De Thaise regering is maandag gestart met proeven op mensen met een in eigen land ontwikkeld coronavaccin en verwacht dit volgend jaar in te zetten. De minister van Volksgezondheid zei dat het het land meer vrijheid kan geven inzake de vaccinatiestrategie.

Dit nieuwe vaccin wordt ontwikkeld door de staatsgeneesmiddelfabrikant, de Government Pharmaceutical Organization (GPO), in samenwerking met de afdeling Tropische Geneeskunde van de Mahidol University en een Amerikaanse non-profitorganisatie. Men gebruikt een geïnactiveerd virus om immuniteit te activeren.

“Het vaccin, geproduceerd door Thais voor Thais, zal naar verwachting volgend jaar kunnen worden gebruikt”, vertelde Piyasakol Sakolsatayadorn, voorzitter van de Mahidol University Council, op een persconferentie.

Thailand wil de binnenlandse vaccinontwikkeling versnellen vanwege zorgen om een krap mondiaal aanbod en het ontstaan van nieuwe Covid-19-varianten. Vietnam zegt dat zijn lokaal ontwikkelde vaccin tegen het vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar zal zijn.

De decaan van Mahidol University, Bangjong Mahaisavariya, zegt dat 460 vrijwilligers worden geselecteerd voor de proeven, van wie er 210 in de eerste fase een prik krijgen. Fase twee zal naar verwachting in juli beginnen, met de eerste resultaten tegen het einde van het jaar.

De Thaise vaccinkandidaat modificeert het aviaire Newcastle Disease-virus met een Covid-19-spike-eiwit en wordt gerepliceerd met behulp van op eieren gebaseerde technologie, aldus de GPO.

Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul zegt dat het vaccin Thailand meer opties zal geven met minder beperkingen.

Een ander vaccin van eigen bodem wordt ontwikkeld door de Chulalongkorn University en maakt gebruik van Messenger RNA (mRNA) -technologie. Naar verwachting zal binnenkort met menselijke proeven worden begonnen.

Thailand heeft in totaal 27.876 gevallen van coronabesmettingen geregistreerd, met 91 doden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 4 votes.
Please wait...

8 reacties op “In Thailand ontwikkeld Covid-19-vaccin getest op mensen”

 1. johank zegt op

  Zal vast een kopie zijn van een ander vaccin 😉

 2. John zegt op

  Ik ken iemand die aan deze test meedoet.
  Zij moet de komende 13 maanden steeds 1 keer per maand naar het ziekenhuis om op bepaalde allergieën getest te worden ! Ook algemene conditie en andere medische onderzoeken worden uitgevoerd.
  Zij krijgt 1000 baht per bezoek , dus 13000 baht totaal aan het einde van de test periode.
  Uiteraard doet zij het puur voor het geld , dat geeft ze zonder meer toe.
  Zij weet niet wanneer ze daadwerkelijk de Thaise vaccin toegediend krijgt.
  Volgens haar doen er ongeveer 300 mensen mee aan het project.
  Zij probeerde mijn vriendin over te halen om ook mee te doen maar dat heb ik mijn vriendin ontraden.
  Volgens het ziekenhuis lopen de test personen totaal geen risico maar mocht er wat gebeuren dan staan er minimaal 20 artsen klaar om het probleem op te lossen !
  Ik heb de betreffende persoon veel geluk toegewenst.

  • Bert zegt op

   In Nederland heb je veel van die testen, wordt zelfs redelijk goed betaald.
   Kennis van heeft er ook wel eens aan deelgenomen en zegt dat alles goed geregeld is en heeft er een veilig gevoel bij

  • Ger-Korat zegt op

   Ja hoe kun je nou in Thailand gaan testen terwijl er geen Covid-19 besmettingen zijn, officieel dan. Straks krijg je een omgekeerde werkelijkheid dat degene het vaccin hebben gehad positief getest worden, want ja niet testen dan heb je geen besmettingen is nu het dagelijkse gebruik en straks gevaccineerden testen dan krijg je positief getest want dan komt boven water dat er overal coronabesmettingen plaatsvinden in Thailand. Dat China haar vaccins in bijvoorbeeld Brazilie test is omdat er in China bijna geen besmettingen zijn en in Brazilie wel veel. Het hele onderzoek wordt gedaan om geld te verdienen en los te peuteren van deze en gene (ook een non-profit organisatie las ik) en zo de stroom met geld en strijkstok in stand te houden. Laten ze hun middelen beter aanwenden om een juist gebruik van bestaande medicijn te promoten, of anti-biotica niet bij hoofpijn in zakjes van 100 gram te laten eten of bijvoorbeeld zelf onderzoek naar malaria en andere ziekten te doen en zodat Nederland (onderzoek naar malaria, onderzoek naar pluimveebesmettingen etc.) en andere landen dit niet hoeven te doen.

   • RonnyLatYa zegt op

    Mogelijk is dat in deze fase ook nog niet nodig.
    Misschien wil men in deze eerste fase enkel kijken hoe mensen reageren op dat vaccin, er nevenwerkingen zijn en of er voldoende antilichamen worden aangemaakt.
    Heb je toch geen COVID-besmettingen voor nodig.

 3. Pieter zegt op

  Wat in Thailand gebeurt blijft me verbazen. Echt ‘Amazing Thailand’. Hoe kun je nou anti-corona-vaccins testen als er geen besmettingen zijn. Dat aantal van <30duizend besmettingen stelt h e l e m a a l niets voor. Het aantal slachtoffers nog veel minder, zeker als je die afzet tegen het aantal fatale accidenten die jaarlijks plaatsvinden wegens illegaal wapengebruik, door alcohol, en in het verkeer. Maar behalve dat: het Ministerie van Volksgezondheid kondigde begin deze maand al aan dat eind van dit jaar minimaal 30 miljoen vaccins zijn gezet. Dit lukt al geen land, maar als de minister zelf garant staat? Waarom alle moeite doen om een eigen vaccin te ontwikkelen als je overeenkomsten hebt om in april as 61 miljoen doses AstraZeneca te ontvangen en 2 miljoen doses Sinovac? Tenzij natuurlijk een zekere firma waarvan 'de eigenaar hij is naar wiens naam niet verwezen mag worden op straffe van detentie' er een stokje voor heeft gestoken!

  • Cornelis zegt op

   Die 61 miljoen doses komen niet in april, als ik het betreffende artikel goed lees, maar komen in de loop van dit jaar beschikbaar.

 4. Pieter zegt op

  Nog even volgende link: https://www.bangkokpost.com/thailand/pr/2078091/public-health-ministry-to-start-building-national-immunity-with-63-million-doses-of-covid-19-vaccine


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website