Rondje Chiangmai

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Reisverhalen, Thailand tips
Tags: , ,
18 april 2016

Niets is leuker dan tijdens een vakantie op eigen gelegenheid leuke plekjes te ontdekken, en in je eigen tempo. Op deze kleine ontdekkingsreis maken we een rondje rondom Chiangmai. Met eigen vervoer gaan we op stap. Dat kan een huurauto zijn of als je over enige conditie en een stevig achterwerk beschikt, gewoon op een motorfietsje.

We rijden de stad uit, passeren het uit bakstenen opgetrokken shopping center Kadsuankaew en slaan op het eerste grote kruispunt van wegen rechtsaf (intersection weg 11). Na anderhalve kilometer rijden we naar links en volgen weg 107, richting Mae Rim. We passeren aan de linkerzijde de golfbaan, de wei met paarden van de artillerie van het Thaise leger en op een groot kruispunt zien we een groot betonen gebouw: de gevangenis. Blijkbaar zijn niet alle Thai even aardig als je de grootte van het complex in ogenschouw neemt.

Rustig doorrijdend zien we op een bepaald moment boven de weg een groot groen richtingsbord en de daarbij behorende verkeerslichten Rechtsaf ga je naar Ban Mae Jo waar de universiteit is gevestigd en rechtdoor naar Mae Teng. We rijden dus gewoon rechtdoor.

Opgelet

Na deze verkeerslichten slaan we bij de daarop volgende verkeerslichten direct linksaf een smalle straat in en dan gaat het feest langzaam beginnen. We passeren de Supha Bee farm waar je een kijkje kunt nemen en even verder zien we de Tita Gallery

De moeite waard om hier even te stoppen en te genieten van een goede kop koffie, eventueel aangevuld met een stuk gebak. Als je prefereert om buiten op het terras te zitten wandel dan toch ook even naar binnen naar de volgende etage waar een paar leuke zitjes zijn gecreëerd.

Resorts voor rustzoekers

Bij Tita Gallery is ook het Mae Rim Resort gevestigd waar je voor een zeer reële prijs kunt verblijven en in alle rust kunt genieten. De weg vervolgend zie je aan de rechterzijde het Four Seasons Resort, The Residence. Tuf er maar even heen en bekijk dit schitterende luxueuze resort waarvoor je de portemonnee wel iets verder open moet trekken. Langs de verder te volgen route zul je nog heel wat meer degelijke schitterend gelegen stekjes tegenkomen.

Attracties

We rijden verder en gaan bij Sai Nam Phung Orchid Thailand’s meest bekende bloem, de orchidee, bewonderen. Overigens komen we verder op deze speurtocht nog een andere kwekerij tegen, Suan Bua Maesa Orchid genaamd.

Op het einde van de weg rijden we naar links en dan zijn de attracties niet meer te tellen. We zien achtereenvolgens de Mae Sa snake farm, ben je een beetje krijgshaftig ingesteld dan kun je op de schietbaan je lusten botvieren. Wat rustiger van aard, bezoek dan maar het Monkey Centre of de Siam Insect Zoo, de Cobra show of maak een rondje te paard. Kortom mogelijkheden te over.

Maesa Elephant Camp

De grootste attractie is evenwel het olifantenkamp dat in een mooi stuk natuur is gesitueerd met aan de wegzijde een riviertje. Als je de olifantenshow wilt bezoeken, en dat is eigenlijk een must, denk er dan aan dat die op de volgende tijden plaatsvinden: 8.00, 9,40 en 13.30. Daarna gaan de dikhuiden rusten. Ooit door een olifant gemasseerd of zien voetballen of werkelijk bewonderenswaardige schilderstukjes zien maken? Het is hier allemaal te zien en na afloop van de show kun je nog een rondje op de rug van Jumbo maken. Even verder ligt Mae-Sa Valley, een resort voor, zoals men het zelf noemt, a diffeent holiday experience. Je kunt er kookles krijgen, parasols leren maken of schilderles krijgen. We rijden weer verder en belanden bij de Queen Sirikit Botanic Garden, voor de tuinliefhebber om te watertanden en voor degenen met minder groene vingers een fraai lustoord.

Eerste geheimpje

Ga mijn meest favoriete lunchadres nu aan de lezers van Thailandblog verklappen. De route vervolgend zie je aan de linkerzijde van de weg een bord met het opschrift Pongyang Angdoi Resort. Parkeer je vervoermiddel daar en wandel naar het bijzonder fraai gelegen restaurant. In een serene rust zul je hier drievoudig genieten van de lunch. Het enige geluid is afkomstig van de natuurlijke waterval. Het resort behoort toe aan een van de Singha hotemetoten, dus verwacht alleen dat bier of een ander tot de familie behorend merk. Plan je trip zodanig dat je tegen lunchtijd daar bent. Zeker weten dat je daarna berenenthousiast de route zult vervolgen.

Vervolg

Vergeet nog te vertellen dat vlak voor het Olifantenkamp Baan Tong Luang ligt. Het is een Hilltribe dorpje waar je verschillende stammen zoals Karen, Lahu, Palong en Hmong in hun klederdracht kunt zien en de handnijverheid kunt bewonderen. Eerlijk gezegd naar mijn persoonlijke mening een beetje Volendam, waarmee ik niets ten nadele van dit mooie vissersdorp en haar bewoners wil zeggen.

