De spanningen in de hoofdstad van Thailand lijken verder op te lopen. Vandaag drongen demonstranten een militair complex binnen. Desondanks geven de strijdende partijen geen krimp.

Morgen worden er grote aantallen roodhemden verwacht uit de provincie. Het is te hopen dat confrontaties tussen de twee groepen uitblijven.

Geen vervroegde verkiezingen

Premier Yingluck Shinawatra zei vandaag tegen de BBC dat ze niet van plan is om vervroegde verkiezingen uit te schrijven. Verder liet ze weten geen opdracht te willen geven om geweld te gebruiken tegen de demonstranten, ondanks de bezetting van de ministeries in de hoofdstad. De premier riep de demonstranten gisteravond op hun acties te staken nadat ze in het parlement een motie van wantrouwen had overleefd. De leider van de protestbeweging, Suthep Thaugsuban, heeft die oproep naast zich neergelegd. Thaugsuban zei dat hij het werken op de ministeries onmogelijk zal maken.

Hoofdkwartier leger

Vanochtend drong een menigte van duizend man het terrein van het opperbevel van het leger binnen. De demonstranten werden tegengehouden bij de gebouwen op het terrein. De demonstranten riepen de militairen op hun kant te kiezen. Later verlieten ze vreedzaam het terrein.

Video Thaise demonstranten dringen militair complex binnen

Bekijk de video hieronder:

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Spanningen in Bangkok lopen verder op (video)”

 1. Sjaak S zegt op

  Ondanks de verontrustende boodschappen, ben ik vandaag vanuit Pranburi met de minibus naar Bangkok gereden. Daar was ik in Lat Prao, Chatuchak, Victory Monument en in Silom Road bij Silom Village en het Pullman Hotel. Er was niks aan de hand, behalve dan dat de Skytrain erg vol was.
  ‘s Avonds naar huis gereden, weer vanaf Victory Monument.
  Zolang je niet in de buurten komt waar regeringsgebouwen zijn (en daar kom ik voor zover ik weet bijna nooit) merk je gelukkig niet veel van het politieke gebeuren.

 2. Marianne zegt op

  Fijn om te horen! Wij arriveren a.s. maandag in Bangkok en hopen dat we daar toch nog een aantal dagen kunnen blijven zonder al te veel problemen…
  Groeten,
  Marianne

 3. janbeute zegt op

  En bij ons gaan er ook steeds meer bussen richting Bangkok .
  Het stadium begint langzaam aan vol te lopen zag ik op de TV vandaag .
  Ook hier bij mij in het dorp is het , het gesprek van de dag .
  Die is geel en die is voor de rooie .
  Mijn ega kwam van morgen thuis met het verhaal dat die , en die pop en mom shop bij ons in het dorp geel gezint is .
  De eigenaresse had geen goed woord meer over voor Yingluck .
  Vond ik erg dom , zulke uitspraken te doen op een zaterdagmorgen met klanten in je winkel .
  In een plaats en omgeving van waar je mag weten dat de meerderheid Rood gezint is .
  Ik zei dan ook tegen mijn ega , ze had beter haar klep voor haar kunnen houden .
  Zij ging er heen en naar andere shops , om de papaya te verkopen van , twee papaya bomen die gisteren , als zijnde topzwaar omgevallen waren .

  Hopende op een betere toekomst voor Thailand .

  Groetjes Jantje .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website