Een uitstekende manier om Bangkok te verkennen is een boottocht op de Chao Phraya rivier. De Chao Phraya speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Bangkok. Door de eeuwen heen werden op de oevers van de rivier vele tempels en andere bezienswaardigheden gebouwd.

De vele vertakkingen van de rivier vormen de kanalen die het hart van de stad met de buitenwijken verbinden. Een boottochtje op één van die kanalen of ‘klongs’ is dan ook een must. Leuk om te bekijken zijn de drijvende marktjes waar je de heerlijkste verse groenten en fruit kan kopen. Het Nationaal Museum, Grand Palace, Wat Po en Wat Arun zijn gemakkelijk te bereiken met de riviertaxi, die stopt bij diverse halteplaatsen.

Twee riviertaxidiensten pendelen heen en weer over de Chao Phraya rivier: de openbare forensendienst, is druk maar goedkoop. Koop een dagkaart voor de Express Boat. Je kunt dan in- en uitstappen waar je maar wilt. Een gids aan boord van de boot geeft tekst en uitleg bij de bezienswaardigheden onderweg. Wanneer de duisternis intreedt weerspiegelt de rivier de vele lichtjes op de oevers. Een avondcruise is de beste manier om de lichten van Wat Arun te zien.

Ga met de Skytrain naar het Saphan Taksin-station op de Silom-lijn in Sathon District. Het station bevindt zich aan het begin van de Taksin-brug, onder Sathon Road, ten oosten van de Chao Phraya-rivier. aar kan je instappen op de Chao Phraya Express Boat.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website