Lezersvraag: Ervaring met CORIS reis- en ziektekostenverzekering?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
17 februari 2021

Beste lezers,

Heeft iemand ervaring met CORIS reis- en ziektekostenverzekering. De prijzen zijn goed betaalbaar voor de ziekteverzekering.

Graag reactie of het een goede optie is.

Groet,

Hans

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

9 reacties op “Lezersvraag: Ervaring met CORIS reis- en ziektekostenverzekering?”

 1. Barry Janssen zegt op

  Ben sinds 1 Januari jl. lid van CORIS. Heb eeb dekking vooor Euro 100.000.- em heb daarnaast (gratis) een
  COVID19 verzekering gekregen met een dekking van Baht 1.000.000.-
  Mijn jaar premie is ca. Baht 61.500,- dus een stuk goedkoper dan bij de nederlandse verzeringsmij.
  De communicatie loopt goed via hun kantoor in Koh Samui, zowel in het Engels als in het Duits.
  Heb nog geen medische declaratie behoeven in the sturen en hoop dat dit nog even duurt. Zij stellen voor
  deiginele declaraties per aangetekende post te sturen naar het Hoofdkantoor in Slovenia en kopien naar Koh
  Samui zodat zo het goed in de gaten kunnen houden.
  Hoop dat je hier wat aan hebt,
  Groetjes
  Barry Janssen

  • Rick zegt op

   Beste Barry,
   Ik heb eens even op de website van Coris Insurance gekeken maar lid worden is alleen mogelijk voor groepen zoals een reisbureau-organisatie.Dus GEEN induviduele reizigers.

   • Lung addie zegt op

    Klopt totaal niet. Het is wel een reisverzekering en kan voor verschillende periodes afgesloten worden, tot maximum 1 jaar. Na een jaar moet je weer een nieuwe aanvraag en inschrijving doen. Ik heb hier een zeer goede vriend, vast in Thailand wonende. Hij heeft zich een paar weken geleden ingeschreven, dit na verschillende chatcontacten, en had hiervoor geen reisbureau nodig en hoefde geen individuele reiziger noch tot een reisgroep te behoren.

 2. bona zegt op

  In verband met deze verzekering en de tegenstrijdige berichtgeving hieromtrent heb ik enkele vragen gesteld rechtstreeks aan het agentschap in Thailand.

  Hieronder mijn vragen en de gekregen antwoorden.

  – Is contact address in Belgium with my daughter OK? — we need any address in Belgium. Your daughter address is OK
  – Is it possible to take out health insurance with you on the basis of this information? — YES we have many clients living abroad long time
  – Since I will be permanently living in Thailand and have no intention of ever returning to Belgium, can this insurance only be used as health insurance in Thailand? — Yes you can use this insurance everywhere except Belgium.
  – Is there coverage regarding Covid-19 as well? — Coris insurance does not cover COVID-19, but we give FREE COVID-19 insurance by Thai company if you order 1year health insurance.
  – Which hospitals can I go to in and around Pattaya? — company works with all hospitals. In Thaialnd with BKK Hospitals also. If you need to visit hospital you have to contact assistance.
  – Is there an office / agent in Pattaya or is all contact only via email? — We have sales office in Samui. In Pattaya we have two consultants: German-English speaking and Dutch — English speaking.
  Uiteraard ben ik geïnteresseerd in enige bevindingen, dit zowel positief als negatief.

 3. Driekes zegt op

  @ Rick,
  Ik woon in Thailand en heb als indivudueel een verzekering bij coris afgesloten.
  Je kan dit doen rechtstreeks bij coris in Ko Samui, nederlandersoverzee en aa insurance hua hin.
  Je kan er een covid verzekering bij nemen maar dit is minimaal en zeker niet kostendekkend.

 4. Reginald zegt op

  AA insurance.nederlandse verzekerings makelaars.pattay Benny De baas Matthieu kantoor kosamoei denk ik of gewoon op AA assurrance klikken zij hebben coris in hun portefeuille.
  Succes.

  • bona zegt op

   Aangezien zowel AA insurance als Nederlandersoverzee deze verzekering aanbieden zie ik geen reden om deze maatschappij niet te vertrouwen. Tenslotte hebben noch AA insurance noch Nederlandersoverzee iets te winnen bij het aanbieden van een waardeloze polis die hun reputatie bij hun landgenoten zou schaden.

 5. Keesje zegt op

  Dan zal ik ook een duit in het zakje doen.
  Ik heb de polisvoorwaarden zeer goed gelezen.
  Daarin staat duidelijk dat de verzekering alleen geldig is voor landen waar je niet woont. Dus als je in Nederland of Belgie staat ingeschreven, is de verzekering geldig in Thailand.
  Voor wie echter staat ingeschreven in Thailand, is de verzekering niet geldig in Thailand.
  Dat je een adres in Nederland van een familielid, vriend of bekende in Nederland mag opgeven, doet daar niets aan af.
  De tussenpersoon kan wel zeggen dat dit ook ok is, maar dat wil nog niet zeggend dat het ook zo is. Bij het invullen van je gegevens bij een verzekering moet je de waarheid spreken. Dat er mensen zijn die dit niet doen (op aanraden van de tussenpersoon) is iets anders.

  De aanmeldingen bij de verzekering in Slowakije zijn dus afgesloten met gegevens van de verzekerde die in sommige gevallen niet kloppen. Dat hoeft geen problemen op te leveren, maar als er straks verdacht veel declaraties komen van mensen uit Thailand zal er bij de Slowaken wel een belletje gaan rinkelen.

  Dat zal niet gaan gebeuren als het om een gebroken arm gaat, maar als je iets zwaarders hebt, zal de verzekering aangeven dat repatriëring goedkoper is. En waar gaan ze je dan naar toe repatriëren? Naar het adres dat je opgegeven hebt. Of ze betalen alleen maar de noodkosten en geven aan dat je de rest van de behandeling moet ondergaan in het land waar je woont. En dat is dan Nederland, want dat adres heb je opgegeven.

  Maar ach, dan heeft de makelaar in Samui al zijn courtage of afsluit-premies binnen. En die zal zich verschuilen achter ‘ik ging er vanuit dat al die mensen de waarheid spraken’.
  De verzekering deugt, maar de manier waarop deze wordt afgesloten, lijkt me niets meer dan fraude.

 6. Keesje zegt op

  Waar ik Slowakije schreef, bedoelde ik Slovenië.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website