Suvarnabhumi Airport

Gisteren, op de eerste dag van de hervatting van het Test & Go programma, arriveerden op luchthaven Suvarnabhumi ruim 2.500 buitenlandse passagiers met 46 vluchten.

Volgens Kittipong Kittikachorn, de algemeen directeur van de luchthaven, kwamen de vliegtuigen vooral uit nabijgelegen landen zoals Maleisië en Singapore maar ook uit Europa. Het ging op passagiers die al in het bezit waren van de Thailand Pass.

Het ‘Test & Go’ programma is vanaf 1 februari weer beschikbaar voor nieuwe aanmeldingen. De regels zijn vrijwel als voorheen alleen er is een een tweede PCR-test bijgekomen tijdens de 5e dag van je verblijf.

Saksit Mungkarn, voorzitter van de Tourism Council of Trat, zegt dat Koh Chang klaar is om toeristen te verwelkomen onder alle programma’s, inclusief de zevendaagse sandbox en het Test & Go programma. Ongeveer 45 hotels op Koh Chang bieden 4.000 kamers aan die voldoen aan de Safety and Health Administration (SHA) Plus-normen, zei hij. Sommige kamers zullen dienen als quarantainefaciliteit voor besmette toeristen die asymptomatisch zijn of milde symptomen hebben.

“Koh Chang is nu volledig voorbereid. We wachten gewoon op toeristen. Vóór de pandemie stroomden bezoekers in groten getale naar Koh Chang tijdens het Chinese Nieuwjaar. Maar dit jaar was het erg rustig”, zei hij

Er is ook een plan om Koh Kood, een blauwe zone, te heropenen met een verbeterd medische systeem.

Bron: Bangkok Post

Rating: 1.44/5. From 9 votes.
Please wait...

10 reacties op “Test & Go weer van start: Eerste dag 2.500 aankomsten op Suvarnabhumi”

 1. Willem zegt op

  Gisteren, 1 februari om 09.00 is de aanvraag van Test & go weer geopend. De eerste aankomsten van deze test & go kunnen pas is een aantal dagen arriveren. Formeel dienen er 7 dagen tussen de aanvraag en de reis te zitten. In de praktijk zou dat ook sneller kunnen maar zeker niet de eerste 2 dagen.

 2. Eric zegt op

  Testen voor vertrek, testen na aankomst.. Na 5 dagen weer getest worden? Dealbreaker. De gemiddelde vakantieganger heeft volgens mij geen zin om de eerste 5 dagen van z’n vakantie met angst en beven af te tellen tot ie z’n tweede (wel, derde in 1 week) test mag laten afnemen.

  Dit virus verspreid zo makkelijk en dan is nog er nog een behoorlijke kans op een “false positive” waardoor je de kans loopt op verplichte quarantaine wat voor velen tot stress zal lijden en zo niet dan ben je alsnog (hoeveel zijn het er? 10?) dagen van je vakantie kwijt.

  De rollen zijn nu omgedraaid: Thailand mag nu een keer kijken hoe de Filipijnen het ervan afbrengt. ‘t Zou mij niet verbazen als Thailand over een maand alleen nog een negatieve PCR-test bij vertrek verlangt, het hele quarantaine-circus laat vallen en enkel nog gevaccineerde reizigers toelaat. Ik zeg niet dat dit logisch is (geprikt = alsnog positief getest + overbrengen virus) maar niets is meer logisch sinds begin 2020.

  Hoop ik dat een vaccinatie i.c.m. negatieve test VOOR vertrek voldoende is? Ja.

  • theiweert zegt op

   Zou, die dan wel zijn/haar hele vakantie met angst en beven zitten.
   Want als hij na zijn/haar vakantie terug wilt en als nog positief getest wordt, mag die ook niet terug vliegen.
   Momenteel is reizen altijd een risico die neem je of niet.

 3. Marco zegt op

  Maar hoe kwamen die mensen dan aan een Thailand Pass voor de nieuwe regeling? Omdat je pas sinds 1 februari een Test&Go Thailand Pass kunt aanvragen die onder de nieuwe regeling valt.

  • Dennis zegt op

   Niet. Dit zijn mensen die de ‘oude” Thailand Pass hebben aangevraagd. Er zullen de komende tijd nog steeds mensen arriveren met een “oude” Thailand Pass.

   De kop boven het artikel (overgenomen uit Bangkok Post) is dan ook erg suggestief. Alsof het 2500 mensen zijn die de nieuwe T&G hebben aangevraagd, maar als je goed leest dan zie je dat het niet zo is. Het zijn 2 feiten die zijn samengevoegd in 1 suggestieve kop; Dat 1 februari de startdatum is van het nieuwe T&G en dat er gisteren 2500 mensen zijn aangekomen in Thailand. Maar beiden hebben niets met elkaar te maken.

 4. TH.NL zegt op

  Dat zijn er niet veel zeg. Gemiddeld maar 54 personen per vliegtuig.
  De Bangkok Post “vergeet” er bij te vertellen dat men voor de 5e dag ook weer een hotel moet boeken en er verblijven. Ik vraag me af hoeveel echte toeristen er van die 2500 waren.

  • jan zegt op

   Voor ” Echte” toeristen is een hotel boeking toch geen zo’n groot probleem. Ze moeten toch ergens overnachten. Dat is veel meer een probleem voor langverblijvers, mensen die hun eigendom hebben of bij kennissen ( Familie of vriendin ) verblijven in Thailand.

   Maar met al die regels zijn volgens mij ” Echte toeristen” zeldzaam op het ogenblik in Thailand.

 5. Jay zegt op

  De 2.500 aankomsten op de eerste dag hebben niets te maken met het Test & Go Versie 2. Ik vraag mij af hoeveel mensen er zullen gaan voor de versie 2; na je eerste (negatieve) covidtest heb je 3 dagen de tijd om te doen en gaan waar je wilt, en dan maar hopen dat je niet besmet raakt, of wil je dit ontwijken en zoveel mogelijk op de hotelkamer blijven tussen de eerste en de tweede test…

 6. Patrick zegt op

  Nu, ik geef de mensen de goede raad om dit artikel maar eens te lezen voordat ze besluiten om alsnog naar Thailand te gaan, tenzij u genoeg pecunia heeft.
  https://scandasia.com/warning-against-traveling-to-thailand/

  • Ja, maar daar is ook voor gewaarschuwd. Men kan het beste een Thaise verzekering nemen want die dekt vrijwel alle kosten. Zie hier: https://www.thailandblog.nl/reizen/inreisvoorwaarden-covid-19/naar-thailand-met-uw-eigen-nederlandse-of-belgische-reisverzekering/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website