Het Thaise Ministerie van Volksgezondheid en het Department of Disease control bevestigden vandaag (maandag), 122 nieuwe gevallen van het Covid-19-coronavirus in hun dagelijkse persconferentie. Dit brengt het totaal van Thailand op 721 sinds het virus voor het eerst werd ontdekt in januari. Zeven personen blijven in kritieke toestand.

 

Van de nieuwe gevallen zijn er 16 terug te voeren op eerder bevestigde gevallen, terwijl er 4 afkomstig waren uit de “bokswedstrijdcluster” en werden gevonden in Nanthaburi, Nakhon Pathom buiten Bangkok en de oostelijke provincie Ubon Ratchatani. Tien patiënten komen uit het buitenland, waaronder twee gerepatrieerde Thaise staatsburgers. Zes hadden gewerkt in uitgaansgelegenheden in Phuket, Pattaya en Roi Et.

Vandaag zijn 52 patiënten hersteld, terwijl er 668 in het ziekenhuis blijven. Er is één overlijden gemeld.

Dit is een verhaal in ontwikkeling en de Thaiger zal details verstrekken zodra deze beschikbaar.

Bron: Khaosod – Ingezonden door Wayan

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersinzending: Thailand bevestigt 122 nieuwe coronavirusgevallen”

 1. Rob zegt op

  Als ik deze cijfers zie. Dan denk ik hoe kan het in Thailand nog enigzins meevallen? 1 dode?
  Heeft iemand daar antwoord op?

  • Bernardo zegt op

   TL gaat nu meer patienten krijgen.de nood toestand is vandaag afgekonigd.en het warme weer (33 gr)maakt het virus niet minder. Dat is wel het bewijs ervan.De luchtvochtigheid is zeer laag (55)dus blijft er veel zweven.laat ieder zijn afstand nemendat gebeurd onder jongeren te weinig.Totdat er in hun omgeving iemand overlijd dan komt het besef.En vergeet niet al de mensen in de zorg in de wereld.Die zijn ook niet te missen.
   Bernardo

 2. Guy zegt op

  Ik kan even niet volgen.
  Wij volgen vanuit de Belgische coronasituatie uiteraard ook Thailand en houden contact met de familie en vele vrienden daar.
  In de lokale Thaise media was gisteren sprake van tientallen doden en vele honderden besmettingen.
  Volgens diezelfde bronnen komt Thailand steeds dichter bij Italiaanse toestanden kwa besmettingen en jammer genoeg ook dodelijke slachtoffers.

  Een dodelijk slachtoffer lijkt me -gelet op de situatie wereldwijd- niet echt waarheidsgetrouw.

  Correcte informatie is uiteraard beter dan fake nieuws en beter geen informatie dan niet correcte informatie.

  Wat wel duidelijk blijkt is dat de Thaise ”’leiding” kwa correctie informatieverstrekking niet bij de beste leerlingen van de wereld behoren.

  • chris zegt op

   Om verschillende redenen kunnen cijfers over het corona virus tussen verschillende landen NIET worden gebruikt om de ernst van de situatie te duiden en ook niet als maatgevend worden beschouwd voor de effectiveit van de genomen maatregelen.
   Ik zal er een aantal noemen maar het lijstje is niet compleet:
   – verschillen in hoeveelheid en doelgroep van testen (ook nog eens afhankelijk van het aantal beschikbare testen; alleen testen van mensen die corona symptomen hebben of meer? Testen niet in alle ziekenhuizen aanwezig; betrouwbaarheid van verschillende testen);
   – verschillen in registratie van besmettingen (alleen ziekenhuisopnamen en/of ook personen in verplichte of vrijwillige quarantaine);
   – verschillen in immuunsystemen van bewoners van landen (en dat dan weer gerelateerd aan leeftijd, rookgedrag, gebruik van alcohol, ongezond voedingspatroon, luchtverontreiniging enz enz);
   – verschillen in klimaat (virus verspreidt zich langzamer in warmere en vochtiger gebieden);
   – verschillen in registratie van doodsoorzaak (van longinfectie tot corona: de meeste doden hadden al gezondheidsproblemen. Wat is de doodsoorzaak die de dokter invult op het formulier? In het ene land corona en dan geregistreerd, in het andere wellicht longinfectie en dan niet als corona dode geregisteerd; wellicht zelfs een bewuste politieke strategie om het dodental laag te houden. Wie zal het zeggen?)

   Kortom: er zijn teveel (ook nog onbekende) factoren en het is dus vooral gissen, ook al omdat het virus relatief nieuw is. Het is te hopen dat er snel een medicijn is. Gisteren las ik overigens dat een naar het zich laat aanzien succesvol nieuw medicijn (ontwikkeld in Leiden) niet in Nederland kan worden getest vanwege allerlei regelgeving. Ja, dan breekt mijn klomp toch wel, moet ik zeggen. Mag hopen dat als er een echte oorlog komt, de sergeant niet elke morgen komt controleren of de soldaten hun schoenen wel correct gepoetst hebben.

   • Tino Kuis zegt op

    Dat is absoluut waar. De cijfers tussen landen zijn alleen te vergelijken als we rekening houden met de factoren die je noemt en dat is heel erg lastig en onzeker, misschien wel onmogelijk.

    Maar de aantallen binnen een land, met name de mate van toename en afname, zijn redelijk betrouwbaar. Met die cijfers kunnen we een bepaald beleid gaan voeren en steeds bijstellen.

    • chris zegt op

     Dat geldt alleen als men vanaf het begin op dezelfde manier (testen, registreren) te werk is gegaan. En daar heb ik voor bepaalde landen grote twijfels over. Bewust het aantal besmettingen laag houden lijkt een goede strategie om de angst niet aan te wakkeren maar een fabrikant van medisch materiaal (Philips) heeft al laten weten bij overvraag de landen naar rato van het aantal besmettingen te helpen.
     https://nos.nl/artikel/2328143-zorgen-bij-philips-neemt-de-vs-europese-beademingsapparatuur-in-beslag.html

 3. Kees zegt op

  WE weten allemaal dat het verdraaien van cijfers er bij hoort in Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website