• De bewoners van het gehele district Bang Khen, Sena Niwet housing estate Project II, Jarakhae Bua sub-district en Sam Wa Tawan sub-district dienen te evacueren.
 • De sub-districten Sai Kong Din en Kong Din Tai, het gehele district Nong Chok en het sub-district Bang Chan lopen mogelijk onder water.
 • Het Flood Relief Operations Command, het crisiscentrum van de regering, meldt dat de stuwen in Khlong 8 en 10 niet gesloten kunnen worden vanwege sterke weerstand van bewoners uit de nabijgelegen ondergelopen woonwijken. Indien de stuwen niet kunnen worden gesloten, lopen vijf districten onder water. [Zie voor de lokatie van de khlongs kaartje op homepage.]
 • De situatie in het westen van Bangkok is volgens de gouverneur onzeker daar het water zich verspreidt. Een groot deel is afkomstig uit de provincie Nakhon Pathom. De gouverneur zegt dat meer pompen moeten worden ingezet. De drainagecapaciteit is het westen is aanzienlijk minder dan in het oosten.
 • De Khlong Maha Sawat is overstroomd en heeft delen van het westen van Bangkok onder water gezet.
 • De gemeente doet verwoede pogingen vloedwallen aan te leggen en te versterken in Thon Buri. Waterpompen zijn ingezet om 100 kubieke meter water per seconde af te voeren.
 • Het water in Ayutthaya blijft zakken en dat is volgens de woordvoerder van het Froc een goed teken voor Bangkok. Maar water uit Pathum Thani moet nog Bangkok instromen.
 • Het water op de Ram Intra weg blijft stijgen. Bij Central Department staat het 40 tot 50 cm hoog. Shopping Island ging dinsdagavond dicht, omdat het parkeerterrein onder water staat. De versmarkt in Min Buri is ook overstroomd.
 • Water uit het Prapa kanaal stroomde de Pracha Chuen weg op richting het Major Ratchayothin complex in het district Chatuchak.
 •  In het westen van Bangkok verspreidt het water zich verder. Vijf districten zijn nog watervrij.
 • Woordvoerder Chavanond Intarakomalyasut van de Democratische partij dringt er bij de regering op aan de demonstranten in het district Khlong Sam Wa ervan te doordringen dat ze rekening moeten houden met het nationaal belang. Volgens Chavanond moet de regering hen herstelmaatregelen ter compensatie beloven. De stuw werd maandag beschadigd door boze bewoners. Indien gesloten zorgt hij ervoor dat de binnenstad van Bangkok gevrijwaard blijft van water.
 • Anond Snidvongs, directeur van het Geoinformatics and Space Technology Development Agency, hoopt dat de aanleg van een vloedwal met grote zandzakken langs Khlong Rangsit Prayoosak het watervolume beperkt dat uit noord Bangkok komt. De werkzaamheden zijn vrijdag klaar. Water uit de noordelijke districten Don Muang, Lak Si en Bang Khen kan dan binnen een week afgevoerd worden. Waterafvoer uit het westen van Bangkok duurt zeker een maand, omdat 1,7 tot 2 miljard kubieke meter water uit Ayutthaya de Khlong Maha Sawat instroomt, die al aan het overstromen is. Ook in het oosten van Bangkok is de ellende nog lang niet voorbij.
 • NGO’s en burgergroepen roepen de regering op om tijdelijk onderdak, geregeld door bewoners zelf, te ondersteunen in plaats van hen te evacueren naar afgelegen plaatsen. Te denken valt aan lokale hoge gebouwen, zoals de eerste en tweede verdieping van scholen, tempels, gezondheidscentra en districtskantoren. Degenen die weinig last ondervinden zouden in hun huis moeten kunnen blijven, terwijl ze hulp van een evacuatiecentrum krijgen. De regering moet de evacuatiecentra voorzien van voedsel, water, medicijnen enzovoort. Door deze maatregelen zijn de bewoners redelijk veilig en lopen ze minder risico op stress, aldus de desbetreffende organisaties.
 • Ambtenaren die in het Government Complex aan de Chaeng Watthanaweg werken, moesten gisteren na vijf vrije dagen door een meter water waden om hun kantoor te bereiken. Ze droegen shorts en T-shirts en verkleeden zich in het gebouw. Zo’n 70 procent kwam opdagen. De meesten kwamen per bus, omdat ze hun auto op een veilige plaats hebben geparkeerd.
 • Staf van CAT Telecom, Thailand Post Co en TOT (Telephone Organisation of Thailand) had het gemakkelijker. Het bedrijf had een shuttlebus geregeld vanaf de bushalte op de flyover.
 • De kantoren van het Administrative Court, de procureur-generaal en de Central Intellectual Property and International Trade Court bleven gesloten. De staf heeft voorlopig vrij.
