vissaus, currypasta en chilipasta. Vers gestoomde rijst maken het geheel af.

Laat je eens verrassen door dit bijzondere gerecht uit de zuidelijke Thaise keuken!


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Geheimen van de Thaise keuken: Pad Sataw (Stink Beans)”

  1. Bert Theunissen zegt op

    Deze stinkbonen zijn in NL in iedere Indonesische toko te koop onder de naam peteh bonen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  2. Christiaan zegt op

    Mijn vrouw maakt dit gerecht af en toe met variaties in de wijze van kruiden. Ik vind het heerlijk.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  3. Erwin Fleur zegt op

    Beste Redactie,

    Ik ken dit gerecht zeker en smaak erg lekker maar, als mijn vrouw deze heerlijke bonen
    als tussendoortje gaat eten ben ik de volgende morgen doordrongen van de knoflook geur.

    Het éénige nadeel van dit gerecht is dat je de volgende dag goed uit je mond meurt.
    ‘Nu en nooit’ zal ik tuinbonen eten(verschrikkelijk bitter) maar bij dit gerecht zijn de bonen
    niet overheersend.

    Leuke tip.
    Met vriendelijke groet,

    Erwin

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website