De 50.000 USD verzekeringsplicht voor Thailand (voorheen 100.000 USD) zal voorlopig nog wel in stand blijven. Het is toegestaan om hiervoor buitenlandse verzekeraars te gebruiken.

Veel mensen zoeken dus een oplossing bij de Nederlandse of Belgische maatschappij waar ze al een verzekering hebben lopen. Een aantal verzekeraars schrijft probleemloos het vereiste certificaat uit. Het is op die manier op de goedkoopst mogelijke manier geregeld maar pas op, hier kan een groot risico aan kleven.

Tot op heden, worden positief geteste mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat geldt ook voor mensen die geen symptomen hebben. En hier kan het mis gaan bij buitenlandse verzekeraars. Die kunnen namelijk het standpunt innemen dat ze geen dekking hoeven te bieden aangezien men niet ziek is en geen behandeling ondergaat. Logisch, waarom zouden zij op moeten draaien voor een Thaise overheidsmaatregel. Zo’n opname kan – afhankelijk van het ziekenhuis – een zeer kostbaar grapje worden. Bedragen van 200- tot 300.000 baht zijn geen uitzondering.  Thaise verzekeraars hebben door de Thaise overheid opgelegd gekregen dat ze ook in deze situaties dekking moeten bieden.

Ondanks dat het een extra uitgave is, kan het toch verstandig zijn alsnog een extra Thaise polis erbij te nemen, speciaal voor dit soort situaties. Diverse online opties zijn te vinden op: https://www.aainsure.net/nl-COVID-100000-usd-insurance.html
Voor vragen kan contact worden opgenomen met: benny@aainsure.net

Alles mag in het Nederlands.

Overigens zijn er nog geen maatschappijen die al met een 50,000 USD plan zijn gekomen, vandaar dat de 100,000 USD plannen nog worden gebruikt.

Ingezonden door Matthieu

9 reacties op “Naar Thailand met uw eigen Nederlandse of Belgische (reis)verzekering”

 1. Cornelis zegt op

  Het lijkt erop dat die nieuwe 50.000 USD eis qua dekking verder gaat dan de 100.000 USD eis. De Ambassade spreekt nu van een ‘medical insurance’ zonder dat de eerdere beperking tot dekking van Covid-gerelateerde kosten wordt genoemd.

  • Cornelis zegt op

   Ik zag dit vanmorgen bevestigd in de Bangkok Post:
   ‘For foreign travellers, they have to make sure that their insurance policy does not only specify Covid-19 health coverage. It should cover other kinds of sickness as well as hospitalisation expenses.’

   https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2206023/rules-for-travellers-clarified

 2. Cornelis zegt op

  Geen van de op de genoemde website genoemde/beschreven verzekeringen biedt een mogelijkheid voor 75-plussers, zie ik. Sommige gaan zelfs niet verder dan 64 jaar.

 3. kop zegt op

  Deze Thaise verzekering gaat tot 99 jaar:

  https://www.tipinsure.com/CovidRegional/product_detail

  Kosten ca. 60 Euro per maand

  • Cornelis zegt op

   Voor 60 euro per maand voor een brede en tot 50.000 USD dekkende zorgverzekering – immers, niet alleen Covid-dekking – kom je er echt niet……

 4. Michel zegt op

  Beste,

  Juist contact gehad met mijn verzekeraar bij Europ Assistance.
  De ziekenhuiskosten bij positief testen bij aankomst voor Corona zelfs indien je niet ziek bent worden vergoed door Europ assistance.

 5. Leendert Eggebeen zegt op

  Had bij AXA Thailand nagevraagd. Zij bieden de verzekering voor 50.000 bereids aan.

 6. Frank zegt op

  Voor diegenen, die in Nederland via DSW zijn verzekerd…

  Zij geven een perfecte verklaring uit in het Engels, met vermelding van de bedragen, zoals de Thaise overheid graag wil zien.

  • Bas zegt op

   beste Frank,

   betreft dit een reguliere ziektekostenverzekering van DSW of heeft DSW ook een speciale reisverzekering?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website