Er is de laatste tijd op social media nogal wat ophef over de verzekeringspolis van Coris. Wij bij AA Insurance bieden deze polis ook aan dus het lijkt me goed om enige misverstanden uit de weg te ruimen.

Lezersvraag: Ervaring met CORIS reis- en ziektekostenverzekering?

Is de Coris polis een ziektekostenverzekering?
Ondanks dat de polis als zodanig wordt gepresenteerd door een aantal partijen, is het dat beslist niet. Het is een reisverzekering. Dat betekent dat alleen urgente medische zaken zijn gedekt en er geen sprake is van automatische verlenging. Verwacht van de Coris polis dan ook niet meer dan dat u van een reisverzekering in Nederland of België zou verwachten. Als u vanuit Nederland 3 maanden op vakantie gaat naar het buitenland, verwacht u niet dat u op kosten van de reisverzekering tijdens de vakantie een nieuwe heup kunt laten plaatsen, een chemokuur kan volgen of uw hoge diabetesmedicatie kunt claimen. Verwacht dit ook niet van Coris.

Hoe wordt omgegaan met reeds bestaande aandoeningen?
Alle reeds bestaande aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten e.d. zijn uitgesloten van dekking tenzij het wordt geclassificeerd als “Acute deterioration of chronic illnesses” (acute verslechtering van chronische aandoeningen). Daarvoor geldt een beperkte dekking.
Daarnaast is er bij aanvragen geen medische vragenlijst dus bij twijfel zal men altijd de medische voorgeschiedenis gaan onderzoeken.

Moet u nog een adres in Nederland of België hebben?
Nee dat is niet nodig. Maar bedenk u goed dat het een reisverzekering is. In het geval van een ernstige ziekte of ongeval, zal Coris alleen die medische kosten vergoeden die nodig zijn om u weer fit genoeg te maken om terug te reizen naar uw moederland. Als u echter in Thailand woont, heeft het geen zin om u terug te laten reizen naar uw moederland als u daar geen verzekering/huisvesting heeft. Op dat moment stopt de dekking door Coris in Thailand.

Ben ik het jaar rond verzekerd in Thailand?
Ja, dat is geen probleem. U bent alleen niet verzekerd in uw moederland.

Heeft Coris een vestiging in Thailand?
Nee. In de media presenteert een partij op Koh Samui zich als Coris maar deze partij is gewoon een broker zoals wij dat zijn.

Dekt Coris voor Covid?
Nee.

Zijn de premies overal gelijk?
Nee. Met verbazing zien we dat sommige partijen een bedrag bovenop de standaardpremie zetten. Met verbazing omdat dit eigenlijk een doodzonde is in verzekeringsland. Bij ons is de premie dan ook – afhankelijk van het gekozen plan – 15 tot 18 % lager. De partijen die de standaardpremies verhogen, doen dit met het excuus dat ze er een gratis COVID verzekering bij doen. Dat is echter een polis van 850 baht met slechts 100,000 baht dekking voor medische kosten ten gevolge van COVID. Veel mensen denken dat ze voor 1,000,000 gedekt zijn maar dat bedrag komt alleen beschikbaar als men in coma raakt door COVID of komt te overlijden. Voor het bedrag van de verhoogde premie kunt u een dergelijke COVID verzekering zelf een keer of 4 betalen.

Kan ik mijn Thaise wederhelft meeverzekeren?
Nee, mensen met de Thaise nationaliteit die in Thailand wonen, worden niet geaccepteerd.

Staat AA Insurance achter de Coris verzekering?
Als verzekeringstussenpersoon streven wij er naar om iedereen op een veilige manier te verzekeren. Echt veilig is alleen een goede ziektekostenverzekering. Hier hangt echter een prijskaartje aan, zeker op hogere leeftijd. Voor mensen die dat niet kunnen bekostigen, is de Coris optie – ondanks de beperkingen – een betaalbare oplossing.

7 reacties op “Reactie van AA Insurance op de lezersvraag over de verzekeringspolis van Coris”

 1. Rene Martin zegt op

  Bedankt voor de duidelijke informatie.

 2. Victor Kwakman zegt op

  AA doet haar en reputatie naam wederom eer aan. Helder en duidelijk verhaal waarvoor dank AA!

  • Bob, Jomtien zegt op

   Hierbij sluit ik mij volledig aan. Jammer dat velen nogimmer niet de weg naar deze agent kunnen vinden. Vestigingen in Chang Mai, Phuket, Pattaya city en Hua Hin.

 3. Lung addie zegt op

  Dit is tenminste klare, duidelijke en professionele informatie waar we veel aan hebben.

  Met dank aan Mr Mathieu.

 4. Roger zegt op

  Moderator: Uw vraag is erg onduidelijk. AA Insurance is geen verzekeraar maar een tussenpersoon. Wellicht bedoelde u Coris? Formuleer uw vraag voortaan wat beter.

 5. John zegt op

  Niets dan lof voor AA, niet alleen voor de persoonlijke benadering en helder advies maar ook voor de regelmatige ondersteuning en bijdages aan diverse charity instellingen in Thailand. Applaus!

 6. Nicky zegt op

  Doordat wij beiden ouder zijn en onderliggende ziektes hebben zoals hoge bloeddruk, diabetici. Kom je eigenlijk niet meer in aanraking voor een gewone ziektekostenverzekering. Tenzij bijna onbetaalbaar. Wij hebben beide Coris genomen, om toch iets te hebben. Wel met optie botbreuken. Wij worden nu eenmaal niet jonger. Daarbij zien we het meer als een soort ongevallen verzekering. Heb je in ieder geval wat


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website