Verder rijdend kom je een aantal plaatsen tegen waar ecologisch groente wordt verbouwd. Op het einde van een weg die rechts- naar Samoeng en links afslaand naar Chiangmai voert. Afhankelijk van tijd en interesse kun je als je richting Chiangmai gaat ook nog naar Hangdong rijden. Het is de plaats waar alles wat maar iets met hout van doen heeft wordt geproduceerd of afgewerkt. Meubels, maar ook allerhande snuisterijen van hout. Hangdong, gekscherend door sommigen het ‘Houtdorp’ genoemd kan ook vanuit Chiangmai een aardig uitstapje betekenen. Het rondje Chianmai is daarmee afgerond.

Tweede geheimpje

Moe en voldaan weer terug in Chiangmai en trek in een lekkere kop koffie met een stuk heerlijk gebak? Hier volgt dan mijn tweede geheimpje. Als je vanaf Tapae Road naar de grote brug over de Ping rivier gaat sla je direct over de brug rechtsaf en ga daarna het allereerste kleine straatje aan je linkerhand in. Aan het begin van het straatje zie je tegen de muur een bord met pijl richting “Love at first bite”. Geopend van dinsdag t/m zondag van 10.30 – 18.00 uur. Daar kun je dan in een rustige gelegen tuin nog even namijmeren over deze dag. De koffie is excellent en het gebak home-made.

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Rondje Chiangmai”

 1. rene zegt op

  Aan de rechterkant van deze baan bevindt zich ook het Tigerkingdom, waar je kunt wandelen tussen de tijgers en je laten fotograferen tussen en met deze dieren, tot je meerdere eer en glorie in het huisland.

  Als je een heel eind verder de baan volgt, zie je op een gegeven moment aan de rechterkant een grote tempel. Net daarvoor is een baantje met vooraan een schuilhokje. Als je dat weggetje bergop volgt, kom je aan een Hmongdorp, heel mooi met een schooltje. Als je daar verder doorrijdt kom je aan een viewpoint vanwaar je een heel wijds overzicht hebt van de streek. Je kunt er afdalen in de vallei waar je nog meer dorpjes van bergvolkeren kunt vinden, die voor het merendeel van de groententeelt leven. De wegen zijn er intussen fel op vooruit gegaan, maar je mag nog altijd geen hoogtevrees hebben want de baan is niet afgebakend. Maar toeristen zie je er bijna nooit.

 2. HenkW zegt op

  Je ziet er inderdaad weinig toeristen, het is er mooi, vooral de hellinging begroeit met landbouw producten. Er zijn weinig wegwijzers en verkeersborden. Veel plezier.

 3. Olav zegt op

  Ik heb de trip vorige maand gemaakt maar ben doorgereden naar Samoeng, echter zo’n 5 km voor je Samoeng bereikt ben ik linksaf geslagen en doorgereden naar Hangdong. Dit is werkelijk een prachtige weg om te rijden en zeer de moeite waard.
  Ben van plan het volgende week nog eens te rijden maar dan andersom, een tocht die nooit gaat vervelen.

 4. Ria en Wim zegt op

  Heb ik ook nog een geheimpje!
  Stel…je slaat op de 107 het stoplicht waar je naar het “four Seasons Resort” gaat in,net even voor het” four Seasons Resort ” ga je aan de linkerkant het smalle straatje in,(op de hoek een huis met een rood dak) deze straat rij je helemaal af tot je bij een reklame-bord komt met…Sala Cafe ook daar weer,maar dan aan de rechterkant een rood dak,daar sla je links in,tot je op een splitsing komt,daar weer links in slaan,het is een asfalt weg maar gaat over in een zandweg gewoon door rijden tot je aan je linkerkant Sala Cafe ziet,en nu kun je genieten van een prachtige plek en hele goeie koffie met allerlei soorten home made gebak,maar ook voor een etentje,wel even oppassen het is tot 18.00 uur geopend.
  http://www.salacafe.org

 5. jan splinter zegt op

  Ik heb ook een tip net voor de ingang van het olifantenkamp gelijk rechts dat bergwegetje oprijden dan kun je zo de weg helemaal rondt die berg volgen. En als je geluk heb zie de olifanten gewassen worden s,middags beneden in het dal. Dan alsmaar door blijven rijden dan kom je van zelf weer op de hoofdweg aan is wel een eindt rijden, zeker de moeite waard Het beste kun je het op de moterbike doen,, is een rit van paar uur .Dus op tijd stopen anders heb je een houten kont van die zadels die daar op die moterbike hebben

 6. Ger zegt op

  Het is een leuke tocht die je beschrijft met vele mogelijkheden tot vertier. Echter een opmerking. De ‘paarden” van de artillerie zijn geen paarden maar muilezels. Deze worden ingezet bij bijv. zoektochten in de bergen. O.a toen er vorig jaar een helikopter was neergestort in het Noorden.

 7. mike1966 zegt op

  Vanuit Chiangmai (ongeveer 100km) richting Pai

  heb je ook nog de Pong Duet Hot Springs,
  je kan er een bad nemen in het water van de warme geisers
  heel ontspannen, prachtig stuk natuur
  massage

 8. Wim zegt op

  Net de dagtocht en daarna met de beelden van mijn motor camera dit filmpje gemaakt. Ook de moeite waard. Dagtrip naar Chaeson Nationaal Park (motor).

  https://youtu.be/50D6gbJ9_Ao


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website