Foto ter illustratie (1000 Words / Shutterstock.com)

Een politie-agent heeft in Bangkok 50 jaar gevangenisstraf gekregen van de Criminal Court for Corruption and Misconduct Cases, vanwege het aanpakken van smeergeld. Hij kneep in ruil voor steekpenningen van een massagesalon een oogje dicht. In het bordeel werkten slachtoffers van mensenhandel en minderjarigen.

De uitspraak werd vorige maand gepubliceerd in een nieuwsbulletin van de Public Sector Anti-Corruption Commission (PACC), waarin stond dat in maart 2020 de politieagent, verbonden aan de Investigation Divisio van de gemeentepolitie van Bangkok (Metropolitan Police Bureau) schuldig werd bevonden aan corruptie.

De agent kreeg 65 keer een envelop met inhoud van in totaal 641.000 baht van Nataree Entertainment aan de Ratchadaphisek Road, waar in 2016 een inval werd door de politie na een tip van een NGO over misstanden. De autoriteiten troffen meer dan 120 sekswerkers aan, onder wie migranten en slachtoffers van mensenhandel. Acht van hen waren jonger dan 18 jaar.

De rechtbank achtte de beklaagde schuldig aan overtreding van de ‘anti-graft law’ en veroordeelde hem aanvankelijk tot 325 jaar gevangenisstraf. Volgens de wet moet hij daarvan 50 jaar uitzitten.

Er werd een boekhouding in beslag genomen waarin precies stond aan wie er steekpenningen waren betaald. Uit de boekhouding bleek dat er maandelijks meer dan 300.000 baht aan smeergeld werd betaald, aan een aantal (politie)ambtenaren, die elk tussen de 5.000 baht en 80.000 baht kregen.

In 2017 veroordeelde de rechtbank vijf mensen tot 13 jaar gevangenisstraf voor het werven van minderjarigen en migranten als prostituee voor de salon. De eigenaar, Prasert ‘Kolak’ Sukkhee (63), werd vorig jaar oktober in Bangkok gearresteerd wegens betrokkenheid bij de handel in minderjarigen.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “Politieman in Bangkok krijgt 50 jaar cel voor corruptie”

 1. Erik zegt op

  Ben benieuwd welke straf de grote baas van die tent gaat krijgen. Of zit die misschien al in een buitenland?

 2. Johnny BG zegt op

  Deze wereld heeft een status aparte. Wat we nooit weten is of de celstraf ooit uitgezeten wordt want er gaat gigantische veel geld in om. Sinds maart 2020 zijn dit soort tenten gesloten en toch zijn ze er nog. Dan moet je hele diepe zakken hebben om dat te overleven.

 3. Johan zegt op

  In deze wereld gaat inderdaad erg veel geld om. Idem voor corruptie en omkoping zodat er oogjes dichtgeknepen wordt. Iedereen weet het, niemand doet iets en houdt het “systeem” daardoor in stand, met alle misstanden vandien! This is Thailand…

 4. henk hendrik zegt op

  wel er werd maandelijks meer dan 300.000 baht aan smeergeld betaald ,en dat zal waarschijnlijk een percentage zijn van de omzet.dus dat zal een hele goede omzet geweest zijn
  ik wil ook wel 300.000 bath belasting per maand betalen….dan is mijn omzet er ook naar…..

 5. Roger zegt op

  In Bangkok op het grote politiekantoor waar je een bewijs van goed gedrag en zeden moet of kan afhalen voor een visum betaal je “normaal” 200 tb en kan je 2 maanden op het papiertje wachten. Ze weten daar dat het voor een reis is naar een bevriende farang. Iedereen die een visum sneller wil betaald 2200 tb, wat zelf door de politie wordt voorgesteld en dan heb je het bewijs binnen 1 week. Je krijgt GEEN ontvangstbewijs voor de contante betaling. Zijn er niet-corruptecagenten?

 6. Nest zegt op

  Nog veel werk aan de winkel, Hoeveel van
  van ds politie amtenaren is corrupt? 80%?
  Zolang je moet betalen om bij de politie te komen of om in aanmerking te komen voor een bevordering, zal er niets veranderen
  Corruptie bij Politie(en Leger en alle goeverment afdelingen) is hier een heel groot probleem

 7. Wil zegt op

  Ha ha als iedere politieagent die smeergeld aan neemt in de gevangenis word gezet dan loopt er geen agent meer rond in Thailand.

 8. John Chiang Rai zegt op

  Natuurlijk verdient deze man zijn verdiende straf,hoewel ik 50 jaar in een land wat nog steeds qua corruptie uit de voegen raakt, zijn straf toch wel erg zwaar vind.
  Het is volgens mij een soort voorbeeld proces,om iedereen het gevoel te geven dat er werkelijk iets gebeurt tegen de omvangrijke corruptie, die nog steeds onverminderd heerst in Thailland.
  Hoewel hij zeker een straf verdient heeft,is hij eigenlijk een arme duvel te noemen,tegen diegenen die van hoog tot laag,nog steeds ongestoord hun zakken vullen.
  Het zelfde zie je vaak in het Thaise nieuws, waar politie ambtenaren voor tafels met pakken geld en drugs staan,terwijl deze handel haast ongestoord verder gaat,en het gevondene hoogstens een klein topje van de ijsberg is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website