Vraagsteller: Eddy

Ik woon reeds enkele jaren in Khon Kaen en ben gehuwd met een Thaise vrouw. Ik heb momenteel een “non immigrant O-A” visum. Kan ik dat omzetten naar een “non immigrant O” visum? Welke stappen moet ik ondernemen?

Bedankt voor uw uitleg!


Reactie RonnyLatYa

Neen, normaal kan je dat niet omzetten. Dit omdat het beide visums zijn van hetzelfde “Type”, beide zijn Non- immigrant visums en van dezelfde “Category”, beide zijn categorie O. (De aanvulling “A” komt van “Approved” wat wil zeggen dat bij de aanvraag al voldaan werd aan bepaalde eisen en een langer verblijf mag toegestaan worden bij binnenkomst. Daarom krijg je bij binnenkomst met een O-A een verblijfsperiode van 1 jaar i.p.v. 90 dagen)

Als je een Non-immigrant O wil zou je eigenlijk Thailand moeten verlaten en terug binnenkomen met een nieuw Non-immigrant O visum.

Momenteel is dit niet zo vanzelfsprekend natuurlijk gezien de eisen die gesteld worden om terug binnen te komen. Maar ik vermoed eerder dat je het vraagt vanwege de verplichte verzekering bij het verlengen van een verblijfsperiode bekomen met een O-A?

Je bent getrouwd zeg je. Dan kan je ook je jaarverlenging aanvragen als “Thai Marriage”. Normaal zal die verzekering dan niet gevraagd worden.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Rating: 4.83/5. From 6 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website