Thailand Visa vraag Nr 270/21: Multiple entry visa

Vraagsteller: Cok

Ik ga al jaren 6 maanden naar Thailand. Ik neem dan altijd een multiple entry visum. Is dit nog mogelijk, want ik lees hier ooit iets over.

Hartelijk dank voor een antwoord.


Reactie RonnyLatYa

Het is eigenlijk wat normaal dat de Multiple entry visa momenteel wat minder populair zijn omdat de grenzen over land nog steeds gesloten zijn voor reizigers. “Borderruns” zijn daardoor onmogelijk of verplicht via een luchthaven. Bovendien dient er momenteel ook nog bij elke binnenkomst opnieuw aan alle Corona eisen voor binnenkomst te worden voldaan. Ook zijn er binnenkomst eisen in landen die men wil gebruiken om een “borderrun” uit te voeren. Er zijn momenteel niet zoveel reizigers die dat er voor over hebben denk ik en een Multiple entry kost dan ook nog aardig wat meer.

Ik vermoed dat de populariteit van de Multiple entry wel opnieuw zal stijgen indien de grenzen over land weer openen en/of de binnenkomsteisen verder versoepelen.

Op de website staat dat het METV momenteel niet te verkrijgen is

“Multiple-entry tourist visa (METV) remains unavailable”

Information for non-Thai nationals planning to visit Thailand (during COVID-19 pandemic) – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Het STV bestaat enkel al Single entry

Het Non-Immigrant O-A en O-X zijn enkel te verkrijgen als Multiple entry

Al de andere zijn voor zover ik weet nog steeds verkrijgbaar als Single of Multiple entry indien dat vroeger ook het geval was.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 5.00/5. From 2 votes.