Chiang Mai & Mae Hong Son

Door Redactie
Geplaatst in Chiang Mai, Steden, Thailand tips
Tags: ,
28 oktober 2021

Chiang Mai werd in 1296 gesticht door Koning Mengrai. Letterlijk vertaald betekent Chiang Mai: nieuwe stad. Het is de grootste en belangrijkste stad in het noorden van Thailand. Er is een duidelijk contrast met Bangkok. Het klimaat is er milder, vooral minder vochtig en het tempo niet zo hectisch. 

Het prachtige Chiang Mai ligt op 750 kilometer ten noorden van Bangkok, je vliegt er in een uur naartoe. Met de bus neemt de reis 11 uur in beslag. Met de trein doe je er zelfs 13 uur over. De stad ligt in een vallei op 310 meter boven zeeniveau en wordt omgeven door prachtige natuurgebieden, heuvels en bergen, waaronder de indrukwekkende Doi Inthanon. Met een top van 2565 meter is dit hoogste berg in Thailand.

De inwoners van deze provincie hebben een cultuur die op veel punten afwijkt van die in de rest van het land. Het zijn veelal boeren en handwerkers met een eigen dialect, eigen gebruiken, eigen festivals, eigen architectonische tradities, eigen inheemse kunstwerken, eigen dansen en een aparte keuken. De bergstammen dragen bij aan het speciale en kleurrijke karakter van Chiang Mai en omgeving.

Ga je voor het eerst naar Thailand en wil je de authentieke Thaise sfeer proeven? Neem dan zeker Noord-Thailand en Chiang Mai op in je rondreis. Je zult er geen spijt van krijgen.

Mae Hong Son

Mae Hong Son

Mae Hong Son

Liefhebbers van natuur moeten zeker ook afreizen naar de provincie Mae Hong Son in Noord-Thailand. Op ongeveer 925 kilometer ten noorden van Bangkok ligt tevens de gelijknamige hoofdstad.

Jarenlang een onontsloten gebied waarvan het overgrote deel bestaat uit bergen en bossen. Dit gebied is een waar eldorado voor de rustzoeker en natuurliefhebber.

De provincie Mae Hong Son is maar liefst 483 kilometer lang en vormt voor belangrijk deel de grens met Myanmar. Het is daarom geen toeval dat de kleine hoofdstad van de gelijknamige provincie een Birmaanse sfeer uitademt waarvan de tempels en vele gebouwen getuigen zijn.

Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website