Rondom Chiangmai

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Reisverhalen, Thailand tips
Tags: , ,
25 februari 2019

Aangezien het tere huidje van deze ‘trekvogel’ nogal gevoelig is voor zonnestralen gaat zijn voorkeur niet bepaald uit naar de overigens fraaie Thaise stranden. Neergedaald in Chiangmai geniet hij daar weer van de omgeving. De tweede stad van Thailand heeft heel wat meer te bieden dan de barretjes rondom Loykroh Road, de Anusarn markt of Doi Suthep om maar enkele toeristische trekpleisters op te sommen.

In Chiangmai huur ik graag een auto om van de fraaie omgeving te genieten. Een van de voor mij leukste tochten is de rit naar Mae Rim en vervolgens richting olifanten center en verder. Op 18 april 2016 beschreef ik deze tocht al onder het hoofd ‘Rondje Chiangmai’ (www.thailandblog.nl/thailand-tips/rondje-chiangmai/)

Gedurende enkele jaren is, als ik zo terugkijk, toch wel het een en ander veranderd. Er is ondermeer een nieuwe weg naar Mae Rim aangelegd die om de stad heen voert. Vanuit Mae Rim rij je naar de olifanten over een bochtige weg omzoomd door fraai natuurschoon. Ditmaal sla ik de dikhuiden over en rij verder. Ook Sirikit Botanic Garden laat ik letterlijk links liggen want het overigens mooie park heb ik al enkele malen bezocht.

Een ‘trekvogel’ is steeds op zoek naar andere nog onbekende oorden en volgt ditmaal na ongeveer 5 kilometer vanaf de olifanten een afslag naar rechts.

Het punt staat links van de weg op een richting aanwijsbord aangegeven als Mon Chaem 6 km. Tevens lees ik dat de weg tevens naar het Nong Hoi Royal Project Development Center voert. Op een reclamebord staat aangegeven dat ook Pongyang Zipline & Jungle Coaster aan deze weg is gevestigd. Wat ik me daarbij moet voorstellen is op dat moment slechts gissen geblazen. Even later passeer ik weer een bord met het gegeven dat de weg ook naar de binnen 10 km gelegen plaatsjes Mon Mong, Mon Long, Mon Hnow, Mon Ing-Dow en Mon Muan voert. Neem aan dat het kleine plaatsjes zijn die tot het Royal Project behoren.

Al vrij snel arriveer ik bij een grote parkeerplaats behorend tot het Pongyan Zipline & Jungle Coaster gebeuren. Via trappen en wankele bruggetjes kun je naar boven klauteren. Oudere trekvogels zijn niet bepaald grootse klimmers maar wil toch zien wat daarboven gaande is. Het blijkt een oord te zijn dat meer op jonge dartele zwaluwen is gericht die over een soort achtbaan kunnen snellen of via een kabel omlaag kunnen tollen. Kortom; ik laat dit spel maar aan de jonge vogels over en daal weer omlaag richting mijn bolide om de tocht te vervolgen.

De trekvogel steekt zijn snavel omhoog wappert met zijn staart en slaat de vleugels wijd. Heerlijk toch om verder naar iets totaal onbekends te vliegen en het geplaveide pad te verlaten.

Het bergachtige landschap is mooi en in de verte staan tegen de berghellingen wel honderd tentjes of iets dat daarop lijkt. Het is aardbeien seizoen en maak een stop om in een schitterend gelegen kleine uitspanning met een wijds uitzicht van een koele aardbei shake te genieten.

De tocht gaat verder, de route is betoverend en soms moet een keuze worden gemaakt om of naar links of naar rechts te vliegen. Maakt in feite weinig uit want het blijft leuk en een ook beetje spannend.

Heerlijk om hier rond te dwarrelen maar daarbij moet je toch ook denken aan het luxe leven dat wij Westerlingen leiden in vergelijking tot de mensen die in dit gebied op een zeer sobere manier hun leven moeten slijten. Goed om hieraan zo nu en dan eens te denken en alleen al om die reden is de tocht naar dit gebied waardevol. Het omringende landschap geeft je daarbij een apart tevreden gevoel om tot rust te komen en van het leven te genieten.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Rondom Chiangmai”

 1. daniel VL zegt op

  Joseph
  Deze weg heb ik vroeger meerdere keren gedaan met de fiets en ook op een dag iets verder een weg naar rechts genomen. Heel ver ben ik verder niet meer gereden. Op een gegeven moment was de weg zo steil dat ik achteruit zou kunnen bollen hebben. Enige oplossing stoppen en naast de fiets te voet verder tot ik aan de top van de helling was. Op de flank rechts van mij zag ik twee dames bezig. Fiets aan de kant gelaten en gezocht hoe er bij te komen. Heel de bergflank was beplant met hele rijen rozenstruiken. De dames waren de in bot staande rozen aan het plukken en de botjes werden zorgvuldig overtrokken met een netje. De volgende dag zouden deze op de markt in CM verkocht worden
  Nu rijdt ik tot Nakornping hospitaal. Juist er voor is een weg die naar de 121 ringweg gaat. Volg ik die naar rechts en nadien naar links kom ik aan een meertje Tao… waar het in het weekend nogal druk kan zijn.
  Volg ik de 121 naar links, wat ik meestal doe, Dan volg ik heel de tijd Canal road. Tot Nong Kwai = 121 of tot Rachapruek of tot 700 jaar road. Of gewoon langs achterkant luchthaven. Mogelijks komen we mekaar daar eens tegen.

 2. Wim Wuite zegt op

  Als je vanuit Chiangmai richting Maerim gaat ,ga dan na Maerim linksaf richting Samoeng/ Tiger Kingdom.
  Een stuk voorbij de waterval kom je een benzene/pompstation tegen, sla voor het pompstation rechtsaf richting Soekantara . Dit is de oude weg richting Samoeng., aan deze weg kom je een prachtige waterval tegen en ligt tevens de Eagle Fligt ziplijn. Als je de waterval bezocht hebt volg je nog enkele km de weg om bij een T splitsing te komen ,linksaf ga je via een prachtige weg met mooie vergezichten richting Mon Chaem Volg je de weg rechtsaf vervolg je de weg richting Samoeng na enkele km kom je vlak voor het eerste dorp een prachtige Vietnamese tempel in aanbouw tegen ,Je moet wel goed rechts kijken aangezien hij erg verscholen ligt.(is de moeite waard)
  Bij vervolging van de route einde van de weg linksaf, volg deze weg tot dat je bij een tempel (dorp) komt.
  Voor de tempel sla je rechtsaf en volg je deze prachtige weg, na vele km kom je aan in Samoeng.
  Geniet van deze prachtige tocht .

  Groetjes Wim Wuite.

 3. Thailander zegt op

  Daar heb ik zin in om te doen.
  Dank je wel voor de tips.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website