 • Het Department of Special Investigation heeft het personeel dat in overstroomde gebieden woont, toestemming gegeven thuis te blijven.
 • Soldaten kunnen het werk niet meer aan. Ze distribueren voedsel en evacueren bewoners. De minister van Defensie heeft andere overheidsdiensten gevraagd bij te springen. In het district Bang Rakam (Phitsanulok) zijn soldaten bezig het vervuilde water te bestrijden met EM (Effective Microorganism). Soldaten van de Army Engineer Department hebben het onkruid in Khlong Hok Wa weggehaald, iets dat de gemeente Bangkok had moeten doen. De luchtmacht is in samenwerking met het Royal Irrigation Department bezig het water uit luchthaven Don Mueang weg te werken.
 • Japan heeft nog eens 400 miljard baht aan hulpgoederen toegezegd plus grote waterpompen, motorboten, mobiele toiletten en waterfilters. Eerder kreeg Thailand al goederen ter waarde van 21,84 miljoen baht.
 • Het openbaar vervoerbedrijf van Bangkok stelt drie bussen ter beschikking om 400 bejaarden uit het Ban Kae tehuis te evacueren. Ze gaan naar een studiecentrum in Ratchaburi. Met de verhuizing zijn twee à drie dagen gemoeid.
 • Het Marine Department heeft 56 motorboten ter beschikking gesteld aan het leger. De boten kunnen 12 passagiers vervoeren. Ze doen dienst in Bangkok en aangrenzende provincies. De dienst leent ook 13 platbodems uit. Nog eens 14 motorboten worden gebruikt in Ayutthaya en 12 in Nakhon Sawan. Als ze daar niet meer nodig zijn, gaan ze naar Bangkok. De dienst heeft ook 13 boten ingezet in de monding van de Khlong Rangsit Prayoonsak in Pathum Thani. Ze liggen er met draaiende motoren en schroeven om de waterstroom te versnellen, een methode die volgens experts geen enkel nut heeft.
 • Slachtoffers van de overstromingen kunnen zich opgeven voor een banentraining tijdens hun verblijf in een evacuatiecentrum. De vergoeding bedraagt 120 baht per dag. Wanneer ze de cursus hebben afgerond, helpen de autoriteiten bij het zoeken naar een baan. Ze kunnen ook te werk worden gesteld in een opvangcentrum.
 • Twee van de drie grote Japanse producenten van motorfietsen, Honda, Yamaha en Suzuki, weten niet wanneer ze hun productie kunnen hervatten omdat de levering van onderdelen stagneert. De fabriek van Yamaha in Bang Na-Trat heeft weliswaar geen last van water, maar moest de productie toch 10 dagen geleden stilleggen. Ze hoopt die na november te kunnen hervatten. Ook de fabriek in het zwaar overstroomde Thanyaburi (Pathum Thani) van Suzuki ligt stil, alhoewel de fabriek zelf niet onder water is gelopen. Onderdelen ontbreken en arbeiders kunnen de fabriek niet bereiken. Honda stopte op 11 oktober in Lat Krabang en hervat de productie vrijdag.
 • De 28ste Thailand International Motor Expo van 1 tot 12 december in de Impact Challenger Hall in Muang Thong Thani gaat ondanks de overstromingen door. Volgens de organisatoren biedt de expo een goede gelegenheid voor de bezoekers om de zorgen over de watersnood even te vergeten. Zesendertig auto- en vier motorfietsenproducenten presenteren hun nieuwste modellen.
.


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Kort overstromingsnieuws (update 2 november)”

 1. hj.han zegt op

  Snap er niets van ik lees niets over het land thailand alleen bangkok vreemd.
  Of is het zo dat de mensen in het land nie zo belangrijk zijn.
  Ik heb 23 jaar in thailand gewoond in Sukhothai daar lees of hoor je ook niets van .
  Mijn huis is weg door de overstroming wat nu ik zit hier in nederland sinds 2009

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • dick van der lugt zegt op

   Deze berichten zijn ontleend aan Bangkok Post. De berichtgeving is momenteel erg op Bangkok gericht. Over de provincie lees ik zo goed als niets. Dat zegt iets over het redactioneel beleid van de krant.
   Overigens zijn de grote dagbladen in Nederland ook erg op de stedelijke randstad gericht. Maar die hebben tenminste nog correspondenten in de provincie, die soms artikelen leveren.
   Ik denk dat Bangkok Post geen correspondenten ter plaatse heeft.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • rene zegt op

   Het is inderdaad al altijd zo geweest. Thailand = Bangkok. De rest van de het land hangt daar maar wat aan vast en is niet belangrijk. Hoogstens wordt nog wat aandacht besteed aan de omliggende provincies.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website